Łebi 311 Opublikowano 27 lutego 2009 Opublikowano 27 lutego 2009 Święta racja ! Ja po godzince niecałej zacząłem od początku grę, juz na hardzie i dopiero zaczeło sie ciekawiej. Gra przedstawia w końcu jakieś wyzwanie i nie ma bezmyślnego parcia przed siebie, wchodzi element zaszczucia i wrażenie że naprawdę walczymy o przetrwanie na tym zapomnianym przez Boga okręcie kosmicznym Cytuj
Sep 1 620 Opublikowano 28 lutego 2009 Opublikowano 28 lutego 2009 Gra ukończona i trzeba przyznać że kawał dobrej rozgrywki. Fabuła trzyma poziom, choć widać że autorzy wzorowali się na filmach w tym klimacie. Różnorodność przeciwników jest zadowalająca i fajnie że nie trzeba walić do nich na wprost tylko odcinać kończyny. Trochę lipa jeżeli chodzi o bronie, połowa z nich jest nie przydatna. Jak na survival-horror gra nie jest straszna, owszem są momenty gdzie odczuwa się niepokój i że coś się za chwile zdarzy, ale finał takich akcji zupełnie nie straszy. Najbardziej przerażającym momentem po którym podskoczyłem na fotelu było zakończenie, szkoda że twórcy nie zafundowali więcej takich akcji podnoszących ciśnienie. Może w kontynuacji która mam nadzieje powstanie będzie więcej straszenia a mniej eksterminacji przeciwników, bo tu było tego o wiele za dużo. Cytuj
andrij19 6 Opublikowano 5 marca 2009 Opublikowano 5 marca 2009 2 dni temu kupiłem dead space i mam problem z misją (nazwa levela)w prózni.otóz trzeba zamieścić nadajnik sos na asteroidzie i zabijam 3 potworów i niszcze te 2 maszyny co trzymają asteroide.tylko na tej asteroidzie caly czas kręcą sie 2 pierścienie i zawsze jak wskakuje do asteroidy i wkladam nadajnik sos to mnie zawsze zabija (bioreez zwolnienie czasu ale nie dziala).co mam zrobic zeby te 2 pierścienie sie nie kręciły Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 5 marca 2009 Opublikowano 5 marca 2009 Musisz wskoczyć na asteroidę i przebiec na drugą jej stronę do próżni i tam wkładasz ten nadajnik (będziesz poza zasięgiem tych obracających się pierścieni) ale najpierw będziesz musiał rozwalić jeszcze kilka potworków i dwie kolejne maszyny Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 5 marca 2009 Opublikowano 5 marca 2009 Ustaw się z lewej strony asteroidy i jak tylko te pierścienie stamtąd wystarują, wskocz na nią i przebiegnij na drugą stronę. Tam też trzeba zabić zdaje się parę Lurkerów i rozwalić kolejne 2 lub 3 urządzenia, które trzymają asteroidę, więc może przydać się pojemnik z tlenem. Potem wracasz z powrotem i zwalniasz asteroidę. Cytuj
wirusek 1 Opublikowano 19 marca 2009 Opublikowano 19 marca 2009 Właśnie zakupiłem tą gierke w wersji polskiej lecz bez okładki, możecie mi ją zaskanować i podesłać?? Z góry dziękuje realizacje mojego widzimisie:D Cytuj
wirusek 1 Opublikowano 20 marca 2009 Opublikowano 20 marca 2009 Dzięki wielkie, kurde nawet nic nie muszę obracać, obcinać. Cytuj
YETI 10 988 Opublikowano 23 kwietnia 2009 Opublikowano 23 kwietnia 2009 Mam problem z podłożeniem nadajnika SOS, wiem, że trzeba użyć stazy, tylko nie wiem na czym. Cały czas tną mnie te pierścienie. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj
neospiderman 6 Opublikowano 23 kwietnia 2009 Opublikowano 23 kwietnia 2009 Podłącz nadajnik na zewnętrznej części tej kuli. Wyczuj odpowiedni moment, szybko wskocz na kule i przejdź na zewnątrz statku, do przestrzeni kosmicznej. Cytuj
Shakeawake 5 Opublikowano 5 maja 2009 Opublikowano 5 maja 2009 Światowa sprzedaż Dead Space http://www.ps3site.pl/swiatowa-sprzedaz-dead-space/16641/ Cytuj
Vamp 0 Opublikowano 8 maja 2009 Opublikowano 8 maja 2009 Podłącz nadajnik na zewnętrznej części tej kuli. Wyczuj odpowiedni moment, szybko wskocz na kule i przejdź na zewnątrz statku, do przestrzeni kosmicznej. cholera a ja dalej probowalem od wewnatrz takie banalne a z godzine mi zabralo 8) Cytuj
Berion 207 Opublikowano 9 maja 2009 Opublikowano 9 maja 2009 Od wewnątrz też się da, ale na krawędzi. Przyznam, że sam się zaciąłem w tym miejscu w grze i zachodziłem w głowę: "no gdzie k*a pozostałe dwa generatory?". ;D Swoją drogą: świetna gra, oldschoolowa. Szkoda, że są tylko dwie, różne zbroje i połowa broni jest bezużyteczna. Cytuj
Vamp 0 Opublikowano 9 maja 2009 Opublikowano 9 maja 2009 Dzisiaj przysiadlem troche dluzej i gierka skonczona powiem ze podziwiam was ze potraficie jeszcze raz to samo od nowa 8) ja juz odkladam na polke i jutro do sklepu po cos nowego ^_^ Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 9 maja 2009 Opublikowano 9 maja 2009 Ja was w ogóle podziwiam ,że skończyliście tą grę. Dla mnie to taki chłam. Cytuj
Gromi 10 Opublikowano 10 maja 2009 Opublikowano 10 maja 2009 Mario dużo lepsze od tego. Już nie mówiąc o Siren albo Silent Hill. Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 10 maja 2009 Opublikowano 10 maja 2009 Powiem tak - podtrzymuję zdanie, że gra jest bardzo dobra, ale przysiadam do zrobienia w niej platyny już ze 2 miesiące. Dla mnie kawał dobrego szpila, ale na raz. Co do broni - IMO każdą z nich można coś zadziałać, tyle że ja nie widzę między nimi większych różnic. Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 21 maja 2009 Opublikowano 21 maja 2009 (edytowane) W końcu wczoraj wbiłem platynę. I podtrzymuję zdanie z powyższego posta - o ile za pierwszym podejściem grało mi się świetnie, o tyle za drugim i trzecim wiało nudą. Fabularnie gra to majstersztyk, designersko(RIG, nekromorfy) też jest całkiem nieźle, ale sama kampania jest na dłuższą metę nużąca(wieje schematami), a lokacje, które pokonujemy - monotonne. A, no i warto dodać, że gra na Impossible jest naprawdę bardzo łatwa. Dobra gra, ale na raz. Edytowane 21 maja 2009 przez Khadgar Cytuj
Jaszczur 0 Opublikowano 19 czerwca 2009 Opublikowano 19 czerwca 2009 (edytowane) Mam problem z ta gra: przechodze ja po raz drugi, w trybie new game+, czyli zachowujac wszystko z poprzedniej rozgrywki. ide po trofi za maksymalne rozbudowanie wszystkiego. brakuje mi tylko i wylacznie trzech nodow (30 000 - tylko!) do jednej z giwer. I co sie k#@#@ stalo? gra sie chyba zwalila - jestem na pokladzie VALOUR, w pomieszczeniu w ogniem, gdzie trzeba przesuwac wiszace zelastwo, niszczyc bezpieczniki na filarach i wyciagnac jakies ustrojstwo z silnika. z tym ze puszki na bezpieczniki sa puste!!! nie ma ich tam, nie mam czego rozwalic, ogien szaleje i wyciagniecie tego "czegos" koniecznego do przejscia dalej jest niemozliwe. sejwa mam tylko z kilku pokoi wczesniej, jego wgrywanie nic nie pomoglo, jak rowniez restartowanie gry czy konsoli. moge takze biegac po calym dostepnym levelu, az do wagonika kolejki wlacznie. ponowne wrocenie w to miejsce nic nie poprawia. a brakuje mi tak niewiele do tego trofea ale pozbieralem i sprzedalem juz wszystko co sie dalo, wlacznie z ukonczeniem strzelnicy i juz nic wiecej nie wyciagne. pozostaje mi rozpoczecie wszystkiego od nowea, czy macie jakis pomysl jak to naprawic? Edytowane 19 czerwca 2009 przez Jaszczur Cytuj
Berion 207 Opublikowano 19 czerwca 2009 Opublikowano 19 czerwca 2009 Zacząć od nowa? Zostawiać sobie zawsze clear save'a? Modlić się? Cytuj
QTF 8 Opublikowano 1 sierpnia 2009 Opublikowano 1 sierpnia 2009 mam pytanie i chialbym uzyskac szybka odpowidz... Czy w wersji polskiej mozna zmieniac jezyki dowolnie?? Czy DLC działaja bez problemu na wersji PL?? dzieki Cytuj
triboy 973 Opublikowano 1 sierpnia 2009 Opublikowano 1 sierpnia 2009 Można, lecz jest to tylko wersja kinowa (napisy). Język wybierasz przy każdorazowym odpalaniu gry. Odnośnie dlc, kiedyś był do ściągnięcia dodatkowy kombinezon, mam go i działa. A co z resztą dodatków, nie wiem, ale powinny działać bez problemu. Cytuj
artex 28 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Reszta dodatków działa bez problemu , mam 2 kombinezony zakupione i wszystko hula . Cytuj
QTF 8 Opublikowano 2 sierpnia 2009 Opublikowano 2 sierpnia 2009 spoko, wielkie dzieki. a jak sie sprawa ma z New Game +?? Słyszalem ze mozna przechodzic gre ile sie chce razy zachowujac swuj stary ekwipunek? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi