MichAelis 5 596 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Sa, ale do nich i tak trzeba dojechac czyms, bo malo ich Cytuj Odnośnik do komentarza
milekp 78 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Co ty gadasz? Jak dla mnie pierwszy babol w FC2. Nie zaczynaj - coś przecież trzeba kupić tej jesieni Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 (edytowane) a nie jest tak, ze jak wytniesz juz tych kolesi, to pojawia sie info, ze oboz zostal zajety czy cos... i juz ich tam nie ma pozniej? Anyway multi zas gralem wczoraj i idzie mi coraz lepiej, kwestia przestawienia sie. Dalej n00b ze mnie, ale powoli opanowuje system grania. Wkurzaja oczywiscie najbardziej kamperzy. Zeratul a jak ze sterowaniem. Bo Ubisoft i sterowanie padem w FPSach to nie najlepsze połączenie. Powiedz mi czy sterowanie jest tak dobrze zbalansowane jak w Call of Duty 2, 3 i 4 oraz Bioshocku czy tak źle jak w The Darkness i Far Cry'u Instincts Predator? Co ty gadasz? Jak dla mnie pierwszy babol w FC2. Nie zaczynaj - coś przecież trzeba kupić tej jesieni Wiadomo Miłek, że coś kupię Pomimo iż narzekam jak stara baba to nadal na liście są trzy gry: FC2, Dead Space i F3. Edytowane 28 Października 2008 przez Gooralesko Cytuj Odnośnik do komentarza
Super Big Boss 1 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Pograłem wczoraj chwilę i jakoś mi się gierka nie spodobała Klimat tropikalnej wyspy w Far Cry i Cisis jakoś bardziej mi pasował. W ogóle jak już chcieli zrobić ostry klimat Afrykańskiej wojny to powinno być więcej krwi i syfu, a z tego co widzę to grafa jest bardzo sterylna, no i jakoś szkoda mi strzelać do tych biednych murzynów z zardzewiałymi pistolecikami Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 (edytowane) Sterowanie wypada OK. Nie jest IMO tak dobrze jak w CoD, ale jest naprawde niezle. Skaczesz A, biegniesz wciskajac LS, a jak biegnac wciszniesz B, to robisz wslizg. Celowanie pod LT, RT to strzal, RB to granat, a LB to leczenie. X przeladowanie, B dodatkowo przykucniecie. Bronie zmieniasz na D-padzie. Najlepiej sie ciosa snajperow maczeta, nawet nie pierdna i juz leza... jedyny problem to do nich dojsc Edytowane 28 Października 2008 przez Zeratul Cytuj Odnośnik do komentarza
Gooral 9 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 (edytowane) Sterowanie wypada OK. Nie jest IMO tak dobrze jak w CoD, ale jest naprawde niezle. Skaczesz A, biegniesz wciskajac LS, a jak biegnac wciszniesz B, to robisz wslizg. Celowanie pod LT, RT to strzal, RB to granat, a LB to leczenie. X przeladowanie, B dodatkowo przykucniecie. Bronie zmieniasz na D-padzie. Najlepiej sie ciosa snajperow maczeta, nawet nie pierdna i juz leza... jedyny problem to do nich dojsc Nie mi chodziło o klawiszologię. Tylko o to jak wypada sterowanie naszymi oczami prawą gałką. Bo w Darkness i FC: IP to jest mordęga. Nie da się normalnie wycelować w przeciwników bo sterowanie kamerą zostało źle ustawione i nawet korekty w opcjach nic nie dają. Edytowane 28 Października 2008 przez Gooralesko Cytuj Odnośnik do komentarza
Amer 1 366 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 jesli chodzi o precyzje lokowania się ne celu to... jest niestety zmaszczona wg mnie (coś jak The Darkness własnie), szczególnie gdy porównamy ją z COD chociażby. Jeśli przeciwnik jest daleko (a do tego porusza się) to o bezstresowym "one shot, one kill" praktycznie nie ma tu mowy. jest jeszcze jedna śmieszna akcja, którą z pewnością wyłapał już każdy kto przy FC2 posiedział ciut dłużej: często zdaża się że przeciwnik faszeruje nas ołowiem choć strzela ewidentnie w innym kierunku! Stoi 10 metrów przed nami owrócony tyłem/bokiem i ostro napiernicza z karabinu a pociski trafiają prosto w nas. Zaobserował to już ktoś? a przy okazji: oprawa wizualna jest przepiękna wg mnie Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 no niby tak, bo bron ma odrzut, ale nadaje to grze realizmu IMO. Tylko z drugiej strony czasem niezle sie nastrzelac trzeba by kogos zabic. Cytuj Odnośnik do komentarza
ProChaoS 0 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Jak dla mnie multi to porażka (może za długo grałem w Cod). Bronie zadają mało dmg, czasami trzeba wpakować prawie 2 magazynki żeby położyć przeciwnika. Już nie mówie o takich akcjach, że 2 strzały z granatnika nie zabijają. Bzdura. Do tego słabe sterowanie podczas sprintu i męczące oczy rozmycie. Jak dla mnie multi odpada. 5 rank zrobie i koniec . PS. Widziałem w tym temacie pytania o zwierzęta. Tak są w grze (zebry, antylopy, żubro podobne itd). Tak można je zabić lub rozjechać. Kto co woli. Cytuj Odnośnik do komentarza
Super Big Boss 1 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 (edytowane) No niestety multi w tej grze jest marny, nawet w starym Far Cry był o wiele lepszy Zresztą i tak wątpię żeby ktoś w to grał mając pod ręką GOW2 czy COD Edytowane 28 Października 2008 przez Super Big Boss Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 ja go wole od CoD... w CoD za duzo kamperow, tutaj kampienie az tak duzo wlasnie nie daje, bo trudniej jest kogos sciagnac. Cytuj Odnośnik do komentarza
marcin0903 1 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Mnie denerwuje, że strzla się w głowę 10 kulek gościowi na singlu, a on podnosi się lekko kulawy i kontynuuje wymianę ognia . Cytuj Odnośnik do komentarza
bountyhunter 78 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 (edytowane) Nie mi chodziło o klawiszologię. Tylko o to jak wypada sterowanie naszymi oczami prawą gałką. Bo w Darkness i FC: IP to jest mordęga. Nie da się normalnie wycelować w przeciwników bo sterowanie kamerą zostało źle ustawione i nawet korekty w opcjach nic nie dają. jest normalne. standardowa czulosc daje rade, nie zmienialem i spokojnie sie obracalem wokol siebie, tudziez celowalem z zooma. masz racje, to 'coś' w FC IP to smiech na sali, jak to zobaczylem, to zaczalem sie zastanawiac czy developer kiedykolwiek wczesniej gral w jakiegokolwiek fpsa... tez mnie to dobija, ze czasem caly magazynek pojdzie na jednego kolesia, jesli stoi on z jakiegos wiekszego dystansu ale co poradzic... mam wrazenie, ze wyciagniecie pistoletu i zzomowanie na LT i pare razy strzal szybciej zalatwi sprawe niz karabin z mega-rozrzutem Edytowane 29 Października 2008 przez bountyhunter Cytuj Odnośnik do komentarza
Zeratul 415 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 wczoraj zas pogralem chwile w multi i idze coraz lepiej. Jedyny problem jest ze snajperami, jak w przeciwnej druzynie jest dwoch dobrych snajperow a w twojej zero, to mozesz zapomniec o wygranej. Ja i tam gram commando... zazwyczaj lece bokiem, staram sie wbic na wiezyczki i snajperow z maczety zanim sie zorientuja. Ogolnie coraz lepiej idzie i jest coraz bardziej pozytywnie Cytuj Odnośnik do komentarza
marcin0903 1 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 A mnie wkur*** jeden taki Guard Outpost... Jest on na południowym-zachodzie, blisko safehouse'u i sklepu z bronią, rozwalam tam każdeko, palę, wysadzam wszystko, zbieram amunicję i inne pierdoły, a tu dupa, pokazuje mi go jako nie odbity, coś wie o co chodzi? Ten obóz jest wkurzający bo często kręcę się w tych terenach, no i trzeba jeździć jakimiś uboczami . Mam taki plan na granie w FC2, narazie jadę misje główne przed ostatnią misją zrobie tak jak Zeratul mówił save, skończę grę no i wrócę do poprzedniego i będę rozwalał outposty, robił side missiony itp... A właśnie są jakieś side missiony których nie da rady zrobić później? Czy da radę jakoś sprawdzić tabletki na malarię, a konkretnie ile ich mamy, bo póki co mam, ale nie chcę miec przykrej sytuacji kiedy ich zabraknie ? No i ostatnie pytanie . Przy której misji zapisać, nie będzie tak przypadkiem, że jak zrobię przed ostatnią misję to będę musiał już odrazu jechać i zrobić ją czy będę musiał gdzieś pójść i ją aktywować? Cytuj Odnośnik do komentarza
cureman 1 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Czy w menu glownym idzie wybrac jezyk np En,FR,De,....bo chce kupic ta gre w Niemczech . Ponawiam pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza
TheBesTia 11 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Cholera wie jak to z tymi Niemcami jest... Cytuj Odnośnik do komentarza
danielskii 155 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 ja nie widzialem a z checia bym mial polskie napisy po swietnie zrobionym dead space:) Cytuj Odnośnik do komentarza
cureman 1 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Cholera wie jak to z tymi Niemcami jest... chodzi mi o to czy w europejskiej wer.jest pare jezykow do wyboru w menu chodzi mi o angielski a nie polski Cytuj Odnośnik do komentarza
Fisiu 4 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Szczerze nie interesowałem się tym ale po wstępnych oględzinach gry nie widziałem takiej opcji, musisz być ostrożny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Zysk 0 Opublikowano 29 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Grafika rozkłada na łopatki: zmienne warunki pogodowe, roślinność, dynamiczne oświetlenie, cienie... jak dla mnie mistrz. Inteligencja przeciwników to porażka. Parę razy już zdarzyła mi się sytuacja, że stałem kilka metrów od gostka a on nawet po otworzeniu do niego ognia nie zareagował, tak jakby mnie w ogóle nie zauważył. Wbieganie pod lufę to niestety standard. Faza z przyjmowaniem na klatę tony ołowiu (w stylu zabili go i uciekł) też psuje mocno wrażenia. Spoko jeździ się furami. Multi też daje radę. Tylko bieganie ssie (trzeba trzymać wciśniętą i przechyloną gałkę jednocześnie). Ogólnie warto pograć, przejść i wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza
Hlipo 3 Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Czy da radę jakoś sprawdzić tabletki na malarię, a konkretnie ile ich mamy, bo póki co mam, ale nie chcę miec przykrej sytuacji kiedy ich zabraknie tongue.gif? W trakcie brania przed ostatniej tabletki będzie animacja ukazująca ostatnią tabletkę w pojemniku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Blim 0 Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Tylko bieganie ssie (trzeba trzymać wciśniętą i przechyloną gałkę jednocześnie). Nie trzeba trzymać wciśniętej. Wystarczy raz nacisnąć i puścić i już zasuwa. ^_^ Cytuj Odnośnik do komentarza
bomberman 0 Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 przeszedl juz ktos moze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wiolku 1 592 Opublikowano 30 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Tak jak się spodziewałem. Far Cry 1 mnie znudził(nie ważne, że inny producent), Assasins Creed mnie znudził, to i Far Cry 2 mnie znudził <_< Po pierwszych "zachwytach" gra pokazała swój brudny pazur.(wersja PC). Sztuczna inteligencja to jakaś kpina(jak już kiedyś pisałem są wyjątki; grałem na normalu), respawny, ukazywanie się przeciwników znikąd(zbyt często!), po Crysisie grafa jest już tylko dobra. Misje jak na razie(30% gry) nudne jak flaki z olejem, zbieranie diamencików nie bawi bo ten "upgrade" mało co daje(przynajmniej ja mało odczułem np. przy zwiększonej celności snajpy), o błędach i abstrakcjach nawet nie wspomnę(gdzie są ku.rwa zwierzęta w większych ilościach?). Oczywiście są plusy, ale dla mnie zalewa je fala tsunami pełna niedopatrzeń i bugów. Ubi dało dupy, nie wiem co jest bo "strzelanki" lubię, ale trudno, jest przecież Fallout 3 Bardzo się ciesze, że nie kupiłem tej gry a Ps3 bo bym żałował. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi