UzeQ 0 Opublikowano 19 grudnia 2009 Opublikowano 19 grudnia 2009 Ludzie potrzebuję pomocy. Otóż jestem posiadaczem Xboxa w wersji premium - starego, jeszcze bez HDMI. Po jakimś czasie stwierdziłem, że potrzebuję więcej miejsca na dysku więc dokupiłem dysk twardy 120 gb (i co za tym idzie posiadam kabel i płytę z programem do transferu). Teraz postanowiłem, że chcę mieć konsolę z wejściem HDMI i kupiłem sobie Elite. I chciałbym przekopiować dane z mojego starego dysku 120 Gb na nowy. Na stronie http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/937279 jak byk pisze, że można bez problemu kopiować jeśli oba dyski są przynajmniej tej samej wielkości. I problem mój jest taki, że po podłączeniu dysków i włożeniu płytki i odpaleniu tego programu wyskakuje mi napis, że mam podłączyć dysk 20 Gb. Moja wstępna diagnoza jest taka, że software który posiadam jest stary, jeszcze z przed czasów gdy była taka różnorodność dysków na rynku i pewnie dlatego nie działa. I moje pytanie jest następujące - jak mam przekopiować te dane. Czy MS wysyła płyty z nowym programem? Czy sam mogę sobie to nagrać na płytę i użyć? Co mogę zrobić. Cytuj
PePeP 2 Opublikowano 26 stycznia 2010 Opublikowano 26 stycznia 2010 (edytowane) Ja własnie kupiłem sobie ELITE'a. Niestety wbrew temu co ludzie tutaj piszą MS nie chce mi przysłać transfer kit'a za darmo tylko chce za niego 13 Euro !!! W związku z tym kupiłem nieoficjalny kabelek z programami Xplorer360 ex2 oraz X Port 360. Z tego co pisze na necie to należy ze starego dysku 20GB przegrać folder "content" z partycji 3 i wgrać go w to samo miejsce na dysku 120GB. Czy ktoś to testował ?? Czy nie dostane jakiegoś bana od MS ?? Czy po tym powinienem przenieść licencję na DLC na nową konsolę przy pomocy ich stronki internetowej ?? Edit: Przeniosłem wszystko zgodnie z instrukcją - profil jako taki działał, na XBL się logował itp., ale save'y np. w Forza M. 3 już nie bardzo - pojawiał się komunikat że "profil nie jest już dostępny" czy coś takiego... Póki co przywróciłem nowy (120 GB) dysk do stanu pierwotnego i zrobiłem na nim "odzyskaj profil" oraz transfer licencji - wszystko zdaje się działać, niektóre gry jak COD:MW2 nawet musiały online zapamiętać pewne moje osiągnięcia bo ranga i klasy broni mi zostały, tak samo jak spec ops'y. Niestety w takiej F3 wygląda na to że bede musiał zaczynać od nowa... No ale jeszcze coś pokombinuje może się uda :-) PS. W sumie zmieniłem 2 rzeczy na raz - dysk i samą konsolę. Być może jakby zmienić tylko dysk albo tylko konsole to nie byłoby problemów (przynajmniej jedna z tych kombinacji myślę że powinna działać) Edytowane 26 stycznia 2010 przez PePeP Cytuj
TheBesTia 11 Opublikowano 28 stycznia 2010 Opublikowano 28 stycznia 2010 To już lepiej było w memorke zainwestować , wszystko by ładnie śmigało... Cytuj
jan szabrownik 0 Opublikowano 31 stycznia 2010 Opublikowano 31 stycznia 2010 no właśnie czy jak będę przenosił wszystkie save'y jeden po drugim za pomocą memorki, to będzie to wszystko później śmigać? Cytuj
Arek_ 20 Opublikowano 1 lutego 2010 Opublikowano 1 lutego 2010 Pewnie, że tak (na 99,9%), przenosiłem nawet zabezpieczone savy z FM2 i chodziły. Jednak z FM2 czegoś się pozbyłem, nie pamiętam czego (chyba duchów), otóż przenosząc trzeba się zalogować na profil właściciela save, a ponieważ jestem mulititagger więc właścicielem tego czegoś było z 5 profili Najgorszy syf jest z logowaniem, bo jak masz jeden profil to wystarczy szybko skopiować cały katalog, a ponieważ Ty masz konsolę z bratem to będzie cudowanie (w efekcie dałem sobie spokój z przenoszeniem kilkuset tunigów itp. do FM2, na jednym profilu poszłyby w kilkanaście sekund, a tak było roboty na kilka godzin). Cytuj
jan szabrownik 0 Opublikowano 2 lutego 2010 Opublikowano 2 lutego 2010 dzięki za info, jutro mam wolny dzień więc będę się bawił, jak znudzi mnie ta zabawa to przeniosę tylko najistotniejsze rzeczy Cytuj
Hejas 455 Opublikowano 26 kwietnia 2010 Opublikowano 26 kwietnia 2010 Ma ktoś oryginalną płytę do transferu? Kupiłem transfer kit na Allegro z jakimś syfiastym softem do PC, a chciałbym tylko przegrać bezpiecznie dane z jednego dysku na drugi. -_- (zepsuła mi się stara 360tka po gwarancji i kupiłem nową z 250GB dyskiem) Nawet na torrentach tej płytki nigdzie nie ma. (chociaż pewnie i tak by nie działała z nieprzerobioną konsolą?) Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 28 kwietnia 2010 Opublikowano 28 kwietnia 2010 nic nie trzeba kupowac dzwon do MS i przedstaw sytuacje, na pewno przysla free bez zadnej łaski... Cytuj
Hubsztyl 0 Opublikowano 10 maja 2010 Opublikowano 10 maja 2010 witam, mam pytanie czy istnieje możliwość zgrania konta XBOX i następnie przeniesienia go na nową konsole ? Chodzi mi głównie o save'y z gier i GS? Cytuj
gomis 1 Opublikowano 11 maja 2010 Opublikowano 11 maja 2010 Jeśli chcesz przenieść konto na inną konsolę, to po prostu włączasz ją, i dajesz odzyskaj konto gracza, a potem podążasz za instrukcjami, i będziesz miał i konto i GS. Z save jest gorzej, bo gdzieś słyszałem że za ich przenoszenie można dostać bana, ale nie jestem pewien, więc niech wypowie się na ten temat ktoś inny Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 13 maja 2010 Opublikowano 13 maja 2010 jakiego bana? bzdury najprosciej, majac najnowszego dasha (upgrade zrobic w XBL i jest) po prostu tworzymy memorke ze zwyklego pena czy hdd pod usb i majac max 16GB tak stworzona memorke mozna sobie tam wszystko skopiowac i przeniesc na nowa konsole, nowy hdd.... Cytuj
gomis 1 Opublikowano 15 maja 2010 Opublikowano 15 maja 2010 Dlatego mówię, że nie jestem pewien, bo po prostu gdzieś czytałem że przy przenoszeniu save'ów w niektórych grach, przenoszą się też acziki, i można dostać bana, ale skoro uważasz że to nie prawda, to musi tak być Cytuj
Juchy 24 Opublikowano 21 maja 2010 Opublikowano 21 maja 2010 "acziki" sa przypisane do profilu nie do save i sa nierozłączną czescia samego profilu... Cytuj
Mefi23 15 Opublikowano 22 czerwca 2010 Opublikowano 22 czerwca 2010 Czy jest możliwość zgrania konto podczas, gdy konsola siadła? Cytuj
canuks 63 Opublikowano 22 czerwca 2010 Opublikowano 22 czerwca 2010 A masz dostęp do 2 sprawnej konsoli ? przekładasz HDD zgrywasz co chcesz . Cytuj
Mefi23 15 Opublikowano 22 czerwca 2010 Opublikowano 22 czerwca 2010 Chyba się pomyliłem.Sytuacja przedstawia się tak, że chce kupić nowego x'a i przegrać dane z HDD na nowego.Teraz pomyślałem i doszedłem do wniosku, że stary xbox nie musi działać, aby zgrać konto.Transfer kit podłącze do HDD i do nowego xbox'a, także problemu nie powinno być. Cytuj
aux 3 784 Opublikowano 24 lipca 2010 Opublikowano 24 lipca 2010 Możecie mi polecić dobrego pendrive'a do Xboxa 360? Chciałem sobie zrobić miejsce na dysku i przekopiować różne rzeczy na pena, zrobiłem wszystko według instrukcji na ekranie, ale mi wyskoczył komunikat że mój pen nie będzie dobrze współpracował i mogą być problemy. Nie chcę stracić danych. Mam zwykłego Kingstona DataTraveler 2GB. Cytuj
Michał102 870 Opublikowano 24 lipca 2010 Opublikowano 24 lipca 2010 Też mam takiego Kingstona, tyle że 4 GB i tak samo są z nim problemy (zbyt niska wydajność itp). Na SanDisk'u Cruzer Micro 8 GB wszystko hula niby ok, ale save'a z Forza Motorsport 3 i tak nie da się przekopiować. Czy może być to spowodowane np. tym, że niektóre dane są zabezpieczone przed kopiowaniem tak jak save'y na PS3 ? Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 24 lipca 2010 Opublikowano 24 lipca 2010 (edytowane) wszystko możliwe (zaraz sprawdzę) podobna sytuacja była w niektórych grach na pierwszego ixa - tez nie dało się skopiować na MU a co do problemów to tylko oryginalny pen do ixa nie wyświetla tego komunikatu @edit: sejwy z forzy3: kopiowanie - nie przeniesienie - tak Edytowane 24 lipca 2010 przez maciekww28 Cytuj
Magik 1 124 Opublikowano 28 grudnia 2010 Opublikowano 28 grudnia 2010 Tym Transfer Kit mozna bezpiecznbie przeniesc profil i save'y niezaleznie od wielkosci dysku? Wszedzie pisza tylko o przenoszeniu z 20GB na 120GB a ja planuje zakup 250tki. Cytuj
Flaha 25 Opublikowano 29 grudnia 2010 Opublikowano 29 grudnia 2010 Nie wiem gdzie to napisać to pisze tu. Mam pytanie czy dysk HDD w konsoli Xbox 360 Slim NTSC jest taki sam jak w europejskim Slimie, i czy jeśli je wymienię to będzie to działać? Cytuj
misika 8 Opublikowano 29 grudnia 2010 Opublikowano 29 grudnia 2010 Z tego co się orientuje to ograniczenie dot. regionu w przypadku dysku nie działa ale jeśli tak jest można zrobić format przez kompa, wywalić boot record o ile istnieje, ale nie wydaje mi się żeby było coś takiego w x360 Cytuj
Paweł Dziuba 2 Opublikowano 25 stycznia 2011 Opublikowano 25 stycznia 2011 Mam 2 dyski i z mniejszego na większy (za pomocą karty 256MB) chcę przegrać profil i SAVE z gier i co trzeba zrobić aby tego dokonać ? ; czy wystrczy przegrać tylko PROFIL i SAVE czy jeszcze coś trzeba przegrywać ? Na HDD 60GB , na który będę przegrywał swój aktualny 20GB dysk , mam jakieś profile , gry , itp. i rozumiem że mam je usunąć , calkowicie wyczyścić dysk ? i go sformatować ? ; i jak przeprowadzić to sformatowanie ? ; a po sformatowaniu HDD60GB przegrać (PROFIL I SAVE , i coś jeszcze ?) ze swojego dotychczasowego dysku 20GB ? Mogę jakoś sprwadzić (na i za pomocą X360) czy HDD 60GB nie ma bad blocków ? A może konieczny jest Transfer Kit aby dokonać przegrania ? - jeśli tak to czy tylko on czy jeszcze jakiś soft na DVD jest potrzebny ? ; i jak to przeprowadziś , krok po kroku proszę ? Cytuj
Mani 685 Opublikowano 25 stycznia 2011 Opublikowano 25 stycznia 2011 WYstarczy ze przeniesiesz wszystko z jednego dysku na 2gi pendrivem (szybciej bedzie niz zwykla karta pamieci) a poźniej przeniesiesz licencje na xbox.com Cytuj
Paweł Dziuba 2 Opublikowano 25 stycznia 2011 Opublikowano 25 stycznia 2011 (edytowane) pendriva nie mam ale że nie mam za dużo na dysku to dam jakoś radę za pomocą karty . A co z tym formatowaniem dysku 60GB i skasowaniem tego (profile , save , i reszty) co się na nim znajduje ? - mam to zrobić ? ; czy może gry , filmy , wersje DEMO , itp. zostawić a skasować tylko profile , save i ew. coś jeszcze (co ?) ??? O jakie przeniesienie licencji chodzi i jak to zrobić , lub gdzie to jest opisane na tej stronie ? : http://www.xbox.com/pl-PL/live?xr=shellnav Czy przeniesienie licencji nie dotyczy aby konsoli a nie dysku HDD ??? Jestem laikiem w tych sprawach więc proszę o "poprowadzenie za rączkę" :-))) Edytowane 26 stycznia 2011 przez Paweł Dziuba Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi