Skocz do zawartości

japko

waldusthecyc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czyli chyba warto się zaopatrzyć MBP 15 z 2015 roku z 16gb ramu? :problem:

Od jakiegoś czasu myślę nad czymś stricte do programów Adobe i wybór chyba padnie na właśnie na Prosiaka z 2015 roku.

Edytowane przez MYSZa7
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj przyszedł do mnie prosiak w za(pipi)istym stanie za „jedyne” 5k. Ależ to jest błyskawica i ta retina :banderas: Dobrze że wziąłem wersję z 2015, liczba portów robi robotę.

Opublikowano

Mam Macbooka Pro z 2017. Od jakiegoś czasu mam pewien problem z ekranem podczas oglądania filmów. Ekran „skacze” w górę i w dół i wyglada to momentami jakby ktoś zdjęcia przełączał. 

Problem zaczął się od appki Hbo go na safari, teraz to samo robi się podczas oglądania na iTunes. Wszystko to w Trybie pełno ekranowym. 

Resetowalem już vram. 

Opublikowano

zastanawiałem się ostatnio nad myszką do MBP i wybór wpadł w końcu na Logitecha MX Master 2S. Co to jest za myszka do pracy :banderas: Programowalne przyciski, precyzja, ergonomia i inne bajery w postacie korzystania myszki na kilku różnych komputerach. Mistrzostwo świata, szczególnie że udało się wyrwać nówkę za "jedyne" 250 zł.

Opublikowano
W dniu 17.05.2018 o 22:06, MYSZa7 napisał:

zastanawiałem się ostatnio nad myszką do MBP i wybór wpadł w końcu na Logitecha MX Master 2S. Co to jest za myszka do pracy :banderas: Programowalne przyciski, precyzja, ergonomia i inne bajery w postacie korzystania myszki na kilku różnych komputerach. Mistrzostwo świata, szczególnie że udało się wyrwać nówkę za "jedyne" 250 zł.

Używasz bluetootha czy dongla na USB? Czytałem gdzieś że są problemy z łącznością przez bluetooth z macbookami, a zastanawiałem się nad wymianą mojego zajechanego Performance MX na coś nowszego.

Opublikowano (edytowane)

@_Shaman_ Na początku korzystałem z BT i chodziło bez problemu, ale osobiście wolę korzystać z odbiornika USB i tak właśnie sobie działam teraz. Tak czy tak, jak pisałem wcześniej wszystko działa elegancko. Jedyny minus to działanie scroll wheela w trybie skokowym, strasznie głośny. 

Edytowane przez MYSZa7
  • 3 tygodnie później...
Gość ragus
Opublikowano

A wiadomo coś o oficjalnym wsparciu .webm dla Safari? Przecież to są jakieś jaja, 3 duża aktualizacja, a oni dalej w lesie.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

kompletnie mi jednak nie siedzi ten ciemny motyw. ciężko mi to opisać, ale o ile na materiałach reklamowych dobrze to wygląda, tak jednak przyzwyczajenie do jasnego robi swoje.

aha, oczywiście safari nie odtwarza natywnie webm xDDDD. no nic, może za 3 lata jak wywalą port ładowania i klawiaturę

Edytowane przez ragus
Opublikowano

UW6gQRI.jpg

k6OaYal.jpg

w trybie fullscreen jest problem ze skalowaniem, też to macie?

Opublikowano (edytowane)

zresetowałem i jest już git.

ależ zapierrrrrrrrrdala tera safari, zawsze demon prędkości ale teraz to :obama: jakbym przekładał kartki w gazecie

edit:

polecam nacisnąć shift+cmd+5

Edytowane przez ragus
Opublikowano

https://medium.com/@pawelurbanowicz/boost-your-productivity-with-macos-mojave-enable-dark-mode-for-xcode-only-33d86e452ea9

O, zaje,biste. Poradnik jest o włączaniu trybu ciemnego tylko w Xcode, ale można go zastosować do dowolnej aplikacji tak naprawdę. Ja chętnie skorzystam, bo Finder czy Kalendarz aż tak super w ciemnym trybie nie wyglądają, ale Xcode musi być.

Opublikowano (edytowane)

jezu jak się teraz pięknie robi zrzuty części ekranu, bez gimpa czy innych narzędzi do obróbki. tylko cyk i jest. chyba zrobię sobie tatuaż cmd+shift+5

steve_jobs_by_rware-d3af4rz.jpg

i oczywiście wszystko działa jak strzała na sprzęcie z 2015 roku <3

Edytowane przez ragus
Opublikowano

mi rowniez nie siada ciemny motyw, lata uzytkowania jasnego zrobilo swoje, system dziala super i chyba nawet jest szybciej na moim macbook pro late 2013 niz na poprzednim

Opublikowano

Stack super opcja dla syfiarzy jak ja mających tornado ikonek na pulpicie.

Kruku, dla ciebie też. Widziałem twój pulpit :cool: