Jakuza 116 Opublikowano 9 stycznia 2008 Opublikowano 9 stycznia 2008 Mam taki problem, ponieważ notorycznie u ojca znikała wolna przestrzeń na dysku ( partycja C:, tam gdzie Windows ) - często poprostu robiło się 0Mb miejsca wolnego... . Wczoraj jednak zaobserwowałem ,że są 2 pliczki które zżerają tą przestrzeń - hyberfil.sys oraz pagefile.sys... przy czym z tego co widzę to pliki systemowe...więc jakby nie do usunięcia - Teraz pytanie co z tym fantem zrobić, czy to da się jakoś wyłączyć? or sth? Cytuj
Gość Opublikowano 9 stycznia 2008 Opublikowano 9 stycznia 2008 Wyłącz hibernację i przełącz pamięć wirtualną na inną partycję. Cytuj
Jakuza 116 Opublikowano 9 stycznia 2008 Autor Opublikowano 9 stycznia 2008 Wyłącz hibernację i przełącz pamięć wirtualną na inną partycję. ok, fajnie a jak to zrobić ? Cytuj
drgiro 0 Opublikowano 9 stycznia 2008 Opublikowano 9 stycznia 2008 (edytowane) dodatkowo wylacz punnkt przywracania systemu , ew zmniejsz jego rozmiar panel sterowania - > system - > przywracanie systemu a z tym przezucaniem a co do pamieci wirutalnej to : ekhm ... Cytuje 1.Otwórz przystawkę Zarządzanie komputerem. 2.W drzewie konsoli kliknij prawym przyciskiem myszy węzeł Zarządzanie komputerem (lokalne), a następnie wybierz polecenie Właściwości. 3.Na karcie Zaawansowane w obszarze Wydajność kliknij przycisk Ustawienia. 4.W obszarze Pamięć wirtualna kliknij przycisk Zmień. 5.Na liście Dysk kliknij dysk zawierający plik stronicowania, który chcesz zmienić. 6.W obszarze Rozmiar pliku stronicowania dla wybranego dysku kliknij opcję Rozmiar niestandardowy, wpisz nowe rozmiary pliku stronicowania w polach Rozmiar początkowy (MB) i Rozmiar maksymalny (MB), a następnie kliknij przycisk Ustaw. Kliknij przycisk OK powodzenia Edytowane 9 stycznia 2008 przez drgiro Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 9 stycznia 2008 Opublikowano 9 stycznia 2008 co do Przywracania systemu wystarczy wpisac w uruchom CLEANMGR z tam zakladce wybrac "oczysc" (wykasuje wszystkie procz ostatnieg) oraz tam mozesz usunac jakies pliki offfice,itp Cytuj
Agent_Man 162 Opublikowano 28 stycznia 2008 Opublikowano 28 stycznia 2008 (edytowane) Mam problem z windą XP, a co by się nie rozdrabniać napiszę tu. Od jakiegoś czasu opcja windowsowa dodaj/usuń programy nie chce się odpalić o0 Tzn. po odpaleniu pojawia się jako aplikacja rundll32.exe w managerze urządzeń i od razu się wyłącza. Ktoś wie co to to może dokładnie być ?Ani Kasperski ,ani drugi antywirus z którego korzystam nic nie wykryły ;/ Hilfe! Edytowane 28 stycznia 2008 przez Agent_Man Cytuj
drgiro 0 Opublikowano 28 stycznia 2008 Opublikowano 28 stycznia 2008 Jezeli twierdzisz ze antywir nic nie wykryl to hmm , moze jakis program nazmienial w rejestrze sproboj na nowo zainstalowac iexplorer , tu masz linka do wersji pod sp1 i sp2 , nie spr. legalnosci tj iexplore 7 http://download.chip.pl/download_3977.html No i na przyszlosc radze robic kopie zapasowe =) Cytuj
Gość Opublikowano 28 stycznia 2008 Opublikowano 28 stycznia 2008 Mam problem z windą XP, a co by się nie rozdrabniać napiszę tu. Od jakiegoś czasu opcja windowsowa dodaj/usuń programy nie chce się odpalić o0 Tzn. po odpaleniu pojawia się jako aplikacja rundll32.exe w managerze urządzeń i od razu się wyłącza. Ktoś wie co to to może dokładnie być ?Ani Kasperski ,ani drugi antywirus z którego korzystam nic nie wykryły ;/ Hilfe! Na kompie nie powinno się mieć więcej niż jednego antyvira Cytuj
Agent_Man 162 Opublikowano 28 stycznia 2008 Opublikowano 28 stycznia 2008 Mam problem z windą XP, a co by się nie rozdrabniać napiszę tu. Od jakiegoś czasu opcja windowsowa dodaj/usuń programy nie chce się odpalić o0 Tzn. po odpaleniu pojawia się jako aplikacja rundll32.exe w managerze urządzeń i od razu się wyłącza. Ktoś wie co to to może dokładnie być ?Ani Kasperski ,ani drugi antywirus z którego korzystam nic nie wykryły ;/ Hilfe! Na kompie nie powinno się mieć więcej niż jednego antyvira Jednego używam do protekcji systemu, a Kasperskiego odpalam gdy jakiś syf wejdzie i tamten sobie z nim nie radzi. Takie combo to dobra rzecz, nie marudź ;p Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 28 stycznia 2008 Opublikowano 28 stycznia 2008 te darmowe zazwyczaj pokazuja falszywe alarmy ze jakis plik jest zawirusowany - Norton IS 2007 nic nie znalazl w plikach podejrzanych przez AVG Cytuj
kotlet_schabowy 2 689 Opublikowano 25 maja 2008 Opublikowano 25 maja 2008 Yo, mam pewien problem. W sumie nic bardzo poważnego, ale najszybciej będzie, jak tutaj spytam, bo już mnie męczy ciągłe babranie się z PC. Na PC zainstalowany mam Windows XP Professional SP2, ze wszystkimi potrzebnymi sterownikami i codecami. Jednak po włączeniu pliku filmowego w jakimkolwiek programie, "wyskakuje" mi błąd explorera (film działa normalnie) i drwstn, zawiesza wszystkie okna itd, aż w Menedżerze zadań wyłącze drwtsn.exe. Wtedy wszystko się "odhacza". Co może być problemem ? Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj
Gość Opublikowano 25 maja 2008 Opublikowano 25 maja 2008 Kilka sekund figlowania z Googlem -> http://forum.idg.pl/lofiversion/index.php/t14582.html Cytuj
kotlet_schabowy 2 689 Opublikowano 25 maja 2008 Opublikowano 25 maja 2008 Dzięki. Jednak to nie pomogło do końca. Tzn nie pojawia się komunikat o drwtsn, ale błąd explorera, zamykający mi właśnie explorera, pozostał. Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 10 czerwca 2008 Opublikowano 10 czerwca 2008 elo spotkal sie ktos z czyms takim: wczesniej ,przed formatem tez to mialem, wiec format nic nie pomoze ;/ takie cos wyskakuje co 5-10 min, roznie, strasznie upierdliwe (pipi), zazwyczaj jak wlacze kompa to dziala ok, a kiedy takie cos sie pojawi, wsyztsko wyraznie zwalnia i doprowadza mnie do szewskiej pasji ; / help !! Cytuj
Scorp1on 8 Opublikowano 10 czerwca 2008 Opublikowano 10 czerwca 2008 http://forum.idg.pl/index.php?showtopic=30...amp;mode=linear czesto rozwiazanie mozna znalesc przez google i to w chwilke Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 10 czerwca 2008 Opublikowano 10 czerwca 2008 thx zrobilem tak jak tma pisali ,czyli wylaczylem go mam nadzieje, ze juz komputer nie ebdzie tka zamulal :] Cytuj
Gość ragus Opublikowano 28 czerwca 2008 Opublikowano 28 czerwca 2008 To ja się przy okazji doczepię do tematu Kurde, kosz mi z pulpitu gdzieś uciekł (XP). Czy można jakoś inaczej do niego się dostać? Cytuj
Gość Opublikowano 28 czerwca 2008 Opublikowano 28 czerwca 2008 http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=138971 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 28 czerwca 2008 Opublikowano 28 czerwca 2008 http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=138971 Wielkie dzięki Cytuj
Reiko 12 Opublikowano 12 lipca 2008 Opublikowano 12 lipca 2008 Miałam troszkę problemów z kompem i w końcu doszło do tego, że mam dwa takie same windowsy. Podczas uruchamiania PC, ten pyta się mnie który system ma uruchomić. Oba są na tej samej partycji. Czy jest możliwość odinstalowania jednego z nich bez formatowania? Ew przenieść go na inną partycję i tą partycję sformatować? Cytuj
Gość Opublikowano 13 lipca 2008 Opublikowano 13 lipca 2008 Jak masz dwa? Może masz po prostu błędny wpis w boot.ini tutaj chyba coś jest o tym http://www.frazpc.pl/b/43824 Cytuj
Reiko 12 Opublikowano 13 lipca 2008 Opublikowano 13 lipca 2008 No jak miałam jeden to nie mógł się włączyć. Zainstalowałam więc drugi raz nie kasując partycji, żeby zgrać wszystko ważniejsze na dvd no i sformatować c. No ale jak drugi raz włączyłam to wyskoczyło mi menu z zapytaniem który windows chcę wybrać. Okazało się, że mogę włączyć ten stary, więc nie chce formatować dysku c. No ale teraz mam dwa windowsy. Jeden ten stary co się spsuł. I drugi ten który zainstalowałam, żeby zgrać ważniejsze pliki na płytki. No ale jak mogę włączyć ten stary to po co mi ten nowy? Więc go chcę odinstalować. Cytuj
Gość Opublikowano 13 lipca 2008 Opublikowano 13 lipca 2008 Nie da się raczej już... Nowy nadinstalował się na stary. Po prostu wywal wpis w boot.ini i nie będzie wyboru systemu tylko od razu się włączy. Cytuj
RoL 561 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Opublikowano 26 sierpnia 2008 Ja mam z kolei inny problem. Sciagnal mi sie jakis wirus i niestety windows wlaczal sie na pare sekund, po czym pojawial sie blue screen i komp sie wylaczal. Chcialem wiec zrobic format i zainstalowac swiezego windowsa. System mam na partycji FAT32, ale gdy probowalem zainstalowac winde xp na nowo, nie bylo opcji formatu w systemie FAT, tylko NTFS. Wybralem wiec ostatnia opcje ("bez zmian", czy jakos tak), czyli instalacje na istniejacy system. Wszystko sie elegancko zainstalowalo, ale juz po samej instalce mialem zajete 17GB, wiec sprobowalem zrobic format w partition magic, ale niestety cos sie zje.balo i teraz jak wlaczam kompa, to wyswietla mi sie tylko komunikat, ze system windows nie moze zostac uruchomiony, bo nie mozna odnalezc jakiegos tam pliku lub jest on uszkodzony. Chwilowo odpalilem ubuntu z plytki, ale chcialbym mimo wszystko zainstalowac windowsa. Jakies pomysly? Cytuj
Gość Opublikowano 27 sierpnia 2008 Opublikowano 27 sierpnia 2008 Przejdź na NTFS.. używasz W98, że nie możesz tego zrobić ? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi