Skocz do zawartości

Dead Space

waldusthecyc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Pewnie już to robiliście, ale nie zaszkodzi napisać ;)

Po włączeniu gry nie wciskajcie od razu przycisku start - w ogóle niczego nie wciskajcie tylko poczekajcie moment ( chodzi mi o chwilę zanim wejdziemy do menu gry ), a odpali się filmik... Filmik jak filmik, ale podłożony utwór spowodował, że ciarki przeszły mi po plecach :D ( a niby to tylko kołysanka...).

Edytowane przez Kris Blake
Opublikowano
Pewnie już to robiliście, ale nie zaszkodzi napisać ;)

Po włączeniu gry nie wciskajcie od razu przycisku start - w ogóle niczego nie wciskajcie tylko poczekajcie moment ( chodzi mi o chwilę zanim wejdziemy do menu gry ), a odpali się filmik... Filmik jak filmik, ale podłożony utwór spowodował, że ciarki przeszły mi po plecach :D ( a niby to tylko kołysanka...).

film jest świetny, zwlaszcza w tej jakości, ale już go znamy z gametrailers od dawna :)

a teraz wracam do gry :) im dalej tym lepiej - są coraz większe obszary do zbadania i jest więcej zadań do wykonania...

klimat jest niesamowity, tworzy go nie tylko oprawa a-v, ale i czytanie/słuchanie znalezionych dzienników które odkrywają ponurą historię wydarzeń na statku Ishimura :)

Opublikowano

Ja też już mam gierkę, ale wczoraj za dużo nie pograłem, bo dziś od rana w pracy... :( Ale pierwsze wrażenie super. Nawet nie wiedziałem, że tak się stęskniłem za takimi klimatami(chyba w weekend zafunduje sobie spotkanie z obcym :P ). Na razie za dużo nie napiszę, ale dziś planuje dłuższe wieczorno - nocne posiedzenie na USS Ishimura to może jutro coś naskrobie... ;)

Jedyne co mnie kuje w oczy to oznaczenia wersji regionalnych na froncie pudełka, ja wiem że trzeba to podkreślić, ale mogli zrobić to w jakiś inny mniej rażący sposób... Ale to detal, zresztą na pudełku nie gram, więc co ja się czepiam??

Opublikowano

Heh a mnie podkusilo zeby sciagnac dodatkowy obsydianowy kombinezon z PS Store...i rada dla wszystkich - nie robcie tego...nie zakladajcie tego kombinezonu...bo niestety wyglada bardzo slabo...a nie udalo mi sie zmienic go z powrotem na ten podstawowy... :/

Opublikowano (edytowane)

A mi się ten kombinezon podoba, nawet bardziej od Scorpiona ( tego czerwonego ). Fajnie się ta czerń błyszczy:).

A poza tym zawsze można sobie save'a zrobić przed założeniem nowej zbroi i jak się nie spodoba to wystarczy wczytać grę i po krzyku.

Edytowane przez Kris Blake
Opublikowano

Właśnie obejrzałem DS Downfall i muszę powiedzieć ,że spodziewałem się czegoś lepszego...no ,ale cóż...przecież ten 75-cio minutowy film miał być tylko dodatkiem, nawiązaniem do gry więc częściowo to usprawiedliwia jego poziom

Opublikowano

mam kilka pytan ;

- gra jest mocno liniowa ?

- jest to taki re 4 tylko w kosmosie ?

- duzo jest zagadek wzgledem np re 4 ? latwo idzie sie zaciac ?

- gra przycina czasem ?

- jaka dluga jest gra, na ile godzin ?

- duzo zalezy od ulepszen i czy system ulepszen jest skomplikowany czy prosty jak np w re 4 ?

zastanawiam sie czy ja kupic czy fc2 :) doradzcie, ost survival horror jaki przeszlem to sh the room i pogralem troche w re 4 wiec musze miec jakis punkt odniesienia :)

Opublikowano
mam kilka pytan ;

- gra przycina czasem ?

- duzo zalezy od ulepszen i czy system ulepszen jest skomplikowany czy prosty jak np w re 4 ?

zastanawiam sie czy ja kupic czy fc2 :) doradzcie, ost survival horror jaki przeszlem to sh the room i pogralem troche w re 4 wiec musze miec jakis punkt odniesienia :)

- tak

- tak

- zagadek mało, więcj strzelania + kilka akcji zręcznośiowych

- nie, chodzi płynnie

- ok 12 godzin

- podobnie jak w RE4, prosty i przyjemny. Sprawdza się b. dobrze

Jesli odpowiada Ci klimat Obcego itp to łykaj Dead Space.

Opublikowano
zastanawiam sie czy ja kupic czy fc2

mialem ten sam dylemat i wybralem dead space. powiem szczerze ze nie zaluje. jest to pierwsza gra od EA, od bardzo dlugiego czasu, ktora mi sie w calosci podoba.

czytalem tez duzo o far cry 2 i ludzie narzekaja ze gra jest nudna. niby wszystko jest fajne tyle ze nie chce sie grac w tego FC2. od ostatniej gry od ubi jaka kupilem, czyli assassin cred, bardzo sceptycznie podchodze do kazdej produkcji ubisoft.

Opublikowano (edytowane)

To jest właśnie ten ból z MM, Empikami, Saturnami na Śląsku, że taki Burnout Paradise po 239 zeta jest, a premierowego Dead Space nimo. Człowiekowi aż ręka świeżbi. W jakim my kraju żyjemy?

Edytowane przez t3xz
Opublikowano
mam kilka pytan ;

- gra przycina czasem ?

- gra jest mocno liniowa - choc czasem masz pozorna mozliwosc wyboru np. dwoch drog.

- gra bardziej straszy niz re4 i ma lepszy klimat.

- zagadki polegaja glownie na zabawie staza i telekineza...jest ich umiarkowana ilosci tak 30% gry, reszta to strzelanie.

- przycinek i zwolnien brak - plynna do bolu.

- ponoc 10-12.

- sporo zalezy od systemu ulepszen - jest on bardzo prosty i intuicyjny.

Gra straszy bardziej niz sie spodziewalem...czasem jestem juz mocno poddenerwowany i cisnienie wzrasta...

Opublikowano

To jest najlepszy resident evil w jakiego gralem, a gralem we wszystkie. Piekna grafika, zero zwolnien animacji, za(pipi)iste bronie + rozczlankowanie przeciwnikow. Kosmos wyglada lepiej niz Deimos w UT3. Czasami nawet straszy - zwykle z zaskoczenia. W recenzjach pisza ze nie mozna sie zzyc z Isaakiem. Ja dzieki temu ze on jest anonimowy lepiej sie wczuwam w klimat. Tak jakbym ja byl na statku, a nie ogladal kogos histoie z boku. Po paru godzinach grania 10/10. DS jest liniowe ale wlasnie takie ma byc.

Opublikowano
Wczoraj byłem w Saturnie i w Empiku w Katowicach - brak Dead Space... premiera juz była a gry nie ma... czy moze jeszcze w sklepach nie ma ??

trzeba było na giełde z rańca wstąpić. Na kazdym standzie Dead Space średnio po 180zeta.

Opublikowano

Lepiej ustawić tą jasność tak jak zalecają, czyli tak żeby było ledwie widoczne te logo ? Pamiętam, że to samo było przy BioShock'u jakieś tam napisy miały być widoczne, ale jak ustawiłem, że mają być widoczne to znowu za jasno było :I U mnie na TV muszę trochę podkręcić jasność, no albo dać na maxa tą gammę, jak Wy tam to ustawiacie ? Pewnie chodzi o to, żeby dostrzec wszelkie szczegóły ?

A gierka miażdzy, na dobrym nagłośnieniu i w nocy, masakra :) ale ta gra to tylko na noc, nie wyobrażam sobie grać w jakikolwiek horror przy jakimś oświetleniu.

Opublikowano (edytowane)
Wczoraj byłem w Saturnie i w Empiku w Katowicach - brak Dead Space... premiera juz była a gry nie ma... czy moze jeszcze w sklepach nie ma ??

trzeba było na giełde z rańca wstąpić. Na kazdym standzie Dead Space średnio po 180zeta.

W sobotę w warszawskim Saturnie było tego pełno za 179 zl.

Edytowane przez Emtebe
Opublikowano

Ja już gram ponad 13 godzin i końca nie widać :) może dlatego że nie śpięszę się, przeszukuję wszystkie dostępne pomieszczenia, a ogólnej orientacji szukam na mapie. Poza tym często podziwiam to co widać na ekranie, bo niektóre widoki dosłownie miażdzą. Gierka wciągnęła mnie niesamowicie, nie spodziewałem się tego.