Gość Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 Ja miałem tylko problem z zainstalowaniem starego audigy 2, kupiłem nową kartę dźwiękową bo nie chciało mi się męczyć i wszystko chodzi jak należy ....mam RC od czasu jak był dostępny i jestem na tyle zadowolony, że do końca roku nabędę albo home premium albo professional. Zero zawieszeń, zero blue screenów, żadnych restartów nic. Przesiadłem się z XP na 7, na viscie nie pracowałem. Najlepsze że mi Audigy 1 zainstalowała się bez żadnych problemów Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 7 jest kozackie jak mi się skończy RC w Marcu kupuję Proffesional Edition za 399 Box Eee, czy to nie za niska cena jak za box? Dzis patrzylem OEM Pro chyba za ok 500zl. Cytuj
Gość Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 OEM home prem. kosztuje 399. A koledze się pomyliły ceny za upgrade z visty Cytuj
Wojtq 801 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 Koleżance wystąpił poważny problem z Vistą. Po włączeniu komputera i ekranie "Zapraszamy" wyświetla się czarny ekran z okienkiem Program eksplorator windows przestał działać trwa wyszukiwanie rozwiązania problemu przez system windows... Coś się ładuje przez krótką chwilę, po czym wywala komunikat, że nie można załadować programu. Co radzicie ? Cytuj
Gość Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 uruchom windę w trybie awaryjnym [F8 podczas rozruchu kompa] Jak będziesz odbierał "podziękowania" od koleżanki, to pamiętaj że to dzięki swoim e-kolegom 1 Cytuj
Gość Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 Ładna mi pomoc <_< zamiast pisać enigmatyczne posty, odp. czy udało się włączyć w trybie awaryjnym, czy nie... <_< 1 Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 ech niektórzy nie doceniają samarytańskiej pomocy Cytuj
Wojtq 801 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 Udało się włączyć w trybie awaryjnym. Sprawdziłem menedżer urządzeń, czy coś tam czasem nie rypło i nic, wszystko w porząsiu. Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 (edytowane) Ej to mój strzał bo visty nie miałem zbyt długo ale czy ów system nie dysponował opcją ostatniej dobrej konfiguracji podobnie jak XP? powinno pomóc, jeśli nic się nie zmieniło to wspomnianą funkcję znajdziesz dokładnie w tym samym miejscu co tryb awaryjny, tzn podczas boot-owania wciskając F8... Jeśli to nie pomoże to spróbuj przywrócić system korzystając z punktów przywracania, gdzieś w akcesoriach było takie narzędzie... Edytowane 9 listopada 2009 przez KiNiO_64 Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 Juz chyba na e-bayu sie bardziej oplaca kupic.Box premium kolo 70-80 funtow czyli mniej niz 400 stowki. Cytuj
Gość Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 W premium nie możesz zmienić języka. Taka opcja jest chyba tylko w Ultimate i Prof. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 Zapomnialo mi sie o tym.Aczkolwiek akurat Eng system to nie jest jakas tragedia. Cytuj
Raptor 226 Opublikowano 9 listopada 2009 Opublikowano 9 listopada 2009 Ja osobiscie wole wersje anglo-jezyczne oprogramowania, wiec pewnie bede sie w przyszlosci nastawial wlasnie na wersje EN, ktora w dodatku jest tansza od naszej rodzimej. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 10 listopada 2009 Opublikowano 10 listopada 2009 (edytowane) Koleżance wystąpił poważny problem z Vistą. Po włączeniu komputera i ekranie "Zapraszamy" wyświetla się czarny ekran z okienkiem Program eksplorator windows przestał działać trwa wyszukiwanie rozwiązania problemu przez system windows... Coś się ładuje przez krótką chwilę, po czym wywala komunikat, że nie można załadować programu. Co radzicie ? Sprobuj tego. Raz.Jesli ma NERO odinstaluj pluginy w WMP. Dwa.W opcjach folderow zaznaczyc opcje by system nigdy nie wyswietlal kafelkow. Zazwyczaj te dwa kroki pomagaja na wiekszosc restartow explorera. Edytowane 10 listopada 2009 przez El Loco Chocko Cytuj
Wojtq 801 Opublikowano 10 listopada 2009 Opublikowano 10 listopada 2009 Raz.Jesli ma NERO odinstaluj pluginy w WMP. Dwa.W opcjach folderow zaznaczyc opcje by system nigdy nie wyswietlal kafelkow. Zazwyczaj te dwa kroki pomagaja na wiekszosc restartow explorera. 1. Nero nie posiada. 2. Na pewno chodzi dokładnie o taką opcję ? Nie znalazłem nic takiego, ani temu podobnego. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 10 listopada 2009 Opublikowano 10 listopada 2009 W polskiej wersji systemu to sie chyba nazywalo "zawsze pokazuj ikony, nigdy miniatury" (komputer/narzedzia/opcje folderow/widok). Ta opcja powinna byc zaznaczona.Wiem ze to glupie ale u mnie to pomoglo gdy mialem viste. Cytuj
Wojtq 801 Opublikowano 10 listopada 2009 Opublikowano 10 listopada 2009 Nie pomogło niestety, jakieś inne sugestie ? Cytuj
Gość Opublikowano 10 listopada 2009 Opublikowano 10 listopada 2009 Jak nie wiadomo o co chodzi , to chodzi o google KLIK 1 Cytuj
Mejm 15 361 Opublikowano 10 listopada 2009 Opublikowano 10 listopada 2009 Wersja RC, na ktorej smigam jest po ang. i w ogole nie robi (przynajmniej mi) to wielkiej roznicy. Intuicja sama dziala (a ynglisza i tak znam). Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 10 listopada 2009 Opublikowano 10 listopada 2009 zmiane jezyka ma tylko ultimate. professional tez ale z poziomu konsoli Cytuj
orion50 632 Opublikowano 10 listopada 2009 Opublikowano 10 listopada 2009 W RC bez problemu się zmienia język ;} bo to Ultimate Cytuj
WisnieR 2 767 Opublikowano 11 listopada 2009 Opublikowano 11 listopada 2009 Zainstalowałem dzisiaj na stacjonarnym W7 Ultimate 64 i podczas pierwszego uruchomienia system automatycznie wybiera mi jako monitor główny coś innego niż monitor komputerowy. Tv i całą reszte mam odłaczoną. Poprostu na monitorze mam tylko czarny ekran i moge na niego wjechać myszką a instalacja przebiega na "innym" monitorze. Domyśliłem się, że jest to tylko wklepane nazwy użytkownika i wstukałem losowe literki i wcisnąłem enter. Zrobiłem tak 2 razy po czym system się załadował z dalej już ręcznie przesawiłem domyślny wyświetlacz na monitor komputerowy. Pytanie. Czy podczas tego pierwszego uruchomienia coś ważnego mogłem ustawić/przestawić? Ewentualnie jak sobie poradzić z tym problemem, żeby przy ponownej instalacji monitor był domyślnym głównym wyświetlaczem. Cytuj
Shankor 1 650 Opublikowano 12 listopada 2009 Opublikowano 12 listopada 2009 Kolejny dziwny problem. Jak próbuję 'uśpić' komputer, to zamiast zrobić sleep wywala mnie do ekranu logowania :-( O co kaman ja nie wiem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi