raven_raven 12 013 Opublikowano 24 grudnia 2017 Opublikowano 24 grudnia 2017 Właśnie, to Magic Mouse mam w pracy, próbowałem używać pierwszego dnia i zupełnie tego nie kupuję. Ponieważ ciągle coś piszę to gładzika z gestami używa mi się najwygodniej, obie dłonie mam wtedy ciągle bardzo blisko klawiatury. Teraz wziąłem sobie to coś na święta to sobie myślałem, że może przynajmniej w warunkach domowych to przeglądania forumka/grania do czegoś się to nada, no ale nie bardzo - zdecydowanie wygodniej mi się korzysta z zestawu klawiatura + myszka bezprzewodowa Microsoft za 89 zł na promocji :D. Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 25 grudnia 2017 Opublikowano 25 grudnia 2017 Średnio to wygodne, bo za niska jest konstrukcja. Brakuje 2 przycisków- lewy i prawy przycisk, czasem zamiast prawej zalicza kliknięcie jako lewy i nie jest to co ma być Kolejna wada, to jednak brak kółeczka na środku, bo mizianie nijakie myszki. Ale to już ogarnąłem. Ale ten kto wymyślił gesty- Nobla mu. Palce idzie sobie połamać. Wyłączyłem i używam tylko do www wstecz i powrót do strony przed cofnięciem- takie w lewo i w prawo. Reszta wyłączona. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 grudnia 2017 Opublikowano 25 grudnia 2017 Właśnie, to jest chyba jej największy problem, że jest strasznie płaska. Najzwyczajniej w świecie niewygodnie się trzyma w ręce. Cytuj
szejdj 2 804 Opublikowano 25 grudnia 2017 Opublikowano 25 grudnia 2017 jest płaska bo ziemia jest płaska Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 30 grudnia 2017 Opublikowano 30 grudnia 2017 Do imaca dokupiłem wczoraj Macbooka Pro 13 Oczywiście bez touchbara, bo cena za to powala, a sam bajer nie wart tej kasy- odchodzi obsługa bez patrzenia, bo trzeba na ten pasek spojrzeć. Ekran wiadomo- SZTOS. Do Aira, to dzień do nocy. Waga, mobilność na plus. Na minus bateria z tego co wyczytałem w necie. Klawiatura butterfly spoko i pisze się znacznie szybciej niż na starym Pro/Air. Głośniki również na plus i miło to gra. Na minus samo usb C. Za 2 lata spoko, na teraz średnie to i wymaga przejściówek. Nie dam 200zł za logo, ale przejściówka z usb C na zwykłe to koszt 39zł. Do przeżycia. Na minus brak Magsafe- przecież to było genialne. Ale sama ładowarka dostała plus, bo można odczepić kabel. A ten często się ukręcał w poprzednich ładowarkach. Pięknie zakończyłem rok. A teraz z innej beczki. Nie wiem jaki sens ma w tej chwili 12 cali, jak ten kastrat jest droższy od 13' Pro. Powinna wyjechać ta 12, Air dostaje retine i trzyma dalej swoją cenę. Inaczej tego nie widzę. Ofcoz kupiłem bieda wersja- najtańsza, która oficjalnie kosztuje 6499. Sklepy mają promocje i jest za 5999 (Ispot, Cortland) A Saturn ma za 5399 (na str 5749) Piękna cena i tyle można za to dać, bo 6,5 to już tak średnio. A za Touchbar 8999, to już w ogóle ktoś pojechał. Spadek do 5999 zapewne związany z końcem roku i spadkiem dolara, bo złotówka mocno stoi. Telefon, stacjonarny i laptop pod jednym szyldem. Piękny ekosystem i nie umęczony jak Android/google. Nie musiałem nić wklepywać, bo podałem tylko kod i wszystko po chwili miałem ustawione, zrobione na Macbooku. Tylko enter wcisnąłem. To są plusy tych produktów. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 30 grudnia 2017 Opublikowano 30 grudnia 2017 To prawda, chociaż ich coroczny cykl wydawniczy obnaża zmęczenie materiału i braki w zasobach ludzkich. Pościg za nowymi funkcjami zamiast dopracowywać stabilność i ja np. do teraz nie zrobiłem update’u do High Sierry. iOS też cierpi na poważne problemy, ich narzędzia programistyczne z kolei od paru lat już ssą pałę po całości. Dobre ruchy jak open-source’owanie Swifta mieszają się z ch,ujowymi decyzjami i kiepskim line-upem przedrożonych produktów. Pewnie wynegocjuję sobie nowego maczka od pracodawcy po nowym roku, ale z niepokojem patrzę na rozwój tej firmy. Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 30 grudnia 2017 Opublikowano 30 grudnia 2017 Try story. Poprzednie Pro miały problem z tą wartwą antyodblaskową. Wcześniejsze Imaci miały problem z matrycą, ale szyba była do ściągnięcia i ekran był goły. Teraz to jeden element. Zobaczymy. No nadal jestem przy przy 6s, bo 7 i 8 kompletnie mnie nie jara. W segmencie macbooków wyboru nie było. 3700 Air z taką se matrycą. Wolałem dopłacić i tego Pro kupić. I również nie wiem dokąd oni zmierzają. Przyrost formy nad treścią. Kiedyś powiedziałem do jednego, że jednak Jobsa brakuje, bo on by to wszystko inaczej rozegrał. Usłyszałem, że pier**e i to jest pier**lenie. Nie, Jobsa ewidentnie brakuje Ive się pogubił i gada od rzeczy. A Tim hajsy może kręci, ale nie ma jaj do konkretnych decyzji i wychodzi miszmasz. Cytuj
kiseki 766 Opublikowano 6 stycznia 2018 Opublikowano 6 stycznia 2018 Jest sens kupować używanego Macbooka pro sprzed 3-4 lat? Cel typowo biurowy - Office, YT, filmy. Ile cykli ładowania to dużo dla McB Pro? Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 6 stycznia 2018 Opublikowano 6 stycznia 2018 Sprzęt da rade do takich zastosowań. Jaka karta graficzna- tam Radeon miał problem i chyba już się skończył program wymiany. To ta słynna akcja z zimnymi lutami, za mało ołowiu i Apple też to trafiło- ale nie tak jak X360 Będą kolory tęczy na ekranie. 3-4 letni, to ten w którym można wymienić samemu baterie, dorzucić ram. Także spoko. Apple gwarantuję do 1000 cykli. Kiedyś sprzedawałem Unibody, miał koło 700 i bateria była w dobrym stanie. Jaki stan, cena. 1500 to chyba okolica tego sprzętu. 2 bym nie dał, bo za tyle można mieć 2 letniego Aira- chyba. Jak nowy 3,6.... 1 Cytuj
Marcin_wawa 449 Opublikowano 6 stycznia 2018 Opublikowano 6 stycznia 2018 @kiseki Jest sens. Ja mam macbooka pro late 2013 256SSD, 8GB RAM i śmiga bardzo dobrze i nie potrzebuję wymiany lapka jak na razie. Nawet na nim sobie filmy składam z wyjazdów i jest serio szybki. Zmieniam za to niedługo mocno wysłużonego imaka z 2009 :D, który służy od kilku lat jako drugi backup zdjęć. Co do telefonów to też jestem na 6s i przez chwilę chciałem wymienić na 8 ze względu na baterię, ale przemęczę się do jesieni i może wreszcie wydadzą telefon, który będzie mnie satysfakcjonował w większym stopniu. 1 Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 6 stycznia 2018 Opublikowano 6 stycznia 2018 Do końca roku masz akcje i wymienią w ispocie itp za 139 czy tam 149zł. Warto skorzystać. 1 Cytuj
Marcin_wawa 449 Opublikowano 7 stycznia 2018 Opublikowano 7 stycznia 2018 O kurczę, dzięki za informację! Dzisiaj jadę to ogarnąć. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 7 stycznia 2018 Opublikowano 7 stycznia 2018 ale będę wymieniał baterie w grudniu tego roku w swoim se Cytuj
iluck85 2 913 Opublikowano 7 stycznia 2018 Opublikowano 7 stycznia 2018 https://myapple.pl/posts/15823-program-wymiany-baterii-dostepny-juz-w-polsce iSpot Dzień dobry. Akcja właśnie wchodzi w życie w naszej sieci sklepów. Nowe niższe ceny dotyczą iPhone SE/6/6+/6s/6s+/7/7+. Wymiana baterii w tych modelach będzie kosztować 149zł. Pozdrawiamy Podejrzewam że Cortland również wymieni jako autoryzowany sprzedawca na nasz kraj. I warto dodać, że nie ma znaczenia stan naszej baterii- może być w bdb kondycji. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 22 lutego 2018 Opublikowano 22 lutego 2018 Na jakich stronkach najlepiej rozglądać się za używanymi Macbookami? Szukam Macbooka Aira z 2013/2014 do użytku głowniego domowego i hałupniczego programowania. Cytuj
Paolo de Vesir 9 126 Opublikowano 22 lutego 2018 Opublikowano 22 lutego 2018 OLX? Masz opcję sprawdzić sprzęt na miejscu i dopytać o wszystkie szczegóły nim spotkasz się z potencjalnym sprzedawcą. Cytuj
Kalel 3 634 Opublikowano 22 lutego 2018 Opublikowano 22 lutego 2018 W sumie tylko to i allegro mi do głowy przyszły. Cytuj
michal 558 Opublikowano 18 marca 2018 Opublikowano 18 marca 2018 jak myslicie popracuje 15 lat bez większych problemów? https://www.x-kom.pl/p/368644-notebook-laptop-133-apple-macbook-pro-i5-23ghz-8gb-128-iris-640-silver.html#reviews potrzebuje tylko do pracy biurowej. Cytuj
VeSD 29 Opublikowano 18 marca 2018 Opublikowano 18 marca 2018 8 GB ramu może być mało na 15 lat pracy. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 18 marca 2018 Opublikowano 18 marca 2018 powinno być ok, a jak nie to za 15 lat dasz nam po minusie Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 11 kwietnia 2018 Opublikowano 11 kwietnia 2018 od dwoch tygodni mam firmowego mbp 13 z retina i o jezus maria jak ten sprzet dziala, niby kiedys pracowalem w ispocie i zachwalalem go przed klientami jaki to jest wspanialy sprzet do pracy, ale... no serio to wspanialy sprzed do pracy. Ogromna robote robi touchpad, czas pracy na baterii oraz intuicyjnosc systemu - wszystko jest podane jak na tacy. Na minus - nie da sie grac w FMa : ( Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 12 kwietnia 2018 Opublikowano 12 kwietnia 2018 Wiadomo, once you go mac you never go back. Który rok masz? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi