raven_raven 12 013 Opublikowano 21 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2017 Za ile dorwałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 21 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2017 A co to za unicorn w postaci imaca z czterogigabajtowym gpu? Jakies konkrety? Do iMaca wsadzany był laptopowy Geforce 6xxMX, który miał 1 lub 2GB RAM. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 602 Opublikowano 21 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2017 Na allegro napisali że ma 4! Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 994 Opublikowano 21 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2017 Na allegro kiedys w tytule aukcji pisywali, ze w PC byl procek 6GHz, a w specyfikacji dopiero 3GHz dwurdzeniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Marcin_wawa 449 Opublikowano 21 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 stycznia 2017 iMac late 2013 miał opcję wybrania karty GeForce GTX 780M. Shankor, sprawdzenie tego zajęło mi mniej, niż Tobie napisanie tego konstruktywnego posta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 602 Opublikowano 22 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 stycznia 2017 Zuch chłopak! Cytuj Odnośnik do komentarza
Wilk_Zly 960 Opublikowano 22 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 stycznia 2017 (edytowane) A co to za unicorn w postaci imaca z czterogigabajtowym gpu? Jakies konkrety? Do iMaca wsadzany był laptopowy Geforce 6xxMX, który miał 1 lub 2GB RAM. http://www.apple.com/shop/product/G0PG4LL/A/refurbished-27-inch-imac-35ghz-quad-core-Intel-Core-i7 @raven_raven: 4,500 zł. Gość sprzedawał w pośpiechu, aby kupić kolejnego monstera (jest grafikiem). Kupowany był poprzez OLX. Odbiór osobisty, umowa kupna-sprzedaży + rok Apple Care. Jak ktoś lubi giereczki to lepszą opcją jest tylko Mac Pro. iMaci na retinie też bywają bardzo mocne, ale para w giereczkach idzie w uciągnięcie rozdziałki. Edytowane 22 stycznia 2017 przez Wilk_Zly Cytuj Odnośnik do komentarza
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 29 stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 stycznia 2017 Jeśli ktoś ma Aira po gwarancji to możecie zastosować ten jeden prosty trik, ludzie was znienawidzą by KoVol Click here to make Air great again Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 840 Opublikowano 5 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 lutego 2017 Trochę fanów jest tutaj Apple. Po ostatnim pokazie Keynote i to co tam pokazali opuściłem ten rezerwat. Wypuścili ipada z klawiaturą bez świecącego loga w cenie Macbooka Pro z 2015. Fajnie, że wyleciał Air 11'. 13 zostawili, bo jest kastrat na Core z 12 calami. No ale nowe pro... i cena za touchbar. 9k żeby pomiziać emoty na pasku. Strasznie nudni się zrobili pod sterami Tima. Czekam na tegoroczne Keynote. Air komputer idealny, brakuję mu tylko retiny i nic więcej. Ceny nowych Pro to jakieś nieporozumienie na nasze realia, a sprzętowo to Acer za 1899. Pro już tylko nazwa. Po tegorocznym Keynocie albo wrócę albo na dobre odpuszczę. Wystarczy mi Air 13' z retiną i 16gb ramu. Nic więcej mi tam nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Godot 416 Opublikowano 6 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2017 Ma ktoś nowego Macbooka Pro? Pomijając wszystko inne to da się w to pograć w gry typu Civka 6? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 6 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2017 dać się da, ale musisz go trzymać, bo odleci na tych wiatrakach, tak pracują Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 840 Opublikowano 6 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 lutego 2017 Ja bym polował na Pro 2015 albo czekał na coś nowego w tym roku. Problemy z baterią które Apple rozwiązało usuwając wskaźnik % stanu naładowania. Port usb C i bujajcie się. I pro dostał środek jak Air- wszystko wlutowane. Cytuj Odnośnik do komentarza
Godot 416 Opublikowano 28 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2017 Kupiłem. To mój pierwszy komp od Apple, jakieś protipy? :) Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 840 Opublikowano 28 lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 28 lutego 2017 Naucz się gestów na toucbarze. Początku trudne i będzie się strasznie mieszać. Jak ogarniesz ruchy palcami i narożniki, to bajka. Ale wymaga trochę czasu żeby to ogarnąć. Na początku będziesz szukał START na dole na pasku xD Jako tako system łatwy i nie ma co tłumaczyć. Nie instaluj Flasha Adobe, bo kocha to baterie. Nie trzymaj na kablu tego cały czas, możesz zainstalować apke coconutbattery- darmowa. Masz stan baterii, ilość cykli. Pojechałeś nieźle- 14k za prototyp :D Mi się te nowe nie podobają, bo nie mają świecącego loga LOL To był znak rozpoznawczy. Wszystko się kiedyś kończy.... Touchbar fajny, ale ESC wolałbym jednak tradycyjny. Napisz wrażenia jak nowa motylkowa klawiatura, strasznie niski skok jak testowałem w ispocie. TouchId z ajfona też spoko jako zabezpieczenie. Straszny kastrat, bo nie ma żadnego normalnego USB, będziesz się bujał z torebką przejściówek na chwile obecną. Szkoda slotu na kartę SD i zasilania, bo mi MagSave uratował tyłek 2 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza
II Noxx II 332 Opublikowano 1 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2017 Gestów to się przede wszystkim trzeba nauczyć na gładziku - do tego rozmaitych skrótów klawiszowych, a dalej - jaki taki pałer-juzer, komend w terminalu :) Jeśli ma się iPhone to obowiązkowo konfiguracja iClouda / iMessage / facetime i całego handoffa. No i dodam od siebie, ze ten Macbook jest spoko ale i tak padnie w nim GPU Cytuj Odnośnik do komentarza
iluck85 2 840 Opublikowano 1 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 marca 2017 No, pomyliłem i napisałem touchbar- nie na pasku, tylko gładziku :) Jak wyżej kolega napisał. Cytuj Odnośnik do komentarza
schabek 5 297 Opublikowano 5 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 marca 2017 Od pewnego czasu mam problem z kartami w safari. Mam wlaczona karte z odpalana jakas tam strona no i wlaczam nastepna karta. Odpalam na niej kolejna strone ale szybko przeskakuje na poprzednia karte zeby ta przed chwila wlaczona spokojnie sie zaladowala. Efekt jest taki ze ta karta ktora miala sie ladowac 'w tle' wyswietla sie na tej karcie na ktora przed chwila przelaczylem. Ta nowo otwarta karta jest oczywiscie pusta. Spotkal sie ktos z tym juz? Mega w(pipi)iajace to jest, jak to naprawic :( Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 27 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2017 o jezu, mam takiego makbuka z retinom teraz, jakie to jest ostre, jakie to jest piękne Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 27 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2017 To jest taniec, to jest życie. Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 27 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2017 I to skalowanie, mogę mieć wszystko mniejsze albo większe, o rany rany jestem pos,rany Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 27 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2017 działa irc? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 27 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2017 IRC just werks Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 27 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2017 Wchodzę do domu i nie muszę wpisywać hasła, samo się loguje. XXI wiek kocham cię. No a komputerek piękny, te wyświetlacze retina powinny mieć swój dzień w roku ogólnie, takie to cudowne jest. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 27 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2017 Tylko na starcie ekran trochę za ciepłe barwy miał przynajmniej u mnie, na szczęście można to podregulować elegancko w Ustawieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 27 marca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 marca 2017 (edytowane) dobra cicho bo zaczne zalowac zakupu mba chociaz lepszy mba niz lenovo bo akurat widze ze orzech czyta temat Edytowane 27 marca 2017 przez _S_ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi