Skocz do zawartości

Problem z Windowsem...

Jakuza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Okej ale czy nie pomyślałeś o tym, że pobiera ten ram, ponieważ jest on dostępny? Tzn no aktualnie. Odpalasz jakiś progs i być może [coś mi się tak kojarzy] że winda wtedy zmniejsza swoje zapotrzebowanie i przydziela ram programowi.

Opublikowano

Napisze ktos czy w pelnej wersji W7 bedzie (jest) opcja swobodnego rozmieszczania plikow w folderach. Chodzi mi o to czy da rade przesunac sobie myszka plik gdzie chce i on tam zostanie w tej chwili widze ze nie ma takiej mozliwosci.

Opublikowano

Z tego co sie bawilem to sam sobie mozna rozmieszczac wedlug wasnego widzimisie tylko na pulpicie ;d w folderach nie ma opcji w widoku "autorozmieszczanie" i wszystko jest sztywno.

Czyli gudbaj W7. Dzieki za sprawdzenie.

Opublikowano

A ja spytam tylko tak z czystej ciekawości. Co jest świetnego w tym ustawianiu ikonek krzywo na chama w folderach bez autorozmieszczania, żeby z tego powodu rezygnować ze świetnego systemu na rzecz starego?

Opublikowano

W katalogach tak trzymam pliki i foldery :

10322434.th.jpg

Czyli porzadek raczej jest, na gorze filmy do obejrzenia a na dole obejrzane. niby mozna miec je w katalogach ale wole tak.

Opublikowano

Chciałem sobie kupić dziś 7 ale [może na szczęście ;) ] nie mieli wersji 64bit, bo już wiara wykupiła :<

Opublikowano

W katalogach tak trzymam pliki i foldery :

10322434.th.jpg

Czyli porzadek raczej jest, na gorze filmy do obejrzenia a na dole obejrzane. niby mozna miec je w katalogach ale wole tak.

To stwórz sobie dwa foldery "obejrzane" i "nieobejrzane" by po obejrzeniu filmu przerzucać go z jednego folderu do drugiego. Na to samo wyjdzie i będziesz miał W7. Jeśli mi powiesz, że nie chcesz mieć dwóch kliknięć więcej do filmu to wybierz opcję drugą, czyli folder "obejrzane" i reszta filmów w katalogu głównym. Po obejrzeniu filmu wrzucasz jego folder do "obejrzane" i już.

No naprawdę, masz problemy ;].

Opublikowano

No niby mozna ale mi chodzi tez o to ze np mam katalog z muza i chce sobie kilka interesujacych mnie kawalkow gdzies zgrac i z np. 30 widocznych na ekranie wybrac 10 ktore zgram. Wygodniej jest przesunac je na dol niz stworzyc katalog do ktorego wrzucalbym wybrane kawalki, pozniej go otwierac, kopiowac muze i wracac sie zeby katalog skasowac. A tak w XP moge przesunac kawalki na dol, objechac myszka, CTRL+C i gotowe. Tu chodzi o wygode uzytkowania i nie ukrywam przyzwyczajenia. No i nowe Windowsy maja ochydne ikony folderow i bardzo nieczytelne i brzydko wygladajace nazwy plikow. Szkoda bo na W7 mi zalezy.

Opublikowano

Eee co ma odswiezanie panelu LCD do wyraznosci?O ile sie orientuje jeszcze w CRT samo odswiezanie mialo wyrazny wplyw nie tyle na wyglad co komfort pracy (migotanie).U mnie na LCD mam 60 jak ty i jest ok.System zreszta tez nie pozwala na zmiane wiec chyba cos w tym jest.

Racja większość LCD pracuje w 60hz stricte i nic ponad to! Jak ktos ma problem z jakością obrazu to jedynie kwestia źle dobranej rozdzielczości! tzn takiej która nie jest obsługiwana natywnie...

Opublikowano

kiedys na baterii laptop mi pokazał niebieski ekran i sie uruchomił ponownie po tym zdarzeniu mozilla nie zapamiętuje mi haseł i ciągle musze wpisywać przy logowaniu na e-mail youtube i wszystkie fora

jak ustawic zeby zapamiętywał ?

Opublikowano

Właśnie zainstalowałem sobie Windows 7 Enterprise (trail 90 dniowy ze strony M$) i oto co zauważyłem się na PIERWSZY rzut oka:

- szybsze uruchamianie się win 7 od win xp to bajka

- ładny interface :-)

- programy działają (firefox, tlen, steam/cs:s)

- sam zainstalował sterowniki do sieciówki, karty dźwiękowej i graficznej

Już mam też pierwszy problem! Otóż chciałem sobie przekopiować archiwum i kontakty z tlenu z katalogu, który mam utworzony pod xp do tego w win7, ale kiedy próbuję otworzyć c:/users/user/application data/ wyskakuje mi błąd "odmowa dostępu" (pod win7). Cudowałem z uprawnieniami administratora, właścicielem folderu, udostępnianiem i nic nie mogę ruszyć ;-(

Testy dopiero zaczynam, będę tu wpisywał moje przemyślenia ;-)

Opublikowano

Właśnie zainstalowałem sobie Windows 7 Enterprise (trail 90 dniowy ze strony M$) i oto co zauważyłem się na PIERWSZY rzut oka:

- szybsze uruchamianie się win 7 od win xp to bajka

- ładny interface :-)

- programy działają (firefox, tlen, steam/cs:s)

- sam zainstalował sterowniki do sieciówki, karty dźwiękowej i graficznej

Już mam też pierwszy problem! Otóż chciałem sobie przekopiować archiwum i kontakty z tlenu z katalogu, który mam utworzony pod xp do tego w win7, ale kiedy próbuję otworzyć c:/users/user/application data/ wyskakuje mi błąd "odmowa dostępu" (pod win7). Cudowałem z uprawnieniami administratora, właścicielem folderu, udostępnianiem i nic nie mogę ruszyć ;-(

Testy dopiero zaczynam, będę tu wpisywał moje przemyślenia ;-)

- szybsze uruchamianie jest - klikam ikonke FF i po 3s jest zaladowany juz, na XP sie czekalem z 10-15s, podobnie z AQQ - klikam i pochwili jest. Zobaczymy czy po miesiacu nadal tak bedzie. Z reszta po zalogowaniu 5s i nic wiecej sie nie wczytuje a te same programy w autostarcie co na XP i gotowy system do pracy. Bootuje sie dluzej ale widocznie sporo musi wczytac wczesniej bo troche wazy ;)

- pozmieniali wszystko, nawet gdy wezme klasyczny to musze przerobic pasek START, tam gdzie w XP byl pulpit, IE, WMP (kto wymysil ikonke przejscia na pulpit po prawej stronie?) ja rowniez eksploratora Windows bo te ksiazki zamiast folderow z XP, wielgachne IKONY, mi sie nie podobaja to.

- to jest wielki plus, podpinam po chwili juz gotowy, wczesniej musialem dodac drukarke, znalesc HP, model i dopiero do drukowana sie nadawala ale sterownikow do Hornetu nie znalazl ;)

Ogolnie nie czuje roznicy wiekszej XP -> 7 - dziala szybko (jak naraze ;), sam sobie instaluje sterowniki do nowych urzadzen, nie ma z nim problemow poza zmienionym paskiem start,itp co pisalem wyzej. W dodatku troche przebajerzony - dali automatyczna defragmentacje, indeksowanie plikow,itp to wszystko zwlania nas gdy na chwile odejdziemy na komputer. Ale ogolne wrazenia spoko.

Opublikowano

Miałem na myśli uruchamianie się samego windowsa. Mam kolejny problem :-(

W CS:S pod win7 coś się psuje z dźwiękiem (zainstalowałem najnowsze stery ze strony producenta). Najprawdopodobniej win7 forsuje przestrzenny dźwięk, przez co ja w słuchawkach słyszę tylko niektóre dźwięki. Pod XP działało dobrze...

Następną bajką jest "podgląd na żywo" w miniaturkach. Działa to bardzo losowo (zazwyczaj jest to ostatni obraz przed minimalizacją).

- WMP 12 nie odtwarza napisów w formacie txt! Trzeba instalować zewnętrzne kodeki.

Opublikowano

Co do dzwieku to ja mam taki problem ze o 20-30% dzwiek jest cichszy od tego co mialem na XP jak i W7 czy drajver nie potrafi mi wykryc gosnikow przez AUX gdy podpinam w niebieska dziurke jak przelacze ten kabel z "wierzy" do slotu sluchawek to jest. A co do WMP to syf wiecej nie potrzeba :)

Opublikowano

Następną bajką jest "podgląd na żywo" w miniaturkach. Działa to bardzo losowo (zazwyczaj jest to ostatni obraz przed minimalizacją).

u mnie działa jak należy, nawet film "podgląda" na żywo.

Opublikowano

ale kiedy próbuję otworzyć c:/users/user/application data/ wyskakuje mi błąd "odmowa dostępu" (pod win7). Cudowałem z uprawnieniami administratora, właścicielem folderu, udostępnianiem i nic nie mogę ruszyć ;-(

Dla mnie to idiotyzm. Wlasciciel komputera nie moze przegladac folderu document and settings. Maly tip: ustawienia tlena sa przechowywane w innym folderze wiec musisz poszukac ale i tak wkur wia mnie, ze administrator nie ma dostepu. No ja pier dole.

Opublikowano (edytowane)

A jaką masz wersję?

Z tlenem problem był taki, że domyślnie pliki profilu były w tym folderze, który wspominałem. Szybkie odinstalowanie i podczas nowej instalacji wybrałem inny katalog przechowywania plików. Niemniej jednak coś tu nie gra.

Edit:

Cóż, człowiek uczy się całe życie. Problem z dźwiękiem w CS:S wynikał z... luźnej wtyczki słuchawek! Mam rozgałęźnik na głośniki i słuchawki i słuchawki nie były dociśnięte.

Viva la debila ;D

Edytowane przez Shankor