Opublikowano 30 października 200816 l Nie wiesz co to znaczy wbiec w kogoś "na raszu", lub "z rasza" z shotgunem ? Trzymasz A, biegniesz na oponenta i w odpowiednim momencie (zależnie, czy grasz na hoście, czy off-host) strzelasz podczas biegu, będąc bardzo blisko przeciwnika i na 99%, jeśli dobrze wykonane, bez activa nawet gość się rozpuknie na kawałeczki I tyle. dośc wkurzający patent bo ciężki do powstrzymania, na splicie nie wykonalny...
Opublikowano 30 października 200816 l KIELiCH napisał(a): Nie wiesz co to znaczy wbiec w kogoś "na raszu", lub "z rasza" z shotgunem ? Trzymasz A, biegniesz na oponenta i w odpowiednim momencie (zależnie, czy grasz na hoście, czy off-host) strzelasz podczas biegu, będąc bardzo blisko przeciwnika i na 99%, jeśli dobrze wykonane, bez activa nawet gość się rozpuknie na kawałeczki I tyle. dośc wkurzający patent bo ciężki do powstrzymania, na splicie nie wykonalny... Hehe, Ty nie ucz mnie i Pomezza jak sie robi takie akcje Co innego biec i strzelac, a co innego biec i w ostatniej chwili strzelic. W 2. czesci bedzie to prawie niewykonalne poniewaz wystarczy strzal z pistoletu i spowolnimy delikwenta, ktory bedzie probował nas raszowac
Opublikowano 30 października 200816 l Autor Master_Lukas napisał(a): KIELiCH napisał(a): Nie wiesz co to znaczy wbiec w kogoś "na raszu", lub "z rasza" z shotgunem ? Trzymasz A, biegniesz na oponenta i w odpowiednim momencie (zależnie, czy grasz na hoście, czy off-host) strzelasz podczas biegu, będąc bardzo blisko przeciwnika i na 99%, jeśli dobrze wykonane, bez activa nawet gość się rozpuknie na kawałeczki I tyle. dośc wkurzający patent bo ciężki do powstrzymania, na splicie nie wykonalny... Hehe, Ty nie ucz mnie i Pomezza jak sie robi takie akcje Co innego biec i strzelac, a co innego biec i w ostatniej chwili strzelic. W 2. czesci bedzie to prawie niewykonalne poniewaz wystarczy strzal z pistoletu i spowolnimy delikwenta, ktory bedzie probował nas raszowac I całe szczęście.
Opublikowano 30 października 200816 l Nie pisałem do Ciebie, ani nikogo nie pouczam o mistrzu A napisałem, bo il capitano o tym wspominał, jednak nieprecyzyjnie więc rozwinąłem tylko jego myśl...przepraszam, że mistrza obraziłem...
Opublikowano 30 października 200816 l Master_Lukas napisał(a): il capitano napisał(a): [...]biegać i jednocześnie strzelać już nie można. [...] To w jedynce mozna bylo biec i jednoczesnie strzelac? No chyba ze na glitchu. Wracajac do gry. Mapy sa wieksze niz w pierwszej czesci, bronie dostepne na mapie zmieniaja sie co rundę (np. łuk na przemian ze snajpa), hammer nie jest juz nieskonczony, mozna strzelic headshota z lancera, hammerbursta i łuku, boomshot ma teraz 3 pociski, troche mocniejsza siła lancera. No co ty heady z lancera i łuku? No to grubo.... Jeszcze tydzień.......
Opublikowano 30 października 200816 l Niewazne do kogo pisales, chodzi mi o te slowa: "Nie wiesz co to znaczy wbiec w kogoś "na raszu", lub "z rasza" z shotgunem ?" + tłumaczenie jak małemu dziecku jak to sie wszystko robi. Ehhh... A wiesz ze jak wcisniesz "A" to przyklejasz sie do przeszkody? ;> Dodatkowo mozna strzelac jak sie nacisnie "RT", przydaje się czasem. Daruj sobie takie uszczypliwosci. Wracajac do 2. czesci, to gra z botami potrafi wkurzyc. Zdarzylo mi sie ze jeden z botow poszedl na koniec mapy i caly czas sie chowal. Gre z botami nalezy traktowac raczej jako trening i poznanie mapek Nie wiem czy ktos wymienił tutaj wszystkie dostepne tryby, wiec zapodam: - Wingman (Skrzydłowy) - Meatflag (Pojmanie), - Guardian (Strażnik), - Execution (Egzekucja), - Warzone (Strefa wojny), - Annex (Aneksja), Horde (Horda), - King of the Hill (Król wzgórza), - Horde (Horda) Edytowane 30 października 200816 l przez Master_Lukas
Opublikowano 30 października 200816 l Daj mi spokój, bo nie chciałem być uszczypliwy. Sam to tak zinterpretowałeś, a to już nie moja wina. Nie każdy musi widzieć co znaczy "z rasza", więc to opisałem. Zresztą pisałem do Pomezza głównie, więc nie wiem po co w ogóle z Tobą dyskutuje. EOT Pozdrawiam.. "Master"... Edytowane 30 października 200816 l przez KIELiCH
Opublikowano 30 października 200816 l Pomezz napisał(a): il capitano napisał(a): Chodzi o to, że trzymasz góra plus A i naciskasz spust, postać prostuje się ale da się strzelać i trzymasz nadal A postać biegnie. Nie wiem jak to przełożyć ale osoby grywające na sieci wiedzą o co biega. Chyba jednak nie za bardzo. KIELiCH napisał(a): Nie wiesz co to znaczy wbiec w kogoś "na raszu", lub "z rasza" z shotgunem ? Trzymasz A, biegniesz na oponenta i w odpowiednim momencie (zależnie, czy grasz na hoście, czy off-host) strzelasz podczas biegu, będąc bardzo blisko przeciwnika i na 99%, jeśli dobrze wykonane, bez activa nawet gość się rozpuknie na kawałeczki I tyle. dośc wkurzający patent bo ciężki do powstrzymania, na splicie nie wykonalny... o to to. właśnie o to mi chodziło, w dwójce właśnie jest nie możliwe do wykonania.
Opublikowano 30 października 200816 l Hue hue. O to ci chodziło. No więc "raszowanie" (polska pisownia rzonci ) czy też jak ja to nazywam "(pipi)nięcie z bańki", "wjazd na pełnej qrwie", to chyba nie to samo co strzelanie podczas biegu? Bo z tego co wcześniej pisałeś można było zrozumieć, że podczas biegania ( z wciśniętym A ), można strzelać. Stąd też moje wątpliwości, czy aby przez dwa lata coś mnie jednak nie ominęło w tej grze.
Opublikowano 30 października 200816 l Wlasnie skonczylem, fajna gra ale bez toczenia piany. 8/10 Edytowane 30 października 200816 l przez komar737
Opublikowano 30 października 200816 l Anyway, pisal ktos moze do Ultimy czy beda wysylac w czwartek ?
Opublikowano 30 października 200816 l Pierwsza ocena od OXM 9/10 czyli bardzo ladnie Ps. Komar czy dwojka jest dluzsza od pierwszej czesci?
Opublikowano 30 października 200816 l Sanryu napisał(a): Pierwsza ocena od OXM 9/10 czyli bardzo ladnie Ps. Komar czy dwojka jest dluzsza od pierwszej czesci? Dłuższa
Opublikowano 30 października 200816 l Jędrek napisał(a): Anyway, pisal ktos moze do Ultimy czy beda wysylac w czwartek ? Ja dzwoniłem wczoraj, koleś powiedział, że będą wysyłać, ale nie wie czy zdążą do wszystkich, wysłać na piątek..... Nie wyobrażam sobie, że w długi "łikend" nie dostane Gow-a.
Opublikowano 30 października 200816 l Cytat Ps. Komar czy dwojka jest dluzsza od pierwszej czesci? Mniej wiecej taka sama.
Opublikowano 30 października 200816 l komar737 napisał(a): Cytat Ps. Komar czy dwojka jest dluzsza od pierwszej czesci? Mniej wiecej taka sama. Czyli takie 6-8 h ? Damn, ale wazne by bylo intensywnie No i mamy multi
Opublikowano 30 października 200816 l Podkreslam, mniej wiecej. Ale raczej troszke dluzsza, nieznacznie. Od jedynki podobala mi sie znacznie bardziej, wiele ciekawych miejscowek (w jedynce urzekla mnie tylko fabryka, a w dwojce Pokaż ukrytą zawartość opuszcony kompleks labolatoryjny czy bebechy ogromnego czerwia[tutaj grafika ryje czerep] oraz sala tronowa daja w ryj konkternie), kilka fajnych akcji ( Pokaż ukrytą zawartość jazda na brumaku:D, lot rozpruwaczem, jazda lekkim wozem bojowym czy obrona machniny szturmowej ) urozmaica te bezmozgie parcie w przod z bataliami podzielonymi na wyrazne partie tzn, wyskakuja typy, rozwalasz ich, slyszysz "gtarkie" - czysto, idziesz dalej, znowu wychodza klienci, rozwalasz ich, znowu "gitarka" idziesz dalej... Horda w sumie fajny tryb, mozliwosc grania z botami (czyli taki poligon treningowy jakby) rowniez cieszy, namiastka multi dla ludzi, ktorzy nie maja podpietego neta do pudla, czyli dla mnie. Grafika faktycznie troche podpieta w stosunku do jedynki, szczeglonie woda, ktora robi duze wrazenie. Cutscenki lepiej wyrezyserowane, mimika twarzy naprawde oddaje uczucia postaci i udzwiekowanie tez bardziej mi sie spodobalo. Jesli chodzi o gameplay, na plus kilka dodatkowych broni, mozliwosc czolgania sie, egzekucje, dodatkowe elementy dot. pily. Niestety (dla mnie) miechanika duzo sie nie zmienila, do tego dodajmy te same schematy rozgrywki, batalie o ktorych wspominalem wczesniej itd. Gra sama w sobie polecenia nie potrzebuje, bo takie przypadki jak ja sa raczej w naszym growym gronie odosobnione, mam na mysli ze nie patrzylem na ta produkcje przez pryzmat (pipi)go hajpu, tylko podeszlem do niej chlodno z doswiadczenia z jedynka. Reszta niech lyka bez popity, bo jesli jedyneczka zmiazdzyla wam leb, to dwojka obedrze ze skory, wyjmie wnetrznosci, obsra, podpali i wrzuci do wyzynaczki. Edytowane 30 października 200816 l przez komar737
Opublikowano 30 października 200816 l komar737 napisał(a): Podkreslam, mniej wiecej. Ale raczej troszke dluzsza, nieznacznie. Od jedynki podobala mi sie znacznie bardziej, wiele ciekawych miejscowek (w jedynce urzekla mnie tylko fabryka, a w dwojce Pokaż ukrytą zawartość Pokaż ukrytą zawartość opuszcony kompleks labolatoryjny czy bebechy ogromnego czerwia[tutaj grafika ryje czerep] oraz sala tronowa daja w ryj konkternie), kilka fajnych akcji ( Pokaż ukrytą zawartość Pokaż ukrytą zawartość jazda na brumaku:D, lot rozpruwaczem, jazda lekkim wozem bojowym czy obrona machniny szturmowej ) urozmaica te bezmozgie parcie w przod z bataliami podzielonymi na wyrazne partie tzn, wyskakuja typy, rozwalasz ich, slyszysz "gtarkie" - czysto, idziesz dalej, znowu wychodza klienci, rozwalasz ich, znowu "gitarka" idziesz dalej... Horda w sumie fajny tryb, mozliwosc grania z botami (czyli taki poligon treningowy jakby) rowniez cieszy, namiastka multi dla ludzi, ktorzy nie maja podpietego neta do pudla, czyli dla mnie. Grafika faktycznie troche podpieta w stosunku do jedynki, szczeglonie woda, ktora robi duze wrazenie. Cutscenki lepiej wyrezyserowane, mimika twarzy naprawde oddaje uczucia postaci i udzwiekowanie tez bardziej mi sie spodobalo. Jesli chodzi o gameplay, na plus kilka dodatkowych broni, mozliwosc czolgania sie, egzekucje. Niestety (dla mnie) miechanika duzo sie nie zmienila, do tego dodajmy te same schematy rozgrywki, batalie o ktorych wspominalem wczesniej itd. Gra sama w sobie polecenia nie potrzebuje, bo takie przypadki jak ja sa raczej w naszym growym gronie odosobnione, mam na mysli ze nie patrzylem na ta produkcje przez pryzmat (pipi)go hajpu, tylko podeszlem do niej chlodno z doswiadczenia z jedynka. I to sie chwali Ja od dwojki nie oczekuje jakis cudow i jak dla mnie Gears of War bylo gra na 8+, a czasami na 9(gdy razem z kumplem przechodzilem). Mam tylko nadzieje na usuniecie bugow z rozgrywki online i znacznym zniwelowaniem tzw. host advantage bo o calkowitym wyeliminowaniu tego nawet nie marze
Opublikowano 31 października 200816 l Wiadomość z ostatniej chwili. Jeden z polskich graczy próbował się dowiedzieć jak będzie wyglądać sprawa kodów na stare mapy w polskich edycjach GOW2. Otóż okazuje się, że ani do zwykłej ani do kolekcjonerskiej edycji M$ Polska w swej wspaniałomyślności nie przewiduje dodawania kodów umożliwiających ściągnięcie nowych wersji starych mapek. Bez komentarza. Ja swoją kopię gry zamawiam z UK. Wszystkim proponuje uczynić to samo. Nie dajmy się dymać.
Opublikowano 31 października 200816 l We wszystkich grach wydawanych w Polsce przy zakładce Multiplayer powinien być jeden wielki FAK . To jest chore...
Opublikowano 31 października 200816 l Dobra, powiedzmy ze bede mial kod. Co z ewentualna blokada? Wiem ze mozna to obejsc, ale mimo wszystko to przeszkoda.
Opublikowano 31 października 200816 l No niefajna sprawa z tym brakiem kodów, ale w Polsce Live'a oficjalnie nie ma więc nie ma czemu się dziwić. Mimo wszystko gdybym zamierzał grać w GoWa 2 online to bym się wku.rwił. Mi wystarczy coop, ale Wam się nie dziwię. W sumie śmiezsna sytuacja, kiedyś w polsce dystrybucja gier ograniczała się do włożenia białej karteczki z opisem sterowania do środka pudelka i marzyło się żeby mieć 3XPL. Dzisiaj mamy 3XPl, ale w tym wypadku niejeden by chciał oryginalne wydanie, hie hie. Nigdy nie będzie dobrze ;d Edytowane 31 października 200816 l przez ShtaS
Opublikowano 31 października 200816 l To ze nie ma Live'a to zadne wyjasnienie. Przyklad: przyjezdza Anglik do Polski (do rodziny) akurat w dniu premiery GoW-a 2, idzie do polskiego sklepu, kupuje gierke, wraca do Anglii i du.pa, nie ma kodu na stare mapy. W Polsce Live'a nie ma, a jednak kwalifikacje do WCG 2007 odbywaly sie zarowno ONLINE(!) jak i offline.
Opublikowano 31 października 200816 l W dvd.co.uk jest pre-order za 37 funtów. Przesyłka za funta. Ktoś tam będzie zamawiał? Edytowane 31 października 200816 l przez jarken