szejdj 2 804 Opublikowano 6 czerwca 2017 Opublikowano 6 czerwca 2017 ten nowy imac pro w maksymalnej konfiguracji to pewnie z 80 kafli Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 9 lipca 2017 Opublikowano 9 lipca 2017 dla wszystkich tych ktorzy lubia sobie pograc w stare pecetowe gierki na macu polecam stronke https://www.paulthetall.com i zainstalowanie jego apki The Porting Kit, wystarczy byc w posiadaniu oryginalu najlepiej z GOG lub STEAM, kliknac install i wszystkie gry ktore sa pc only dzialaja bez problemu na macu Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 9 sierpnia 2017 Opublikowano 9 sierpnia 2017 takie jakieś świństwo mi wpadło jak próbowałem obejrzeć film online, co otwieram nową zakładkę w chromie to mam ten komunikat - co z tym się robi? :) Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 9 sierpnia 2017 Opublikowano 9 sierpnia 2017 (edytowane) takie jakieś świństwo mi wpadło jak próbowałem obejrzeć film online, co otwieram nową zakładkę w chromie to mam ten komunikat - co z tym się robi? :) Wyłącza Chrome i instaluje AdBlocka ?? Edytowane 9 sierpnia 2017 przez Kris77 Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 9 sierpnia 2017 Opublikowano 9 sierpnia 2017 nie rozumiem, mam chrome i mam adblocka Cytuj
Kris77 434 Opublikowano 9 sierpnia 2017 Opublikowano 9 sierpnia 2017 (edytowane) Spróbuj uBlock, ja mam w Safari zainstalowanego i śmieci jak z Twojego screena są blokowane. Edytowane 9 sierpnia 2017 przez Kris77 Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 23 sierpnia 2017 Opublikowano 23 sierpnia 2017 mozesz przeleciec kompa malwarebytes anti-malware Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 23 sierpnia 2017 Opublikowano 23 sierpnia 2017 Ponoć dobry do usuwania reklam dziko wyskakujących , sam nie korzystałem ale kolega z pracy miał podobny problem i po przeskanowaniu wszystko wróciło do normy Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 2 grudnia 2017 Opublikowano 2 grudnia 2017 (edytowane) Dołączam do rodziny. Macbook Pro mid 2017 Co za maszyna póki co jestem trochę onieśmielony systemem, bo to mój first time z macOs, ale zaraz bede ogarniał poradniki i doszukiwał się smaczków. Bardzo, bardzo czytelny i przyjazny system. Ten ekran w PRO to jakaś M A G I A, jeszcze ten gładzik, te głośniki cudowny sprzęt. 1250$ na promocji black friday mnie kosztował. Edytowane 2 grudnia 2017 przez MaZZeo 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 2 grudnia 2017 Opublikowano 2 grudnia 2017 Witamy, nie będzie pan żałować. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 2 grudnia 2017 Opublikowano 2 grudnia 2017 Once you go mac you never go back. Tylko sobie hasło roota ustaw, bo Apple ostatnio się coś zapomniało i wszyscy mieli domyślnie puste xd Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 2 grudnia 2017 Opublikowano 2 grudnia 2017 Napiszcie koledzy jakie must have aplikacje ściągnąć poza Appcleanerem, coś z czego sami korzystacie. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 2 grudnia 2017 Opublikowano 2 grudnia 2017 Dla mnie Mac to maszyna do pracy, więc oto moje aplikacje: Xcode, Sublime Text 2, iTerm 2, Todoist, Slack, Paste, BetterTouchTool, Skitch, Spotify. Każdemu raczej bym polecał Paste (menedżer zawartości schowka, można mieć do 500 elementów historii kopiowania i wygodnie je przeglądać) oraz BetterTouchTool (snapowanie okien do krawędzi, customowe gesty). Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 2 grudnia 2017 Opublikowano 2 grudnia 2017 (edytowane) BTT nie znalem dzieki sprawdze, Paste mialem przez chwile moze wroce ponownie ? z appek moze przydac ci sie unarchiver, clean my mac do usuniecia zbednych rzeczy, vlc, beamer Mazz jak chcesz stare pecetowe gierki raz na jakis czas sobie odpalic to zainstaluj sobie Porting Kit, btw moj mac to late 2013 8gb ram, 2.6GHz intel core i5 instalowac high sierre ? w sumie jeden ch,uj pewnie, instaluje dam znac jak bedzie smigac Edytowane 2 grudnia 2017 przez kubson Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 2 grudnia 2017 Opublikowano 2 grudnia 2017 Ja tam się trzymam póki co z daleka póki Xcode nie wymusi aktualizacji, bo High Sierra to strasznie zabugowane gó,wno było na start i po ostatniej wpadce z hasłem roota raczej jeszcze trochę mają tam do poprawy. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 2 grudnia 2017 Opublikowano 2 grudnia 2017 wlasnie poczytalem o tych problemach, no nic zostaje na sierra bo wszystko smiga elegancko:) Cytuj
Gość ragus Opublikowano 2 grudnia 2017 Opublikowano 2 grudnia 2017 59 minut temu, MaZZeo napisał: Napiszcie koledzy jakie must have aplikacje ściągnąć poza Appcleanerem, coś z czego sami korzystacie. vlc (filmy) qnapi (napisy) soda player (streamy acestream do meczów) kradziony office z torrentów i w sumie tyle Cytuj
_Shaman_ 867 Opublikowano 2 grudnia 2017 Opublikowano 2 grudnia 2017 (edytowane) 4 godziny temu, raven_raven napisał: Once you go mac you never go back. Tylko sobie hasło roota ustaw, bo Apple ostatnio się coś zapomniało i wszyscy mieli domyślnie puste xd to było trochę inaczej, domyślnie po prostu root jest wyłączony, bug polegał na tym że tworzyło się konto roota z pustym hasłem z takich rzeczy które warto ogarniać: Cmd + spacja to Spotlight i to moim zdaniem najlepszy sposób na uruchamianie wszystkiego, F3 otwiera Mission Control (dzięki temu w ogóle nie muszę Alt + Tab używać) Do aplikacji terminalowych (np wine może się kiedyś przydać) polecam zainstalować homebrew Edytowane 2 grudnia 2017 przez _Shaman_ Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 2 grudnia 2017 Opublikowano 2 grudnia 2017 O, właśnie, jeśli chodzi o Spotlight to ja zawsze zastępuję je Alfredem. A terminalowym menedżer pakietów to też polecam homebrew. Cytuj
Xord 50 Opublikowano 20 grudnia 2017 Opublikowano 20 grudnia 2017 Jutro odbieram mojego pierwszego maca . Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 24 grudnia 2017 Opublikowano 24 grudnia 2017 Ja sprzedałem Aira Z racji, że PC ma już powoli ponad 2 lata, to musiałbym myśleć o małym upgrade'dzie. W sumie nie takim małym, bo procek, ram, płyta, grafika i może zasilacz nowy. Monitor też by się nowy przydał, ten z 2012. Ale sam proc, ram, grafa i płyta, to pod 5 podchodzę. I tylko żeby w miarę pograć, bo koło 4k nie postoi nawet. Stwierdziłem, że olewam PC i aktualnego sprzedam póki coś warty. Laptop w chacie tak nijako, więc sprawiłem sobie Imaca 21,5 retina. Dobrze, że nie złamałem się i nie kupiłem 5k 27cali. Nie ogarnąłbym tego oczami 21,5 idealne do domowych zastosowań. Jedyna cebula, to dysk hdd- talerz. Nie uśmiechało mi się dopłacać kafla do fusiondrive. Odpala się 30s dłuzej. No ale to komp do neta, yt i poczty. 5499 to imo dobra cena za all in one. Mam nadzieję, że ogarnęli ekran (całość- szyba z ekranem) i nie będzie problemów jakie miały kiedyś imaci. Magic Mouse ssie po całości. Nie wiem jak można za to płacić 399zł. Klawiatura była by spoko, ale za 499 brakuje podświetlenia i stópek żeby wyżej stała. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi