Vidoter 1 Opublikowano 23 stycznia 2008 Opublikowano 23 stycznia 2008 Anime to pewnie będzie Dragon Ball, który kiedyś na RTL7 był Manga to raczej Naruto a potem Eyeshield21 Cytuj
epl 160 Opublikowano 29 stycznia 2008 Opublikowano 29 stycznia 2008 porco rosso - po tem sie zaczelo, filmy miyazakiego, nadrabianie klasyki etc a czerwona swinia do dzis zajmuje szczytne miejsce na polce z dvd:@) Cytuj
Figaro 8 206 Opublikowano 5 lutego 2008 Opublikowano 5 lutego 2008 Ja od baaardzo małego nie znosiłem bajek typu Pokemony, czy inne Digicharty - Wszyscy to oglądali i gadali ale ja nie mogłem znieść ciągłej nudnej walki na miecze po której i tak wygrywa ciągle ten sam gość Aż... Zobaczyłem Golden Boy (Wcześniej troche polubiłem Tsubase albo Sailor Moon na polsacie ale nie było nic to specjalnego). Świetny humor, akcje z kiblem rl, szkoda że tak mało odcinków. Cytuj
Plugawy 3 681 Opublikowano 10 lutego 2008 Opublikowano 10 lutego 2008 anime - nie pamiętam nazwy wiec nic z tego^ manga - Appleseed, oczywiście okrojone wydanie z Top Manga Cytuj
krilluch 2 Opublikowano 20 lutego 2008 Opublikowano 20 lutego 2008 Hm. Sailor Moon (do tej pory mam ogromny sentyment dla tej serii i planuje w niedalekiej przyszlosci nabyc sobie wszystkie serie, ale zwazywszy na fakt, ze jedna seria kosztuje ponad 100$ - mowie o 100% oryginalnej, to troche minie zanim zakupie), Yattaman, Sally Czarodziejka, Magiczne Zwierciadlo, Tsubasa, Tygrysia Maska, Gigi - ogolnie Polonia 1. Zaraz, gdy zobaczylem, ze podoba mi sie anime to dostalem od kolezanki Armitage III - kocham te serie, Dragon Halfa, Neon Genesis Evangelion, Tenshi Muyuo... W tej chwili nie ogladam zadnego anime : ( Nie wiem, ale jakos nic mnie nie wciaga. Ostatnio (3 lata temu) Laina calego obejrzalem. Cytuj
Aramis 10 Opublikowano 21 lutego 2008 Opublikowano 21 lutego 2008 Anime: Love Hina i Neon Genesis Evangelion jednocześnie (od razu z grubej rury, a jak:P) Manga: Bleach Cytuj
bajeczka 3 Opublikowano 25 lutego 2008 Opublikowano 25 lutego 2008 no sama nie wiem kiedy moja love do mangi i anime sie zaczela... jako pierwsze anime jakie widzialam to byla salior moon (tyle ze nawt nie mialam pojecia ze to anime). ale ze nie mielismy kablowki w tamtych czasach w domu to ogladalam sporadycznie u kolezanki. pozniej to bylo z gorki juz... jako ze nie pamietam juz co widzilam jako pierwsze to podam kilka tytulow anime : Love Hina, Haibane Renmei, Ghost in the shell, Juuni kokki ....itp. a mangi? no to oczewiscie dragon ball (mam nawet te tomiki jeszcze w domu :>) i ranma 1/2 w specjalnej edycji (moj kolega specjalnie dla mnie sklepal wlasna wersje, calkiem niezle mu wyszla) dla mnie wtedy to bylo cos, tak mi sie podobaly te miluskie dziewczatka i wielkie oczka, no i ofkors te glupkowate minki ze zaczelam takze szkicowac sztuke made in japan. teraz ostatnie anime jakie widzialam to Perfect Blue, polecam kazdemu kto lubi ambitne kino. Cytuj
Roman_pies 0 Opublikowano 12 marca 2008 Opublikowano 12 marca 2008 Moje pierwsze Anime było takie jak u większości Sailor Moon, Muminki, Kapitan Cubasa i jeszcze jakieś co w tv leciało jak byłe m mały, ale nie Dragon ball bo nie miałem RTL7;/. Ale wtedy to nie miałem jeszcze pojęcia co to anime etc. Takim 1 rasowym anime to Neon Genesis Evangelion Cytuj
Iron 18 Opublikowano 13 marca 2008 Opublikowano 13 marca 2008 (edytowane) [...] teraz ostatnie anime jakie widzialam to Perfect Blue, polecam kazdemu kto lubi ambitne kino. oglądałem przynajmniej zacząłem oglądać ale panienka miała takie skosy na punkcie gwałtów ze ja odpadłem po prostu nie wiedziałem na czym opiera się to anime ... może ambitne anime ale do mnie nie trafiło, nie ma to jak one piece albo Ninomiya -kun proste pozycje to coś dla mnie O przypomniałem sobie Genarała Daimosa też męczyłem jak leciała seria to nie chciałem na wczasy jechać w obawie przed stratą epizodów hehe Edytowane 12 kwietnia 2009 przez Iron 1 Cytuj
Pelipe 236 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Opublikowano 19 kwietnia 2008 Anime- GIGI LA TROTOLAAAA ! Maksymalny kozak jak dla mnie Manga- Wstyd się przyznać, ale dopiero od Naruto zacząłem swoją przygodę z mangami. Cytuj
Kame 20 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 Anime - Czarodziejki z Księżyca Manga - Dragon Ball Cytuj
Shen 9 625 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Anime - Sailor Moon i wszystko z polonia 1 Manga - Dragon Ball Cytuj
Killabien 553 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Anime-chyba transformersy i tygrysia maska. Nie pamiętam na czym to leciało. Manga-Nie pamiętam niestety. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 (edytowane) Anime - Sailor Moon !!! (najprawdopodobniej ) Manga - Tytułu nie pamiętam, ale była to manga typu "ramówka" (max 5 paneli) w jakimś czasopiśmie kulturowym, ironia że nawet nie chciało mi się wtedy tego czytać (ale to były świetlane czasy, manga wtedy zaczynała napływać na Polski rynek, a ja to widziałem jako towar wysoce eksluzywny/deficytowy. Edytowane 12 kwietnia 2009 przez Dr.Czekolada Cytuj
Paliodor 1 761 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Pierwsze anime, hmm raczej na pewno jedną z pierwszych pozycji była Pszczółka Maja we wczesnym dzieciństwie, zaś z późniejszego okresu to Sailor Moon, Voltron , Dragon Ball, Rycerz srebrnej szabli, Tygrysia Maska, Kapitan Tsubasa (Jastrząb) . Jeśli zaś chodzi o mangi to pierwszą był Dragon Ball. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Yattaman oraz Dashu Kappei (u nas znany jako Gigi la trottola na Polonii 1 ;]) - nie pamietam, ktore z tych dwoch bylo tym pierwszym . Jesli chodzi o mange to chyba Dragon Ball. Cytuj
Ak0nia 28 Opublikowano 5 maja 2009 Opublikowano 5 maja 2009 Zorro z polonii 1. ale tak świadomie to ściągnąłem death note i mi się spodobalo i teraz zawsze kiedy robię coś jeść to odpalam jakieś anime, albo nawet mange sobie czytam [choć to żadziej]. Dużo jem, wiec dużo widzialem. Cytuj
Seigaku 0 Opublikowano 5 maja 2009 Opublikowano 5 maja 2009 Anime - też chyba zaczynałem od Kaiketsu Zorro (może od Tsubasy, już nie pamiętam za dobrze). Potem były jakieś DB i Pokemony, dłuższa przerwa i dopiero dwa lata zacząłem na nowo oglądać anime, pierwszym od dłuższego czasu był DMC. Manga - Rurouni Kenshin Cytuj
Noah 0 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 Mangi nie czytam. Anime zacząłem oglądać od Pszczółki Maji. Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 7 maja 2009 Opublikowano 7 maja 2009 Moja pierwsza manga to chyba Dr Slump albo "tu detektyw Jeż" nie pamiętam która i ba nie pamiętam czy ten drugi tytuł jest dobry? Animca nie pamiętam :-( kuzyn swego czasu (1996-2001) przywoził ze sobą z usa całe box-y po 100płyt CD potem DVD nie wiem co było pierwsze :-( większości nie pamiętam, w pewnym momęcie przechodziły mi przez umysł jak reklamy w TV a wielka szkoda!!! Cytuj
Ak0nia 28 Opublikowano 21 czerwca 2009 Opublikowano 21 czerwca 2009 pierwsze anime to oczywiste, że dragonballe, gigi cośtam [w ping ponga, kosza grał itp], tsubasa i yattamany ale tak juz sie serio zacząłem interesować anime po obejrzeniu serii death note, ot koleżanka zapodała, ja nie mialem nic do roboty no to ściągnąłem - i tak już mi zostało. a manga to "oh! my goddess" Cytuj
Yukiko-chan 0 Opublikowano 2 lipca 2009 Opublikowano 2 lipca 2009 (edytowane) Manga - Saiyuki Anime - Beyblade (te odcinki o 7 rano na Polsacie;)) A no i jeszcze Pokemony ;D Edytowane 2 lipca 2009 przez Yukiko-chan Cytuj
KainGorn 2 Opublikowano 17 września 2009 Opublikowano 17 września 2009 (edytowane) Pierwsze anime... nie powiem że dragon ball bo wczesniej oglądałem tego dużo i nie wiedziałem co to anime:) Ale pierwszym anime będzie chyba Captain Tsubasa, później pewnie Saint Seya (pol. rycerze zodiaku ;p) i Daymos (nie wiem czy dobrze napisałem) Pierwsza manga to zdecydowanie Dragon Ball, cała wiedza na temat serii DB się odnowiła i wreszcie poznałem prawdziwe imiona bohaterów Bez fillerów i tandety serialu, naprawdę coś wspaniałego, a w dodatku polska wersja doskonała, cieszę się że JPF to wydało - wspomnę że nadal mam całą kolekcję Ak0nia - tez oglądałem gigi xD Chore anime;p Edytowane 17 września 2009 przez KainGorn Cytuj
Iron 18 Opublikowano 21 września 2009 Opublikowano 21 września 2009 Uff tu też jakieś błędy, ja założyłem temat i chyba wcięło jakieś posty http://archiwum.psxextreme.info/index.php?showtopic=58376&pid=1884761&st=20entry1884761 oznajmiam i czekam na poprawienie błędów... Cytuj
Gość Opublikowano 22 września 2009 Opublikowano 22 września 2009 Wszystkie posty starsze niż z 1 stycznia 2008 zostały bezpowrotnie usunięte. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi