Jordan23Carolina 11 Opublikowano 3 czerwca 2010 Opublikowano 3 czerwca 2010 Mapy do Gearsów potaniały, mam zamiar je kupić, warto? (Nie chodzi mi o cene tylko, bo 800MSP za 19map to grosze, ale o zabawe i grywalność) Ktoś tam jeszcze gra? Ostatni kontakt z drugimi Gearsami miałem w grudniu, jak od tamtego czasu, poprawili coś, zepsuli coś, tak samo? Cytuj
barcelona fan 33 Opublikowano 3 czerwca 2010 Opublikowano 3 czerwca 2010 No...zależy. Jeżeli podoba ci się multi i lubisz tę grę to z map będziesz miał pożytek, ale jeżeli nie za bardzo to kupowanie ich tylko dla osiągnięć i dodatkowej sceny, której przejście zajmuje ok 20 min., nieco mija się z celem. Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 3 czerwca 2010 Opublikowano 3 czerwca 2010 Niestety choć mapy są fajne, to na multi trudno o chętnych do grania na nich, a na zwykłych playlistach nie wpadają. Ponieważ nie robisz achievementów, to chyba niezbyt się to opłaca. Cytuj
Pitrex 1 Opublikowano 3 czerwca 2010 Opublikowano 3 czerwca 2010 ogółem gra pełno osób i to o kazdej porze dnia czy nocymtakze gearsy nie umarly all frontsy mam juz od jakiegos tygodnia (patrz przecena na 800mps:D) i gra sie bardzo przyjemnie o ile nie ma lagow co jest w co 4-5 rozgrywce,jakby przewage hosta jeszcze zliwkidowali to bylbym happy Cytuj
MaZZeo 14 182 Opublikowano 4 czerwca 2010 Opublikowano 4 czerwca 2010 była przecena, ale dalej jest blokada? Cytuj
canuks 63 Opublikowano 4 czerwca 2010 Opublikowano 4 czerwca 2010 (edytowane) dalej jest blokada ale obejść ją to kwestia 5 min ,8zl na VPN . Ale trzeba mieć 2 karty sieciowe . Ja także zakupiłem All Fronts ... teraz czekam na swoje Gyrosy powinny być w poniedziałek ,wiec chętnie porobię acziki z nowych map EDIT: KTOŚ qwa gra w te gyrosy jeszcze ? odpalam dzisiaj multi i nie znajduje nikogo !!!nie zależnie jaki tryb gry multi wybiorę ...PORAŻKA i jak ja mam te acziki porobić ? napaliłem się jak szczerbaty na suchary ,a tu dupa zbita :| Edytowane 7 czerwca 2010 przez canuks Cytuj
canuks 63 Opublikowano 7 czerwca 2010 Opublikowano 7 czerwca 2010 Czy ktoś wogole gra na multi w gow 2 czy może to już wymarły gatunek ? spędziłem dzisiaj pond 1h w lobby multi wyszukując ludzi do gry raz mi znalazło 4 typa na 8 potrzebnych i to wszystko ! wtf ? Cytuj
zloto 737 Opublikowano 7 czerwca 2010 Opublikowano 7 czerwca 2010 Bo coś się w Epic zepsuło i w ogóle meczy nie wyszukuje, nie tylko tobie, każdy tak ma, trzeba poczekać aż Cliff i spółka naprawią co trzeba Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 7 czerwca 2010 Opublikowano 7 czerwca 2010 W ostatnich dniach były (i jak widać są dalej) problemy z multi. Nie jest to kwestia ilości graczy, bo zanim zaczęło się chrzanić, na mecz czekało się zwykle kilka sekund. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 7 czerwca 2010 Opublikowano 7 czerwca 2010 dzięki panowie za info i uspokojenie moich nerwów ,bo już zaczynałem pluć sobie w brodę ze poleciałem na niską cenę dodatku a multi martwe .Więc czekam spokojnie ,niech naprawiają bo bym pograł Cytuj
canuks 63 Opublikowano 8 czerwca 2010 Opublikowano 8 czerwca 2010 Wyszukuje wam ludzi do gry ? bo u mnie dalej nic ,co nie włączę to mieli i nie znajduje nikogo . A z tego co widzę to wiara gra . Byłem dzisiaj u kumpla załączyłem GoW2 u niego i znajdowało graczy fakt czekało się ok 3-4 min ale znajdowało ludzi ,a u mnie nic . Czyżby jakieś problemu u mnie ? ale jakie . NAT mam Otwarty , net działa poprawnie pełną parą .WTF. Piszecie ze cos się z(pipi)ało w EPIC ,no dobra ale z tego co wiem to ten stan rzeczy trwa juz prawie 2 tyg jak nie więcej ?! Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 8 czerwca 2010 Opublikowano 8 czerwca 2010 Mniej niż tydzień tak jest. Cytuj
Adamus84 0 Opublikowano 8 czerwca 2010 Opublikowano 8 czerwca 2010 @canuks u mnie jest podobnie od niedzieli nic mi nie znajduje, czekam aż naprawią i wtedy coś będzie można pograć. Cytuj
barcelona fan 33 Opublikowano 8 czerwca 2010 Opublikowano 8 czerwca 2010 Taki stan rzeczy trwa dokładnie 5 dni...To nie jest problem tylko w Polsce, czytałem na forum EPIC i ludzie z całego świata się wpisują. Poczynając od naszych sąsiadów z zachodniej strony idąc dalej na zachód aż do Hiszpanii i Portugalii. Ale także bardziej na północ czyli Niderlandy oraz Skandynawia. Wyspy Brytyjskie także dotknął ten problem. Są nawet osoby z Brazylii i innych państw Ameryki Łacińskiej. Nawet niektóre burgery mają taki problem, chociaż u nich podobno najrzadziej to występuje. Ludzi piszą że EPIC narzucił jakieś wyszukiwanie regionalne oraz jakąś blokadą na ping. Nie wiem dokładnie o co chodzi, ale coś tam zamieszali i na razie nic się nie odzywają. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 9 czerwca 2010 Opublikowano 9 czerwca 2010 No to ślicznie jesli to prawda ,możemy się spodziewać kodu do live który umożliwi nam granie . W GoW 3 to na bank bedzie rozwiązanie jakie zastosowało EA swoich grach , kupujesz uzywkę i chcesz grać na sieci kup KOD EDIT: ktoś chetny na ustawkę na HORDĘ z All Fronts ... Cytuj
barcelona fan 33 Opublikowano 9 czerwca 2010 Opublikowano 9 czerwca 2010 Źle się dzieje...Jakoś zaczynam powątpiewać czy Epic zamierza coś zmieniać. Mija już chyba tydzień. Ale udało mi się znaleźć pewien sposób na znajdowanie meczy, skuteczny bo sam sprawdziłem i już zdążyłem zagrać kilka meczy. Recepta jest prosta: Odpalamy X'a Wchodzimy w "Ustawienia Systemu" i wybieramy ostatnią opcję "Ustawienia wstępne" (czy jakoś tak). Tam będzie wybór języka itp. Ale nas interesuje zapytanie o region. Osobiście zmieniłem na Wielką Brytanie i mecz wyszukuje mi w jakieś 2-3 minuty. Lagów za mocnych też nie ma. Można też pokombinować z innymi państwami, osobiście myślałem o Francji lub Holandii. Aha...no i podobno ten sposób nie działa u wszystkich. I na początku zmiana może nie zaskoczyć w związku z tym najlepiej jest zrestartować konsolę i wtedy powinno już działać. Warto też sprawdzić swój ping dla danego regionu pod tym linkiem http://www.pingtest.net/ . Ponieważ w momencie kiedy nasz ping dla jakiegoś regionu wynosi powyżej 200 wówczas nie połączy nas z meczem. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 9 czerwca 2010 Opublikowano 9 czerwca 2010 No to teoretycznie powinno teraz być dużo mniej lagów. Ale teoria w przypadku Epic jak wszyscy wiemy nie zawsze idzie w parze z praktyką No i ten czas połączenia... Cytuj
canuks 63 Opublikowano 9 czerwca 2010 Opublikowano 9 czerwca 2010 Brak wyszukiwania meczów to nie problemy techniczne ( dla czego nie ma oficjalnego info od EPIC ze sa problemy jakieś? ) tylko świadome działanie EPIC /MS obniżyli ceny mp wiara się rzuciła w tym z polski a że nie ma u nas live to zrobili nam psikusa dali "bana na IP " .... bo jak to mam sobie tłumaczyć inaczej skoro w Niemczech działa normalnie wyszukiwanie ( no troche muli ale działa ) a wiem to od rodzin i zresztą widziałem dzisiaj osobiście za pośrednictwem SKYP'a. W UK także działa ,zamula ale działa ..... Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 9 czerwca 2010 Opublikowano 9 czerwca 2010 (edytowane) Ostatnio nie gram, ale jeszcze kilka dni temu nie mogłem się z Francji z żadnym meczem połączyć. Z drugiej strony region mam na PL ustawiony. Jak się to nie zmieni, to wbiję tylko achievementa za annexa na socialu z botami (jeśli choć to się włączy) i sprzedaję grę. Edytowane 9 czerwca 2010 przez Wampis Cytuj
barcelona fan 33 Opublikowano 9 czerwca 2010 Opublikowano 9 czerwca 2010 Cóż...ja na socialu nie miałem problemu z połączeniem się nawet bez zmiany regionu. A Epic spaprał sprawę bo wprowadzili wyszukiwanie regionami. Czyli u nas w Polsce szuka jedynie graczy z PL. W Stanach tylko graczy ze stanów itp. Ja po zmianie regionu na UK nie mam większych problemów ze znalezieniem gry, ale uzyskanie hosta jest niemal niemożliwe, gdzie wcześniej bez wymuszania dość często zdarzało mi się hostować. I to nie sprawa "bana na IP" bo błąd z wyszukiwaniem występuje także u niektórych graczy z USA, więc po prostu Epic spaprał sprawę i tyle. Cytuj
canuks 63 Opublikowano 10 czerwca 2010 Opublikowano 10 czerwca 2010 zmieniłem region na UK i faktycznie wyszukuje graczy , do hordy znajdowało mi ludzi bez problemu ,gorzej ze skrzydłowym na mappacki i innymi trybami gdzie trzeba 10 osób ,znajdowało 8 i lipa zawsze brakło tych 2. ale jest to jakieś rozwiązanie . zobaczę wieczorem jak bedzie sprawa wyglądała . Cytuj
Mustang 1 741 Opublikowano 10 czerwca 2010 Opublikowano 10 czerwca 2010 Nie zamierzam zmienić regionów, jak to tak zostawią, to dziękuję bardzo za granie w Gearsy. Cytuj
Jordan23Carolina 11 Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 I jak Panowie, działa teraz Matchmaking? Warto inwestować w mapki? Czy GOW2 wyjdzie na Games on Demand? Cytuj
barcelona fan 33 Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 Matchmaking działa jedynie przy zmianie regionu na UK. W mapki warto zainwestować jeżeli naprawdę lubisz tę grę i masz zamiar sporo młócić w multi. Ewentualnie jeszcze, jeżeli jesteś achievement hunterem, to dla aczików. Chyba jeszcze nic o tym nie wiadomo, ale może...nie zdziwię się jeżeli pojawi się dopiero po premierze "trójki". Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 24 czerwca 2010 Opublikowano 24 czerwca 2010 Nowe mapki są rzadko losowane przez grę, a jak już nawet tak się stanie, to hamburgery głosują na remis i daje coś podstawowego. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi