Skocz do zawartości

Skoki narciarskie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Podziwiam tego Kasai, skubany 29 sezon, a dalej fizycznie lepszy niż 20-latkowie z zespołem upiedolenia umysłowego. Drużynowe średnio lubię, dobrze, że jutro indywidualne to zobaczymy, co ten Stoch zrobi, dziś słabo ale kto wie, co będzie jutro.

Edytowane przez Faka
Opublikowano
8 godzin temu, Kosmos napisał:

Kamil jeszcze nigdy tak dobrze nie zaczął sezonu. Co ciekawe być może Kobayashi będzie nową twarzą w czołówce. Jego wczorajsze zwycięstwo to pierwsza wygrana Japończyka od 3 lat. Wtedy wygrał Kasai.

ale weź poprawkę, że to nasza skocznia, więc na innej nie musiało być wcale podium. Martwią bardzo słabe prędkości. Czy to efekt pozycji dojazdowej czy kolesiostwa w smarowaniu nart nie wiem, ale muszą sobie do ważnych zawodów z tym poradzić. 

Opublikowano (edytowane)

Kobayashi to nie biegun ogladalem wczoraj kwalifikacje. Forma jest dobra kitajca nie przypadek jak z polakiem.

Ogolnie nie wiem czy skocznia w kuusamo jest dziwna czy warunki ale zeby awansowac do konkursu wystarczylo skoczyc 92m. Na skoczni k 120

Ciekawe jak bedzie w konkursie bo 100m Zyly i Kota srednio nastraja optymizmem. Kilku czolowych skoczkow wogole nie awansowalo, kasai chyba 88m xd

Edytowane przez kanabis
Opublikowano

Kur.va dyskwalifikacja Żyły, więc już po konkursie. W 3 konkursie mamy już kolejną dyskwalifikację zawodnika. W minionych sezonach chyba aż na taką skalę dyskwalifikacji nie było. Sędziów poyebało czy sztab szkoleniowy ma wyyebane w kombinezony ?

Opublikowano
15 godzin temu, D.B. Cooper napisał:

Ale kuponik i tak by raczej nie wszedł bo pewnie dałeś polaków na podium?

Żyła może ma takiego długiego kutacha i zapomniał przywiązać? Albo w pory norabił.

Wszedlby bo dalem Hayboek zyla. Ale jeden wszedl bo dalem Kubacki Pashke i Wellinger Kasai. Na polske na podium nie obstawialem bo nie mozna bylo na sts. Mozna bylo tylko na wygrana albo kto lepszyl.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja tam rozumiem M, jak moze byc konkurs dyscypliny zimowej bez brazylii, argentyny albo przynajmniej jednego panstwa afrykanskiego. No kur.wa jak ja sie pytam.