Gość Opublikowano 10 lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2008 (edytowane) "Fight Club", "Rozbitka" i "Udław się" Palahniuka, coś Pratchetta czego nie czytałem (wypadłem z niego pare lat temu) i na knigi Markiza De Sade się czaje No i Lovercraft, ale ciężko dostać... Edytowane 10 lutego 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość tekA Opublikowano 10 lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2008 lovecrafta mam cała twórczośc w e-bookach, jak chcesz to wal na pm. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 10 lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 10 lutego 2008 wolałbym na papierze, ale cóż... narazie to musi mi wystarczyć... dzięki tekA. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fan 1 Opublikowano 8 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 marca 2008 obecnie czaje się na twórczośc Philipa Rotha (przeczytałem Spisek przeciwko Ameryce cudna książka ) Cormaca Mccarthego (jestem w trakce lektury Rącze Konie , póki co jest niezle ) i trylogie Chucka Palhniuka bo w mojej bibliotece nie idzie tego złapac ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza
pogromcamuch 0 Opublikowano 9 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 marca 2008 wolałbym na papierze, ale cóż... narazie to musi mi wystarczyć... dzięki tekA. Nie żałuj żadnych pieniędzy na Lovecrafta. Ostatnio kupiłem sobie "w górach szaleństwa" na allegro za 15 zł ( z przesyłką ) Cytuj Odnośnik do komentarza
Ore 188 Opublikowano 26 marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 marca 2008 Ha, ja od mojej kobiety dostałem opasły zbiór opowiadań Lovecrafta, tak naprawdę nie jest ciężko ze znalezieniem Jego dzieł A wracając do tematu, przymierzam się do The Gun Seller, Hugh Laurie'go. Cytuj Odnośnik do komentarza
HunterX 36 Opublikowano 8 kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 kwietnia 2008 Przypadkiem się natkąłem i w sumie zastanawiam się czy nie kupić. Może nie będzie takie złe? MÓJ WŁASNY DIABEŁ. Mike Carey. 18 kwietnia 2008 2007/12/03 Seria o Feliksie Castorze to debiut literacki Carey’a, który szybko zdobył uznanie krytyków i czytelników w Wielkiej Brytanii i Stanach zjednoczonych. Doskonałe połączenie czarnego kryminału, horroru i dark fantasy. Felix Castor umie sobie radzić z umarłymi. To żywi go wkurzają… „Ta książka od pierwszej szokującej niespodzianki wciąga niepowstrzymanie i już ani na moment nie puszcza. Zarwiecie noc, nie mogąc oderwać się od lektury”. – Richard Morgan Felix Castor to prywatny egzorcysta; jego podwórkiem jest Londyn. Praca pogromcy duchów ma swoje zalety – płacą dobrze, człowiek nigdy się nie nudzi – ale istnieje też ryzyko: wcześniej czy później jakiś duch okazuje się silniejszy. Próbując wycofać się z zawodu, Castor przyjmuje pozornie łatwe zlecenie pozbycia się ducha nawiedzającego jedno z londyńskich archiwów – w końcu musi z czegoś żyć. Lecz teoretycznie proste egzorcyzmy wkrótce zmieniają się w rozgrywki pod tytułem „Kto Pierwszy Załatwi Castora”, w których o główną nagrodę walczą duchy i demony. Nic nie szkodzi: Castor umie sobie radzić z umarłymi. To żywi go wkurzają… Cytuj Odnośnik do komentarza
księżna_von_Habsburg 1 Opublikowano 11 kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 kwietnia 2008 (edytowane) a ja się czaję na uzupełnienie mojej kolekcji Remarque'a- tak bardzo kocham jego powieści, że systematycznie dokupuję kolejne "cegiełki". Chwilowo nietoperze wylatują z mej sakiewki, ale pierwszą rzeczą jaką zakupię po wpłynięciu kasy na moje konto będzie 2 tomowe wydanie Winkler'a "Długa droga na Zachód"- obecnie poluję JEDYNIE na to! Jest to najnowsze wydanie historii Niemiec (1806-1990). Przydałby mi się równierz "własny" "Zły" Tyrmanda. Edytowane 11 kwietnia 2008 przez księżna_von_Habsburg Cytuj Odnośnik do komentarza
JanzKijan 1 Opublikowano 25 czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 25 czerwca 2008 Radbym wzbogacić swoją bibliotekę o 3-tomowe "Varia" Witolda Gombrowicza, przy czym dostępne są jedynie klejone wydania broszurowe (a szkoda...). Poza tym poluję na "ładne porządne wydanie" - "Golema XIV" Stanisława Lema. Cytuj Odnośnik do komentarza
okens 540 Opublikowano 16 sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 sierpnia 2008 Yann Martel- Zycie Pi- ürzeczytalem kilka recenzji tej ksiazki i wydala mi sie byc odpowiednia pozycja, gdy nie ma sie nic do poczytania, a cala zabawa polega na tym, ze chcialbym ja w wersji niemieckiej( bedzie to pierwsza ksiazka przeczytana przeze mnie w tym jezyku) Noah Gordon- Medicus- kiedys sie za nia zabieralem ale nie dokonczylem. Po prostu swietna, jednak w ojczytym jezyku ;P Cytuj Odnośnik do komentarza
zajman 18 Opublikowano 22 sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 sierpnia 2008 Witam , chcę kupić mojemu kumplowi na prezent ksiązke fantasy .Wybrałem kilka przy pomocy pani z empika gdyż sam fantasy nie czytam - możecie mi jakąś polecić ? 1.Diablo Dziewictwo krwi -- na tą się najbardziej czaje bo mój frend bardzo lubi gre ale czy książka jest równie dobra ? 2.Miecz aniołów -Jacka Piekary --ktoś tam polecił że rewelacja :] 3.Księga Smoków - zbiór opowiadań --pani z empika mówiła że im schodzi nieźle -_- 4.Kłamca -autor Jakub Ćwiek --w jakiejś gazecie wyczytałem że przyjemna w czytaniu i ogólnie ciekawa historia 5.Tyrania nocy Btw czy jest taka strona jak filmweb tylko że z ksiązkami ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza
Dark Serge 80 Opublikowano 25 sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 sierpnia 2008 jak juz takie klimaty to z wymienionych wybrałbym 'Kłamce' Ćwieka - fajnie opowiedziana historia o tym jak Anioły i 'nasza religia' pokonała innych bogów itp i tak Loki, król kłamców, staje sie cynglem Aniołów i wykonuje za nich brudną robote - naprawde fajnie się czyta. Miecz aniołów piekary też jest fajny, aczkolwiek ja wziąłbym Kłamce. A jak chcesz radę ode mnie - kup mu 'Siewce Wiatru' Kossakowskiej - naprawde wciąga i czyta się magaprzyjemnie - http://ksiazki.wp.pl/katalog/ksiazki/kw,75110,ksiazka.html Przy okazji masz stronę z opiniami o książkach itp Cytuj Odnośnik do komentarza
Pan Pieczarka 167 Opublikowano 3 września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 września 2008 Ostatnio wpadłem do księgarni i zobaczyłem na półce "Walkirię" Toma Clancego za 2 dyszki. Warto? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hejas 455 Opublikowano 5 września 2008 Udostępnij Opublikowano 5 września 2008 Witam , chcę kupić mojemu kumplowi na prezent ksiązke fantasy .Wybrałem kilka przy pomocy pani z empika gdyż sam fantasy nie czytam - możecie mi jakąś polecić ? 1.Diablo Dziewictwo krwi -- na tą się najbardziej czaje bo mój frend bardzo lubi gre ale czy książka jest równie dobra ? 2.Miecz aniołów -Jacka Piekary --ktoś tam polecił że rewelacja :] 3.Księga Smoków - zbiór opowiadań --pani z empika mówiła że im schodzi nieźle -_- 4.Kłamca -autor Jakub Ćwiek --w jakiejś gazecie wyczytałem że przyjemna w czytaniu i ogólnie ciekawa historia 5.Tyrania nocy Btw czy jest taka strona jak filmweb tylko że z ksiązkami ?? Pozdrawiam Zdecydowanie Piekara. Ale "Miecz Aniołów" to środek serii. Kup "Sługę bożego" (pierwsza wydana książka z tego cyklu), lub "Płomień i krzyż", chronologicznie najwcześniejszy, opisujący młodość bohatera. Kawał świetnej fantastyki. IMO Piekara jest z książki na książkę coraz lepszy. "Kłamca" jest OK, ale do rewelacji mu daleko. Nie ta klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza
hdx 86 Opublikowano 15 października 2008 Udostępnij Opublikowano 15 października 2008 Mógłby ktoś sypnąć jakimiś "fajnymi" książkami nt narkomanii, ew. innych patologi? Interesują mnie tytuły poruszające stan człowieka, jego mniemanie o sobie i takie ogólnie głębsze wynurzenia na temat życia. Będę wdzięczny. A zamierzam nabyć na razie wszystko spod pióra Barbary Rosiek. Wspaniała kobieta z bagażem doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 1 września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 września 2009 Jakub Wędrowycz polską odpowiedzią na Conana Barbarzyńcę. (Andriej Bielanin) Że bimbrownik, degenerat i społeczny pasożyt? A kto ochronił ludzkość przed Golemem i skrzyżowaniem wąglika z chorobą wściekłych krów? Dzięki komu doszło do obrad Okrągłego Stołu? Kto niby w 1948. uratował Świętego Mikołaja przed komunistami? Wędrowycz żywi, poi, ubiera, Wędrowycz nigdy nie umiera. Właśnie rusza na podbój stolicy. Jutro lecę kupić Cytuj Odnośnik do komentarza
Manor 645 Opublikowano 1 września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 września 2009 Jakub Wędrowycz polską odpowiedzią na Conana Barbarzyńcę. (Andriej Bielanin) Że bimbrownik, degenerat i społeczny pasożyt? A kto ochronił ludzkość przed Golemem i skrzyżowaniem wąglika z chorobą wściekłych krów? Dzięki komu doszło do obrad Okrągłego Stołu? Kto niby w 1948. uratował Świętego Mikołaja przed komunistami? Wędrowycz żywi, poi, ubiera, Wędrowycz nigdy nie umiera. Właśnie rusza na podbój stolicy. Jutro lecę kupić Widziałem dziś w empiku. Nigdy nie czytałem przygód Wędrowycza, od czego zacząć? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Opublikowano 2 września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 września 2009 Najlepiej od pierwszej części od lewej do prawej Cytuj Odnośnik do komentarza
Kmiot 13 622 Opublikowano 15 maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2010 No dobra, a czytał ktoś coś kiedyś coś od Pamuka? Czytliwe to, czy raczej bez rewelacji? A jak czytliwe, to co konkretnie, jaki tytuł? Z góry DENKS! Cytuj Odnośnik do komentarza
tk___tk 4 795 Opublikowano 15 maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 maja 2010 (edytowane) na pamuka zawsze trafiam jak się czaje na palahniuka w bibliotece więc pewnie kiedyś przeczytam . to tak przy okazji czytał ktoś szatańskie wersety rushdiego? Edytowane 15 maja 2010 przez Walter_Cronkite Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość LoganOldschool Opublikowano 17 maja 2010 Udostępnij Opublikowano 17 maja 2010 Ja się czaję na: 1. Fight Club, 2. American Psycho 3. Lot nad kukułczym gniazdem Cytuj Odnośnik do komentarza
Ghoost 0 Opublikowano 26 stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2011 Ja osobiście muszę zabrać się jeszcze raz za całą twórczość Samotnika z Providence. I cały czas próbuje zdobyć (za rozsądne pieniądze) jak najwięcej z twórczości Borisa Viana którego uwielbiam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 26 stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 stycznia 2011 mam Napluje na Wasze groby, ile dasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza
tukan 1 917 Opublikowano 28 stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 stycznia 2011 Czytał już kto nowego McCarthy'ego? Widziałem w empiku ale trzeba czekać do wypłaty. ;f Cytuj Odnośnik do komentarza
wund3k 1 Opublikowano 28 stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 stycznia 2011 W Polsce pewnie niedostępna lub kosmicznie droga... Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi