Opublikowano 24 listopada 202424 lis Te skoki sa dobre tylko krotkie. Nasza linia zycia skokowego zatoczyla kolo. Wrocilismy do etapu Skupnia i Mateji. Za jakies 6 lat powinien pojawic sie alternatywny Adam Malysz.
Opublikowano 7 grudnia 20247 gru Prawiepolak okradziony z triumfu w Wiśle. Mogli dłużej czekać aż tej kurwie australijskiej zacznie wiać pod narty. Noty za tą lądowanie też z pizdy wzięte.
Opublikowano 7 grudnia 20247 gru Przy stylu liczy się odległość (*głupie ale tak jest). Najlepiej to było widać z Funaki-m (najlepszym stylowcem w historii). Nadal skakał cudownie, ale nie miał powera w nogach to mu dawali po 17 pkt. *Wyjątkiem był Małysz, ustawiali mu złośliwie wysoko belkę, skakał 138 m (nie jak inni 135), brutalnie skracając lot, za co dostawał słabe noty i przegrywał, mimo że normalnie by skoczył 5-10m dalej od reszty. Tu zwycięzca wygrał zasłużenie, zdecydowanie najdalej w obu seriach. Bez oszustwa jak Wolny i 116m i duża przewaga nad Stochem, mimo że realnie znacznie przegrał, ale oszukańcze przeliczniki wskaźniki zrobiły swoje (np. 2 w twarz, potem 2 w plecy, potem 2 z lewa, potem 2 z prawa i średnia wychodzi 0). Przeliczniki działają dobrze w 70% - głównie przy stabilnym wietrze (gdy jest niestabilny to powiększają loterię, bo zbyt często skoczkowie są puszczani na stracenie).
Opublikowano 8 grudnia 20248 gru Nie najgorze dzis jesli chodzi o Zniszczola i Waska. Ale ze Pashke bedzie tak wygrywal to nawet taki ekspert jak ja sie nie spodziewal
Opublikowano 8 grudnia 20248 gru Dudu für Deutschland Paszka standardowo zesra się tuż przed albo w trakcie TCS, to niemiecka tradycja. Dobrze że za tydzień duety a nie tradycyjna drużynówka, bo byłaby epicka walka z Kazachami.
Opublikowano 9 grudnia 20249 gru Nie no, mielismy 4 zawodnikow w drugiej dziesiatce, bez przesady. Pytanie tylko na ile wplyw na to mialo skakanie u siebie.
Opublikowano 9 grudnia 20249 gru No trzeba się powoli przerzucać na wspinaczkę górską, czy w czym tam jeszcze nie jesteśmy tłem rywalizacji :/.
Opublikowano 9 grudnia 20249 gru 4 godziny temu, kanabis napisał(a): Pytanie tylko na ile wplyw na to mialo skakanie u siebie. Myślę, że bardzo szybko przekonamy się ile było warte to randomowe przebudzenie Wolnego
Opublikowano 22 grudnia 202422 gru W dniu 8.12.2024 o 21:33, Tokar napisał(a): Paszka standardowo zesra się tuż przed albo w trakcie TCS, to niemiecka tradycja
Opublikowano 27 grudnia 202427 gru Ogladac skoki narciarskie po 30 roku zycia... ciezka choroba psychiczna.
Opublikowano 30 grudnia 202430 gru Patrząc na klasyfikację generalną Pucharu Świata nie wygląda to tak źle: 1. Austria miażdży 2. Niemcy daleko 3. Norwegowie mimo słabizny blisko Niemców 4. Słowenia, Japonia i Polska zbliżony poziom. Co prawda Słowenia ma wyżej 2 zawodników ale 3 i 4 to dno. Gdyby zrobić klasyfikację drużynową z tych konkursów to byliby blisko. Co do trenera to byłem za zwolnieniem po sezonie, teraz to za późno, nie ma gwarancji że nowy ożywi emerytów 37,5 i 38 lat, w takim wieku forma leci w dół. Ronaldo to nie wyjątek tylko spada z tak szalonego poziomu, że nadal jest wysoki i grają na niego inni.
Opublikowano 30 grudnia 202430 gru Ja się dopiero wczoraj zorientowałem, że Norwegów nie trenuje już Stöckl. A co robi? Ano jest ekspertem do spraw ważnych w PZN Ale zdalnie, bo nie chciało mu się wyjeżdżać z Norwegii
Opublikowano 1 stycznia1 sty W nocy Stękała wyznał, że jest gejem. No nie na takie zaskoczenie liczyłem w tym sezonie
Opublikowano 1 stycznia1 sty Kurde rzeczywiście, no trudno. Obawiam się, że to jedyne objawienie w polskich skokach w 2025r. Teraz wypada dać mu jakąś funkcję w PZN. Mieć geja pod ręką i z niego nie skorzystać? Nie w dzisiejszych czasach.
Opublikowano 1 stycznia1 sty Dla odwrócenia uwagi od niesamowitych popisów noworocznych Stękała mógłby opublikować nagranie z przysiadu na nartę.