Opublikowano 4 stycznia 20205 l Wszystko fajnie, ale ja bym jeszcze wtargnął Adasiowi na posesję. Nie ma go w domu bo TCS, ale można przynajmniej żonie i córce przekazać wyrazy uwielbienia.
Opublikowano 4 stycznia 20205 l Sto procent podbitka słów kanabisa. Od Stocha wyczuwa się tą lekką bucowatość (choć o Małyszu też były jakieś ploteczki i "wyznania" po latach, że wcale taki pozytywny nie był), takie foszki, bo przecież jak ktoś śmie pytać go o formę, kiedy zajął 15 miejsce. Znowuż jak wygrał, to niby skromny i "robię swoje", ten sam zestaw, nigdy nic ciekawszego. Zresztą słowa słowami, komunikacja niewerbalna jest też mocno czytelna u niego. Jasne, te wywiady to jest syf i w ogóle zacząłbym od tego, że tam często nie pada żadne konkretne pytanie ze strony tych dziennikarzyn, tylko jakieś z du.py frazesy typu "pięknie dziś skoczyłeś, wraca Dawid jakiego znamy" xd. No ale tak jak było mówione, chodzi o klasę. Kubacki sprawia wrażenie zwyczajnie bardziej sympatycznego gościa i tyle.
Opublikowano 4 stycznia 20205 l W wywiadach dla eurosportu czy skijumping Kamil jest trochę bardziej otwarty, ale po prostu widać, że on tego nie lubi i męczy go to strasznie. Trochę go rozumiem, bo te wywiady na siłę zaraz po skokach to jest kryminał. Albo pytają o konkrety o których skoczkowie nie mogą i nie chcą mówić, albo znowu wodolejstwo i krindż. Żeby to znosić z uśmiechem na ustach trzeba mieć świętą cierpliwość jak Kubacki albo być dzbanem ja Żyła i i nie zdawać sobie sprawy, że robi się z siebie idiotę przed kamerami.
Opublikowano 5 stycznia 20205 l Dobra ale gdzie jest Wolny? Fajnie ze jest Kubacki ale patrzac na 20parolatkow z niemiec, austrii, norwegii. Ich ilosc i jakosc to tak troche slabo u nas. Procz Lindvika moze zaden z tych mlodych nie robi zamieszania w czolowce ale ma kto wystrzelic. A u nas? Cala nadzieja w Wolnym, Kocie? No bo ze Klemens wystrzeli w koncu swoim talentem przed 35 rokiem zycia nie ma chyba co liczyc. Jeszcze ten kuzyn malysza byl ale chyba tez wybral roznoszenie ulotek bo sie skakanie nie oplacalo.
Opublikowano 5 stycznia 20205 l Dolezal zabił Wolnego i Stocha. Kot za końcówki Kruczka już był martwy. Za chwilę taka będzie ch.ujnia z naszymi, że tvp transmisje będzie robić od drugiej serii
Opublikowano 5 stycznia 20205 l Wolny Hula i Kot to aktualnie moga robic najwyzej za przedskoczków.Regres formy zaliczyl w tym sezonie chyba kazdy.A patrzac na wyczyny naszych w kontynentalnym i fis cupie ich nastepcy to poziom dramatyczny.
Opublikowano 5 stycznia 20205 l 23 minuty temu, D.B. Cooper napisał: Dolezal zabił Wolnego i Stocha. Kot za końcówki Kruczka już był martwy. Za chwilę taka będzie ch.ujnia z naszymi, że tvp transmisje będzie robić od drugiej serii Ale kot ma potencjal na czolowke pś. Przeciez to kiedys pokazywal. Nie rozumiem o co chodzi z tym gosciem? Psychika? Bo zeby zawsze byl nielotem ale tak nie jest
Opublikowano 5 stycznia 20205 l Nie wiem co jest z nim nie tak, całą kadencję Horngahera robił za tło. Nie miał szans w rywalizacji z Wolnym. Zawsze w wywiadach krytycznie podchodził do swoich skoków nawet tych udanych. Ambicje miał chyba największe z całej kadry. Nie wiem czy on jeszcze się przebudzi.
Opublikowano 5 stycznia 20205 l No tak obserwujac jego kariere i zachowanie wydaje mi sie ze to wlasnie byl troche przerost ambicji. Jak spadl z tej formy na zalozmy top 6 pś widac bylo po nim ze na sile chce wrocic. Sam na sobie wytwarzal presje. Efekt taki ze zamiast skakac coraz lepiej skakal coraz gorzej. Teraz to wogole wrak skoczka. Niby w wywiadach oaza spokoju cierpliwosc i malymi kroczkami ale wydaje mi sie ze to maska.
Opublikowano 5 stycznia 20205 l Trudno ocenić formę kadry B, bo w święta odwołali Mistrzostwa Polski, które zawsze z bananem na gębie oglądałem. Już kilku skoczków narzekało, że ich PZN nie finansuje. https://www.polsatsport.pl/wiadomosc/2018-01-05/polski-skoczek-zawiesil-kariere-wielu-ludzi-chce-mnie-zniszczyc/ https://www.polsatsport.pl/wiadomosc/2019-03-17/22-letni-polski-skoczek-konczy-kariere/ To pierwsze z brzegu artykuły, a z tego co kojarze jeszcze dwóch jakichś było, którzy mówili prawie to samo. Ja wiem, że to nieloty. Ale myślę, że z odpowiednim zapleczem i wsparciem chociaż jednego zawodnika można byłoby wyekspić. Obawiam się, że pop czasach Kubackiego, Stocha i Żyły czeka nas Finlandia. Edytowane 5 stycznia 20205 l przez Kosmos
Opublikowano 5 stycznia 20205 l W Finlandii to się rozbiło o brak kasy z praw telewizyjnych, bo w czasach prajmu tamtejszym telewizjom się ujebały skoki PPV, na które fiński naród się wypiął xd U nas kasa z telewizji idzie pewnie szerokim strumieniem, więc to nie jest bezpośrednia przyczyna chujni na zapleczu. Co najwyżej dystrybucja tych środków może być nieprawidłowa.
Opublikowano 5 stycznia 20205 l Ale z tego co czytalem to ta kasa plynie tylko i wylacznie do kadry A wiec ten podzial strumienia kasy wlasnie jest typowo polski, ladujmy wszystko w to co przynosi aktualnie efekt a potem? A potem to jakos bedzie. Ja jednak nie liczylbym na druga eksplozje megatalentu na bulce z bananem I tutaj nie ma do czego sie przyczepic , kadra A ma wszystko weltklasse. Za to kadra B to jest jak B klasa w piłe. Nie ma nic. Pomiedzy kadra a i b jest totalna przepasc. Z mistrzostw polski zawsze beka. Troche przypomina to jakis bieg na 800m gdzie biegnie Lewandowski, Kszczot jeszcze z 3 prosow a reszta to zbieranina z ulicy. Edytowane 5 stycznia 20205 l przez kanabis
Opublikowano 5 stycznia 20205 l Po kwalifikacjach jestem dobrej mysli. Blysnal Stoch pieknym skokiem. Na minus strasznie chu.jowo wyglada ten igielit na zjezdzie skoczni xd jak jakies letnie gp Wolny poza 50
Opublikowano 5 stycznia 20205 l Dawid niestety słabiej w kwalifikacjach. 1. Kraft 3. Stoch 13. Kubacki
Opublikowano 5 stycznia 20205 l Ogladalem i to byl kompletnie bez spiny skok.Lindvik 2m dalej Ryoyu kilka punktow wyzej geiger nizej wszystko blisko.
Opublikowano 5 stycznia 20205 l Zaraz to ktoś wierzy w triumf Kubackiego w TCS? Stawiam swoją posadę dyrektora forumowego FIS, że nie dowiezie. Jak dowiezie podaje się do dymisji.
Opublikowano 5 stycznia 20205 l Ty juz kasowales konto ze ananasa nie wyhoduje na parapecie. Lepiej sie uspokuj z tymi deklaracjam Damian. Nawiasem mowiac gdyby konkurs sie skonczyl tak jak kwalifikacje to Kubacki by wygral tcs z 4 punktami przewagi misiu. Za co ty go tak nienawidzisz xD
Opublikowano 5 stycznia 20205 l Ja tam w niego wierzę, chłop wydaje się nie być jakoś spięty, a głowa tu będzie miała kluczowe znaczenie.
Opublikowano 5 stycznia 20205 l Jak beda porownywalne warunki to nie wierze ze Kubacki to przegra. Jakos bardziej niz lindvika sie kitajca obawiam Jak mu powieje i wyjdzie skok to moze duzo odrobic. Ale nie zapeszajmy. Nie badzmy niepolakami jak db cooper
Opublikowano 6 stycznia 20205 l Obawiałbym się po 1-2 konkursach. Ale teraz ? Teraz można mieć pewność, że wysoka forma przyszła. Chłopak ma odpowiednią powtarzalność. Dawid dowiezie.
Opublikowano 6 stycznia 20205 l Kabi na twojej grafice nie widać, że Dawid skakał z 9 belki, reszta z 11. Będzie pięknie