XM. 11 023 Opublikowano 16 marca 2017 Opublikowano 16 marca 2017 No i w 3 ostatnie konkursy szwaby i kraftowie odrobili ponad 200 pkt w Pucharze narodów. Także i na jednym i na drugim froncie dopa zbita będzie i nie uda się niczego obronić. Bo akurat w to że prze(pipi)imy z DE, A i NO drużynowkę na mamucie to jestem bardziej niż pewien. Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 17 marca 2017 Opublikowano 17 marca 2017 No w druzynowce raczej 4 miejsce , niemcy, austria i szxzegolnie norwegowie maja naprawde dobrych lotnikow. My raczej zadnego. Co do generalnej Kraft tez nie jest jakims mega lotnikiem jak Stoch. Choc w takiej formie to raczej na kazdej skoczni wylatuje sie jak petarda. Wierze jeszcze w Kamila ale malutkie szanse. Drugie miejsce tez jak najbardziej dobre. Tyle ze ludzie pamietaja tylko o wygranych. Kazdy pamieta ile malysz wygrach krysztalowych kul, a kto pamieta ze byl tez na 3 stopniu podium w generalce? Podsumowujac NIECH NIE WRACAJO DO POLSKI Cytuj
D.B. Cooper 3 067 Opublikowano 17 marca 2017 Opublikowano 17 marca 2017 . Kazdy pamieta ile malysz wygrach krysztalowych kul, a kto pamieta ze byl tez na 3 stopniu podium w generalce? powaga? Myślałem, że Adaś bierze wszystko albo nic, a tu takie rozdrabnianie się na drobne i 3 miejsce, kto by pomyślał. patrząc realnie to nie wierze w zwycięstwo Stocha w generalce. Musiałby się chyba zdarzyć cud, że Kraft nie dostałby się do serii finałowej. Patrząc na poprzedni sezon, drugie miejsce Stocha w generalce wszyscy braliby w ciemno. To duży sukces, ale zapomnimy o nim szybko. Ja już prawie nie pamiętam. Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 17 marca 2017 Opublikowano 17 marca 2017 Malysz zajal 3 miejsce w generalce w swoim ostatnim sezonie. Pamietnym kiedy stoch wygral w planicy a malysz byl 3. Serio chyba zadnego sportowca nie szanuje bardziej niz Adama. Zakonczyl kariere jak prawdziwy mistrz niczym w jakims wymyslonym filmie USA 1998 o skromnym sportowcu z masaczusets ktory zostal legenda. Kiepsko sie patrzy jak taki Roy jones junior dostaje baty od barowych osilkow czy ahonen nie wchodzi do konkursu. Klasa Malysz. Cytuj
Tokar 8 278 Opublikowano 17 marca 2017 Opublikowano 17 marca 2017 Cała kadra do kontynentalnego na odbudowanie przed nowym sezonem Cytuj
Di 847 Opublikowano 17 marca 2017 Opublikowano 17 marca 2017 Dzisiejszy, 1-seryjny konkurs został odwołany, więc do końca zostały 3 konkursy indywidualne. Organizatorzy zawodów Pucharu Świata w Vikersund poinformowali, że nie uda się przeprowadzić zaplanowanych na piątek serii zgodnie z początkowym harmonogramem (pierwotnie trening miał się rozpocząć o godzinie 14:45, natomiast jednoseryjny konkurs - o 16:30). Z powodu silnego wiatru zdecydowano się jednak zmienić program zawodów - jeśli warunki na to pozwolą, to pierwsze skoki w ramach testu obiektu zostaną oddane najwcześniej o godzinie 17:00. Oficjalny trening zaplanowano na 18:00, natomiast o 19:30 odbędą się kwalifikacje. Tym samym konkurs indywidualny, jaki miał być rozegrany w zastępstwie za Lillehammer, został definitywnie odwołany. Cytuj
Kosmos 2 726 Opublikowano 17 marca 2017 Opublikowano 17 marca 2017 Stoch skacze 226,5 m i wygrywa w prologu, Kot 7my, Kubacki 18sty Żyła 146 m, na szczęście automatycznie zakwalifikowany, ale już chyba bez szans na cokolwiek w raw air Cytuj
.:marioo:. 104 Opublikowano 17 marca 2017 Opublikowano 17 marca 2017 (edytowane) Szkoda że Stoch ostatnio to MISTRZ kwalifikacji, teraz to zwą prologiem WTF? No dobrze, nadzieja umiera ostatnia. Kraft niby dziesiąty, w ostatnim "prologu" był 20, co nie przeszkodziło mu dzień później wygrać. Choć skoczył bliżej niż Stoch i w tych samych warunkach. Całe te skoki zrobiły się bardzo nieobiektywne, choć niby miały byc bardziej obiektywne. Ciekaw jestem czy te ich czujniki wiatru maja jakąś homologację :) Bo czasem mam wrażenie że wygrywa ten kto ma wygrać, lub ten któremu organizatorzy postawią tę zileloną linię tam gdzie akurat potrzeba. Wymyślili sobie jakieś nowe Raw Air, i tylko w TV co chwilę roł er, roł er. Było dobrze, konkursy pucharu świata plus 4 skocznie plus jakieś mistrzostwa. Niech zrobią jeszcze Nazi's Air, Tatra's Air , Breivik's air czy Fritzl Air. Wszyscy będą zadowoleni. Edytowane 17 marca 2017 przez .:marioo:. Cytuj
D.B. Cooper 3 067 Opublikowano 17 marca 2017 Opublikowano 17 marca 2017 to że te ich pomiary wiatru przeliczane na punkty są o dupę potłuc to wiadomo nie od dziś. Wyje.bał bym to w piz.du i jedynie zostawił punkty za zmianę belki. Tylko, że to już się przyjęło i na zmiany nie ma co liczyć, a jak ktoś jest mocny to i tak wygra czy mu punkty dodadzą czy nie. Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 18 marca 2017 Opublikowano 18 marca 2017 (edytowane) Troche beka ze komentatorzy mowia o fatalnych warunkach jak jest 0,5ms w plecy kiedy takiego malysza w trondheim puszczali przy prawie 5 fakt ze pod narty no ale kur.wa xD Czasem jednak czlowiek ma watpliwosci, szczegolnie kiedy np Kraft skoczy blizej ewidentnie od drugiego ale dzieki przelicznikowi zalozmy wygra o pol punkta no ale nie ma sie tez co czepiac bo drugi ostatnio skok krafta to byl skoo nawet na 20. No zobaczymy zostaly same mamuty. Szanse na dogonienie krafta nikle ale nie takie rzeczy sie dzialy. Szkoda bo fantastyczny sezon w pucharze swiata stocha. Pamietajmy ze to bedzie juz 3 podium w generalnej klasyfikacji a wiec klasa. W tym sezonie az 6 wygranych 3 drugie miejsca i 2 trzecie takze fantastyczny. Kraft ma wiecej tylko 3 pozycji. No ale mu sie przydarzyly tylko dwie wpadki z wyoadnieciem poza 10 wtedy co dostal (pipi)zki na tcs, Kamilowi niestety 4 razy, no i to wlasnie odzwierciedla klasyfikacja generalna. Aha, i stawiam na podium stocha w raw air zobaczycie ;) Edytowane 18 marca 2017 przez kanabis Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 18 marca 2017 Opublikowano 18 marca 2017 Grunt zeby utrzymali pierwsza pozycje w pucharze narodów. Ale raczej nikłe szanse i 3 miejsce bedzie - na mamutach nas wydy.mają bez mydła cos czuje. Cytuj
D.B. Cooper 3 067 Opublikowano 18 marca 2017 Opublikowano 18 marca 2017 Żyła w treningu 243 metry nowy rekord Polski Cytuj
schabek 5 345 Opublikowano 18 marca 2017 Opublikowano 18 marca 2017 Znowu wicher zawial, skaczemy od nowa xD niech oni zlikwuduja ta dyscypline bo przeciez to wstyd dla tych ludzi co sie tym zajmuja Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 18 marca 2017 Opublikowano 18 marca 2017 Piekny konkurs , kur.wa myslalem ze on nie skonczy leciec xD Cytuj
D.B. Cooper 3 067 Opublikowano 18 marca 2017 Opublikowano 18 marca 2017 no Kubacki tak średnio bym powiedział. mam nadzieje, że Norwegia będzie dziś przez Austrią żeby ci nie zebrali całej puli punktów, a Norwegowie i tak się nie liczą w pucharze narodów. Niemcy już daleko w tyle za nami ponad 100 punktów. Jest duża szansa dziś na podium bo Słowenia też daleko. Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 18 marca 2017 Opublikowano 18 marca 2017 No raczej, obstawilem piniondze ze norwegia bedzie lepsza od austrii a polska od slowenii. Licze ze szlirencauer zyebie. U norwegow raczej sami lotnicy wiec powinno byc ok Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 18 marca 2017 Opublikowano 18 marca 2017 Chyba jestem znawca skokow tak jak blantman znawca gier xD No to chyba pinionszki znowu. Ale co polacy skacza piekne xd Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 18 marca 2017 Opublikowano 18 marca 2017 Ja prdl ten Kraft niemozliwa forma aktualnie. Cytuj
D.B. Cooper 3 067 Opublikowano 18 marca 2017 Opublikowano 18 marca 2017 (edytowane) ku.rwa myślałem, że Stoch ze 120 metrów skoczy, prawie w telewizor wlazłem xD piękna jest ta skocznia, szurają nartami o zeskok, a lecą po 230m. Najbezpieczniejszy mamut. niby nie mamy lotników a dwa skoki po 244m i Stoch 230m. Edytowane 18 marca 2017 przez D.B. Cooper Cytuj
kanabis 22 640 Opublikowano 18 marca 2017 Opublikowano 18 marca 2017 Stoch aktualnie 3 w raw air ;) Szczegolnie zaje.biscie wyglada jak koles wyglada jakby sie zblizal juz do zeskoku a w polowie nagle wychodzi w gore jakby serio odlatywal :D wspaniale, tego nie ma na duzej skoczni Najgorszy to jest chyba harrahov, nie wiem czy tam skacza jeszcze ale pamietam ze jak makysz tam 200m lecial to wysokosc mial chyba ze 20m xd Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi