rkBrain 28 Opublikowano 27 grudnia 2008 Opublikowano 27 grudnia 2008 Nie napinam się. Po prostu RE wypada blado w porównaniu do Dead Space. Stwierdzenie: "choć króla Residenta nie pobije" jest bardzo krzywdzące dla tego tytułu. Po drugie DS jest pierwszą grą, którą można porównywać do RE4. W przyszłym roku ukaże się nowa część od Capcomu i mam nadzieję, że się drugi raz nie zawiodę. Cytuj
sewek1988 2 Opublikowano 29 grudnia 2008 Opublikowano 29 grudnia 2008 Mam problem: nie mogę zmienik kombinezonu, mam założony ten ekskluzywny dla PS3 , a gdy próbuję kupić jakiś inny np poziomu 3 to pisze, że już jest w ekwipunku, choć go nie posiadam. Cytuj
neospiderman 6 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 Nie da rady zmienić na kombinezon z niższym lvl. Cytuj
VViking 0 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 Ile kosztuje 5 poziom pancerza? właśnie kupiłem 4. za 35tyś i zostało mi jeszcze 63tyś w kieszeni. Ciekaw jestem ile będzie kosztował ostatni pancerz, żeby wiedzieć czy mogę se pokupować węzły mocy do ulepszeń czy oszczędzać... Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 31 grudnia 2008 Opublikowano 31 grudnia 2008 Gra mi się spodobała, szczególnie za grafikę i nekromorfy Troche szkoda, że nie mogę sobie za bardzo kamery ustawić, a sterowanie bardzo się różni od takiego z np. Assasin's Creeda. Ale zdziwiło mnie to, że nie musiało się to instalować Odpaliło mi od razu gre Cytuj
Kenet 0 Opublikowano 31 grudnia 2008 Opublikowano 31 grudnia 2008 gra jest naprawdę dobra... spolszczenie pierwsza klasa... Pomysł z tym, że necromorfy można zabić przez rozczłonkowanie zrobił z tej gry coś więcej iż tylko tempom strzelankę. Zakończenie trochę dziwne.. Poza tym to najświeższy z horrorów ostatnich lat. Cytuj
wiiboxstation 0 Opublikowano 31 grudnia 2008 Opublikowano 31 grudnia 2008 Klimat tak od tej gry bije ,że nawet bez rozczłonkowywania nie zostałaby "tempom" strzelanką. Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 31 grudnia 2008 Opublikowano 31 grudnia 2008 Fajne jest to, że wreszcie mogę się poczuć jak ci kolesie z filmów "Obcy" xD Cytuj
Emet 1 087 Opublikowano 1 stycznia 2009 Opublikowano 1 stycznia 2009 (edytowane) Gra po pierwszej godzinie gry zapowiada się bardzo ciekawie. W końcu coś nowego w tym gatunku. Poki co jednak zauważyłem jedną niedoróbkę. Jak założymy jakiś dodatkowy strój z PS Store (był kiedyś 1 do ściągnięcia za darmo) to żeby wrócić do normalnego wyglądu trzeba wyłączyć gre i usunąć strój z HDD <_< EDIT: Zenujace Usunalem storj z HDD, wlaczam gre i... okazuje sie,ze po usunieciu stroju przestal dzialac save <_< Dobrze, ze to byl tylko pierwszy chapter, ale nie zmienia to faktu, ze ktos z dev. dal straszie dupy z tymi strojami. Edytowane 3 stycznia 2009 przez Emet Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 3 stycznia 2009 Opublikowano 3 stycznia 2009 (edytowane) Mam pewne pytanie. Jestem w 4 rozdziale, przed drogą z walącymi w nas asteroidami. Była mowa, żebym znalazł sobie jakiś kombinezon ochronny, inaczej będę dead. Tak wiec mam pytanie - czy jest jakiś kombinezon ochronny, jeśli tak to gdzie? A jeśli nie ma, to jak mam przejść tę trasę? Za każdym razem kiedy próbuje obrywam z asteroidy. Dodam tylko, że mam kombinezon 2 poziomu. I jeszcze jedna sprawa - jak się zdarzy, że nekromorf złapie mnie i zacznie ze mnie już wysysać krew to mam nacisnąć i trzymać non stop X, czy naciskać ile wlezie ten X?? Bo nie ma tego wyjaśnionego nigdzie. Edytowane 3 stycznia 2009 przez TyskiPL Cytuj
artex 28 Opublikowano 3 stycznia 2009 Opublikowano 3 stycznia 2009 Mam pewne pytanie. Jestem w 4 rozdziale, przed drogą z walącymi w nas asteroidami. Była mowa, żebym znalazł sobie jakiś kombinezon ochronny, inaczej będę dead. Tak wiec mam pytanie - czy jest jakiś kombinezon ochronny, jeśli tak to gdzie? A jeśli nie ma, to jak mam przejść tę trasę? Za każdym razem kiedy próbuje obrywam z asteroidy. Dodam tylko, że mam kombinezon 2 poziomu. I jeszcze jedna sprawa - jak się zdarzy, że nekromorf złapie mnie i zacznie ze mnie już wysysać krew to mam nacisnąć i trzymać non stop X, czy naciskać ile wlezie ten X?? Bo nie ma tego wyjaśnionego nigdzie. Nie chodzi o kombinezon, musisz się chować za osłonami a jak meteor rozwali osłonę to biegniesz do następnej . Można szybko przeskakiwać kombinacją L1+trojkąt , a X musisz naciskać jak najszybciej Cytuj
BOSMAN!! 0 Opublikowano 3 stycznia 2009 Opublikowano 3 stycznia 2009 (edytowane) Mam pewne pytanie. Jestem w 4 rozdziale, przed drogą z walącymi w nas asteroidami. Była mowa, żebym znalazł sobie jakiś kombinezon ochronny, inaczej będę dead. Tak wiec mam pytanie - czy jest jakiś kombinezon ochronny, jeśli tak to gdzie? A jeśli nie ma, to jak mam przejść tę trasę? Za każdym razem kiedy próbuje obrywam z asteroidy. Dodam tylko, że mam kombinezon 2 poziomu. I jeszcze jedna sprawa - jak się zdarzy, że nekromorf złapie mnie i zacznie ze mnie już wysysać krew to mam nacisnąć i trzymać non stop X, czy naciskać ile wlezie ten X?? Bo nie ma tego wyjaśnionego nigdzie. Po pierwsze nie ma zadnego kombinezonu ! Musisz kryc sie przed asteroidami za tymi "oslonami" . Chowasz sie za jedna czekasz az asteroidy przeleca i biegniesz do nastepnej i tak az do konca . Po drugie : Tak trezeba naparzac w X edit : POSTA POWYZEJ PISALEM ROWNO Z KOLEGA Edytowane 3 stycznia 2009 przez BOSMAN!! Cytuj
Gość konstant Opublikowano 4 stycznia 2009 Opublikowano 4 stycznia 2009 (edytowane) Mam pytanie: czy tego skur.wisyna, ktory caly czas regeneruje tkanki da sie rozwalic w jakis konwencjonalny sposob? (Dostepnymi broniami). Czy tylko da to rade zrobic w 10 (chyba) chapterze - silniki odrzutowca. ps. mozna gdzies obczaic komiks po polsku? Edytowane 4 stycznia 2009 przez konstant Cytuj
Snake_Plissken 880 Opublikowano 4 stycznia 2009 Opublikowano 4 stycznia 2009 Tylko silnik odrzutowca Cytuj
boski_karol 2 Opublikowano 5 stycznia 2009 Opublikowano 5 stycznia 2009 http://www.komiks.gildia.pl/news/2008/12/k...aczony-do-playa Ktoś miał już w ręku w/w komiks?? Chyba się wybiorę do kiosku... Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 5 stycznia 2009 Opublikowano 5 stycznia 2009 Mam pytanie: czy tego skur.wisyna, ktory caly czas regeneruje tkanki da sie rozwalic w jakis konwencjonalny sposob? (Dostepnymi broniami). Czy tylko da to rade zrobic w 10 (chyba) chapterze - silniki odrzutowca. Miałem niedawno akcję z nim, na szczęście domyśliłem się co robić ;P Domyślam się, że jesteś PO 4 rozdziale, to nie piszę co się tutaj robi ;P Mam pytanie - jest jakaś możliwość przejścia z np.5 rozdziału do 1-szego, czy nie? I jak jest jakiś nekromorf na ścianie, co pluje jakimiś kulami z mackami i które strzela w nas czymś, można zniszczyć TYLKO tymi bombami? Czy raczej są też inne sposoby? Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 5 stycznia 2009 Opublikowano 5 stycznia 2009 (edytowane) Nie da się wracać do poprzednich rozdziałów (chyba, że scenariusz tego wymaga) a tego ściennego necromorpha ubijesz, ucinając mu np PC'em macki wystające z brzucha (albo combo telekineza + butla, czasem są w pobliżu). Edytowane 5 stycznia 2009 przez stoodio Cytuj
BOSMAN!! 0 Opublikowano 5 stycznia 2009 Opublikowano 5 stycznia 2009 dobra na niego jest tez ta bron co strzela telekineza ( nazwy nie pamietam ) Cytuj
MarekZet 2 Opublikowano 5 stycznia 2009 Opublikowano 5 stycznia 2009 Ja mam takie małe techniczne pytanie. Czy save z DS można przenosić pomiędzy konsolami? Czy też są one przypisane do konsoli lub użytkownika PSN i jego trofeami? Problem mój polega na tym że gram w Dead Space na PeCecie. Jestem już w 7 rozdziale. Tydzień temu kupiłem sobie PS3 i chciał bym dalej grać już na konsoli, bo na kompie działa tak sobie. Oczywiście nie liczę na to żeby save z PC działał na PS3, ale zastanawiam się czy ktoś z grających może akurat jest w okolicy 7 chaptera i podzielił by się ze mną save'em. Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 6 stycznia 2009 Opublikowano 6 stycznia 2009 Ja mam takie małe techniczne pytanie. Czy save z DS można przenosić pomiędzy konsolami? Czy też są one przypisane do konsoli lub użytkownika PSN i jego trofeami? Problem mój polega na tym że gram w Dead Space na PeCecie. Jestem już w 7 rozdziale. Tydzień temu kupiłem sobie PS3 i chciał bym dalej grać już na konsoli, bo na kompie działa tak sobie. Oczywiście nie liczę na to żeby save z PC działał na PS3, ale zastanawiam się czy ktoś z grających może akurat jest w okolicy 7 chaptera i podzielił by się ze mną save'em. Sprawdz na www.gamefaqs.com , masz tam tez sejwy do gier, wybierz swoja wersje (eu/usa) i sprawdz czy zadziala. Nie zapomnij tylko o zachowaniu starego sejwa Cytuj
CHINDOOS 7 Opublikowano 7 stycznia 2009 Opublikowano 7 stycznia 2009 Jestem w połowie gry i chcę się podzielić wrażeniami. DS to jeden z najlepszych horrorów w jakie grałem! Klimat jest mocny głównie dzięki akcjom typu: Podchodzisz do drzwi i nagle pojawia się na nich znajomy cień. Odwracasz się w panice... a tam nic nie ma! Albo gdy obcy mignie Ci gdzieś przez ułamek sekundy w jakimś przejściu itp. Poza tym przeciwnicy potrafią wyskoczyć na prawdę nieoczekiwanie co w obecnych czasach jest trudne do zrobienia. Do tego świetne efekty dźwiękowe. Ogromne brawa dla developera za przemyślane "efekty straszące" co czyni DS prawdziwym survival horrorem nie tylko z nazwy. Polecam! Cytuj
Emet 1 087 Opublikowano 7 stycznia 2009 Opublikowano 7 stycznia 2009 Popieram. Uwielbiam serie Silent Hill ale ta niestety nie jest juz mnie w stanie przestraszyc Poprostu juz sie opatrzyla i zazwyczaj wiadomo czego i kiedy mozna sie spodziewac. Tutaj jest inaczej. To pewna nowosc i naprawde da sie tym przestraszyc ) Cytuj
Gość konstant Opublikowano 7 stycznia 2009 Opublikowano 7 stycznia 2009 dobra na niego jest tez ta bron co strzela telekineza ( nazwy nie pamietam ) wtf? Coz mozna powiedziec o DS - Bioshock'a skonczylem raz i juz wiecej mi sie nie chcialo. Dead Space przechodze teraz po raz drugi (trophy 'maxed out') i napewno przejde 3 aby skompletowac platynke. Gra sie nie nudzi . Szkoda, ze EA nie wpadlo na takie cos jak tryb mercenaries z RE4 - masowa wyzynka na nekromorfach byla by napewno swietna. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 7 stycznia 2009 Opublikowano 7 stycznia 2009 dobra na niego jest tez ta bron co strzela telekineza ( nazwy nie pamietam ) wtf? On ma na myśli chyba Force Gun. Cytuj
maztika 36 Opublikowano 8 stycznia 2009 Opublikowano 8 stycznia 2009 wlasnie skonczylem ds. swietna gra, na ktora warto wysuplac kase. czas gry rowniez jest zadowalajacy + mam ochote jeszcze w niego troche pograc. graficznie walka z ostatnim bossem wyglada zabojczo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi