kumiisan 0 Opublikowano 23 września 2009 Opublikowano 23 września 2009 Anime: jako pierwsze, nie pamiętam skąd wytrzasnąłem, ale oglądałem jeszcze na VHS "3x3 Eyes" i "Neon Genesis Evangelion". Manga: "X-Clamp" - buuu, seria nie zakończona, nie ma tomu 19. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 24 września 2009 Opublikowano 24 września 2009 Neon Genesis Evangelion, zakochałem się w tej mandze i bardzo żałuję, że jej więcej nie ma i nie znalazłem jeszcze nic podobnego (o ile coś takiego istnieje w ogóle). Cytuj
Iron 18 Opublikowano 24 września 2009 Opublikowano 24 września 2009 Mi od razu przypadł do gustu klimat Dr. slump'a typowe skośnookie poczucie humoru, z nowszych pozycji bardzo lubię Dead Note i Full Metal Alchemist, pierwszą ze względu na intrygę, drugą na pozorną przystępność która z czasem przybiera mroczny klimat z całkiem mocnym przekazem. Cytuj
Robinson113_RR 1 Opublikowano 25 września 2009 Opublikowano 25 września 2009 Anime: Bragon Ball (albo Pokemony bo nie pamiętam) Manga:Dragon Ball Cytuj
wojnar 1 892 Opublikowano 25 września 2009 Opublikowano 25 września 2009 Anime: To co leciało na poloni 1 z tego co pamiętam (Yattamany, Daymosy, itp) no i RTL7 (Rycerze Zodiaku, DB) Manga: Bleach Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 25 września 2009 Opublikowano 25 września 2009 (edytowane) Neon Genesis Evangelion, zakochałem się w tej mandze i bardzo żałuję, że jej więcej nie ma i nie znalazłem jeszcze nic podobnego (o ile coś takiego istnieje w ogóle). RahXephon. Wręcz klon Evangeliona, o dziwo bardzo udany. Edit: Swoją drogą, czy nie wcięło paru postów w tym temacie? Wyraźnie pamiętam, że pisałem kiedyś, iż pierwszym anime były muminki, w związku z czym pojawiła się dyskusja czy to aby faktycznie było anime. Do tego jeszcze pszczółka maja. Manga to Gundam Wing. Edit 2: Ad. dół: Jakiś konkretny powód czy znowu nieszczęsna aktualizacja forum? Edytowane 25 września 2009 przez Suavek Cytuj
Gość Opublikowano 25 września 2009 Opublikowano 25 września 2009 Wszystkie posty starsze niż z 1 stycznia 2008 zostały bezpowrotnie usunięte. ! Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 25 września 2009 Opublikowano 25 września 2009 Neon Genesis Evangelion, zakochałem się w tej mandze i bardzo żałuję, że jej więcej nie ma i nie znalazłem jeszcze nic podobnego (o ile coś takiego istnieje w ogóle). RahXephon. Wręcz klon Evangeliona, o dziwo bardzo udany. Edit: Swoją drogą, czy nie wcięło paru postów w tym temacie? Wyraźnie pamiętam, że pisałem kiedyś, iż pierwszym anime były muminki, w związku z czym pojawiła się dyskusja czy to aby faktycznie było anime. Do tego jeszcze pszczółka maja. Manga to Gundam Wing. Edit 2: Ad. dół: Jakiś konkretny powód czy znowu nieszczęsna aktualizacja forum? Nie zauważyłeś Suavku, że całe forum ma nową wersję silnika (3.0 bodajże) ;]? Dzięki za to RahXephon, muszę obadać, mam nadzieję, że będzie tak dobre jak NGE. Właśnie, jakie było pierwsze anime w ogóle? Cytuj
Suavek 4 655 Opublikowano 25 września 2009 Opublikowano 25 września 2009 Nie zauważyłeś Suavku, że całe forum ma nową wersję silnika (3.0 bodajże) ;]?Ciężko nie zauważyć, gdy z porządnego forum robi się syf a połowa postów ginie w niewyjaśnionych okolicznościach. Dupa nie aktualizacja. Chciałem wiedzieć czy uwaga Grigoriego właśnie dotyczyła zmiany silnika czy też był inny ku temu powód. Właśnie, jakie było pierwsze anime w ogóle? Klik Cytuj
Gość Opublikowano 26 września 2009 Opublikowano 26 września 2009 Zmian silnika. Na całym forum nie znajdziesz posta sprzed daty 1.1.08. Czy Ci się to podoba czy nie. Jest archiwum. Cytuj
Gość Haibane Opublikowano 7 października 2009 Opublikowano 7 października 2009 Pierwsze anime... zdaje się smocze jaja jeszcze za gówniarza, zaś jedyna manga z jaką zawarłem bliższą znajomosć to Berserk ;] 1 Cytuj
Scatebra 7 Opublikowano 25 stycznia 2010 Opublikowano 25 stycznia 2010 Anime nieświadomie: Yattaman, Gigi, W królestwie kalendarza, Daimos itp. - wszystko z Poloni 1 Anime świadomie: Czarodziejka z księżyca Manga: Czarodziejka z księżyca Cytuj
TwardkiSlovian 1 Opublikowano 25 stycznia 2010 Opublikowano 25 stycznia 2010 Anime: Robotech i Saber rider Manga: DB Cytuj
Tori 12 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Anime: Zaczarowane zwierciadełko- gdy miałem 7-8 lat Manga: Tu detektyw Jeż. Mam na półce wszystkie tomy, wg. mnie to jeden z lepszych tytułów od Waneko. Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Opublikowano 7 kwietnia 2010 Anime?? Hmm... Na pewno "Rycerze Zodiaku" - leciało na RTL 7 jeszcze przed Dragon Ballem (TAK! Dragon Ball był po Rycerzach Zodiaku!). Innego anime za bardzo nie pamiętam. Sailor Moon leciał chyba później xP (siostra oglądała, a że byłem dzieckiem i chciałem jakoś zabić czas, bo gry telewizyjnej jeszcze nie miałem, to co poradzić?) A manga? Nie mam pojęcia, ale chyba z rok lub 2 lata temu Naruto z ciekawości przejrzałem w EMPiKu. Zazwyczaj mangi nie czytam. Cytuj
DarealRadexHEJOO 2 184 Opublikowano 1 maja 2011 Opublikowano 1 maja 2011 Anime: Yattaman, DżiDżi Sportowiec, Czarodziejka Sally, Kaptyn Tsubasa albo cholera wie na co tam po raz pierwszy się nadziałem te dwie dekady temu na którejś z tych disco-polowych stacji TV. Manga: Dr. Slump Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi