Crono 0 Opublikowano 1 stycznia 2008 Opublikowano 1 stycznia 2008 Oldschool z najwyższej półki, jeszcze parę tygodni temu ukończyłem ponownie ToP-a w wersji SNESowej a tu taka niespodzianka Gierke polecam wszystkim a w szczególności ta właśnie wersje PSX-owa zdecydowanie najlepsza obecnie dostępna. Ciekawe czy tłumaczenie jest równie dobre jak to zrobione w 2001 na SNESA Cytuj
Gość ChOomik Opublikowano 1 stycznia 2008 Opublikowano 1 stycznia 2008 Hoh, a tak się składa, że od dwóch dni gram w tą grę przez emu. Nice! Cytuj
Berion 207 Opublikowano 4 stycznia 2008 Opublikowano 4 stycznia 2008 Szkoda, że dopiero teraz, szczególnie kiedy już skończyłem wersję na SNESa. Dostać (kupić ofkoz) tą grę graniczy z cudem Paskudne mordy, brzydka mapa świata i jakieś dziwne menu. Eee, na SNESa lepszy ;p Sam fakt jednak zasługuje na pochwałę, szczególnie że w obroty poszła disassemblerka. Może ktoś się weźmie za PL? ;] Mi cały czas po głowie chodzi Chrono Cross, ale to jest ogrom pracy, nawet na kilka osób. Cytuj
Velius 5 723 Opublikowano 8 stycznia 2008 Opublikowano 8 stycznia 2008 (edytowane) Imo tlumaczenie rpgow na PL to oszpecanie gry A co do tales of phantasia to jestem mile zaskocozny Edytowane 8 stycznia 2008 przez Velius Cytuj
Berion 207 Opublikowano 9 stycznia 2008 Opublikowano 9 stycznia 2008 Nie jeśli tłumaczenie jest profesjonalne. Ale żeby takowe było trzeba chociaż rozpracować tablicę z pointerami. Nie można tłumaczyć czegoś na język polski mając ograniczoną ilość używanych znaków. Ten ból miałem z Tenchu, które i tak ma płytkie dialogi (no ale to się już zmieniło ;]). Cytuj
WooshaQ 0 Opublikowano 10 stycznia 2008 Opublikowano 10 stycznia 2008 Coz, imo takie fanowskie tlumaczenia maja wiecej klimatu niz te profesjonalne. Jesli dobrze pamietam, to ostatnio czytalem o jakichs "arkadach" zamiast "arcade". Nie sadze by ktos w fanowskim tlumaczeniu takiego babola walnal... zenada normalnie! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi