Skocz do zawartości

Gears of War 2

Featured Replies

Opublikowano
Epicko gdyby w multi byl tryb do np obslugiwania pojazdow,cos jak w halo3,kierowca + druga osoba do strzelania.Ale jednoczesnie ciezko mi to sobie wyobrazic w takim typie gry jak GoW,moze przez sterylnosc pierwszej czesci.

W GoW1 też jeździsz samochodem a jednak tego w multi nie ma;)..Po za tym Epic to nie bungie nie dadzą d... jakoś w to wierze;)

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 339,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość Beka Wnusiu
    Gość Beka Wnusiu

Zjawisko ruchania nabierze nowego wymiaru ;]

• Jeśli komukolwiek po zmianie regionu gra szuka meczu dłużej niż 5 min to znam sposób aby temu zaradzić.   Mianowicie:   1.Włącz konsole.   2 Wyloguj się.   3. Włącz GoW 2. (nie loguj się, wciś

• Tak, ponieważ teraz zmienili nieco wyszukiwanie meczy, które zakłada że posiadasz albo tylko mapki z podstawki, albo All Fronts. Chociaż jeżeli masz szczęście to raz na jakiś czas wyszukuje dodatkowe

Opublikowano
Epicko gdyby w multi byl tryb do np obslugiwania pojazdow,cos jak w halo3,kierowca + druga osoba do strzelania.Ale jednoczesnie ciezko mi to sobie wyobrazic w takim typie gry jak GoW,moze przez sterylnosc pierwszej czesci.

W GoW1 też jeździsz samochodem a jednak tego w multi nie ma;)..Po za tym Epic to nie bungie nie dadzą d... jakoś w to wierze;)

Co jak co ale Bungie nie dalo d... w trybie multi Halo3, jesli multi GoW2 bedzie takie jak Halo 3 + dużo lepszy single niż to miało miejsce w pierwszej cześci GoW'a to sukces i rok 2008 będzie należał do GoW 2 i Xboxa czego sobie i wszystkim zycze.

Opublikowano
ja bym powiedzial raczej, ze prace nad dwojka skonczyly sie po zrobieniu wersji na PC...

a co do okladki to przyjrzyjcie sie uwaznie, jest znaczek, ze to nie jest ostateczna wersja

Mistrzu. GoW PC robił Peaople Can Fly - nie sam Epic, wiec mogli zaczac wczesniej ;)

Opublikowano
ja bym powiedzial raczej, ze prace nad dwojka skonczyly sie po zrobieniu wersji na PC...

a co do okladki to przyjrzyjcie sie uwaznie, jest znaczek, ze to nie jest ostateczna wersja

Mistrzu. GoW PC robił Peaople Can Fly - nie sam Epic, wiec mogli zaczac wczesniej ;)

Mistrzu.
Zeratul napisal, że się skończył, a nie zaczęły.

Edytowane przez ShtaS

Opublikowano

Jesli ta gra bedzie w calosci wygladala tak jak na tym filmiku, a jestem pewien ze tak bedzie wygladala ;)... to PS3 w tym roku rowniez moze sie schowac pomimo ze wychodzi MGS 4. Jedna gra (no chyba ze to KZ2 w koncu sie pojawi...) przeciwko GOW2 i Ninja Gaiden 2 ??. Bez jaj :]. Ja jestem spokojny o swoja konsole cieszac sie przy okzaji z wyboru jakiego dokonalem.

Opublikowano

Co możemy zawdzięczać Microsoftowi i jego dwóm konsolom? Jedno na pewno - stworzenie kilku nowych marek niesamowicie elektryzujących światek growy. Gears of War to jest fenomen, większość się zachwyca i większość chce zagrać. Ninja Gaiden niesamowity slasher z niesamowitym poziomem trudności (podobno ;) ) czy trylogia Mass Effect której pierwsza część rozeszła się w ponad 1,6 milionach kopii a opowiedziana historia pozamiatała niektórymi po podłodze (mnie na pewno). Taka refleksja mnie naszła jak czytam o drugiej odsłonie GoW. Warto się zastanowić dlaczego 360-ka pomimo swoich oczywistych wad nadal przyciąga do siebie miliony i ludziska ją kupują.

Jeśli GoW 2 będzie miało destruktywne otoczenie tak jak zostało pokazane na jednym z filmików to naprawdę jest to duży skok jakościowy w porównaniu z jedynką. Jak jeszcze uda im sie stworzyć poziomy z duż ailościa różnego rodzaju śmieci walających się po ziemi i dodać taki gameplay jak w jedynce to mi nie jest już nic więcej potrzebne by przejść się do sklepu.

Opublikowano
Fani przygód Marcusa Fenixa zapewne tę noc nie spędzili zbyt spokojnie, do nieprzytomności oglądając zajawkę z gry i kombinujać skąd wezmą pieniądze na pre-order GoW 2. Tym wszystkim, którzy dopiero teraz wrócili z pracy/szkoły przypominamy, że premiera Gears of War 2 oficjalnie została zapowiedziana na miesiąc listopad tego roku. Oto kilka faktów, które udało nam się zdobyć na temat nowych przygód Fenixa i spółki.

* będą dwie wersje Gears of War 2. Zwykła i limitowana. Niestety Microsoft nie ujawnił szczegółów co do tej drugiej, tak więc nie wiemy jakie dodatki w niej znajdziemy.

* Gears of War 2 wydany zostanie tylko i wyłącznie na konsolę Xbox 360. Być może, w późniejszym terminie (czyli przynajmniej po roku) wzorem swojego poprzednika wydana zostanie wersja na PC. Jak narazie jednak nikt o tym nie wspominał i wspominać nie będzie.

* GoW 2 będzie bardziej mroczne. Wystarczy obejrzeć filmik, by przekonać się na własne oczy i uszy: "Czasami śmierć jest wszystkim co możemy zobaczyć. Otacza nas ze wszystkich stron. Pożera nas."

* Wiemy też, że nowe przygody Marcusa nie będą prequelem. Skąd? Z oficjalnej notki Microsoftu: "Gears of War 2 kontynuuje historię Marcusa Fenixa i Oddziału Delta".

* W drugiej części Trybów Wojny znajdzie się też i kobietka - imieniem Maria

* GoW 2 będzie jeszcze brutalne? Całkiem możliwe. Wystarczy popatrzeć na walkę Marcusa z Locoustem. Krew, krew, krew!

Cliff Bleszinski z Epic Games postanowił powiedzieć nieco o narracji, która będzie prowadzona w drugiej części Gears of War. Otóż stwierdził on, że kolejnej odsłonie przygód Marcusa Fenixa, narracja będzie prowadzona jeszcze bardziej ciekawie, aniżeli to miało miejsce w pierwszej części. Czyżby moglibyśmy się spodziewać jeszcze więcej nieoczekiwanych zwrotów akcji, wątku miłosnego i tym podobnych rzeczy w Gears of War 2? Wszystko na to wskazuje.

Drobne ciekawostki ze strony gamersuniverse.pl

Edytowane przez Salwador

Opublikowano
Co możemy zawdzięczać Microsoftowi i jego dwóm konsolom? Jedno na pewno - stworzenie kilku nowych marek niesamowicie elektryzujących światek growy. Gears of War to jest fenomen, większość się zachwyca i większość chce zagrać. Ninja Gaiden niesamowity slasher z niesamowitym poziomem trudności (podobno ;) .

marka "Ninja Gaiden",nie została stworzona na xboxie,ja grałem juz na commodorku ;)

a Gearsy są mocarne to fakt,szkoda ze nie mam juz X0 bo z chęcią sprawdziłbym 2 :)

Edytowane przez adi

Opublikowano

jak ta kobieta bedzie tak dopakowana jak ekipa marcusa to ja nie wiem co to bedzie za babochlop :]

Opublikowano

Wczoraj mówiłem chłopakom z LIVEa, że fajnie by było zagrać w 2-jce kobitką i proszę ;) Mam nadzieję, że będzie ona w pełni grywalna w MP :)

Opublikowano
  • Autor

Mi do szczęścia potrzeba możliwości zniszczenia otoczenia i jakiejś epickiej bitwy z tysiącami locustów ,a kobieta w GOW mi nie pasuje .. no chyba że do misji skradankowych np. infiltracja bazy locustów ale żeby była takim samym wojakiem jak Marcus czy Cole to niezbyt

ps:Komar ja się nie kłucę czy UE 3.5 przyniesie rewolucję bo takiej nie będzie (nie oszukujmy się) ale o to żE SIę NAZYWA UE 3.5 !!!!!! i kropka

Edytowane przez wiiboxstation

Opublikowano
ja tam wolalbym pograc Burmakiem w skali ludzkiej ;)

Pamiętacie notkę epic o tym że przez neta będzie można grać Berserkerem?

Wyobrazcie to sobie...............zniszczalne środowisko, idziemy i idziemy, a tu przez ścianę masakruje nas kumpel ,he he :)

Opublikowano
ja tam wolalbym pograc Burmakiem w skali ludzkiej ;)

Pamitacie notk epic o tym ße przez neta bdzie moßna graŚ Berserkerem?

Wyobrazcie to sobie...............zniszczalne Örodowisko, idziemy i idziemy, a tu przez Öcian masakruje nas kumpel ,he he :)

tak jak w tej reklamie snickersa:D

Opublikowano

Aż tak bardzo bym się nie przypalał ,ostatnio odpaliłem po ładnych paru miesiącach i jeszcze mniej mi się podoba. Zupełnie nienaturalna animacja postaci kłuje po oczach a znikające trupy wkurzają że grać nie idzie. Zresztą po COD4 ,GOW prezentuje się jak teatr telewizji, jak dla mnie muszą sporo poprawić wzglendem jedynki żebym kupił.

Opublikowano

Chyba jesteś jednym z nielicznych typów, których GOW nie zachwyca. Oczywiście są gusta i guściki, ale... ;)

Osobiście jestem ciekaw która gra będzie nosiła miano "Gry roku" - GTA4, MGS4, czy GOW2. Moim typem jest GOW2 ofkoz :)

Opublikowano

Cichy, chyba wróce do GoWa :). Jak bedziesz mial ekipę, to slij inv'a ;). Do tej gry sie zawsze wraca ;)

Opublikowano

Dziobak, ekipa jest zawsze :) Jest dużo nowych osób, ale stara gwardia trzyma się dobrze. Dobrze mówisz, ludzi klną na multi ale zawsze do niego wracają i ten fakt cieszy.

Opublikowano

Fakt..Zacząłem grać na nowa w GoW od tygodnia mimo iż się strasznie denerwuję przy nim..to gram do 4rtej nad ranem z polską ekipą!!coś jest w tej grze co mnie trzyma przy niej:P...A jeśli dwójka będzie jeszcze lepsza to już się boję że wcale nie będę spać!!:)

Opublikowano
Aż tak bardzo bym się nie przypalał ,ostatnio odpaliłem po ładnych paru miesiącach i jeszcze mniej mi się podoba. Zupełnie nienaturalna animacja postaci kłuje po oczach a znikające trupy wkurzają że grać nie idzie. Zresztą po COD4 ,GOW prezentuje się jak teatr telewizji, jak dla mnie muszą sporo poprawić wzglendem jedynki żebym kupił.

Najnowszy pokaz możliwości pokazał , że silnik Unreal Engine 3 prezentuje się fenomenalnie i nie ma mowy o uproszczeniach (kto widział jak rozwala się ściana po przyjęciu ładunku wybuchowego to wie o co chodzi).

Napisze że jestem Fanboyem Sony , uwielbiam serie MGS , ale czuje się troche oszukany tym co prezentują najnowsze produkcje ...........niechodzi o grafę która nareszcie jest piękna , ale o animację w MGS-e , mało konkretów w sprawie KILLZONE 2 .

Sony ma mocne argumenty na 2k8 , ale brakuje mi takiej gry jak Gears of War na PS3..cóż muszę powiedzieć w takich wypadkach SZKODA! :cierpienie:

Opublikowano

Mogę zostać pasterzem dla Twojej zagubionej duszy i rzucić Ci linkiem z dobrą ofertą XO ;)

I nie przesadzaj, każda platforma, na której ukaże się GTAIV, nadaje się do grania i nie ma co na nią narzekać :)

Zniszczalne otoczenie w GoW...Nadal płaczę ze szczęścia ;)

Opublikowano
Zniszczalne otoczenie w GoW...Nadal płaczę ze szczęścia :)

Ja podchodze do tego newsa z dystansem. Mysle, ze ograniczy sie to wlasnie do rozwalania desek itp.

Opublikowano

eee. pokazali niby że dziury się w ścianie i konstrukcjach robią.. taki motyw matriksowy, nawalanka-nawalanka i potem same druty ze zbrojenia ścian. a czy to dadzą? kto wie.

Opublikowano

Popatrz na to prostackie pomieszczenie.

Ale kto wie, jakby mozna bylo siac takie zniszczenie, zwlaszcza w multi, to by bylo naprawde kozacko. Duele na shotguny bylyby jeszcze fajniejsze :P

Opublikowano
eee. pokazali niby że dziury się w ścianie i konstrukcjach robią.. taki motyw matriksowy, nawalanka-nawalanka i potem same druty ze zbrojenia ścian. a czy to dadzą? kto wie.

O czymś takim myślałem. W końcu GoW to chowanie się za osłonami, co bedzie jak ich zabraknie? Lipsztyk