Jacobss 2 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Taa, ale ze zwykłych sprzętów do spawania etc. zrobili znowu wielkie guny, niczym podręczna kosiarka Marcusa Fenixa. Nie tak to sobie wyobrażałem. Myślałem, że to potwory będą wszechmocne, ale będzie ich mało i będą atakować z zaskoczenia, a wtedy nasz mechanik będzie się musiał sporo napocić, żeby ich pokonać. Myślałem, że to będzie wielka walka o przeżycie, bo te potwory jakby chciały, to by go rozszarpały. Co do jego siły - owszem, zgadzam się, ale silny niczym Marcus Fenix to on nie powinien być Po prostu wkurza mnie, że po 10000 mamy znowu stary koncept - Bohater, mięśniak wielki, który potrafi dostać 10 strzałów w rękę i nic mu nie jest, potwory, które jak by chciały, to by go zabiły, ale z jakiegoś powodu nie potrafią i bronie, które potrafią nie wiadomo co. Potwory wytępiły cała załogę itp. Ale tego jednego jakiegoś tam mechanika, nie potrafią dorwać. Przecież to śmieszne - jak zwykle stary wątek, z tych wszystkich starych filmów. Cytuj
Vulc 3 Opublikowano 17 sierpnia 2008 Opublikowano 17 sierpnia 2008 @Jacobss. Po części się zgadzam, ale czy oczekiwałeś czegoś innego? Od początku było wiadome, że nasz inżynier zrobi dobry użytek ze swojego sprzętu i będzie za jego pomocą przebijał się przez hordy nekromorfów. Zresztą chyba nie żalisz się z powodu tego, że widać w Dead Space schematy dobrze znane praktycznie z każdej gry tego typu? Oczywiście zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce, ja również mam nadzieję, że nie zrobią z bohatera maszyny do zabijania, a walka wymagać będzie sprytu i odpowiedniej taktyki. Cytuj
Gość KaIgrekO Opublikowano 18 sierpnia 2008 Opublikowano 18 sierpnia 2008 A ja spodziewałem się wszystkiego tylko nie tępej sieki (wnioskując z filmiku). No nic - koniec narzekania - czekam na gotowy produkt. Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Opublikowano 18 sierpnia 2008 Ktoś wie może, czy dostaniemy demo przed premiera? Cytuj
xylaz 4 Opublikowano 16 września 2008 Opublikowano 16 września 2008 (edytowane) Filmy Developer Diary: Zero-G Zero-G Featurette Pulse Rifle Gameplay Line Gun Gameplay Plasma Cutter Gameplay Swiss Gameplay Corpse Carnage Gameplay Guillotine Gameplay No Friends Gameplay Edytowane 18 września 2008 przez xylaz Cytuj
waldusthecyc 4 767 Opublikowano 18 września 2008 Autor Opublikowano 18 września 2008 Filmy Developer Diary: Zero-G Zero-G Featurette Pulse Rifle Gameplay Line Gun Gameplay Plasma Cutter Gameplay Swiss Gameplay Corpse Carnage Gameplay eno nie jest tak źle - jest kilka grubych akcji - szczególnie w Corpse Carnage Gameplay. Widac, że gł. boh. nie jest Leonem z RE4 - myli się, czasami nie radzo sobie ze sprzętem jako bronią, za to świetnie zna statek (Zero-G rulez) Cytuj
xylaz 4 Opublikowano 18 września 2008 Opublikowano 18 września 2008 Jest już PREVIEW i kolejne filmy prezentujące bronie: ripper i flamethrower. Cytuj
Łebi 311 Opublikowano 19 września 2008 Opublikowano 19 września 2008 Mi się podoba ! Co prawda liczę na klimat zbliżony do Obcego (8 Pasażer Nostromo), jednak jeśli dostaniemy kosmiczną siekankę w horrorowym sosie ala Obcy 2 to płakać nie będę (oby tylko animka trzymała poziom) Cytuj
Granat1987 1 Opublikowano 25 września 2008 Opublikowano 25 września 2008 Będzie dobrze, najlepsze bedzie te poczucie strachu, jak bedziesz chciał zmienić broń to nie bedziesz tego robił na spokojnie jak w RE:) Cytuj
xylaz 4 Opublikowano 27 września 2008 Opublikowano 27 września 2008 kolejny film/wywiad http://www.gametrailers.com/player/40480.html zaczynam sie niecierpliwić Cytuj
Gość Opublikowano 28 września 2008 Opublikowano 28 września 2008 Jestem po obejrzeniu czterech epizodów komiksu umieszczonego na oficjalnej stronie Dead Space. Klimacik może być świetny. W filmikach była przedstawiona historia dziejąca się przed wydarzeniami z gry. Bardzo podoba mi się główny zarys fabuły, religijny-naukowego kultu, który wydobył marker (taki wielki monument nieznanego pochodzenia), który następnie zaczął ożywiać DNA z martwych tkanek. Silent Hill spotyka The Thing, anyone? Cytuj
hansatan 0 Opublikowano 29 września 2008 Opublikowano 29 września 2008 Byle to było spotkanie The Thing z Silent Hill typu 2, a nie 3 i 4 Cytuj
Wiolku 1 592 Opublikowano 3 października 2008 Opublikowano 3 października 2008 http://www.gametrailers.com/player/usermov...aylist=featured ejj to jest must have! Pięknie wygląda to gore Cytuj
Gooral 9 Opublikowano 3 października 2008 Opublikowano 3 października 2008 Fajnie zrobiony filmik. A Dead Space jest na mojej skromnej liście zakupów tej jesieni. Cytuj
Gość Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 No i ukazał się ostatni odcinek tego jakże klimatycznego komiksu. W "pewnej" gazecie zarzucili temu komiksowi, że za bardzo spoiluje fabułę gry, ale co tam, jako wielbiciel komiksów must read... Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Dead Space is "the world's scariest game" says the latest issue of PSW magazine, which goes on sale tomorrow with the first PS3 review. Needless to say, it scores well. http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=198961 Cytuj
Vulc 3 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Dead Space is "the world's scariest game" says the latest issue of PSW magazine, which goes on sale tomorrow with the first PS3 review. Needless to say, it scores well. http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=198961 Dodatkowo warto zacytować: "Dead Space is the new benchmark to beat in survival horror that pushes the genre to twisted new heights and into the outer limits of space itself". Ja chyba już nie mam pytań, miejcie litość i dajcie tą grę na półki. Cytuj
Jacobss 2 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Dobra, skoro faktycznie jest najstraszniejsza i pcha survival horrory na przód, to ja to kupuję . Mam tylko małego problemika, bo gra nie wyjdzie w Niemczech (zakazana), więc będę musiał sprowadzić z Austrii, no ale to się jakoś rozwiąże. Gra będzie super! Straszna, straszna i jeszcze raz straszna (kocham się bać ). Nasuwa się teraz ostateczne pytanie: Czyżby EA w końcu nauczyło się robić porządne i wciągające gry? ^_^ Cytuj
Vulc 3 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Nasuwa się teraz ostateczne pytanie: Czyżby EA w końcu nauczyło się robić porządne i wciągające gry? ^_^ Jak już pisałem w innym temacie, EA powoli pozbywa się opinii wydawcy/producenta crapów i odgrzewanych kotletów, inwestując w ciekawe, wręcz ambitne projekty, czego dowodem jest choćby Dead Space. Oby tak dalej. Cytuj
Heviro (Fanboy BDG) 155 Opublikowano 8 października 2008 Opublikowano 8 października 2008 Może się nie tyle nauczyło co dało wolną rękę kreatywnym developerom i ich wspomaga a nie tylko popędza ? Jeżeli wszystkie te wspaniałości okażą się prawdziwe to szykuje się nam prawdziwy Hicior Zawsze chciałem zagrać w Survival horror w kosmosie. Cytuj
theGrimReaper669 0 Opublikowano 9 października 2008 Opublikowano 9 października 2008 (edytowane) Dead Space is "the world's scariest game" Skoro rzucili wyzwanie to trzeba zagrac.Nadal jednak,gra mnie nie przekonuje..no ale oczywiscie z ocena wstrzymam sie jeszcze chwile. Edytowane 9 października 2008 przez theGrimReaper669 Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 12 października 2008 Opublikowano 12 października 2008 Jest i recenzja na IGN : http://ps3.ign.com/articles/918/918859p1.html Cytuj
Sanryu 0 Opublikowano 12 października 2008 Opublikowano 12 października 2008 Dead Space is "the world's scariest game" says the latest issue of PSW magazine, which goes on sale tomorrow with the first PS3 review. Needless to say, it scores well. http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=198961 Ja zacytuje inne pismo(N+) "Nie jest to najstraszniejszy horror na swiecie" Jednak ocene dostalo DS jak najbardziej wysoka bo az 9/10. Takie tam porownanie na temat "strasznosci" Cytuj
xylaz 4 Opublikowano 12 października 2008 Opublikowano 12 października 2008 Ja zacytuje inne pismo(N+) "Nie jest to najstraszniejszy horror na swiecie" Jednak ocene dostalo DS jak najbardziej wysoka bo az 9/10. Takie tam porownanie na temat "strasznosci" "Nie jest to najstraszniejszy horror na swiecie" - moim zdaniem niezbyt udany tekst... nienajstraszniejszy może być również drugi w kolejności po najstraszniejszym a właściwie to dali jakieś przykłady straszniejszych gier horrorów skoro tak piszą? Cytuj
Sanryu 0 Opublikowano 12 października 2008 Opublikowano 12 października 2008 Ja zacytuje inne pismo(N+) "Nie jest to najstraszniejszy horror na swiecie" Jednak ocene dostalo DS jak najbardziej wysoka bo az 9/10. Takie tam porownanie na temat "strasznosci" "Nie jest to najstraszniejszy horror na swiecie" - moim zdaniem niezbyt udany tekst... nienajstraszniejszy może być również drugi w kolejności po najstraszniejszym a właściwie to dali jakieś przykłady straszniejszych gier horrorów skoro tak piszą? Tak, wedlug autora tekstu FEAR byl straszniejszy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi