Cris 120 Opublikowano 27 lutego 2009 Autor Opublikowano 27 lutego 2009 (edytowane) Dziś konkurs na dużej skoczni podczas Mistrzostw Świata w Libercu. Wczorajsze kwalifikacje zostały odwołane z powodu zbyt silnego wiatru. Nasi skoczkowie zdążyli jednak oddać skoki , przed odwołaniem kwalifikacji Małysz był pierwszy , a Kamil Stoch drugi. Kwalifikacje o 14:30 , a konkurs właściwy o 16:00. Kwalifikacje i konkurs na żywo (jak ktoś nie ma tv) http://www.itvp.pl/player.html?mode=0&...video_id=21150# Edytowane 27 lutego 2009 przez Cris Cytuj
przema 0 Opublikowano 27 lutego 2009 Opublikowano 27 lutego 2009 no i duża skocznia zweryfikowała umiejętności Stocha. Obecnie to zawodnik na miejsca 15-30 na skoczniach 120 metrowych, ale to i tak pozytywnie, bo przecież oprócz Małysza takowego nieposiadaliśmy. Oby tylko ustabilizował formę i zajmował takie miejsca w pucharze świata za rok i na olipiadzie znów na skoczni średniej mógł sprawić niespodzianke. Wtedy jeżeli Małysz dojdzie do formy i jeszcze 2 pozostałych nie spier..... skoku można liczyć na pierwszą piątke w drużynie i może jakiś medal indywidualnie Małysza, ewentualnie Stocha. A dzisiejszy konkurs ? To dla mnie skandal, że niezostał skończony. Jeżeli warunki niezagrażają zdrowiu to albo kończymy konkurs albo przenosimy cały na normalne warunki, albo odwołujemygo wogóle i nie przyznajemy medali. Cytuj
Cris 120 Opublikowano 28 lutego 2009 Autor Opublikowano 28 lutego 2009 Jeżeli warunki nie zagrażają zdrowiu to albo kończymy konkurs albo przenosimy cały na normalne warunki, albo odwołujemy go w ogóle i nie przyznajemy medali. No i wybrali tę pierwszą opcję... Moim skromnym zdaniem powinni już dociągnąć tę drugą serię do końca mimo tego mocno padającego śniegu. przenosimy cały na normalne warunki albo odwołujemy go w ogóle i nie przyznajemy medali. Zapewne chodzi Ci o przeniesienie na następny dzień tych zawodów...raczej nierealne ,konkurs MUSIAŁ się odbyć w piątek (chodzi tu o prawa telewizyjne,czas antenowy i takie tam...kupa kasy). Po za tym ,dziś mamy konkurs drużynowy.(godzina 16:00) Cytuj
Tytek 0 Opublikowano 1 marca 2009 Opublikowano 1 marca 2009 Dziś w drużynówce Polacy na 4 miejscu,choć po I serii mieli brąż Takie już polskie szczeście, gdy Małysz skakał po 140 m. reszta zawalała skoki Dziś gdy chłopaki skakali równo i świetnie,jak Hula, Adam niestety dał ciała, do medalu zabrakło 4-5 metrów,ktorych mozna bylo wymagać od mistrza. Cytuj
Sarge 6 Opublikowano 1 marca 2009 Opublikowano 1 marca 2009 Dziś w drużynówce Polacy na 4 miejscu,choć po I serii mieli brąż Takie już polskie szczeście, gdy Małysz skakał po 140 m. reszta zawalała skoki Dziś gdy chłopaki skakali równo i świetnie,jak Hula, Adam niestety dał ciała, do medalu zabrakło 4-5 metrów,ktorych mozna bylo wymagać od mistrza. Hehe, lepiej bym tego nie ujął . Ale czwarte miejsce na Mistrzostwach Świata w drużynie to i tak mocno zaskakujący wynik, więc nie ma co narzekać. Trzeba pamiętać, że w pierwszych "drużynówkach" w tym sezonie ledwie łapaliśmy się do ósemki (w pierwszym konkursie chyba nawet zakończyliśmy zmagania na pierwszej serii)... Cytuj
przema 0 Opublikowano 1 marca 2009 Opublikowano 1 marca 2009 najsmutniejszym akcentem tego konkursu drużynowego, było to, że jak już chłopcy wspieli się na wyżyny, to Adaś tym razem zaprzepaścił nam medal. W jego normalnej dyspozycji a nawet wmiare dobrej, czyli skoki 3 metry dalsze dały by medal. Ech oby na igrzyskach. Cytuj
Cris 120 Opublikowano 1 marca 2009 Autor Opublikowano 1 marca 2009 Czy ja wiem czy Adam zaprzepaścił ? Jego skok (ostatni) był najlepszy z jego serii (skoczył nawet dalej od Schlierenzauera). 4 miejsce to sukces...jesteśmy lepsi od Niemców , Rosjan ,Czechów a nawet Finów Cytuj
przema 0 Opublikowano 1 marca 2009 Opublikowano 1 marca 2009 w formie, którą prezentował, kiedy reszta niepotrafiła w drużynie nic zrobić, Adaś skoczyłby z Liberca do Wisły na jedej narcie chodzi mi tylko o paradoks, że jak Małysz był królem, to drużyna niepotrafiła niemal nic zrobić, teraz kiedy drużyna potrafi, przydałby się dawny Adaś Cytuj
Tytek 0 Opublikowano 1 marca 2009 Opublikowano 1 marca 2009 jezeli chodzi o moj post mam mały zal do Adama o I serie wystarczy zobaczyc jak spisał sie na tle innych Polaków Kamil Stoch - 123 m Łukasz Rutkowski - 121 m Stefan Hula - 127 m Adam Małysz - 121 m Cytuj
Cris 120 Opublikowano 1 marca 2009 Autor Opublikowano 1 marca 2009 A w pierwszej serii nie zniżali belki dla tych najlepszych? (nie oglądałem od początku) Bo w drugiej serii tak właśnie zrobili. Cytuj
Sarge 6 Opublikowano 3 marca 2009 Opublikowano 3 marca 2009 W pierwszej serii nie obniżali belki, obniżyli w drugiej serii dla trzeciej i czwartej grupy skoczków, ale oczywiście "spostrzegawczy" Szaranowicz zauważył to dopiero w trakcie skakania ostatniej grupy skoczków <_< ... Co do Małysza... W drugiej serii nie można mieć do niego żadnych zastrzeżeń, w pierwszej już rzeczywiście skoczył poniżej oczekiwań. Ale tak jak już pisałem - czwarte miejsce w drużynie i tak jest bardzo dobrym wynikiem, najważniejsze że cała drużyna skakała bardzo równo i nie zdarzył się żaden skok poniżej 120 metrów. Cytuj
Cris 120 Opublikowano 7 marca 2009 Autor Opublikowano 7 marca 2009 W dzisiejszym konkursie drużynowym Polacy zajęli 6 miejsce (startowało 12 ekip). Wygrali jak zwykle Austriacy przed Finlandią i Norwegią. Cytuj
kris01 0 Opublikowano 8 marca 2009 Opublikowano 8 marca 2009 W dzisiejszym konkursie drużynowym Polacy zajęli 6 miejsce (startowało 12 ekip). Wygrali jak zwykle Austriacy przed Finlandią i Norwegią. A dziwisz sie że wygrali Austriacy mają najrówniej skaczących zawodników, choć w tym konkursie nie wygrali już tak zdecydowanie Cytuj
Cris 120 Opublikowano 8 marca 2009 Autor Opublikowano 8 marca 2009 Nie dziwie się. Dziś NASI się nie popisali ... choć skakali na normalnej skoczni (K90,przeniesiono z powodu złych warunków) gdzie wszyscy bardziej wyrównane szanse, Małysz był 24 , a Rutkowski 26 , bo jeszcze tylko jemu udało się zakwalifikować do II serii. Cytuj
kris01 0 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 Myślałem że na małej skoczni k-90. nasi się lepiej zaprezentują, byłem pewny że Małysz w skoczy do czołowej 10. zawsze na małych skoczniach prezentował się dobrze :angry2: Cytuj
Di 844 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 Prawdopodobnie od przyszłego sezonu na skoczniach ponownie zobaczymy Ahonena. Jeśli wróci do formy, to będzie ciekawie Cytuj
kris01 0 Opublikowano 9 marca 2009 Opublikowano 9 marca 2009 Prawdopodobnie od przyszłego sezonu na skoczniach ponownie zobaczymy Ahonena. Jeśli wróci do formy, to będzie ciekawie Też słyszałem że ma wrócić na skocznie, na pewno jego powrót dużo by wniósł do skoków. zawsze lubiłem Ahonena za jego waleczność :] Jane wrecaj Cytuj
Cris 120 Opublikowano 9 marca 2009 Autor Opublikowano 9 marca 2009 (edytowane) Wracam na skocznię ponieważ nie mogę już wytrzymać w domu, nudzę się i jednocześnie czuję, że stać mnie na olimpijski medal w Vancouver - powiedział Janne Ahonen fińskim mediom. ha, to by było ciekawe... choć nie wiem czy ma na co liczyć. Nie sądzę by w rok zbudował formę na olimpijski krążek. Dziś (10marca) odbędą się skoki w Kuopio gdzie zobaczymy trzech Polaków (Małysz , Stoch i Hula) 17:15 Edytowane 10 marca 2009 przez Cris Cytuj
Di 844 Opublikowano 10 marca 2009 Opublikowano 10 marca 2009 No i doczekaliśmy się Małysza na podium Przez cały pobyt w Kuopio skoki równe i - przede wszystkim - dobre. Jedynie pierwszy minimalnie gorszy. Oby tak dalej! Cytuj
winner 183 Opublikowano 10 marca 2009 Opublikowano 10 marca 2009 Brawo! Bez dwóch zdań w drugiej serii zachował się mistrzowsko. Historyczna chwila. Cytuj
Cris 120 Opublikowano 10 marca 2009 Autor Opublikowano 10 marca 2009 Wreszcie podium Małysza! Zadziwił mnie Okabe , który wygrał o0 przecież on ma prawie 40 lat. Cytuj
Di 844 Opublikowano 10 marca 2009 Opublikowano 10 marca 2009 Ale Okabe to utrzymuje dobrą formę już od kilku tygodni i - przynajmniej według mnie - ta wygrana była tylko kwestią czasu. Choć nie sposób nie przyznać, że w dużej mierze przyczyniły się do tego złe skoki jego rywali. W końcu ile było takich konkursów, w których zwycięzca miał mniej niż 242 punkty? Cytuj
Sarge 6 Opublikowano 10 marca 2009 Opublikowano 10 marca 2009 Szacunek dla Okabe, "dziadek" powinien być inspiracją dla Małysza, że można jeszcze wygrywać . Dzisiejsze podium Polaka to duże zaskoczenie - bardzo się cieszę . Nie liczę na jakąś powtórkę jeszcze w tym sezonie, ale może to podbuduje naszego skoczka i do końca sezonu będą te miejsca w pierwszej dziesiątce . Ale jeszcze jeden konkurs na dużej skoczni i pięć mamutów, więc nie wiem czy będzie tak dobrze ... Cytuj
Di 844 Opublikowano 10 marca 2009 Opublikowano 10 marca 2009 A właśnie, czemu w tym roku Vikersund zamiast Oslo? Ten konkurs też liczy się do klasyfikacji Turnieju Nordyckiego? Cytuj
Cris 120 Opublikowano 10 marca 2009 Autor Opublikowano 10 marca 2009 (edytowane) Ponoć przebudowują obiekt w Oslo. Tak też się liczy (chociaż to "mamut") Edytowane 10 marca 2009 przez Cris Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi