Gość Opublikowano 28 lutego 2010 Opublikowano 28 lutego 2010 Kup se windows 7 upgrade. Możesz chyba jaką chcesz, byle by miała tyle bit co ta co masz. Cytuj
Gość Opublikowano 28 lutego 2010 Opublikowano 28 lutego 2010 (edytowane) Ile kosztuje taki Windows Upgrade i gdzie/jak to kupic? edit sporo... Ale jak cos, to wrzucac wersje Ultimate 7? Edytowane 28 lutego 2010 przez Gość Cytuj
Gość Opublikowano 28 lutego 2010 Opublikowano 28 lutego 2010 No jak kraść, to miliony, c'nie? ;> Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 28 lutego 2010 Opublikowano 28 lutego 2010 Ile kosztuje taki Windows Upgrade i gdzie/jak to kupic? edit sporo... Ale jak cos, to wrzucac wersje Ultimate 7? Znajdź jeszcze 49 osób chętnych na windows 7 to załatwię wam 50 licencji na wersję PRO - 50USD/szt xD Cytuj
Gość Kuno Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 Jedynie co dostałem do laptopa to płyte z windowsem xp (Producent Recover). Próbowałem na różne sposoby już sformatować ten dysk i nie idzie. Cytuj
Gość Opublikowano 1 marca 2010 Opublikowano 1 marca 2010 W biosie zmień ustawienie [ konkretnie wyłącz jakieś pierdoły od producenta odnośnie bootowania i recovery] Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 2 marca 2010 Opublikowano 2 marca 2010 Muszę przyznać, że spoko ten W7 :] Przez parę dni przeinstalowywałem kilka razy xp i zdecydowałem się ściągnąć [ kupić /stona ] siódemkę w końcu... Sterowniki do grafiki znalazło samo, identycznie ze sterami do karty sieciowej. Przy xpku za każdym razem musiałem gów.na szukać i ręcznie instalować. Teraz tylko została karta muzyczna. Póki co jestem BARDZO zadowolony Cytuj
koniol21 9 Opublikowano 2 marca 2010 Opublikowano 2 marca 2010 (edytowane) Ja siedzę na sevenie od grudnia - i szczerze mowiac nie widzę (poza zmianami w wyglądzie, i dodaniem paru fajnych aczkolwiek zbędnych bajerów) większych zmian. Ot, podrasowana Vista, czyli dalej bardzo dobry system do codziennej pracy. Pisząc pracy - dokładnie to mam na myśli, bo jedyne gry jakie na kompie odpalam to eksel i korel. Automagiczne ściąganie sterów z WU? Bylł w VIscie, o ile jeszcze pamiętam to i w XP było, nie wiem czemu się tym wszyscy podniecają. Jasne ze nowa winda ma wiecej sterownikow do nowego sprzetu juz na starcie, nawet nie trzeba podpinac sieci zeby je zainstalowala, ale to normalna sprawa, do XP czy Visty jak ktos ma troche czasu to sobie v(n)Litem zintegruje i tez kazdy sprezt po instalacji bedzie miał je zainstalowane. Edytowane 2 marca 2010 przez koniol21 Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 2 marca 2010 Opublikowano 2 marca 2010 Ja po prostu wypowiadałem się na podstawie je.bania się z jakimś lipnym xpekiem. W aspekcie konfiguracji wstępnej niebo a ziemia. Cytuj
koniol21 9 Opublikowano 2 marca 2010 Opublikowano 2 marca 2010 Ja po prostu wypowiadałem się na podstawie je.bania się z jakimś lipnym xpekiem. W aspekcie konfiguracji wstępnej niebo a ziemia. Nie mowie ze nie, ale tez jakims mega cudem to ten windows nie jest. Dziwi mnie to cale narzekanie na viste i zachwyt sevenem - toz to jest ten sam system praktycznie. Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 3 marca 2010 Opublikowano 3 marca 2010 Odnośnie problemów z widocznością windowsa xp, imo nie ma sensu bawić się w takie coś. Najlepiej postawić sobie virtual boxa i tam wgrać xpeka, osobiście tak mam do softu typowo z czasów kamienia łupanego i wszystko działa bez problemów. Cytuj
kasuro 34 Opublikowano 3 marca 2010 Opublikowano 3 marca 2010 Czy wersja x64 wykryje mi pełny ram w lapku czyli 4gb? Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 4 marca 2010 Opublikowano 4 marca 2010 up: tak Mam pytanie. Komputer mam podlaczony do neta kablem ale mam tez antenke wi-fi.Przy uruchomieniu zamiast sie laczyc od razu z siecia pokazuje sie tylko komunikat o dostepnosci wielu sieci.Jest wtedy siec niezidentyfkiwana (publiczna) oraz domowa do ktorej chce sie podlaczyc.Musze ta pierwsza wylaczyc a dopiero potem polaczyc sie z docelowa.Bezsens jakis.Znaczy bylo dobrze do jakiegos czasu.Ot z jakiegos powodu nagle cos sie ja nie wiem, przlaczylo czy cos ;/ Jak ustawic by laczylo mi sie z netem poprzez kabel a nie probowalo nawet szukac wi-fi?Karte (wi-fi) probowalem wylaczac ale nic to nie dalo? Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 4 marca 2010 Opublikowano 4 marca 2010 Najprościej było by fizycznie usunąć kartę wifi z kompa jak nie to nie wiem ja nie mam takiego monitu o wyborze sieci jak ty, chociaż też mam 2 karty i neta raz z kabla raz od sąsiadki Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 4 marca 2010 Opublikowano 4 marca 2010 up: tak Mam pytanie. Komputer mam podlaczony do neta kablem ale mam tez antenke wi-fi.Przy uruchomieniu zamiast sie laczyc od razu z siecia pokazuje sie tylko komunikat o dostepnosci wielu sieci.Jest wtedy siec niezidentyfkiwana (publiczna) oraz domowa do ktorej chce sie podlaczyc.Musze ta pierwsza wylaczyc a dopiero potem polaczyc sie z docelowa.Bezsens jakis.Znaczy bylo dobrze do jakiegos czasu.Ot z jakiegos powodu nagle cos sie ja nie wiem, przlaczylo czy cos ;/ Jak ustawic by laczylo mi sie z netem poprzez kabel a nie probowalo nawet szukac wi-fi?Karte (wi-fi) probowalem wylaczac ale nic to nie dalo? Opcje internetowe - polaczenia i tam asz liste polaczen LAN. WYbierasz, zaznaczasz jakos domyslne i ustawiasz aby laczylo zawsze albo polacz jesli nie ma polaczenia czy jakos tak. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 4 marca 2010 Opublikowano 4 marca 2010 No dzieki, obczaje temat w sobote. Cytuj
qb3k 946 Opublikowano 4 marca 2010 Opublikowano 4 marca 2010 Kłeszczyn numero uno: przy instalce siódemki wybrałem opcję aby mój stary xp leżał sobie na C: w folderze 'windows.old'. Czy jest mi to potrzebne do czegoś oprócz ewentualnych problemów z W7? Czy może ma jeszcze jakieś inne, supertajne zastosowanie? Kłeszczyn cwaj: da się gdzieś ustawić żeby przy instalowaniu programów zmienić domyślną ścieżkę (zastąpić C:\Program Files\ inną)? Cytuj
Gość Opublikowano 4 marca 2010 Opublikowano 4 marca 2010 Da się, nie pamiętam gdzie. Chyba w system>cośtam>zaawansowane>ustawienia jakieśtam. Nie chce mi się sprawdzać. Co do kłeszczyn namber łan, nie nie ma to tajnego zastosowania. 1 Cytuj
Hubi. 39 Opublikowano 6 marca 2010 Opublikowano 6 marca 2010 Kiedyś się bawiłem w komputerze, żeby zwiększyć jego wydajność, i się to udało, ale również coś zyebałem bo zmieniłem profil użytkownika z administratora na inny i teraz już nie moge się zmienić z powrotem na administratora jest to o tyle uciążliwe, że treaz nawet nie moge zmienić godziny lub zainstalować power pointa. A jak chce zmienić użytkownika to proszą o hasło? How do I fix it? Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 8 marca 2010 Opublikowano 8 marca 2010 Odlaczylem karte wi-fi fizycznie od kompa, ale problem nie ustapil.Oczywiscie nie wyswietla juz polaczen bezprzewodowych ale wciaz jest zle. Takie cos mam po uruchomieniu komputera.Powinno laczyc z BTHomeHub.Generalnie wydaje sie jak by polaczenie z internetem bylo, ale tak nie jest. Musze kliknac "Polaczenie lokalne" przy sieci niezidentyfikowanej i ja wylaczyc. Pojawia sie wtedy obraz jaki jest ponizej. Teraz juz wystarczy kliknac "X" i system zaczyna wyszukiwac problemy.Znajduje je, naprawia i laczy z internetem (w koncu). Czy ja cos zle zrobilem czy jak?Jaka karta? Nie umiem znalesc przyczyny. Cytuj
Gość Opublikowano 8 marca 2010 Opublikowano 8 marca 2010 Daj screena ze "zmień ustawienia karty sieciowej" [w momencie kiedy masz 2 połączenia]. Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 8 marca 2010 Opublikowano 8 marca 2010 Jest tylko takie cos.Jak ja wylaczyc i wlaczyc ponownie internet znowu dziala i jest tylko polaczony z BTHome... Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 16 marca 2010 Opublikowano 16 marca 2010 (edytowane) Na standardowym koncie administratora prosi cie o hasło?? tak w ogóle to zakładałeś jakieś hasło na to konto? Jeśli założyłeś sobie hasło na konto które ma uprawnienia administratora, ale nie na konto administrator wbudowane w windows nic prostszego po prostu uruchom komputer w trybie awaryjnym (F9 podczas rozruchu kompa) i zaloguj sie jako standardowy administrator. Domyślnie standardowy admin nie mam żadnego hasła (większość ludzi podczas instalacji windy pomija nadanie hasła admina ) Jeśli natomiast zmieniłeś sobie uprawnienia do standardowego konta administratora za pomocą jakiegoś badziewnego programu do tweakowania systemu to możesz liczyć tylko i wyłącznie na to że faktycznie był on badziewny i że nie ustawił zbyt restrykcyjnej polityki zabezpieczeń systemu! w tym przypadku uda ci się zresetować hasło za pomocą sprytnego programiku który niegdyś napisałem na własny użytek LINK DAM JAK ZNAJDĘ ŹRÓDŁA PROGRAMU Edit: nie znalazłem swojego starego programu ale szybko napisałem nowy http://www.4shared.com/file/242714858/3b7e34d5/Haso.html wybierasz usera i podajesz nowe hasło proste prawda? czasem nie działa... Edytowane 16 marca 2010 przez KiNiO_64 Cytuj
Gość Oran Opublikowano 29 marca 2010 Opublikowano 29 marca 2010 W win7 acronis działa? Czy może jest coś lepszego do zrobienia backupu, tak by już nigdy nie bawić się w formaty? ;] A może win7 ma w sobie dobry program do tego? Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 29 marca 2010 Opublikowano 29 marca 2010 Wpisz w pole wyszukiwania "utworz dysk naprawy systemu" to powinno ci wystarczyc. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi