Skocz do zawartości

Just Cause 2

Featured Replies

Opublikowano

Właśnie też zdobyłem Epizody GTA, ale muszę przyznać że częściej gram w demo JC2 niż w nie. Sam nie wiem, po prostu ta swoboda (JC2) jest wspaniała. Musze jak najszybciej kupić pełniaka.

• Odpowiedzi 153
  • Wyświetleń 24,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• A czy nie jest czasem tak że niebieskie kropki pokazują sie na mapie tylko na tym terytorium które mamy pod kontrolą? Grałem niedawno i mam odkrytą tylko mała część dla jednej frakcji i na jej obszarz

• najwiecej zabawy mam z tego samego, a o dziwo nie porownywalem tego do gier pokroju desert/junge strike... chociaz chodzi o to samo xD trafne porownanie   Tri, ale my jestesmy growymi dziadkami, no

• Hehe Desert Strike - faktycznie, kiedys zagrywalem sie w to godzinami na Amidze 500 (z rozszezeniem 1MB), teraz juz wiem dlaczego w Just Cause 2 tak chetnie latam helikopterem.   Swoja droga to Jus

Opublikowano

Mam za sobą 20 godzin pełnej wersji. Gra jest fajna, świetnie wygląda i działa, ale...

Ja myślałem, że ta gra zaoferuje dużo w temacie kupowania broni i pojazdów, robienia ulepszeń i zabawy ulubionym sprzętem, a pod tym względem JC2 ssie na całej linii. Black Market to jakaś kpina! 10 pojazdów i 12 broni (nie wszystko dostępne od razu), z czego większość bezużyteczna i nieopłacalna. Brak możliwości zakupienia amunicji i apteczki lub naprawienia pojazdu!!! Nie dość że rodzaje broni w tej grze przedstawiają się mniej więcej tak: pistolet, karabin, shotgun, snajperka to jeszcze ich wybór ogranicza się do tego, co podrzuci nam martwy wróg. Jeśli ktoś szuka w tym sensu to dodam, że pojazdy mają nieograniczoną ilość amunicji, a w każdej bazie można zdjąć ze stojaka miniguna również z niekończącą się amunicją :blink:

Bezużyteczny sklep w grze, w której nasze działania wynagradzane są pieniędzmi to porażka. Szkoda, bo nawet Mercenaries 1 było lepiej dopracowane pod tym względem.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Ktoś ukończył grę na 100% albo przynajmniej zdobył wszystkie trofea? Ja mam na liczniku ponad 44 godziny gry i raptem 52% ukończenia.

Opublikowano

Nie napisał, że zdobył platynę ale, że się zmusza do jej zdobycia i powoli wychodzi mu to bokiem ;)

Opublikowano

Ok to zacytuje Ci mojego posta z działu "trofea" ;]

Ile mniej więcej czasy zajmuje platynka?

U mnie to zajęło troszkę ponad 60 godzin na normalu i 30 godzin dogonienia na hardzie do zakończenia. Gdybym robił to od razu na hard pewnie byłoby podobnie bo na hardzie jest znacznie trudniej ze zrobieniem 75% skończenia gry (praktycznie ostatnie trofeum).

Nawet nie 80, tylko 60 :P

Opublikowano

Ja dopiero zaczynam przygodę w tropikach i na razie pierwsze wrażenie SUPER!

Opublikowano

napalam sie na ta gierka ostro. a teraz gdy cena jest co najmniej atrakcyjna,to juz kwestia czasu kiedy poszaleje na wyspie :D

Opublikowano

Ja jakiś czas temu wyczaiłem platynowe wydanie w foli, nówka sztuka. Na Allegro, koleś miał kilka sztuk w cenie 75zł z wysyłką. Skusiłem się i na liczniku mam już prawie 50 godzin gry i około 60% zaliczenia. Masakryczny sandbox i cholernie wciągający. Fabuła już dawno skończona, ale jeszcze setki lokalizacji do splądrowania i rozwalenia :)

Opublikowano

Ja jakiś czas temu wyczaiłem platynowe wydanie w foli, nówka sztuka. Na Allegro, koleś miał kilka sztuk w cenie 75zł z wysyłką. Skusiłem się i na liczniku mam już prawie 50 godzin gry i około 60% zaliczenia. Masakryczny sandbox i cholernie wciągający. Fabuła już dawno skończona, ale jeszcze setki lokalizacji do splądrowania i rozwalenia :)

A ja mam 64 godziny na liczniku i 75.15%zaliczenia. Gra jest zarypista widoki dają radę,chyba najlepsze jakie do tej pory widziałem w grach. Co prawda fabuła jest uboga i to bardzo uboga ale i tak jest to jeden z najlepszych sandboxów w jakie grałem. :thumbsup:

• 2 miesiące temu...
  • 1 rok później...
Opublikowano

Odkopuje. :D

gornik02AFPkw_Ceny_wegla_957801.jpg

Jak to jest z poukrywanymi na wyspach i okolicach rzeczami ?

Cos tam od czasu do czasu znajduje, ale nie chodzi o to. Na samej mapie powinny byc zaznaczone kropki - wedlug legendy zolte to osady, a niebieskie to podobno wlasnie poukrywane rzeczy. Zolte kropki sa pozaznaczane w roznych miejscach, za to na mapie nie widac juz zadnych zaznaczonych niebieskich kropek, sa tylko na legendzie.

Wlaczylem nawet filtr, ktory powinien pokazywac tylko niebieskie i nic nie bylo.

Edytowane przez saptis

Opublikowano

U mnie są normalnie kropki niebieskie, coś Ci mapa szwankuje. Daj max zoom i przeskanuj mapę kawałek po kawałku - muszą być. Tylko, że te niebieskie kropki to oznaczają te rzeczy różnych frakcji. Już nie pamiętam co tam było, jedna miała chyba jakieś walizki czy coś. W każdym bądź razie inne rzeczy, takie jak skrzynki z apgrejdami trzeba szukać "samemu", bo to nie jest pooznaczane.

Przeszedłem grę już kilkanaście miesięcy temu. Pofatygowałem się nawet, by porozwalać bazy/miasta - pozaliczać je na 100%, tak by zdobyć trofeum za 75% rozwałki. Obecnie do platynki zostało mi tylko przejście gry na najtrudniejszym poziomie. Zacząłem grac więc kilka tygodni temu, ale obecnie chęci mi odeszły by dokończyć ;)

Opublikowano

saptis, nie do końca jestem pewien o co pytasz, ale generalnie, z tego co pamiętam z czasu kiedy ja grałem, obiekty na mapie odkrywają się, kiedy przejdziesz/przejedziesz/przelecisz w ich pobliżu; problem w tym, że to małe dzyngle zawsze, więc czasem na mapie widać, ze stoisz na przedmiocie, a może leżeć 100m od Ciebie... ja tak kiedyś przeszukiwałem plażę w poszukiwaniu walizki która... była pod wodą :]

Opublikowano

Szukalem na tej mapie i wczoraj nic nie znalazlem, a dawalem max zoom, dzisiaj jeszcze raz sprawdze. Myslalem, ze moze dopiero pozniej sie pokazuja, ale skoro na legendzie mapy jest pokazane to i na mapie powinno cos byc. Wiem, ze te niebieskie punkty to krzyze z czachami, walizki z dragami i jakies paczki z przemytu. Juz kilka sam znalazlem, ale przez przypadek bo z mapy niestety nie moge korzystac.

Legenda mowi, ze zolte kropki to osady i widac, ze jest ich pelno na mapie (w menu gry), niebieskie kropki to wedlug legendy ukryte rzeczy i te niestety juz na mapie nie sa pozaznaczane - nie ma zadnych niebieskich kropek tylko zolte kropki i inne rzeczy. Nie wiem czy to jakis bug czy co, ale myslalem, ze skoro niebieskie sa w legendzie to powinny byc pozaznaczane na mapie, ale nic nie ma.

Poki co gra jest kapitalna, wciaga jak ruchome piaski, przy Just Cause 2 takie GTA IV jest male, marne i nudne i nie chodzi mi tylko o wielkosc mapy. Dziwie sie, ze ten temat ma tak malo stron, generalnie gra chyba zostala olana jako klon GTA, a nieslusznie bo wcale nim nie jest.

Edytowane przez saptis

Opublikowano

gra nie stwarza problemów, wszystko tam proste jak rogalik, to i ilość stron tematu jest mała :]

a sporo osob zalicza te gre, tylko niewiele siega po komplet, bo to ciezka charowka... ja po skonczeniu watku fabularnego mialem jakies 24% kompletacji...

Opublikowano

Nie chodzi o problemy, ale o opinie.

Ja troche pozno kupilem ta gre, ale lepiej pozno niz wcale bo szkoda byloby przegapic taki tytul.

Opublikowano

ja robiłem ją w maju ub.r. - też późno... teraz jest w plusie, więc jest okazja znów ją zaliczyć, ale inne tytuły zaprzątają mi beret ;)

a ludzie czesciej pisza o tym co jest zle niz dobre, wiec sie nie dziw ;)

Opublikowano

Mimo wszystko dziwne, ze tak malo postow jest w temacie. To taka fajna gra - wydaje mi sie, ze niektorzy mogli ja przegapic myslac, ze to jakis slaby klon GTA, ktore jest po prostu bardziej mainstreamowe.

Edytowane przez saptis

Opublikowano

JC2 jest chyba najbardziej niedocenioną grą tej generacji IMO.

A te przedmioty zwiazane z frakcjami są zaznaczone takimi niebieskimi kropkami. Jeśli nie masz ich na mapie to musi byś jakiś bug.

EHjNu.jpg

Opublikowano

może po prostu odznaczyłeś sobie w legendzie mapy żeby były niewidoczne . kolejne niebieskie kropki pojawiają się wraz z postępami w grze

Opublikowano

A czy nie jest czasem tak że niebieskie kropki pokazują sie na mapie tylko na tym terytorium które mamy pod kontrolą? Grałem niedawno i mam odkrytą tylko mała część dla jednej frakcji i na jej obszarze mam wszystkie kropki, a na reszcie mapy widzę tylko miasta.

Opublikowano

może po prostu odznaczyłeś sobie w legendzie mapy żeby były niewidoczne . kolejne niebieskie kropki pojawiają się wraz z postępami w grze

Wlasnie odwrotnie - zostawilem tylko te niebieskie kropki.

A czy nie jest czasem tak że niebieskie kropki pokazują sie na mapie tylko na tym terytorium które mamy pod kontrolą? Grałem niedawno i mam odkrytą tylko mała część dla jednej frakcji i na jej obszarze mam wszystkie kropki, a na reszcie mapy widzę tylko miasta.

Dokladnie tak - wczoraj wlaczylem i sprawdzilem, okazalo sie, ze niebieskie punkty pokazuja sie jedynie w polu zasiegu wplywow frakcji dla ktorej zrobilem jakas misje - poki co zrobilem jedna dla Reapers.

Okazuje sie wiec, ze to zaden bug i jest tak jak myslalem - niebieskie kropki ukazujace ukryte rzeczy frakcji pokazuja sie dopiero na pewnym etapie gry.

Ta gra wymiata - to kwintesencja sandboxa, tak wlasnie powinna wygladac gra tego typu, wolnosc wyboru, wielki otwarty swiat i masa rzeczy do zrobienia !

W grze jest duzo przydatnych rzeczy - na przyklad licznik pojawiajacy sie co jakis czas przy mini mapie i pokazujacy ile juz gramy, niby drobnostka, bajer, ale przydatne - wczesniej w zadnej grze czegos takiego nie widzialem. Bardzo fajny jest tez radar przy mini mapie pokazujacy obecnosc ukrytej w okolicy paczki.

Wczoraj zrobilem jeden wyscig - trafilem akurat na samolot - fajne, ale cos czytalem, ze jest ich zaledwie 9, wiec troche malo. Poza tym czytalem, ze sa chyba jeszcze jakies Base Jumping Challenge, ale jeszcze zadnego nie widzialem i nie wiem ile ich jest.

Edytowane przez saptis

Opublikowano

oj gosciu gościu xD

ja wczoraj też odpaliłem sobie JC2, jak mi vanquish bokiem wychodził... merceneries mode zrobiłem z 27% na 30%, tak więc trochę poskakałem po wyspie.

wkurza tylko, że nie ma oznaczeń obiektów do rozwalenia, przy kompletowaniu miejscówek... np. wczoraj licznik zatrzymał mi się w bazie wojskowej na 97% i nie mogłem wbić stówy... okazało się, że pomiędzy dwoma budynkami był mały agregat - makabra...

możę jak sobie codziennie pogram pół godzinki, to w końcu zrobię te 75% na trofika ;)

Opublikowano

Przyznam jednak, ze tych niebieskich punktow wczesniej na prawde nie widzialem i byc moze byl to jakis bug, przeinstalowalem gre i bylo ok.

Na szczescie nie musialem kasowac save'a i zaczynac od nowa bo na liczniku mialem juz okolo 8h grania, duzo odnalezionych rzeczy i zaliczonych miejscowek