Skocz do zawartości

Dead Space

waldusthecyc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

coś tu cicho o tym tytule, a IMHO będzie to obok Silent Hilla jedyny prawdziwy przedstawiciel gatunku horroru... (RE po produkcji z numerem 4 się dla mnie nie liczy)

tutaj trailer:

http://www.gametrailers.com/player/27174.html

galeria:

http://www.miastogier.pl/baza.php?mod=Gale...p&fid=43963

Edytowane przez waldusthecyc
Opublikowano

Ja tam nie wierze,że gra będzie dobra,nie było jeszcze sf-horror który przypadł mi do gustu.

Wszystkie takiego typu gry odbieram jako nędzne imitacje serii Aliens.

BTW.Jest zapowiedziana jakaś gra z oryginalnej serii "Aliens" na ps3?horror w tym klimacie byłby z tego idealny,Colonial Marines na ps2 został skasowany i

pozostają wspomniania z doskonałych pozycji na psx czy chociażby bardzo dobrego fpp Alien vs Predator 1,2 na pc

Opublikowano

kolejne screeny:

http://www.1up.com/do/slideshow?pager.offs...amp;cId=3163489

powiem tak. bardzo pozytywnie nastraja mnie fakt, że głównym bohaterem nie jest mega madafaka, który potrafi obsłużyć wszystkie bronie świata, a do tego 75% z nich ma ze sobą w plecaku. Główny bohater to zwykły inżynier, który potrafi obsługiwać sprzęt przemysłowy...który przy okazji potrafi robić krzywdę. Podoba mi się, że z założenia ma nie być to zwykła strzelanka, ważna będzie taktyka, walka wręcz. Czyż to nie brzmi dobrze?

Opublikowano

Zależy dla kogo :D. A co do samego profilu postaci, z ostatniego numeru wykreowany jest w podobnej postawie co gościu z Crysis !! (nie zauważyliście !?, jak ja to zobaczyłem to aż czasopismo upuściłem O_O, ten sam profil patrzący do tyłu !). No nic, kibicuje EA że wysmażą dobry Sci-Fi Horror, widać że mają ambicje (bo doświadczenie już niekoniecznie).

Opublikowano
  waldusthecyc napisał(a):
. Czyż to nie brzmi dobrze?

Powiem więcej zapowiada się przerażająco dobrze , niezła grafika , animacja, cięższy klimat to wszystko działa na plus DS. Najbardziej raduje mnie pomysł menu w realtime'a bez zatrzymania czasu to będzie rzeź szybko coś przerabiasz w nenusach rozglądając się( o modląc się co by nic tobie nie wyskoczyło i łba nie urwało po filmikach nie wiem dlaczego czuje klimat silent hilla ogólnie bardzo podobają mi się pomysły jakie ekipa EA stara się tam zaimplementować . Te dwa rodzaje broni Kinesis i Statis Dają kolosalne możliwości ich wykorzystania w zagadkach i walce (strategiczne wycofanie się czy atakowanie przedmiotami) a niektóre projekty potworków wyglądają naprawdę smacznie (dawać mi kechup będę jadł monsterka , hehe) . I samo to naprawianie statku tworzy uczucie ucieczki . Bardzo cieszy mnie fakt że EA chce naprawić swoją markę nowymi tytułami (Skate , Army for Two, czy nadchodzące Tiberium ) kibicuje im z całego graczowego serca (rany myślałem że nigdy tego nie powiem ) Do boju EA!Przestrasz nas!

Opublikowano (edytowane)
  Ficuś napisał(a):
Ja tam nie wierze,że gra będzie dobra,nie było jeszcze sf-horror który przypadł mi do gustu.

Wszystkie takiego typu gry odbieram jako nędzne imitacje serii Aliens.

BTW.Jest zapowiedziana jakaś gra z oryginalnej serii "Aliens" na ps3?horror w tym klimacie byłby z tego idealny,Colonial Marines na ps2 został skasowany i

pozostają wspomniania z doskonałych pozycji na psx czy chociażby bardzo dobrego fpp Alien vs Predator 1,2 na pc

Ogólnie coś tam jest na 2009 ale znam żadnych szczegółów http://ps3.ign.com/objects/868/868804.html oraz http://ps3.ign.com/objects/868/868801.html

Edytowane przez Incognitos
Opublikowano

Obejrzałem trailer w HD z tej gry i cóż mogę powiedzieć? Nie podoba mi się. Strasznie mi zalatuje Quakiem 4 i Doomem 3. Grafika jest ok, ale w takich grach, grafika jest jest dla mnie na drugim miejscu. Klimatu też nie czuć. Moim zdaniem, z tej gry wyjdzie typowy shooter z alienkami, w którym 3 razy się przestraszymy i tyle. To tylko wstępna ocena. Zobaczymy jak się gra do premiery rozwinie. Nie chcę oczywiście tutaj bluzgać na grę, bo nie grałem. To tylko opinia po obejrzeniu trailera.

Opublikowano
  waldusthecyc napisał(a):
ja przedkładam klimat nad grafikę. patrz seria Silent Hill....

aha.. seria SH, która jest jedną z najładniejszych serii na poprzedniej generacji konsol :P

Co do DS.. lubię horrory i mam nadzieję, że wyjdzie z tego dobra gra, która wniesie coś nowego w tym temacie.. bo stare sztuczki z SH i RE niestety ale już specjalnie nie straszą ^_^

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Oj będzie o czym mówić. Sledze newsy nt tej gry od początku przeczytania info w PE. Gra mnie powaliła, zadecydowała o tym że zakupie nową konsole ;) Mam tylko dylemat X360/PS3. Musze wiedzieć przed premierą ;) Ogólnie jestem pozytywnie nastawiony na ten tytuł i czekam na kolejne info :P

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Nie wiem czy wiecie ale na PS Store pojawily sie dwa trailery ukazujące miedzy innymi gameplay!! I TAK gra prezentuje sie kapitalnie zarowno jesli chodzi o grafike jak i klimat oby tego nie spartaczyli!!Premiera chyba 31 pazdziernika co nie??Nie doczekam sie:)

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...