Skocz do zawartości

DJ Magazine Polska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Temat ten chciałbym poświęcić Polskiemu wydaniu najpopularniejszej gazety na świecie poświęconej muzyce szeroko pojętej jako elektroniczna. W zeszłym miesiącu ujrzał światło dzienne pierwszy numer w naszym kraju. Na dniach ukaże sie kolejny, jakie są Wasze opinie na temat tego pisma??

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Nawet nie wiedzialem ze cos takiego wyszlo, jutro przejde sie po sklepach poszukac.

Ano wyszło, mnie osobiście się bardzo podoba. Można dowiedzieć się sporo na różne tematy związane z muzyką elektroniczną.

Pierwszy numer ma aż 100 stron , jest sporo do czytania. Mnóstwo wywiadów z twórcami muzyki, opisy imprez, polskich klubów, recenzje najnowszych albumów.

Opublikowano

U mnie na wsi tego nie znalazlem, ale z tego co widze na stronie www to taki bardziej rozbudowany LAIF. Ciekawe tylko ja z recenzjami pytek, bo w LAIFie bylo tego sporo i mozna bylo wylapac duzo fajnych nowosci.

Opublikowano
Skupiają się tam na jakiejś konkretnej muzyce, czy raczej starają się pisać o każdym rodzaju elektroniki?

Myślę że każdy znajdzie tam coś dla siebie. :(

Opublikowano
D'n'B tam są? Bo po okładce i streszczeniu plastikiem mi zajeżdża

Ogólnie to o D'n'B' w tym 1 numerze to zbyt dużo nie ma, z tego co pamiętam jest kilka recenzji najnowszych albumów z tego gatunku, ale tak to więcej sobie nie przypominam.

Opublikowano

Ogólnie to o D'n'B' w tym 1 numerze to zbyt dużo nie ma, z tego co pamiętam jest kilka recenzji najnowszych albumów z tego gatunku, ale tak to więcej sobie nie przypominam.

skandal.

Jak w drugim nic nie bedzie o dramach to trzeba bedzie z(pipi)y poslac, a lcf dorzuci waglika ;q

Opublikowano

Magazyn na poziomie - w realu wygląda lepiej niż na zdjęciach, chociaż kolorystyką dorównuje kredkom Bambino.

Widać, że ekipa zna się na rzeczy. Nacisk przede wszystkim na to, co trendy - house i trance, jest też trochę o techno i minimalu. Niemal wszystkie teksty napisane "w Polsce" - fajne jest podsumowanie klubowego roku (obszerne arty o SQ, eventach). Trochę o gwiazdach, trochę o polskich producentach. Ogólnie miłe zaskoczenie.

Opublikowano

skandal.

Jak w drugim nic nie bedzie o dramach to trzeba bedzie z(pipi)y poslac, a lcf dorzuci waglika ;q

drumandbass jest za mało lansiarski jeszcze. na szczescie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tak jak wyzej, na razie nie ma okreslonego terminu, okolice 10-15 kazdego miesiaca.

A jak Wam tak bardzo brakuje dramow to piszcie do nich, chetnie przyjmuja nowych ludzi, ktorzy znaja sie na rzeczy. 2 numer jest swietny, masa ciekawych artykulow, no i fajnie ze duzo pisza o innych odmianach elektroniki niz trance/house.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Oglądałem ostatnio w Empiku, jakoś nie zaciekawił mnie za bardzo, jest tam coś poza Tiestami, Burenami, Guetami?

Opublikowano

U mnie na wsi nigdzie tego nie widzialem, ale z tego co widze to chyba nie ma co zalowac. Chociaz jak bede mial okazje to na pewno przejze.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zaszedłem dzisiaj do Empiku z zamiarem kupna tego periodyku, niestety był zafoliowany z jakąś badziewiarską płytką, więc nie mogłem go przejrzeć. Z okładki zaatakował mnie Armin, jakiś Roger Sanchez i tylko małym promykiem było Pendulum, zresztą i tak s(pipi)iałe obecnie. Lepiej kasę na browar wydać.

Opublikowano

Czytam te Wasze "profesjonalne" opinie i pusty smiech mnie ogarnia. Ale ok, skoro uwazacie, ze ciagle tylko Tiesto (ktorego nie bylo chyba od 3 numerow), Armin (ostatnio tylko krotka recka jego albumu) to Wasza sprawa, ale myslalem, ze az takiego ograniczenia tutaj nie ma. Coz, zycie ciagle zaskakuje.

Opublikowano

DJ Mag Czerwiec:

- artykuly o dj'ach/producentach spoza trance (min. pol strony)

Prodigy pol strony

Justice pol strony

Calabro strona

Pendulum strona

Tiefschwarz strona

Loco Dice strona

Roger Sanchez 4 strony

Dapayk strona

Sanhaji pol strony

Antoine strona

Dubfire 2 strony

Kroecher 2 strony

- trance

Armin strona

Menno de Jong strona

Emery 2 strony

DJ Mag Maj

- spoza trance

Cube strona

Guetta strona

Adamus pol strony

Glasse strona

Clamaran strona

Carl Cos strona

Digweed 3 strony

Schossow pol strony

Roni Size strona

Ozgur Can strona

Bailey strona

Gudowski 2 strony

Bunny Lake 2 strony

Nic Fanciulli 2 strony

- trance

Paul van Dyk strona

Orkidea pol strony

Paul Miller 2 strony

Wiec Psyko koncz mi tu ku.rwa pier.dolic glupoty.

Opublikowano

Sorry Kriesh, ja przedstawiłem swoje subiektywne odczucia. Wszystko poza badziewnym teraz Pendulum nic mnie interesuje z tego non trance. No.