funditto 657 Opublikowano 15 lutego 2018 Opublikowano 15 lutego 2018 1. Crash Bandicoot 3 2. Crash Bandicoot 2 3. Nascar Rumble 4. Tony Hawk Pro Skater 4 5. Gran Turismo 2 6. Kula World 7. Driver 8. Wipeout 2097 9. Toca World Touring Cars 10. Crash Team Racing Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 17 sierpnia 2018 Opublikowano 17 sierpnia 2018 (edytowane) W moim Top 10 jest m. in Ape Escape. Gra która nie uruchomi się bez Dual Shocka, a także wersja europejska ma takie zabezpieczenia, że nie odpali się na PS3. Kolorowa, zróżnicowana, wymagająca. Ukończyłem ze 3 razy, na sto kilka procent. WWF Smackdown 2. Graficznie chyba poziom wyżej niż Tekken 3 - poza wrestlerami, plej musiał namęczyć się z ludźmi na trybunach, a i nawet był taki szczegół jak ludzie trzymający bannery z Twoim imieniem. Kiedy zobaczyłem level z dywanem (walka w pomieszczeniu VIPów), pomyślałem że developerzy dokonali niemożliwego: jak udało im się zrobić antyaliasing na PSXie? Porsche Challenge - moja pierwsza gra. Przesiadka z ośmiobitwego Pegasusa na PSXa i pierwsze odpalenie tejże gry wywołały całkowity szok. Postacie mówiły, filmik FMV, muza audio, grafika 3D, wibracje w padzie... a jeszcze tego samego dnia grałem w Chip n Dale Rescue Rangers... Oj chyba dziś PSX wleciał za mocno Edytowane 17 sierpnia 2018 przez grzybiarz 2 3 Cytuj
boston_luke 193 Opublikowano 17 sierpnia 2018 Opublikowano 17 sierpnia 2018 W Ape Escape malo pogralem, ale smackdown na multitapie to bylo cudo po prostu. Porsche challenge tez bylo 1 z pierwszych gier ktore widzialem na psxie i takie same odczucia mam. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 17 sierpnia 2018 Opublikowano 17 sierpnia 2018 Chyba byłeś jednym z nielicznych szczęśliwców, którzy mieli multitapa (nie mylić z multipla). Po latach sprawiłem sobie PS2, do tego zakupiłem multitapa, ale... okazało się że ma być specjalny multi, do gier z PSXa, a nie z PS2. W dalszym ciągu czekam, aż kiedyś odpalę CTR na multi ale już na PS3 - bo tam nie trzeba mieć żadnych dodatkowych sprzętów. Tylko dzisiaj jakby ciężej znaleźć graczy, niż kiedyś Cytuj
Square 8 575 Opublikowano 18 sierpnia 2018 Opublikowano 18 sierpnia 2018 17 godzin temu, grzybiarz napisał: Kiedy zobaczyłem level z dywanem (walka w pomieszczeniu VIPów), pomyślałem że developerzy dokonali niemożliwego: jak udało im się zrobić antyaliasing na PSXie? Zapodaj screena. 15 godzin temu, grzybiarz napisał: W dalszym ciągu czekam, aż kiedyś odpalę CTR na multi ale już na PS3 - bo tam nie trzeba mieć żadnych dodatkowych sprzętów. Tylko dzisiaj jakby ciężej znaleźć graczy, niż kiedyś Może doczekamy się pięknych czasów i zrobią remake CTR z obsługa multi online. Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 18 sierpnia 2018 Opublikowano 18 sierpnia 2018 Ciężko znaleźć, ale zobacz na ten gameplay: Jeżdżące auta w tle, czterech zawodników. Podobno PSX miał kilka generacji (tak czytałem ostatnio w PSM). Wystarczy porównać pierwsze gry (Ridge Racer, Battle Arena Toshinden), do takiego właśnie Tekkena 3, czy WWF Smackdown. Z PS3, czy PS4 nie widać aż tak różnicy między pierwszymi grami, a tymi pózniejszymi Cytuj
Zgredziula 52 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 Moje top10. + 2 bonusy. Driver równie dobrze mógłby być w top10 ale nie mogłem się zdecydować. Kocham PSX. 7 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 Te pudełka mają coś w sobie - nie wiem, błyskawiczny powrót do starych, "dobrych" czasów? Oj gdyby Sony wydało same pudełka na nowo, to byłoby marzenie - nie widzi mi się kupować crapy i podmieniać:/ Cytuj
Zgredziula 52 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 Te pudelka maja dusze nie mowiac o czarnych plytach. Piekne czasy, sranie w pory przy resach i silent hill. Granie w najlepsza gre ever METAL GEAR SOLID. Ogladanie w playstation magazine pierwszych screenow z gier zapowiedzianych na to MOCARNEEE playstation2. Czlowiek czul ze ma do czynienia z czyms niezwyklym. Kurła kiedys to bylo. Cytuj
Bodzio_PSX 14 Opublikowano 29 października 2018 Opublikowano 29 października 2018 Te pudełka mają tyle zabezpieczeń w postaci znaków towarowych, że chyba więcej by już się nie zmieściło. Sony w Europie robiło co mogło żeby walczyć z piractwem. Szkoda że przez te znaki ciężko o zamienniki. Kilka lat temu na niemieckim ebayu można było kupić setki, jak nie tysiące egzemplarzy nowej gry Shoot i jeszcze jednego tytułu. Wychodziło mniej więcej 10zł za grę. Wtedy można się obkupić w pudełka, ale potem ich zabrakło. Widać że były to leżaki magazynowe. Co do dziesiątki to samo mięsko. Cytuj
kotlet_schabowy 2 689 Opublikowano 5 listopada 2018 Opublikowano 5 listopada 2018 Myślę, że te pudełka trochę swojej magii zawdzięczają realiom i czasom, w których dominowały w sklepach: dla przeciętnego Polaka była to mimo wszystko drożyzna, każdy oryginał w kolekcji to wydarzenie, a większość jechała na piratach. Nawet jeśli miałeś kolekcję z giełdy, to i tak w głębi duszy marzyłeś o tych pudełeczkach, ale podziwiać je mogłeś głównie w sklepie. Do tego ich niesamowity kształt i design, gruba książeczka w środku, czarna płyta. Coś pięknego. 2 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 9 stycznia 2019 Opublikowano 9 stycznia 2019 Nie mam czasu obejrzeć serial, a będę tracił 2 godziny na obejrzenie rankingu TOP 100 gier jakiegoś nieznanego mi gościa, który odpycha już na starcie klnąc? No nie wiem Cytuj
bizkit666 1 Opublikowano 9 stycznia 2019 Opublikowano 9 stycznia 2019 1 minutę temu, grzybiarz napisał: Nie mam czasu obejrzeć serial, a będę tracił 2 godziny na obejrzenie rankingu TOP 100 gier jakiegoś nieznanego mi gościa, który odpycha już na starcie klnąc? No nie wiem a ktoś ci każe to oglądać ? tutaj jest powiedziana cała historia z Psx z którą mam do czynienia od 1997 . Ojej bo przekleństwa lecą ...jakie to jest straszne . Cytuj
nieobchodzimnieto 482 Opublikowano 22 grudnia 2019 Opublikowano 22 grudnia 2019 Filmik spadł z rowerka :-( co to było? Cytuj
roivas 41 Opublikowano 12 października 2020 Opublikowano 12 października 2020 Nie da się dziesięciu, było by tego o wiele więcej. Ale da się trzy;) Tekken 3 Gran Turismo 2 ISS 2/PES 1 Cytuj
SebaSan1981 3 582 Opublikowano 13 października 2020 Opublikowano 13 października 2020 Moje top10 z Psx: 1. Tekken3 2. ISS Pro Evolution 1 3. Wrestlemania 4. Resident Evil 3 Nemesis 5. Chrono Cross 6. FFIX 7. Abe's Odysee 8. Worms Armageddon 9. Dino Crisis 2 10. Mortal Kombat Mythologies SubZero 2 Cytuj
Faka 3 989 Opublikowano 13 października 2020 Opublikowano 13 października 2020 Moja lista wygląda tak: 1. FFVII 2. Metal Gear Solid 3. Vagrant Story 4. Dino Crisis 2 5. Silent Hill 6. FFIX 7. Driver 8. Syphon Filter 9. Resident Evil 3 10. Tony Hawk's Pro Skater 2 Piękne to były czasy szaraczka. Cytuj
devilbot 3 682 Opublikowano 18 października 2020 Opublikowano 18 października 2020 @up moja top lista może być taka sama jak ta powyżej, zamieniam tylko residenta z 3 na 2 Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 13 sierpnia 2021 Opublikowano 13 sierpnia 2021 1. Final Fantasy Tactics - moja ulubiona gra ever (poza Soul Calibur1 na DC) 2. Final Fantasy 7 3. Resident Evil 2 4. Tekken 2 i 3 5. Omega Boost 6. Einhänder 7. Twisted Metal 2 (na split screen) 8. Vagrant Story (aktualnie gram ponownie) 9. Xenogears 10. Parasite Eve Star Ocean 2 Exhumed 1 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 3 listopada Opublikowano 3 listopada https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_PlayStation_video_games no Harry Potter taki dobry? Lepszy od crasha? 8 milionów sprzedanych egzemplarzy? Wtf, nie wiedziałem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi