Skocz do zawartości

Skoki narciarskie

Featured Replies

Opublikowano

Napewno Małysza stać na jeszcze dobre skoki :)

• Odpowiedzi 6,8 tys.
  • Wyświetleń 402,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pani Palasz byla calkiem ciekawym skoczkiem  

• PlastikowySmalec
    PlastikowySmalec

To nie jest porażka, porażka to byłby jeden medal w przypadku miejsc po pierwszej serii. TO JEST ŻENADA I SKANDAL. Polaczki nieudaczniki tylko tak umieją zyebać, żaden inny naród by tak nie umiał choć

Opublikowano
  • Autor
Polscy skoczkowie nie wystartują w weekend w konkursach Pucharu Świata w Pragelato. Zamiast tego w czwartek jadą do austriackiego Ramsau, by ćwiczyć na małych skoczniach i eliminować błędy

sport.pl

Oby coś pomogło.

Adam Małysz zajął 21. miejsce w konkursie w Engelbergu. Wygrał Simon Ammann. Łukasz Rutkowski był 27. Marcin Bachleda i Piotr Żyła z konkursu odpadli z konkursu po pierwszej serii..

No i gówno pomogło.

Edytowane przez Cris

Opublikowano

Miało być lepiej, a wyszło jak zawsze :P

Opublikowano
A dziś Małysz 18sty....

Zmienić trenera!

I to jak najszybciej :D

Opublikowano
  • Autor

Trzech Polaków awansowało do czwartkowego konkursu w Garmisch-Partenkirchen podczas 57. Turnieju Czterech Skoczni. Adam Małysz zajął bardzo dobre, ósme miejsce

no , chociaż raz cos optymistycznego.

Opublikowano

Na treningach Małysz też dobrze skakał, oby w jutrzejszym konkursie nie zawalił :P l

Opublikowano
  • Autor

Małysz skoczył 116 metrów i niestety przegrał w parze z Andreasem Wankiem 0o

Po skoku Małysz mówi : "Może lepiej skakałoby się gdyby człowiek mógł się napić".

Opublikowano

trzech naszych zawodników w konkursie i żaden nie awansował do 30. Stoch i Żyła, im się nie dziwie ale że Małysz przegrał ze słabym Wankiem, to jest spora sensacja. nasi skoczkowie na treningach i kwalifikacjach skaczą nieżle, przychodzi konkurs i się automatycznie spalają.

Opublikowano
  • Autor

Niedługo ludzie pomyślą , że mam swoje drugie konto i tylko ja pisze w tym temacie ;]

Opublikowano

Jeżeli zawodnik, po skoku przychodzi do wywiadu i mówi: " Niewiem o co chodzi, że tak źle skaczę ", trener mówi: " Niewiem o co chodzi, że tak źle skaczą " to oznacza jedno, że trener powinien wylecieć. Tym chłopakom może pomóc tylko zawodowy sztab, doświadczonych szkoleniowców z psychologiem jako jednym z najważniejszych członków sztabu. Przecież to jacyś przestraszeni goście, którzy nie są wstanie udźwignąć, ani odpowiedzialności za wynik, ani nie mają wiary w siebie, ani nie mają autorytetów w sztabie trenerskim. Jeżeli nie zwolnią Kruczka, to na olimpiade niema po co jechać, a Małysz będzie miał bardzo przykre zakończenie kariery. Luknąłem sobie na konkurs noworoczny. Zbliżenie na Małysza, a on znów ma te tiki na twarzy, z nerwów, które miał zanim był na szczycie. Ta porażka z Wankiem, musi mu dać do myślenia, niech się postawi wujkowi Tajnerowi i powie, albo porządny sztab trenerski, albo róbcie sobie jaja bezemnie

Opublikowano
  • Autor

Wreszcie chwila "radości" (?).

Małysz po przyzwoitych skokach dziś zajął 15 miejsce (13 po I serii).

Kamil Stoch był 27.

Opublikowano

Moim zdaniem Łukasz Kruczek jako trener takiego mistrza jak Adam Małysz to żart...przecież Kruczek skakał kiedyś po 90 metrów...

Opublikowano

dokłądnie koles nie umiał skoczyć za punkt K, samemu nie radził sobie z presją zawodów i teraz ma przekazywać to mistrzowi świata

Opublikowano
  • Autor

Małysz wycofał się z turnieju 4 skoczni

Wszyscy dookoła próbowali mu wmówić, że jest lepiej i forma idzie do przodu. Najlepszy polski skoczek doskonale wiedział, że tak nie jest. Że połowa drugiej dziesiątki to nie jego miejsce w Pucharze Świata. I w nocy z niedzieli na poniedziałek wrócił do rodzinnej Wisły - pisze dziennikarz Sport.pl i Gazety Wyborczej Robert Błoński.

Edytowane przez Cris

Opublikowano

No i po 8-latach wreszcie Austriacy wygrali turniej czterech skoczni, 3- wygrana z zrzędu LOITZLA, wspaniała forma dziśaj był nie do pokonania :1pl:

Opublikowano
  • Autor
Adam zadzwonił do mnie, mówił, że jest bardzo niezadowolony z wyników i zapytał, czy moglibyśmy w spokoju potrenować - fiński trener Hannu Lepistoe ujawnia w "Super Expressie" kulisy uzgodnienia z Małyszem treningu w Lahti. - Skoro jeden z najlepszych skoczków świata ma kłopoty i szuka pomocy, nikt przy zdrowych zmysłach nie odpowiedziałby mu "nie".

http://www.sport.pl/sport/1,65025,6130387,...st_mozliwe.html

Ale to SuperExpress. ;]

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Dziś odbył się pierwszy z konkursów w Zakopanem.

Małysz uzyskał najlepszy w tym sezonie wynik (8 miejsce)...Czy to atut własnej skoczni był sprzymierzeńcem Adama? A może "praktyki" u Lepistoe ? Cóż,dowiemy się zapewne przy okazji konkursów w innych państwach.

Warty odnotowania jest również fakt zakwalifikowania się aż siedmiu Polaków do drugiej serii.

Oby tak dalej.

http://www.sport.pl/skoki/3369912,70467,,Z...62739,6735.html

Edytowane przez Cris

Opublikowano

Szkoda troche że w drugiej seri nasi skakali troche słabiej, ale nie ma co nażekać widać postępy ;)

Opublikowano

Największe postępy widać u Stocha - Małysz zawdzięcza swoje 8. i 12. miejsce w konkursach w Zakopanem między innymi nieobecności wielu skoczków ze światowej czołówki. Początkowo również zasiałem w sobie trochę optymizmu, ale gdy zdałem sobie sprawę, że z czołowej dziesiątki Pucharu Świata tylko połowa zawodników przyjechała na zawody to zrozumiałem, że w przypadku ich obecności byłoby podobnie jak do tej pory... Zobaczymy jak będzie w Vancouver, ale podejrzewam, że jeszcze sporo treningu przed Małyszem, a MŚ w Libercu coraz bliżej...

P.S.: Kruczek i jego uniesione w geście triumfu ręce po skoku Adama na 126m co najmniej tak jakby skoczył 10m dalej = :lol:

Edytowane przez Sarge

Opublikowano
Największe postępy widać u Stocha - Małysz zawdzięcza swoje 8. i 12. miejsce w konkursach w Zakopanem między innymi nieobecności wielu skoczków ze światowej czołówki. Początkowo również zasiałem w sobie trochę optymizmu, ale gdy zdałem sobie sprawę, że z czołowej dziesiątki Pucharu Świata tylko połowa zawodników przyjechała na zawody to zrozumiałem, że w przypadku ich obecności byłoby podobnie jak do tej pory... Zobaczymy jak będzie w Vancouver, ale podejrzewam, że jeszcze sporo treningu przed Małyszem, a MŚ w Libercu coraz bliżej...

P.S.: Kruczek i jego uniesione w geście triumfu ręce po skoku Adama na 126m co najmniej tak jakby skoczył 10m dalej = :lol:

Sarge. masz racje Małysz był by napewno na dużo gorszych pozycjach, gdyby byli obecni zawodnicy z czołowej dziesiątki PŚ. jeszcze kilka treningów pod okiem Lepistoe i morze Małysz będzie dorównywał swoimi skokami do najlepszych zawodńików, do czołówki Małyszowi brakuje co najmiej 10 metrów ^_^

Opublikowano

Małyszowi jak brakowało tak brakuje do czołówki tyle samo metrów, czyli w okolilcach 10. Na jego miejscu, zrobiłbym wszystko by przygotować się tylko do dwóch imprez, MŚ i Igrzysk Olimpijskich, bo jeżeli chce odejść jak mistrz to tylko w taki sposób może to jeszcze zrobić, bo odejścia ze sportu zawodników będących bez formy do historii nieprzechodzą

Opublikowano
  • Autor

Myślę , że Koudelka może jeszcze namieszać na obecnych MŚ .

Nie sądzę aby obecna czołówka (Ammann,Loitzl,i....Szlirencałer ;]) wytrzymała z formą do tego czasu.

No , może jeszcze Schmitt coś pokaże,bo to stara szkoła.

A Małysz? Adam może zacząć skakać dalej w każdej chwili.

Opublikowano

Wczoraj bardzo dobre 8- miejsce Małysza, na pochwałe zasłużył też Stoch 19 miejsce. zobaczymy co w dziśejszych zawodach pokażą.