Skocz do zawartości

The Dark Knight

Timmy

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 649
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Gość MasterShake
Opublikowano

dziękuję, pomyślę o Tobie jak będę oglądał.

Gość _Milan_
Opublikowano

w sumie sam mysle czy by nie sciagnac, do kina tez pojde bankowo, a batman to nie jest jakis popis efektow specjalnych, chce tylko obejrzec jokera, tyle ;]

master, napisz mi na pmce jak to wyglada.

Gość MasterShake
Opublikowano

wroce do domu to powiem co i jak z tym, tez w sumie dla jokera chce to zobaczyc bo reszta mnie jakos je.bie.

Opublikowano
w sumie sam mysle czy by nie sciagnac, do kina tez pojde bankowo, a batman to nie jest jakis popis efektow specjalnych, chce tylko obejrzec jokera, tyle ;]

master, napisz mi na pmce jak to wyglada.

Nie jest zbyt ciemno, generalnie wszystko ladnie widac a efektow w tym filmie i fajerwerkow malo; dzwiek ujdzie w tloku - ja ogladalem na telewizorze kineskopowym ze sluchawkami na uszach, dla mnie spoko; do kina to na Wanted lepiej isc a nie R5 w domu ogladac.

Nowy Batman po 2 seansie... Nie jest niczym miazdzacym, co przyciaga to kreacja Jokera. Jego rozkminy nt. zycia, sensu tego, co robi batman; jego zachowania (szalenstwo w oczach i opowiesci o genezie powstania jego osoby) czy w koncu mimika po prostu rozwalaja na lopatki i trzeba to zobaczyc. Sam film to w sumie to, co zwykle z tym, ze kilka razy potrafi zaskoczyc (vide akcja z poczatku filmu i konspiracja w szeregach szajki rabusiow, ktora prowadzi do dosyc nieoczekiwanej konkluzji); mocnych akcji o ktorych mozna powiedziec kumplowi by zachecic go do ogladniecia jak na lekarstwo; no nie liczac koncowych scen w tunelu.

Najwiekszy zawod to fakt, ze... Film nic nie wyjasnia, nie zabija jakims poteznym zamknieciem - ogladalo sie go, jak jeden wielki trailer nastepnej czesci. Po glebszej analizie czuje zawod, smierc aktora odgrywajacego postac jokera mi przeleciala kolo ucha w niczym atrakcyjnosci obrazu nie podnoszac. Dobry film z "gackiem", ale ocena na imdb z prawda nic nie ma wspolnego - jest fajnie, rozkreca sie przez 2,5 h by nagle pomachac do widza peleryna nietoperza i zobaczyc creditsy...

Gość MasterShake
Opublikowano (edytowane)

no, jestem w połowie. Amerykanie mają raka.

Batman zawraca motorem na ścianie. Litości.

Edytowane przez MasterShake
Gość MasterShake
Opublikowano

Skończyłem.

O ku.rwa, przecież ten film jest świetny ;]

Opublikowano (edytowane)

Jestem "po" i przyznam - film świetny, bardzo dobry i z kilkoma fajnymi pomysłami. Czasem reżyseria kulała, czasem coś kiczowatego ale to jest właśnie esencja Batmana. Gadki Jokera mistrzowskie (znikający ołówek czy jego "wiesz skąd mam te blizny?"), druga twarz Two-Face przepaskudna, scenariusz nie tak zły - film który bardzo zasłużył na 9- lub 8 z wielkim plusem... Polecam. Już się bałem po opinii Zeratula nawet pomijając fakt, że on krytykuje to co wszyscy lubią/czekają.

A twórcy już zapowiedzieli kolejną część?

Edytowane przez Figaro
Gość MasterShake
Opublikowano

nie zapowiedzieli jeszcze no ale to kwestia czasu

Opublikowano

Wczoraj widzialem...najelpszy film o batmanie,joker to mistrzostwo swiata(olowek,wyjscie ze szpitala sic!) imho pobil wersje jack-a lewym jajkiem,two face swietny,dwie rzeczy bola : glos batmana-tylko z poczatku bo potem jako tako sie przyzwyczajasz , manewr motorkiem to istny wtf!

Film na 9/10 nie ma chu.ja na mariole..lece do kina jak bedzie premiera 8)

Opublikowano

Znajomy oglądał w Anglii, jest mocno podniecony. Najlepszy film wszech czasów to oczywiście nie jest, ale mówi, że najlepszy film na podstawie komiksu - a to wielki fan Burtona. Oczywiście głównie dzięki Jokerowi. W każdym razie chomikuję kasę i mam nadzieję, że załapię się na jakiś seans przedpremierowy w najbliższy weekend. Ktoś może wie, gdzie w Warszawie będzie? Femina?

Opublikowano
Jestem "po" i przyznam - film świetny, bardzo dobry i z kilkoma fajnymi pomysłami. Czasem reżyseria kulała, czasem coś kiczowatego ale to jest właśnie esencja Batmana. Gadki Jokera mistrzowskie (znikający ołówek czy jego "wiesz skąd mam te blizny?"), druga twarz Two-Face przepaskudna, scenariusz nie tak zły - film który bardzo zasłużył na 9- lub 8 z wielkim plusem... Polecam. Już się bałem po opinii Zeratula nawet pomijając fakt, że on krytykuje to co wszyscy lubią/czekają.

A twórcy już zapowiedzieli kolejną część?

Christian Bale ma kontrakt na 3 części, dodaj do tego ogromny sukces Dark Knight\a, a dostaniesz kolejne 3 częsci.

Opublikowano
Znajomy oglądał w Anglii, jest mocno podniecony. Najlepszy film wszech czasów to oczywiście nie jest, ale mówi, że najlepszy film na podstawie komiksu - a to wielki fan Burtona. Oczywiście głównie dzięki Jokerowi. W każdym razie chomikuję kasę i mam nadzieję, że załapię się na jakiś seans przedpremierowy w najbliższy weekend. Ktoś może wie, gdzie w Warszawie będzie? Femina?

mrocznyrycerzintrogp1.jpg<-- W Cinema City

Gość MasterShake
Opublikowano

a kto napisał tak? Przecież ten jego głos brzmi jakby na kiblu siedział z problemem.

Gość MasterShake
Opublikowano

no tak czy tak wypada to idiotycznie. Gbyby raz na jakis czas tylko tak mowil to ok ale caly czas...

Opublikowano

To pewnie tak specjalnie, krok ku urealnieniu postaci- gdyby Batman mówił takim samym głosem jak Bruce Wayne, ktoś by się w końcu kapnął kto jest kto.

W każdym razie te Wasze pochlebne opinie napawają mnie niezwykłym entuzjazmem, bo samemu gustowi zachodnich hamburgerów nie do końca ufałem.

Opublikowano

Dobra, już wybrałem porę, 20.30 w tą sobotę w Feminie. Nie da się jeszcze rezerwacji złożyć przez neta, jutro zadzwonię w tej sprawie. Żeby od razu wyprzedano wszystkie miejsca nie wierzę, to nie film o papieżu.