Opublikowano 6 sierpnia 200915 l wszelkie napisy są po polsku, nawet napisy nad drzwiami w grze również są po polsku.
Opublikowano 8 sierpnia 200915 l Słuchajcie jestem na etapie 10 w grze... Przeczytałem gdzieś w komentarzach na jutubie, że po przejściu gry odblokowują się jakieś bonusy, o co dokładnie chodzi?
Opublikowano 9 sierpnia 200915 l No i przeszedłem. Gierka wyrąbista, 9/10. Po przejściu pojawiły mi się te bonus: 50k, 10 węzłów mocy, jakiś kombinezon (podejrzewam ze to ten Military Suit, co wygląda się jak Storm Trooper z SW) No i jak to jest teraz z nimi? Od razu zacząłem grę na Impossible i ku mojemu zdziwieniu od razu miałem poziom 5 kombinezonu? Czy te bonus wyżej będą dostępne w sklepie? Pytam się bo jeszcze nie doszedłem w 1 rozdziale do magazynu i sie zastanawiam, bo zrobił mi się też save o nazwie "Gra ukończona" (pisze, że na poziomie średnim), i kurcze może to tam te bonusy będe miał? Niech ktoś mi to objaśni. Aha no i w co najlepiej inwestować żeby bez większych trudności przejść grę na Impossible? Wydaje mi się że uprgadeować podstawową broń + broń energetyczną, bo robi dużo zamieszania. Niby dużo szkód robi pistolet linowy, no ale nie wiem nawet jak on działa, bo w trakcie przechodzenia gry ani razu go nie kupiłem. No i ostatnia sprawa: ktoś mi powie jak zdobyć achievementa Maxed Out (całe wyposażenie zuprgadeowane na maxa)? na xbox360achievements.org jakoś głupio jest to wytłumaczone.
Opublikowano 10 sierpnia 200915 l co by zdobyć Maxed Out musisz zacząć grę New Game+, gdzie grasz od nowa zachowując wszystko z poprzednio ukończonej gry. poziomu trudności zmienić nie możesz. grając musisz dojść do momentu kiedy Węzłami Mocy wypełnisz wszystkie zloty wymagane do upgrade-ów broni, pancerza oraz kinezy i stazy. nie musisz wypełniać pustych pól, które służą do łączenia kolejnych slotów na węzły mocy... tzn. część musisz, tak by dotrzeć do niektórych upgrade-ów, ale te które możesz, to omijaj. nie są wymagane do acziwa.
Opublikowano 10 sierpnia 200915 l No i jak to jest teraz z nimi? Od razu zacząłem grę na Impossible i ku mojemu zdziwieniu od razu miałem poziom 5 kombinezonu? Czy te bonus wyżej będą dostępne w sklepie? Pytam się bo jeszcze nie doszedłem w 1 rozdziale do magazynu i sie zastanawiam, bo zrobił mi się też save o nazwie "Gra ukończona" (pisze, że na poziomie średnim), i kurcze może to tam te bonusy będe miał? Niech ktoś mi to objaśni. Aha no i w co najlepiej inwestować żeby bez większych trudności przejść grę na Impossible? Wydaje mi się że uprgadeować podstawową broń + broń energetyczną, bo robi dużo zamieszania. Niby dużo szkód robi pistolet linowy, no ale nie wiem nawet jak on działa, bo w trakcie przechodzenia gry ani razu go nie kupiłem. Bonusy sa dostepne tylko jak grasz na New Game +. Co sie tyczy obejscia na Impossible, to gralem to kilka ladnych miesiecy temu, ale z tego co pamietam: Bardzo dobrze napakowana pila i staza, ktora naprawde sie na tym poziomie przydaje. Do tego troche usprawniony pistolet linowy (do wiekszych zadym i na Regeneratora) i karabin pulsacyjny (wielu uwaza, ze to slaba bron, ale ma te fajna wlasciwosc, ze stopuje wrogow jak strzela, a z rozbudowanym magazynkiem potrafi siac niezle spustoszenie). To chyba wszystko, co pakowalem, uzywalem jeszcze Rozpruwacza czasami, ale to tylko na pojedynczych wrogow lub na male pajaczki-dlonie. Wczesniej wspomniane trzy bronie to byl klucz do sukcesu w moim wypadku (+ staza chyba nawet wymakowana). Moze ktos ma inne zestawienie, dzieki ktoremu obszedl na Impossible, ale w moim wypadku to sprawdzilo sie idealnie.
Opublikowano 10 sierpnia 200915 l No i nie wiem o co chodzi, ale nie mam tych bonusów. Po przejściu gry dałem nową grę na impossible, zachodze do magazynu i nic nie ma. Natomiast drugi save - gra ukończona ma te bonusy i RIG w takiej postaci, jak skonczyłem ostatni raz grę. Tyle tylko, że to poziom średni :| Coś źle zrobiłem?
Opublikowano 10 sierpnia 200915 l No przecież napisali ci, że nową grę z bonusami, wymaxowanymi broniami i kombinezonem które dostałeś za przejście gry możesz tylko zacząć na tym samym poziomie co skończyłeś. Czyli jeżeli przeszedłeś grę na normalu to new game + możesz tylko zacząć na normal. A jeżeli zmieniłeś poziom na impossible to zaczynasz od nowa od zera. Edytowane 10 sierpnia 200915 l przez Slupek88
Opublikowano 10 sierpnia 200915 l WOW mocna gra naprawdę klimat genialny . Ale zawiesiłem się w 7 misji przy tym cholernym nadajniku co go trzeba na satelicie umieścić .JAK TO ZROBIC ? bo cały czas mnie zabijają te " kręgi" 2 sprawa na markecie są jakieś dodatki do gry .kombinezon itp . warto to kupić czy to tylko takie pierdółki dla zapaleńców ?
Opublikowano 10 sierpnia 200915 l Wskakujesz na asteroidę i wyłazisz na zewnątrz statku przez te pola siłowe i tam umieszczasz nadajnik. Dodatki to pierdoły, nie warto marnować na nie MSP.
Opublikowano 10 sierpnia 200915 l "Zestaw Czołg" przydaje się na najwyższym poziomie trudności, przy maksowaniu też, bo jest więcej slotów na pierdoły i nie musisz zostawiać pewnych rzeczy, bo ci się "w plecaku nie mieszczą".
Opublikowano 11 sierpnia 200915 l No i skończyłem grę i od razu zacząłem drugie przejsccie dla wymaxowania wszystkiego . Ale mam pytanie co to poziomu NIEMOŻLIWY ,faktycznie jest on nie możliwy ,jak ukonczyć gre na tym poziomie ? Chwilkę pograłem i już na samym początku ginę w dokach jak mój statek eksploduje . za dużo potworków ,za mało amunicji i zycia . Jakieś mądre rady jak przetrwać ?
Opublikowano 11 sierpnia 200915 l A to już tracisz jakąkolwiek przyjemność z "niemożliwego" bo ułatwienie jest drastyczne :spox:
Opublikowano 11 sierpnia 200915 l hehe łatwo się mówi ,trudniej zrobić Co to za kodzik i jak go zdobyć /uzyc ?
Opublikowano 11 sierpnia 200915 l Moja propozycja - nie używaj, bo w tym momencie skończy ci się survival horror a zacznie zwykła sieczka, dodatkiem lekkiej adrenaliny, jak na niższych poziomach trudności. Spróbuj bez kodów i wykorzystaj, dopiero w momencie gdy naprawdę nie dajesz rady.
Opublikowano 11 sierpnia 200915 l spoko spoko , fakt adrenalina na najwyższym poziomiej jest spora .Ta świadomość ze masz tylko 6 pocisków i 2 kreski zycia a na ciebie naciera 5 op4 ehhhhh
Opublikowano 11 sierpnia 200915 l ehehe łatwo się mówi ,trudniej zrobić Co to za kodzik i jak go zdobyć /uzyc ? Jeżeli zależy Ci tylko na achievie to w Pause Menu wklepuj X,Y,Y,X,Y. Kod nie wpływa na achievementa, a jedynie psuje zabawę.
Opublikowano 12 sierpnia 200915 l Dziwna sytuacja której do teraz nie mogę zrozumieć. Od rana nie miałem dzisiaj neta(pie.przone upc) więc byłem nie zalogowany do live. Zapuszczam DS biorę load game coś długo skanuje-wczytuje save i nagle wywala napis że nie da rady wgrać save bo nie można zeskanować czegoś tam. Popróbowałem parę razy i dupa wku.rwiony bo myślałem że sejv poszedł się (je..., godzinkę później włączyli neta; zalogowałem się do live zapuściłem Ds i normalnie wczytał się mój sejv. O co kaman, co ma wspólnego brak neta z nie wczytaniem stanu gry. Edytowane 12 sierpnia 200915 l przez Slupek88
Opublikowano 12 sierpnia 200915 l Nie wiem kto "madry inaczej" z EA wprowadzil ten kod na staze? Zeby jeszce dzialal tylko na easy,pol biedy. A tu taki kwiatek na Impossible. Bezsens do kwadratu. Nie dajesz rady,nie umiesz przejsc gry na takim poziomie trudnosci-sorry,siegnij po latwiejsze tytuly(zaspiewaj z Hanna Montana,postrzelaj do terminatorow),albo zostan przy poziomie,ktoremu podolasz. Ktos pamieta PARASITE EVE 2 na Very Hard? To sie nazywalo VERY HARD.Squaresoft zadnych glupot w postaci wstukiwanych kodow nie dawal. Grac trzeba bylo z glowa,oszczedzac kazdy granat,bo jesli je zmarnotrawiles na jakies (pipi)y,ostatnia para bosow byla poza twoim zasiegiem. Troche off-topic,ale noz sie sam otwiera jak ktos przechodzi gre z kodem ,a EA jeszcze bezczelnie taka glupote lansuje.