Yano 3 697 Opublikowano 26 stycznia 2009 Opublikowano 26 stycznia 2009 (edytowane) hm dziwne bo mialem popsy ale byly disabled ;p zaraz obczaje czy dziala ;p dupa ze nei da sie przewijac filmiku xD edit: działa thx Edytowane 26 stycznia 2009 przez Yano Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 9 lutego 2009 Opublikowano 9 lutego 2009 mam pytanie czy gta 1 i 2 sa w pelni emulowane przez psp ? Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 9 lutego 2009 Autor Opublikowano 9 lutego 2009 nie powinno byc problemu. ogolnie z tego co wiem to z calej biblioteki gier na psx'a nie ruszaja [wcale] tylko 3 gry [wszystkie na tym samym silniku graficznym] jakies sredniaki nawet nie pamietam tytulu... chyba ktos podawal w tym temacie lub ogolnym. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 16 lutego 2009 Autor Opublikowano 16 lutego 2009 up ;] uruchomil ktos tenchu: sa na psp po wgraniu patcha polonizacyjnego od Beriona? u mnie sie wiesza po ekranie startowym i logach Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 ostanio mialem problem z FF7 a teraz mam z ff8 gra sie zatrzymuje juz podczas intra, w readme psize ze najlepiej dziala na 4.01 a ja mam 3.90, jest jakis sposob zeby lepiej dzialalo bez zmiany softu ? Cytuj
michal89a23 1 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 witam. Mam takie pytanko czy bawił się ktoś z was DosBOX-em??? Z tego co wiem to za(pipi)i.... emulator, dzięki niemu można grać w stare gry z PC na PSP. Na Youtube ziomki grają na PSP w .... Heroes Might of Magic 2!? ( Hirołsi w kieszonce !!! ---> dla czegoś takiego warto ponownie kupić PSP ) . Widziałem już kilka emulatorów na PSP, m.in N64,NES,AMIGA, no ale o czymś takim jak DosBox słyszę po raz pierwszy. Nie żebym znowu zaczynał ale.... Emulatory to prawdziwa MOC tej konsolki. Cytuj
Shen 9 636 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 pare miesiecy temu jak sie interesowalem odpaleniem ff8 na psp to nie dalo rady, nie wiem czy cos sie zmienilo. 1 Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 18 lutego 2009 Autor Opublikowano 18 lutego 2009 (edytowane) up ;] uruchomil ktos tenchu: sa na psp po wgraniu patcha polonizacyjnego od Beriona? u mnie sie wiesza po ekranie startowym i logach jakby ktos mial ten problem, a nie zanosi sie, to rozwiazanie jest proste... tylko palowa wersja jest podatna na patcha [pal i ntsc sa poprostu rozne] ostanio mialem problem z FF7 a teraz mam z ff8 gra sie zatrzymuje juz podczas intra, w readme psize ze najlepiej dziala na 4.01 a ja mam 3.90, jest jakis sposob zeby lepiej dzialalo bez zmiany softu ? wgraj popsloadera i uruchom gre na 3.71 lub 3.52 popsie [u mnie na nich dzialalo] witam. Mam takie pytanko czy bawił się ktoś z was DosBOX-em??? Z tego co wiem to za(pipi)i.... emulator, dzięki niemu można grać w stare gry z PC na PSP. Na Youtube ziomki grają na PSP w .... Heroes Might of Magic 2!? ( Hirołsi w kieszonce !!! ---> dla czegoś takiego warto ponownie kupić PSP ) . Widziałem już kilka emulatorów na PSP, m.in N64,NES,AMIGA, no ale o czymś takim jak DosBox słyszę po raz pierwszy. Nie żebym znowu zaczynał ale.... Emulatory to prawdziwa MOC tej konsolki.znaczy sie ty o cos pytasz czy stwierdzasz fakt? ja sie tym bawilem chwile. gry dzialają, da sie grac. aha to temat o emu psx'a.. Edytowane 18 lutego 2009 przez Coati Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 18 lutego 2009 Opublikowano 18 lutego 2009 (edytowane) Cotai dzieki za rade tylko 1 pytanie - mam popsa i uruchomil sie rpzy pierwszym odpalaniu a potem juz nie (a wybralem źle) wiec co zrobic zeby sie uruchomil znowu? tzn zeby wybór opcji sie uruchomil na poczatku zebym mogl zmienic na to co proponujesz? R Edytowane 18 lutego 2009 przez Coati Cytuj
Dynius 0 Opublikowano 21 lutego 2009 Opublikowano 21 lutego 2009 Siema. Mam problem z grą Spyro 3. Grałem sobie w nią chwilę i wyłączyłem PSP. Potem che jeszcze pograć, wczytuje save'a i dupa. konsola wyłącza się, albo jest czasrny ekran. Mój soft: 5.00 M33-4 . testowałem na kilku pops-ach. Cytuj
winner 183 Opublikowano 21 lutego 2009 Opublikowano 21 lutego 2009 Spróbuj wgrać najnowszą paczkę dla 5.00, ewentualnie odpal na starszych popsach(3.5x lub 3.7x) Cytuj
Dynius 0 Opublikowano 22 lutego 2009 Opublikowano 22 lutego 2009 Mam tą najnowszą paczkę odpalałem na tych popsach co podałeś i dupa. Cytuj
winner 183 Opublikowano 22 lutego 2009 Opublikowano 22 lutego 2009 Recovery menu -> format flash 1 and resorte.... Zwykle pomaga w 98% "dolegliwości" Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 22 lutego 2009 Autor Opublikowano 22 lutego 2009 juz myslalem, ze nikt tego nie napisze ;] ja bym jeszcze zrobil format karty pamieci, bo moglo sie cos zwalic [blad crc czy cus] Cytuj
Dynius 0 Opublikowano 23 lutego 2009 Opublikowano 23 lutego 2009 (edytowane) A ten format to nic nie zaszkodzi konsoli? Bo inne gry z szaraka działają(crash, metal slug) tylko ten spyro nie. Edytowane 23 lutego 2009 przez Dynius Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 23 lutego 2009 Autor Opublikowano 23 lutego 2009 nie zaszkodzi... mozesz nawet manualnie wejsc do flash1 i wywalic wszystko co tam jest. ja i tak obstawiam blad save'a lub masz zwalonego eboot'a. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 24 lutego 2009 Opublikowano 24 lutego 2009 kurcze po perypetiach z FF8 (okazalo sie ze iso bylo zle nagrane poprostu...) , w koncu moglem sie nacieszyc bo gra sie odpalila normalnie i wszystko bylo dobrze, przeszedlem 80% pierwszej płyty i nagle gra zaczela sie wieszac... wczesniej luzik, a teraz 4 razy sie zawiesila (podczas walk) , w ciagu 15 minut gry.. co moze byc tego powodem? bo jak tak dalej podzie to troche sie odechciewa grać.. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 24 lutego 2009 Autor Opublikowano 24 lutego 2009 sprawdz iso [nie eboot'a] programem ECCRegen. <juz w programie> klikasz PPM na dowolny sektor i zaznaczas 'check all' - nastepnie regenerate. jak bedziesz robil eboota, to daj mniejsza kompresje. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 24 lutego 2009 Opublikowano 24 lutego 2009 zle sie wyrazilem z tym iso ;p mam tylko ebooty (nie robilem ich sam), musial bym nakombinowac sporo zeby zrobic wlasnego eboota (nie czuje sie w tym pewnei chociaz raz robilem) Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 24 lutego 2009 Autor Opublikowano 24 lutego 2009 (edytowane) no to na innym popsie odpal ewentualnie wypakuj eboota, napraw iso i zrob jeszcze raz eboota z niską kompresja :> Edytowane 24 lutego 2009 przez Coati Cytuj
winner 183 Opublikowano 25 lutego 2009 Opublikowano 25 lutego 2009 Jeżeli gra frapsi to tylko i wyłącznie wina kompresji(o takich sprawach jak czysty flash, wyłączone pluginy i prędkość CPU nie wspomnę bo to oczywiste). Odpal PopstationGUI i zmień kompresję, ewentualnie znajdź czysty obraz gry z PSX i przerób go w Popsgui. Cytuj
KainGorn 2 Opublikowano 12 maja 2009 Opublikowano 12 maja 2009 Ja ostatnio pykam w Soul Blade (pierwsza część Soul Calibur na PSX) bo napaliłem się gdy zobaczyłem że robią SC na psp;p Cytuj
Pan Pieczarka 167 Opublikowano 14 maja 2009 Opublikowano 14 maja 2009 Słyszał kto o jakimś dobrym rozwiązaniu problemu z ikonką drakuli w pliczku z sejwem? Trochę mnie to wpienia, a zastanawiam się czy jest jakieś wyjście poza graniem na popsie <3.80 Cytuj
Dynius 0 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 Ściągnąłem RE 3, przerobiłem z bin na eboota, skopiowałem na karte i dupa, nie działa na żadnym POPSie. Mój soft: 5.00 m33-4. O co może chodzić? Cytuj
winner 183 Opublikowano 15 maja 2009 Opublikowano 15 maja 2009 Jeżeli konwersja przebiegła zgodnie z tutorialem (bo gdzieś pewnie o tym czytałeś) to możliwe, że: 1. Gra może wymagać pliku keys.bin(niektóre tytuły bez tego nie dają się odpalić) 2. Wszystkie pliki (zazwyczej jest to jeden plik EBOOT.PBP) znajdować się muszą w folderze, najlepiej żeby folder nazywał się tak samo jak kod gry np. SCES34007 (oczywiście w folderze GAME) 3. Wyłącz pozostałe pluginy w RM. 4. Zmień taktowanie CPU, najlepiej na najwyższe albo default. 5. Spróbuj na innej paczce POPS'ów i oprócz 3.70, 3.71 nie ma co bawić się z innymi. 6. Zobacz czy dzieje się tak też na innych MC. 7. Noi wreszcie mocarna reguła: RM->Format flash1 and resorte default settings... Musi działać, a jeżeli nie to gra jest potocznie mówiąc - dupnięta. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi