kris01 0 Opublikowano 13 grudnia 2008 Opublikowano 13 grudnia 2008 Napewno Małysza stać na jeszcze dobre skoki Cytuj
Cris 120 Opublikowano 20 grudnia 2008 Autor Opublikowano 20 grudnia 2008 (edytowane) Polscy skoczkowie nie wystartują w weekend w konkursach Pucharu Świata w Pragelato. Zamiast tego w czwartek jadą do austriackiego Ramsau, by ćwiczyć na małych skoczniach i eliminować błędy sport.pl Oby coś pomogło. Adam Małysz zajął 21. miejsce w konkursie w Engelbergu. Wygrał Simon Ammann. Łukasz Rutkowski był 27. Marcin Bachleda i Piotr Żyła z konkursu odpadli z konkursu po pierwszej serii.. No i gówno pomogło. Edytowane 20 grudnia 2008 przez Cris Cytuj
kris01 0 Opublikowano 20 grudnia 2008 Opublikowano 20 grudnia 2008 Miało być lepiej, a wyszło jak zawsze Cytuj
Cris 120 Opublikowano 21 grudnia 2008 Autor Opublikowano 21 grudnia 2008 A dziś Małysz 18sty.... Zmienić trenera! Cytuj
kris01 0 Opublikowano 24 grudnia 2008 Opublikowano 24 grudnia 2008 A dziś Małysz 18sty.... Zmienić trenera! I to jak najszybciej Cytuj
Cris 120 Opublikowano 31 grudnia 2008 Autor Opublikowano 31 grudnia 2008 Trzech Polaków awansowało do czwartkowego konkursu w Garmisch-Partenkirchen podczas 57. Turnieju Czterech Skoczni. Adam Małysz zajął bardzo dobre, ósme miejsce no , chociaż raz cos optymistycznego. Cytuj
kris01 0 Opublikowano 31 grudnia 2008 Opublikowano 31 grudnia 2008 Na treningach Małysz też dobrze skakał, oby w jutrzejszym konkursie nie zawalił l Cytuj
Cris 120 Opublikowano 1 stycznia 2009 Autor Opublikowano 1 stycznia 2009 Małysz skoczył 116 metrów i niestety przegrał w parze z Andreasem Wankiem 0o Po skoku Małysz mówi : "Może lepiej skakałoby się gdyby człowiek mógł się napić". Cytuj
kris01 0 Opublikowano 3 stycznia 2009 Opublikowano 3 stycznia 2009 trzech naszych zawodników w konkursie i żaden nie awansował do 30. Stoch i Żyła, im się nie dziwie ale że Małysz przegrał ze słabym Wankiem, to jest spora sensacja. nasi skoczkowie na treningach i kwalifikacjach skaczą nieżle, przychodzi konkurs i się automatycznie spalają. Cytuj
Cris 120 Opublikowano 3 stycznia 2009 Autor Opublikowano 3 stycznia 2009 Niedługo ludzie pomyślą , że mam swoje drugie konto i tylko ja pisze w tym temacie ;] Cytuj
przema 0 Opublikowano 3 stycznia 2009 Opublikowano 3 stycznia 2009 Jeżeli zawodnik, po skoku przychodzi do wywiadu i mówi: " Niewiem o co chodzi, że tak źle skaczę ", trener mówi: " Niewiem o co chodzi, że tak źle skaczą " to oznacza jedno, że trener powinien wylecieć. Tym chłopakom może pomóc tylko zawodowy sztab, doświadczonych szkoleniowców z psychologiem jako jednym z najważniejszych członków sztabu. Przecież to jacyś przestraszeni goście, którzy nie są wstanie udźwignąć, ani odpowiedzialności za wynik, ani nie mają wiary w siebie, ani nie mają autorytetów w sztabie trenerskim. Jeżeli nie zwolnią Kruczka, to na olimpiade niema po co jechać, a Małysz będzie miał bardzo przykre zakończenie kariery. Luknąłem sobie na konkurs noworoczny. Zbliżenie na Małysza, a on znów ma te tiki na twarzy, z nerwów, które miał zanim był na szczycie. Ta porażka z Wankiem, musi mu dać do myślenia, niech się postawi wujkowi Tajnerowi i powie, albo porządny sztab trenerski, albo róbcie sobie jaja bezemnie Cytuj
Cris 120 Opublikowano 4 stycznia 2009 Autor Opublikowano 4 stycznia 2009 Wreszcie chwila "radości" (?). Małysz po przyzwoitych skokach dziś zajął 15 miejsce (13 po I serii). Kamil Stoch był 27. Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 4 stycznia 2009 Opublikowano 4 stycznia 2009 Moim zdaniem Łukasz Kruczek jako trener takiego mistrza jak Adam Małysz to żart...przecież Kruczek skakał kiedyś po 90 metrów... Cytuj
Tytek 0 Opublikowano 4 stycznia 2009 Opublikowano 4 stycznia 2009 dokłądnie koles nie umiał skoczyć za punkt K, samemu nie radził sobie z presją zawodów i teraz ma przekazywać to mistrzowi świata Cytuj
Cris 120 Opublikowano 5 stycznia 2009 Autor Opublikowano 5 stycznia 2009 (edytowane) Małysz wycofał się z turnieju 4 skoczni Wszyscy dookoła próbowali mu wmówić, że jest lepiej i forma idzie do przodu. Najlepszy polski skoczek doskonale wiedział, że tak nie jest. Że połowa drugiej dziesiątki to nie jego miejsce w Pucharze Świata. I w nocy z niedzieli na poniedziałek wrócił do rodzinnej Wisły - pisze dziennikarz Sport.pl i Gazety Wyborczej Robert Błoński. Edytowane 5 stycznia 2009 przez Cris Cytuj
kris01 0 Opublikowano 6 stycznia 2009 Opublikowano 6 stycznia 2009 No i po 8-latach wreszcie Austriacy wygrali turniej czterech skoczni, 3- wygrana z zrzędu LOITZLA, wspaniała forma dziśaj był nie do pokonania :1pl: Cytuj
Cris 120 Opublikowano 7 stycznia 2009 Autor Opublikowano 7 stycznia 2009 Adam zadzwonił do mnie, mówił, że jest bardzo niezadowolony z wyników i zapytał, czy moglibyśmy w spokoju potrenować - fiński trener Hannu Lepistoe ujawnia w "Super Expressie" kulisy uzgodnienia z Małyszem treningu w Lahti. - Skoro jeden z najlepszych skoczków świata ma kłopoty i szuka pomocy, nikt przy zdrowych zmysłach nie odpowiedziałby mu "nie". http://www.sport.pl/sport/1,65025,6130387,...st_mozliwe.html Ale to SuperExpress. ;] Cytuj
Cris 120 Opublikowano 15 stycznia 2009 Autor Opublikowano 15 stycznia 2009 Team Małysz jeszcze w tym sezonie. O co chodzi? Odsyłam - http://www.sport.pl/sport/1,65026,6162303,...ym_sezonie.html Cytuj
Cris 120 Opublikowano 17 stycznia 2009 Autor Opublikowano 17 stycznia 2009 (edytowane) Dziś odbył się pierwszy z konkursów w Zakopanem. Małysz uzyskał najlepszy w tym sezonie wynik (8 miejsce)...Czy to atut własnej skoczni był sprzymierzeńcem Adama? A może "praktyki" u Lepistoe ? Cóż,dowiemy się zapewne przy okazji konkursów w innych państwach. Warty odnotowania jest również fakt zakwalifikowania się aż siedmiu Polaków do drugiej serii. Oby tak dalej. http://www.sport.pl/skoki/3369912,70467,,Z...62739,6735.html Edytowane 17 stycznia 2009 przez Cris Cytuj
kris01 0 Opublikowano 17 stycznia 2009 Opublikowano 17 stycznia 2009 Szkoda troche że w drugiej seri nasi skakali troche słabiej, ale nie ma co nażekać widać postępy Cytuj
Sarge 6 Opublikowano 17 stycznia 2009 Opublikowano 17 stycznia 2009 (edytowane) Największe postępy widać u Stocha - Małysz zawdzięcza swoje 8. i 12. miejsce w konkursach w Zakopanem między innymi nieobecności wielu skoczków ze światowej czołówki. Początkowo również zasiałem w sobie trochę optymizmu, ale gdy zdałem sobie sprawę, że z czołowej dziesiątki Pucharu Świata tylko połowa zawodników przyjechała na zawody to zrozumiałem, że w przypadku ich obecności byłoby podobnie jak do tej pory... Zobaczymy jak będzie w Vancouver, ale podejrzewam, że jeszcze sporo treningu przed Małyszem, a MŚ w Libercu coraz bliżej... P.S.: Kruczek i jego uniesione w geście triumfu ręce po skoku Adama na 126m co najmniej tak jakby skoczył 10m dalej = Edytowane 17 stycznia 2009 przez Sarge Cytuj
kris01 0 Opublikowano 18 stycznia 2009 Opublikowano 18 stycznia 2009 Największe postępy widać u Stocha - Małysz zawdzięcza swoje 8. i 12. miejsce w konkursach w Zakopanem między innymi nieobecności wielu skoczków ze światowej czołówki. Początkowo również zasiałem w sobie trochę optymizmu, ale gdy zdałem sobie sprawę, że z czołowej dziesiątki Pucharu Świata tylko połowa zawodników przyjechała na zawody to zrozumiałem, że w przypadku ich obecności byłoby podobnie jak do tej pory... Zobaczymy jak będzie w Vancouver, ale podejrzewam, że jeszcze sporo treningu przed Małyszem, a MŚ w Libercu coraz bliżej... P.S.: Kruczek i jego uniesione w geście triumfu ręce po skoku Adama na 126m co najmniej tak jakby skoczył 10m dalej = Sarge. masz racje Małysz był by napewno na dużo gorszych pozycjach, gdyby byli obecni zawodnicy z czołowej dziesiątki PŚ. jeszcze kilka treningów pod okiem Lepistoe i morze Małysz będzie dorównywał swoimi skokami do najlepszych zawodńików, do czołówki Małyszowi brakuje co najmiej 10 metrów ^_^ Cytuj
przema 0 Opublikowano 18 stycznia 2009 Opublikowano 18 stycznia 2009 Małyszowi jak brakowało tak brakuje do czołówki tyle samo metrów, czyli w okolilcach 10. Na jego miejscu, zrobiłbym wszystko by przygotować się tylko do dwóch imprez, MŚ i Igrzysk Olimpijskich, bo jeżeli chce odejść jak mistrz to tylko w taki sposób może to jeszcze zrobić, bo odejścia ze sportu zawodników będących bez formy do historii nieprzechodzą Cytuj
Cris 120 Opublikowano 18 stycznia 2009 Autor Opublikowano 18 stycznia 2009 Myślę , że Koudelka może jeszcze namieszać na obecnych MŚ . Nie sądzę aby obecna czołówka (Ammann,Loitzl,i....Szlirencałer ;]) wytrzymała z formą do tego czasu. No , może jeszcze Schmitt coś pokaże,bo to stara szkoła. A Małysz? Adam może zacząć skakać dalej w każdej chwili. Cytuj
kris01 0 Opublikowano 25 stycznia 2009 Opublikowano 25 stycznia 2009 Wczoraj bardzo dobre 8- miejsce Małysza, na pochwałe zasłużył też Stoch 19 miejsce. zobaczymy co w dziśejszych zawodach pokażą. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi