Mordechay 680 Opublikowano 17 grudnia 2008 Opublikowano 17 grudnia 2008 Jak wiadomo Dent, który był symbolem walki z przestępczością w Gotham zabija policjanta i jeszcze kilka osób, porywa syna Gordona i ginie z rąk Batmana.Batman mówi, że nikt się nie może dowiedzieć o tym co zrobił Dent tej nocy, bo wtedy wiara mieszkańców Gotham w lepsze czasy w ich mieście prysnęłaby, dlatego Bruce rozkazuje Gordonowi aby zeznał, że to on zabił tych ludzi biorąc tym samym winę na swoją klatę i stając się Mrocznym Rycerzem Cytuj
Tokar 8 267 Opublikowano 17 grudnia 2008 Opublikowano 17 grudnia 2008 I tylko transformacji w dinozorda brakowało. Ostatnio miałem okazję ponownie przekonać się, jak bardzo słabe jest ostatnie pół godziny tego filmu. Tym razem w jakości blu ryj. Drugi seans pozwolił mi wyłapać analogie do Dalajlamy, Gandhiego i Jezusa :potter: Cytuj
Krakers 4 Opublikowano 24 grudnia 2008 Opublikowano 24 grudnia 2008 Czy tylko u mnie obraz w Blu-ray przeskakuje z panoramy na fullscreeen i z powrotem? Da się jakoś zrobić, żeby cały czas był fullscreen? Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 24 grudnia 2008 Opublikowano 24 grudnia 2008 I tylko transformacji w dinozorda brakowało. Ostatnio miałem okazję ponownie przekonać się, jak bardzo słabe jest ostatnie pół godziny tego filmu. Tym razem w jakości blu ryj. Drugi seans pozwolił mi wyłapać analogie do Dalajlamy, Gandhiego i Jezusa :potter: No koncowka jest tragiczna. Widzialem film tylko raz, ale dotad pamietam opcje jak Two-Face strzela w Batmana ze spluwy. Scena wyjeta z jakiejs kreskowki albo filmu akcji klasy C. Kolo strzela do kolesia wrecz opancerzonego w cholere, ale nieee... nawet nie sprawdza czy go zabil, wszyscy uznaja ot tak, ze Batman umarl od tej kuli, no i oczywiscie potem przychodzi czas na Gordona i w ostatniej chwili zupelnie niespodziewanie Batman jednak okazuje sie zywy i rzuca sie na Denta. Pelne zaskoczenie, narody klekaja przed geniuszem scenarzysty. Poza tym film jest spoczko. No jeszcze poza scena ze statkami, ogolnie wraz z nia film zaczyna dryfowac w rejonach niezlego kiczu i go wna i juz tych rejonow nie opuszcza. Cytuj
Kwapi 1 Opublikowano 24 grudnia 2008 Opublikowano 24 grudnia 2008 Przeskakuje bo niektóre sceny są nagrane w jakości IMAX, a więc są odpowiednio wyższe. Nic z tym nie zrobisz. Cytuj
Gość Mr. Blue Opublikowano 24 grudnia 2008 Opublikowano 24 grudnia 2008 (edytowane) Kolo strzela do kolesia wrecz opancerzonego w cholere, ale nieee... nawet nie sprawdza czy go zabil, wszyscy uznaja ot tak, ze Batman umarl od tej kuli Ale Batman przecież wylosował jasną stronę monety (buźkę damy), znaczy miał przeżyć. Dlatego Two-Face strzela mu w opancerzoną klatę a nie w mordę. (Widać jak zmienia położenie rewolweru). Innymi słowy, nie zabił go, ale starał się go unieszkodliwić na czas kolejnego losowania. Zresztą niepotrzebnie, Gordon też wylosował "życie" Ramirez przeżyła? Harvey wylosował jej życie i uderzył ją rewolwerem. Tymczasem, Harvey zabił podobno 5 osób. Jak? Gruby gliniarz w barze, kierowca Włocha, Włoch i kto jeszcze? Edytowane 24 grudnia 2008 przez Mr. Blue Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 24 grudnia 2008 Opublikowano 24 grudnia 2008 Podobno jak zapytali Nolana, to powiedział, że odpowie w swoim czasie;]. Ale ja tutaj widziałem tylko jakiś znak, że może kogoś jeszcze po drodze załatwił, w końcu nie śledzimy go cały czas. Po tej odpowiedzi jednak wydaje mi się, że to może nie sugestia, a zwykły błąd scenariusza;]. Cytuj
White 23 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 Ten film tak naprawdę można docenić dopiero po obejrzeniu dodatków na bonusowej płycie DVD. Nolan, chcąc by opowieść o Batanie była tak realistyczna jak tylko się da, postanowił ograniczyć wszelkie efekty komputerowe do minimum. I tym sposobem scena z 18-kołowcem przewracającym się do góry nogami to nie są żadne efekty- oni to zrobili naprawdę, z kierowcą w środku. Batmotor zbudowali naprawdę- mimo uprzedzeń inżynierów że przy tej grubości opon nie będzie można skręcać, udało się osiągnąć cel i znaleźć kierowcę który odważy się dosiąść ów pojazd. Wybuchający szpital to nie była żadna makieta- wysadzili prawdziwą olbrzymią betonową konstrukcję, więc ujęcie z Jokerem wychodzącym ze szpitala to była one-shot scene, wielkie ryzyko bo co by było gdyby Ledger się np. potknął? ;] W każdym razie włożono w ten film tak olbrzymi nakład pracy i pieniędzy, że cały ten hype należał się Mrocznemu Rycerzowi jak mało któremu filmowi. Cytuj
ogqozo 6 549 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 Fajnie się te dodatki ogląda w porównaniu z analogicznymi w "Tajemnicy Brokeback Mountain". Tam wszystko wygląda na realne, a wszystko jest komputerowe - owce, trawa, niebo... Co się dzieje ze światem. Cytuj
Blok 6 Opublikowano 30 grudnia 2008 Opublikowano 30 grudnia 2008 pukanie w pupke też było komputerowe czy prawdziwe? Cytuj
el torrnado 0 Opublikowano 31 grudnia 2008 Opublikowano 31 grudnia 2008 Ej mam pytanie do tych co zamawiali gacka na Blu-ryjku z wysp. Polskie napisy obecne? Cytuj
ShtaS 174 Opublikowano 31 grudnia 2008 Opublikowano 31 grudnia 2008 (edytowane) Z jakiego sklepu zamawialiście? HMV? Edytowane 31 grudnia 2008 przez ShtaS Cytuj
Kwapi 1 Opublikowano 31 grudnia 2008 Opublikowano 31 grudnia 2008 U mnie w wersji polskiej jest w chu.j wersji językowych, nawet jakieś izraelskie. Więc tym bardziej w UK powinny być. Ale nie gwarantuję. Cytuj
Dark AlexX 0 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Joker vs Joker (Jack Nicholson vs Heath Ledger) http://www.youtube.com/watch?v=dqAvubu70Yc Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Opublikowano 11 kwietnia 2009 Moze ktos wytlumaczyc koncowke bo nie lapie. No to w sumie niezły artysta z Ciebie, bo zamotanie scenariuszowe tego filmu można porównać do Pocahontas. Wybuchający szpital to nie była żadna makieta- wysadzili prawdziwą olbrzymią betonową konstrukcję, więc ujęcie z Jokerem wychodzącym ze szpitala to była one-shot scene, wielkie ryzyko bo co by było gdyby Ledger się np. potknął? ;] A o co miałby się potknąć? O kreta? Zresztą szedł na tyle niezdarnie, że nikt by nie zauważył, a i pewnie doceniliby realizm i odnieśliby to do potknięć alkaidy. Niskie ryzyko. Film OK. 7/10 Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Obudziles sie, archeologu . Cytuj
Kmiot 13 664 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 To tak w razie, gdybyś jeszcze do tej pory nie zrozumiał. Cytuj
White 23 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 A o co miałby się potknąć? O kreta? Zresztą szedł na tyle niezdarnie, że nikt by nie zauważył, a i pewnie doceniliby realizm i odnieśliby to do potknięć alkaidy. Niskie ryzyko. No, mógłby upaść na ryj, zniknąć z kadru i całe ujęcie do du.py. Cytuj
Obsolete 973 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Moglby na przyklad nagle niespodziewanie umrzec. Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 jak to zreszta ledger ma w zwyczaju. miał. Cytuj
Blok 6 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 jak to, nie będzie drugiej części? Cytuj
Ölschmitz 1 521 Opublikowano 13 kwietnia 2009 Opublikowano 13 kwietnia 2009 no to zalezy czy ledgerowie sie zgodza na ekshumacje zwlok Cytuj
Krakers 4 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Wtedy na pewno byłby "serious". Cytuj
gekon 1 787 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Opublikowano 14 kwietnia 2009 Oskar za charakteryzacje murowany. Buton by się chował. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi