Nitro619 11 Opublikowano 30 stycznia 2013 Opublikowano 30 stycznia 2013 Ja zagralem 5 minut w Extraction i dziekuje. Strzelanka na szynach, nie zatrzymasz sie, nie pomyslisz, tylko ciagle samo cie do przodu popycha. Zależy kto co lubi, bo to co opisałeś jest w moich oczach np. klasyką arcade (Time Crisis itp.) więc zawsze idzie grać, trzeba tylko odpowiednio podejść Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 30 stycznia 2013 Opublikowano 30 stycznia 2013 tez gralem i zupelnie na odwrot. Podoba mi sie, ale zagram, jak dojdzie do mnie pistolet od sony ten dlugi na 2-rece(do strzelanek) jest bardzo stabilny wiec bedzie sie miodnie siekac. Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 30 stycznia 2013 Opublikowano 30 stycznia 2013 (edytowane) wlasnie ten, a co? Dobry zakup? poleca-sz/cie? - edit. Jestem w pracy i nie mam dostepu do wifi. Ogolnie mam wszystko po blokowane by mi kasy nie zrzeralo z karty. Jak wroce. Edytowane 4 lutego 2013 przez Square po co ten cytat ? Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 30 stycznia 2013 Opublikowano 30 stycznia 2013 Zobacz filmik to poznasz moje zdanie Cytuj
saptis 620 Opublikowano 1 lutego 2013 Opublikowano 1 lutego 2013 (edytowane) Wczesna wersja Dead Space powstala juz podobno w 2006 na pierwszego XBOX'a, nie wiadomo czy miala to byc gra przeznaczona wlasnie na ta konsole czy moze developer tylko testowal silnik 3D dla next-genow. Filmik typu video na video - troche marnej jakosci, ale lepsze to niz nic, szkoda, ze nie uploadowali oryginalu. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=CGsiVQbZSN0 zrodlo: http://www.unseen64....xbox-prototype/ Widac zmieniony kombinezon i jakas bron (moze Plasma Cutter) strzelajaca na niebiesko, ze znanych elementow widac HUD, staze i stan niewazkosci. Edytowane 1 lutego 2013 przez saptis 1 Cytuj
saptis 620 Opublikowano 2 lutego 2013 Opublikowano 2 lutego 2013 (edytowane) Tak jak pisalem - graficznie Dead Space nawet dzisiaj robi wrazenie dzieki designowi, niestety zdazaja sie takie kwiatki jak pikseloza, a czegos takiego nie powinno byc na tych konsolach. Zrobilem screena - to akurat jest czesc Leviathana, ale wczesniej mozna bylo zauwazyc pikseloze na organicznych czesciach porastajacych korytarze. Edytowane 2 lutego 2013 przez saptis Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 3 lutego 2013 Opublikowano 3 lutego 2013 (edytowane) W wielu dopracowanych graficznie tytułach znajdziesz takie "smaczki", nawet w tak sławnym pod tym względem Crysis 2. A Dead Space to wciąż solidne wykonanie pomimo prawie 5 lat od premiery. @Voytas, to Ty jesteśt na tym materiale o sharpshooterze? Edytowane 3 lutego 2013 przez Nemesis US Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 3 lutego 2013 Opublikowano 3 lutego 2013 Yep, it's me. A co do pikselozy to jest tak za kazdym razem jak sie podejdzie do tego miejsca czy to blad wczytania sie tekstuty? Cytuj
Berion 207 Opublikowano 3 lutego 2013 Opublikowano 3 lutego 2013 (edytowane) Ja sobie nie przypominam czegoś takiego. Mi to wygląda na problem z mip-mapami (czyli z ODD lub płytą (rysy, zabrudzenia etc.)). Czy to przypadkiem po kilku/kilkunastu sekundach nie wraca do normy? Edytowane 3 lutego 2013 przez Berion Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 3 lutego 2013 Opublikowano 3 lutego 2013 Szczerze mówiąc to nie wiem czy po tej walce cała ta masa się nie roztapiała i być może stąd taki widok na zdjęciu. Cytuj
Voytec 2 761 Opublikowano 3 lutego 2013 Opublikowano 3 lutego 2013 Ja sobie nie przypominam czegoś takiego. Mi to wygląda na problem z mip-mapami (czyli z ODD lub płytą (rysy, zabrudzenia etc.)). Czy to przypadkiem po kilku/kilkunastu sekundach nie wraca do normy? A z drugiej strony w ME2 na PS3 jest taki sam problem z trawa w dodatku u wszystkich, wiec zabrudzenia plyty na to nie wplywaja w przypadku ME Cytuj
saptis 620 Opublikowano 3 lutego 2013 Opublikowano 3 lutego 2013 (edytowane) Plyta jest jak nowa, kupilem gre tydzien temu, jestem przekonany, ze tak po prostu jest i nie tylko w mojej grze. Jest tak za kazdym razem i nie tylko w tym jednym miejscu. Moze zabraklo mocy obliczeniowej na filtrowanie tekstur, albo ktos sie troche zapomnial. Tak powaznie to troche glupio to wyglada bo piksele byly na PSX i na slabym Nintendo DS, na PS3 nie powinno byc takich rzeczy. Jednak poza Dead Space gdzies juz widzialem cos takiego, juz nie pamietam nawet w jakiej grze - czesto ogladam tekstury i zagladam we wszystkie zakamarki, wiec zdaza sie, ze znajde cos ciekawego. Edytowane 3 lutego 2013 przez saptis Cytuj
Berion 207 Opublikowano 4 lutego 2013 Opublikowano 4 lutego 2013 Od czasu PS2 ciężko zaglądać we wszystkie bo dev zaczęli masowo stosować blockery. ;p Ja miałem tak tylko w B2, ale tam nie było widać pikseli bo był smooth zawsze na wszystkim. Po kilku chwilach wracało do normy (nie licząc tego feralnego martwego daddy'ego z przed patcha). Cytuj
saptis 620 Opublikowano 19 lutego 2013 Opublikowano 19 lutego 2013 W niedziele ukonczylem gre, gralem poziomie Medium i przyznaje, ze nie bylo wcale trudno - moze nawet powinienem zaczac na wyzszym bo w zapasie zostala mi cala masa MediPackow, troche amunicji i innych zasobow. Ukonczenie zajelo mi 16h06m06sec (ze tez akurat 666), zberalem poukrywane rzeczy - znalazlem 150 logow, zagladalem w kazdy zakamarek, podziwialem widoki itd. Dead Space zrobil na mnie niesamowite wrazenie - dawno nie gralem w tak straszna gre, to cos jak starsze REsidenty, wlasnie takiej gry mi brakowalo. Tak jak pisalem - graficznie nawet dzisiaj robi wrazenie, a oprawa dzwiekowa to pierwsza klasa - najlepiej gralo mi sie z duzymi, nausznymi sluchawkami dzieki ktorym slychac kazdy dzwiek. Mam juz druga czesc Dead Space - kupilem dwa dni przed pierwsza i pogralem troche, jednak postanowilem przerwac i najpierw skonczyc jedynke. Jeszcze nie wiem czy od razu sie za nia zabrac czy moze zagrac w jedynke na New Game +. Cytuj
Nemesis 1 271 Opublikowano 19 lutego 2013 Opublikowano 19 lutego 2013 (edytowane) Mnie DS wciągnął na tyle, że wbiłem platynkę. Niebawem będę chciał skompletować 100% w DS2. A właśnie, do "dwójki" Visceral puściło jakieś darmowe DLC niedługo po premierze? Edytowane 19 lutego 2013 przez Nemesis US Cytuj
Berion 207 Opublikowano 19 lutego 2013 Opublikowano 19 lutego 2013 Puściło, ale nie darmowe. Chyba fabularne (nie grałem), do jedynki to niestety same wdzianka... Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 6 lipca 2019 Opublikowano 6 lipca 2019 Fajny materiał o jednej z moich ulubionych gier ever: 1 Cytuj
Paolo de Vesir 9 232 Opublikowano 6 lipca 2019 Opublikowano 6 lipca 2019 Obejrzane z wielką przyjemnością, bo Dead Space to jeden z najlepszych horrorów jakie było dane mi grać. Po kilku generacjach zdominowanych przez Azjatów Amerykanie pokazali, że też potrafią budować atmosferę. Pierwsza część to też jeden z niewielu tytułów które scalakowałem. Wiele dałbym za jakiś remaster albo remake tej gry, ale w sumie to tytuł z poprzedniej generacji i nie za bardzo mam na co liczyć. Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 6 lipca 2019 Opublikowano 6 lipca 2019 Dla mnie to wciąż absolutne 10/10. Tytuł, który przeszedłem 7 razy, dwukrotnie go platynując. Idealna całość, z piękną grafiką (nadal!), gęstym klimatem, świetnym gameplayem i intrygującą historią. Kontynuacje też spoko, ale zupełnie niepotrzebne, bo obydwie dużo gorsze (mimo że ogólnie spoko gierki). Nie obraziłbym się, gdyby EA połakomiło się na łatwą kasę i wypuściłoby zremasterowaną trylogię (tego i Crysis). Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 6 lipca 2019 Opublikowano 6 lipca 2019 Dead Space > jakikolwiek Resident. Od jakiegoś czasu myślę nad powrotem na Ishimurę, bo to była wspaniałą gra. Szkoda, że nie miałem xboxa kiedy rozdawali trylogię ;/ Trzeba poszukać na olx płytek. Cytuj
giger_andrus 3 145 Opublikowano 6 lipca 2019 Opublikowano 6 lipca 2019 Genialna gra i ten miks uczuć - strach i ciekawość co za rogiem - o którym wspomina Glen. Ucieszyłem się kiedy wymienił film "Event Horizon" bo jestem jego fanem, oglądałem kilka razy. Dzięki @Wredny za link do tego materiału. 1 Cytuj
20inchDT 3 362 Opublikowano 6 lipca 2019 Opublikowano 6 lipca 2019 Jak już jesteśmy przy "Event Horizon", to kojarzycie jakieś podobne filmy? Uwielbiam opuszczone statki kosmiczne i mordowaną załogę xD Jedyne co mi przychodzi do głowy, to "Pandorum". Cytuj
Wredny 9 705 Opublikowano 6 lipca 2019 Opublikowano 6 lipca 2019 (edytowane) "Sunshine" od Danny'ego Boyle'a, oraz całkiem spoko "Life" z Reynoldsem, Gyllenhaalem i Ferguson. Edytowane 6 lipca 2019 przez Wredny Cytuj
Plugawy 3 703 Opublikowano 7 lipca 2019 Opublikowano 7 lipca 2019 Event Horizon, nigdy tego nei obejrzałem, za mocny jest juz sam trailer. Z tego typu filmów o których mówicie to jeszcze Tajemnica Syriusza jest warta obejrzenia, mimo, że to na planecie się dzieje. Life niedawno leciał w TV i sobie odświeżyłem całkiem przypadkowo. Ten obcy przymomina mimiki z Prey jak w morde strzelił. W Dead Space'a pierwszego nie grałem, tylko trójkę zacząłem w coopie z bratem, ale klimat zagrożenia idzie się walić jak się gra we dwóch. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi