Skocz do zawartości

Gears of War 2

Featured Replies

Opublikowano

Nie wiesz co to znaczy wbiec w kogoś "na raszu", lub "z rasza" z shotgunem ? Trzymasz A, biegniesz na oponenta i w odpowiednim momencie (zależnie, czy grasz na hoście, czy off-host) strzelasz podczas biegu, będąc bardzo blisko przeciwnika i na 99%, jeśli dobrze wykonane, bez activa nawet gość się rozpuknie na kawałeczki :P I tyle. dośc wkurzający patent bo ciężki do powstrzymania, na splicie nie wykonalny...

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 336,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Gość Beka Wnusiu
    Gość Beka Wnusiu

Zjawisko ruchania nabierze nowego wymiaru ;]

• Jeśli komukolwiek po zmianie regionu gra szuka meczu dłużej niż 5 min to znam sposób aby temu zaradzić.   Mianowicie:   1.Włącz konsole.   2 Wyloguj się.   3. Włącz GoW 2. (nie loguj się, wciś

• Tak, ponieważ teraz zmienili nieco wyszukiwanie meczy, które zakłada że posiadasz albo tylko mapki z podstawki, albo All Fronts. Chociaż jeżeli masz szczęście to raz na jakiś czas wyszukuje dodatkowe

Opublikowano
  KIELiCH napisał(a):
Nie wiesz co to znaczy wbiec w kogoś "na raszu", lub "z rasza" z shotgunem ? Trzymasz A, biegniesz na oponenta i w odpowiednim momencie (zależnie, czy grasz na hoście, czy off-host) strzelasz podczas biegu, będąc bardzo blisko przeciwnika i na 99%, jeśli dobrze wykonane, bez activa nawet gość się rozpuknie na kawałeczki :P I tyle. dośc wkurzający patent bo ciężki do powstrzymania, na splicie nie wykonalny...

Hehe, Ty nie ucz mnie i Pomezza jak sie robi takie akcje ;) Co innego biec i strzelac, a co innego biec i w ostatniej chwili strzelic. W 2. czesci bedzie to prawie niewykonalne poniewaz wystarczy strzal z pistoletu i spowolnimy delikwenta, ktory bedzie probował nas raszowac :D

Opublikowano
  • Autor
  Master_Lukas napisał(a):
  KIELiCH napisał(a):

Hehe, Ty nie ucz mnie i Pomezza jak sie robi takie akcje ;) Co innego biec i strzelac, a co innego biec i w ostatniej chwili strzelic. W 2. czesci bedzie to prawie niewykonalne poniewaz wystarczy strzal z pistoletu i spowolnimy delikwenta, ktory bedzie probował nas raszowac :D

I całe szczęście.

Opublikowano

Nie pisałem do Ciebie, ani nikogo nie pouczam o mistrzu ;) A napisałem, bo il capitano o tym wspominał, jednak nieprecyzyjnie więc rozwinąłem tylko jego myśl...przepraszam, że mistrza obraziłem...

Opublikowano
  Master_Lukas napisał(a):
  il capitano napisał(a):
[...]biegać i jednocześnie strzelać już nie można. [...]

To w jedynce mozna bylo biec i jednoczesnie strzelac? :huh: No chyba ze na glitchu. Wracajac do gry. Mapy sa wieksze niz w pierwszej czesci, bronie dostepne na mapie zmieniaja sie co rundę (np. łuk na przemian ze snajpa), hammer nie jest juz nieskonczony, mozna strzelic headshota z lancera, hammerbursta i łuku, boomshot ma teraz 3 pociski, troche mocniejsza siła lancera.

No co ty heady z lancera i łuku? No to grubo....

Jeszcze tydzień.......

Opublikowano

Niewazne do kogo pisales, chodzi mi o te slowa: "Nie wiesz co to znaczy wbiec w kogoś "na raszu", lub "z rasza" z shotgunem ?" + tłumaczenie jak małemu dziecku jak to sie wszystko robi. Ehhh... A wiesz ze jak wcisniesz "A" to przyklejasz sie do przeszkody? ;> Dodatkowo mozna strzelac jak sie nacisnie "RT", przydaje się czasem. Daruj sobie takie uszczypliwosci. Wracajac do 2. czesci, to gra z botami potrafi wkurzyc. Zdarzylo mi sie ze jeden z botow poszedl na koniec mapy i caly czas sie chowal. Gre z botami nalezy traktowac raczej jako trening i poznanie mapek :)

Nie wiem czy ktos wymienił tutaj wszystkie dostepne tryby, wiec zapodam:

- Wingman (Skrzydłowy)

- Meatflag (Pojmanie),

- Guardian (Strażnik),

- Execution (Egzekucja),

- Warzone (Strefa wojny),

- Annex (Aneksja), Horde (Horda),

- King of the Hill (Król wzgórza),

- Horde (Horda)

Edytowane przez Master_Lukas

Opublikowano

Daj mi spokój, bo nie chciałem być uszczypliwy. Sam to tak zinterpretowałeś, a to już nie moja wina. Nie każdy musi widzieć co znaczy "z rasza", więc to opisałem. Zresztą pisałem do Pomezza głównie, więc nie wiem po co w ogóle z Tobą dyskutuje. EOT Pozdrawiam.. "Master"...

Edytowane przez KIELiCH

Opublikowano
  Pomezz napisał(a):
  il capitano napisał(a):
Chodzi o to, że trzymasz góra plus A i naciskasz spust, postać prostuje się ale da się strzelać i trzymasz nadal A postać biegnie. Nie wiem jak to przełożyć ale osoby grywające na sieci wiedzą o co biega.

Chyba jednak nie za bardzo.

KIELiCH napisał(a):

o to to. właśnie o to mi chodziło, w dwójce właśnie jest nie możliwe do wykonania.

Opublikowano
:D Hue hue. O to ci chodziło. No więc "raszowanie" (polska pisownia rzonci ) czy też jak ja to nazywam "(pipi)nięcie z bańki", "wjazd na pełnej qrwie", to chyba nie to samo co strzelanie podczas biegu? Bo z tego co wcześniej pisałeś można było zrozumieć, że podczas biegania ( z wciśniętym A ), można strzelać. Stąd też moje wątpliwości, czy aby przez dwa lata coś mnie jednak nie ominęło w tej grze.
Opublikowano

Wlasnie skonczylem, fajna gra ale bez toczenia piany.

8/10

Edytowane przez komar737

Opublikowano

Anyway, pisal ktos moze do Ultimy czy beda wysylac w czwartek ?

Opublikowano

Pierwsza ocena od OXM 9/10 czyli bardzo ladnie :)

Ps. Komar czy dwojka jest dluzsza od pierwszej czesci?

Opublikowano
  Sanryu napisał(a):
Pierwsza ocena od OXM 9/10 czyli bardzo ladnie :)

Dłuższa ;)

Opublikowano
  Jędrek napisał(a):
Anyway, pisal ktos moze do Ultimy czy beda wysylac w czwartek ?

Ja dzwoniłem wczoraj, koleś powiedział, że będą wysyłać, ale nie wie czy zdążą do wszystkich, wysłać na piątek.....

Nie wyobrażam sobie, że w długi "łikend" nie dostane Gow-a.

Opublikowano
  Cytat

Mniej wiecej taka sama.

Opublikowano
  komar737 napisał(a):
  Cytat

Mniej wiecej taka sama.

Czyli takie 6-8 h ? Damn, ale wazne by bylo intensywnie :P No i mamy multi :)

Opublikowano

Podkreslam, mniej wiecej. Ale raczej troszke dluzsza, nieznacznie.

Od jedynki podobala mi sie znacznie bardziej, wiele ciekawych miejscowek (w jedynce urzekla mnie tylko fabryka, a w dwojce

Pokaż ukrytą zawartość

daja w ryj konkternie), kilka fajnych akcji (

Pokaż ukrytą zawartość

) urozmaica te bezmozgie parcie w przod z bataliami podzielonymi na wyrazne partie tzn, wyskakuja typy, rozwalasz ich, slyszysz "gtarkie" - czysto, idziesz dalej, znowu wychodza klienci, rozwalasz ich, znowu "gitarka" idziesz dalej... Horda w sumie fajny tryb, mozliwosc grania z botami (czyli taki poligon treningowy jakby) rowniez cieszy, namiastka multi dla ludzi, ktorzy nie maja podpietego neta do pudla, czyli dla mnie. Grafika faktycznie troche podpieta w stosunku do jedynki, szczeglonie woda, ktora robi duze wrazenie. Cutscenki lepiej wyrezyserowane, mimika twarzy naprawde oddaje uczucia postaci i udzwiekowanie tez bardziej mi sie spodobalo. Jesli chodzi o gameplay, na plus kilka dodatkowych broni, mozliwosc czolgania sie, egzekucje, dodatkowe elementy dot. pily. Niestety (dla mnie) miechanika duzo sie nie zmienila, do tego dodajmy te same schematy rozgrywki, batalie o ktorych wspominalem wczesniej itd.

Gra sama w sobie polecenia nie potrzebuje, bo takie przypadki jak ja sa raczej w naszym growym gronie odosobnione, mam na mysli ze nie patrzylem na ta produkcje przez pryzmat (pipi)go hajpu, tylko podeszlem do niej chlodno z doswiadczenia z jedynka. Reszta niech lyka bez popity, bo jesli jedyneczka zmiazdzyla wam leb, to dwojka obedrze ze skory, wyjmie wnetrznosci, obsra, podpali i wrzuci do wyzynaczki.

Edytowane przez komar737

Opublikowano
  komar737 napisał(a):
Podkreslam, mniej wiecej. Ale raczej troszke dluzsza, nieznacznie.

Od jedynki podobala mi sie znacznie bardziej, wiele ciekawych miejscowek (w jedynce urzekla mnie tylko fabryka, a w dwojce

Pokaż ukrytą zawartość

daja w ryj konkternie), kilka fajnych akcji (

Pokaż ukrytą zawartość

) urozmaica te bezmozgie parcie w przod z bataliami podzielonymi na wyrazne partie tzn, wyskakuja typy, rozwalasz ich, slyszysz "gtarkie" - czysto, idziesz dalej, znowu wychodza klienci, rozwalasz ich, znowu "gitarka" idziesz dalej... Horda w sumie fajny tryb, mozliwosc grania z botami (czyli taki poligon treningowy jakby) rowniez cieszy, namiastka multi dla ludzi, ktorzy nie maja podpietego neta do pudla, czyli dla mnie. Grafika faktycznie troche podpieta w stosunku do jedynki, szczeglonie woda, ktora robi duze wrazenie. Cutscenki lepiej wyrezyserowane, mimika twarzy naprawde oddaje uczucia postaci i udzwiekowanie tez bardziej mi sie spodobalo. Jesli chodzi o gameplay, na plus kilka dodatkowych broni, mozliwosc czolgania sie, egzekucje. Niestety (dla mnie) miechanika duzo sie nie zmienila, do tego dodajmy te same schematy rozgrywki, batalie o ktorych wspominalem wczesniej itd.

Gra sama w sobie polecenia nie potrzebuje, bo takie przypadki jak ja sa raczej w naszym growym gronie odosobnione, mam na mysli ze nie patrzylem na ta produkcje przez pryzmat (pipi)go hajpu, tylko podeszlem do niej chlodno z doswiadczenia z jedynka.

I to sie chwali :) Ja od dwojki nie oczekuje jakis cudow i jak dla mnie Gears of War bylo gra na 8+, a czasami na 9(gdy razem z kumplem przechodzilem). Mam tylko nadzieje na usuniecie bugow z rozgrywki online i znacznym zniwelowaniem tzw. host advantage bo o calkowitym wyeliminowaniu tego nawet nie marze ;)

Opublikowano

Wiadomość z ostatniej chwili. Jeden z polskich graczy próbował się dowiedzieć jak będzie wyglądać sprawa kodów na stare mapy w polskich edycjach GOW2. Otóż okazuje się, że ani do zwykłej ani do kolekcjonerskiej edycji M$ Polska w swej wspaniałomyślności nie przewiduje dodawania kodów umożliwiających ściągnięcie nowych wersji starych mapek. Bez komentarza. Ja swoją kopię gry zamawiam z UK.

Wszystkim proponuje uczynić to samo. Nie dajmy się dymać.

Opublikowano

We wszystkich grach wydawanych w Polsce przy zakładce Multiplayer powinien być jeden wielki FAK :/. To jest chore...

Opublikowano

Dobra, powiedzmy ze bede mial kod. Co z ewentualna blokada? Wiem ze mozna to obejsc, ale mimo wszystko to przeszkoda.

Opublikowano

No niefajna sprawa z tym brakiem kodów, ale w Polsce Live'a oficjalnie nie ma więc nie ma czemu się dziwić. Mimo wszystko gdybym zamierzał grać w GoWa 2 online to bym się wku.rwił. Mi wystarczy coop, ale Wam się nie dziwię.

W sumie śmiezsna sytuacja, kiedyś w polsce dystrybucja gier ograniczała się do włożenia białej karteczki z opisem sterowania do środka pudelka i marzyło się żeby mieć 3XPL. Dzisiaj mamy 3XPl, ale w tym wypadku niejeden by chciał oryginalne wydanie, hie hie. Nigdy nie będzie dobrze ;d

Edytowane przez ShtaS

Opublikowano

To ze nie ma Live'a to zadne wyjasnienie. Przyklad: przyjezdza Anglik do Polski (do rodziny) akurat w dniu premiery GoW-a 2, idzie do polskiego sklepu, kupuje gierke, wraca do Anglii i du.pa, nie ma kodu na stare mapy. W Polsce Live'a nie ma, a jednak kwalifikacje do WCG 2007 odbywaly sie zarowno ONLINE(!) jak i offline.

Opublikowano

W dvd.co.uk jest pre-order za 37 funtów. Przesyłka za funta. Ktoś tam będzie zamawiał?

Edytowane przez jarken