rinzen 966 Opublikowano 23 grudnia 2012 Opublikowano 23 grudnia 2012 @Shankor Możesz skorzystać z Acronis True Image jeśli to są dyski WD (z tego co pamiętam WD udostępnia całkowicie darmową wesję pakietu pozwalającą na migrację pomiędzy ich dyskami) ale ja osobiście bym się skłaniał ku Clonezilla, która jest raczej user UNfriendly ale coś kosztem czegoś i w zamian za trudną obsługę dostajesz narzędzia, które przynajmniej nie posypią obrazu. Z programów robiących hot image raczej bym nie korzystał (np. DiskImageXML), bo to najczęściej kończy się reinstalacją systemu albo jego naprawą po odtworzeniu obrazu. @łosion jeśli av tego nie wykrywa, plik sam wraca a usunięcie spod konsoli (wraz z wyczyszczeniem SVI gdzie pewnie siedzi) nie pomaga to pozostaje ComboFix ale to jest naprawdę ostatnia deska ratunku 1 Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 23 grudnia 2012 Opublikowano 23 grudnia 2012 Greah, a jak skasować folder który w utworzył się na dysku C po używaniu Combofixa? Tylko tryb awaryjny? Czy może jest w nim jakaś opcja? I czemu napisałeś że to tylko ostateczność? Coś nie tak z tym programem? Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 23 grudnia 2012 Opublikowano 23 grudnia 2012 Niestety nie udało się. Ściągnąłem Clonezilla clonezilla-live-2.0.1-15-i486.iso, wypaliłem, uruchomiłem, kopiowało, sprawdziło spójność plików, na stary dysku i systemie sprawdziłem czy są pliki na nowym. Ale jak odłączyłem stary dysk to nowy nie uruchomił systemu, był tylko czarny obraz i migająca spacja. :-( Cytuj
Gość DonSterydo Opublikowano 29 grudnia 2012 Opublikowano 29 grudnia 2012 Często mam tak (np. teraz), że na lapku mam tylko przeglądarkę otwartą, a system tak muli i wiatrak w lapku tak napiernicza jakby komputer obliczał w locie masę czarnej dziury - jakieś sugestie o co kaman? Cytuj
Okie from Muskogee 2 853 Opublikowano 30 grudnia 2012 Opublikowano 30 grudnia 2012 (edytowane) Dysk masz zaje.bany danymi, a wiatrak kotami z koca. Na początek. Edytowane 30 grudnia 2012 przez acidizer Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 5 stycznia 2013 Opublikowano 5 stycznia 2013 Panowie pytanie nooba. Oryginalny windows 7 home z laptopem samsungr519, nic nie kombinowalem z partycjami i jest w stanie niezmienionym hdd od zakupu. Chcialbym mowiac staroszkolnie zrobic formata partycji systemowej, zainstalowac winde z recovery i nie miec jakiejs dziwnej zmoty, ze system nie moze odnalezc driverow i cos nie dziala. 1. Jak wejsc w ogole do recovery i co tam wybrac zeby sie zrobil format tylko dysku "C" i zeby sie ladnie system postawil. 2. Mozna teraz zrobic kopie sterownikow wszystkich zeby pozniej bez problemu je poinstalowac? Sorras za pytania dziecka ale ja z instalowaniem systemu swoja przygode na win xp zakonczylem. :] Cytuj
Okie from Muskogee 2 853 Opublikowano 5 stycznia 2013 Opublikowano 5 stycznia 2013 Ja mam recovery na osobnym dysku. Jako jedyne, nic więcej tam nie ma. Ma to formę zwykłej aplikacji, ale jak to działa, to nie miałem jeszcze potrzeby próbować. Sterowniki i wszelkie informacje systemowe masz w tym recovery, po to jest. Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 5 stycznia 2013 Opublikowano 5 stycznia 2013 Panowie pytanie nooba. Oryginalny windows 7 home z laptopem samsungr519, nic nie kombinowalem z partycjami i jest w stanie niezmienionym hdd od zakupu. Chcialbym mowiac staroszkolnie zrobic formata partycji systemowej, zainstalowac winde z recovery i nie miec jakiejs dziwnej zmoty, ze system nie moze odnalezc driverow i cos nie dziala. 1. Jak wejsc w ogole do recovery i co tam wybrac zeby sie zrobil format tylko dysku "C" i zeby sie ladnie system postawil. 2. Mozna teraz zrobic kopie sterownikow wszystkich zeby pozniej bez problemu je poinstalowac? Sorras za pytania dziecka ale ja z instalowaniem systemu swoja przygode na win xp zakonczylem. :] Jak uruchamiasz lapka i jest logo Samsunga to klikasz F4 i wtedy bootuje sięRecovery Samsunga gdzie masz rózne opcje, łącznie z postawieniem od nowa na czysto systemu. Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 Wie ktoś o co tutaj chodzi? Załącza mi się to cholerstwo sam nie wiem dlaczego, jak już zacznie pożerać CPU to nie da się praktycznie systemu używać. Szkoda, że update z Win 7 do Win 8 jest prosty, a w drugą stronę tylko tracąc wszystkie dane . Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 Wejdź w Usługi, powyłaczaj je i sprawdź co wyszło. Po kolei włączaj każdą to znajdziesz winowajce. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 Dziekuje panowie za odpowiedzi. Jest mozliwosc utworzenia plyty recovery z poziomu windowsa samego? W razie gdyby cos bylo nie tak z ta partycja recovery? Cytuj
Okie from Muskogee 2 853 Opublikowano 6 stycznia 2013 Opublikowano 6 stycznia 2013 O utworzenie takiej płyty windows mi od początku codziennie przypomina ("Konfiguruj kopię zapasową" w wiadomościach dotyczących problemów z komputerem). Ta kopia chce być właśnie na płytę wrzucona, więc jest to to, o co ci może chodzić. A z tą partycją recovery, to za mocno się boisz. Nic ci się nie stanie, laptop wróci do ustawień fabrycznych i tyle. Będzie "świeży"..., o ile z hardem wszystko w porządku. Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 13 kwietnia 2013 Opublikowano 13 kwietnia 2013 Czasem uruchomi się komputer normalnie jest piknięcie na starcie komputer chodzi szybko jest ogólnie ok. Ale czasem nie ma piknięcia i jest całkiem czarny ekran a słychać że komputer chodzi a czasem jest piknięcie ale komputer bardzo muli.Czego może być to przyczyną? Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 13 kwietnia 2013 Opublikowano 13 kwietnia 2013 Kiedyś po ilości i długości dźwięków speakera łatwo było ustalić przyczynę problemu. Z którą windą, przede wszystkim, masz problem. Cytuj
grzybiarz 10 314 Opublikowano 14 kwietnia 2013 Opublikowano 14 kwietnia 2013 (edytowane) Polecam programik Autoruns. Ma autoryzację Microsoftu:), program wyświetla wszystkie usługi jakie wyświetlane są na starcie, kasujemy od razu wpisy z rejestru. U mnie po 3ech latach, było kilka wadliwych wpisów. Kilka dodatkowych też usunąłem - jak np. ładowanie dysku GG i robienie tychże ikonek. Nie używam tego to po co się to pcha do Windowsa. Polecam każdemu, no i wcześniej jakaś kopia rejestru w razie czego.Szarku, u Ciebie problem jest chyba nie z softem, a ze sprzętem. Edytowane 14 kwietnia 2013 przez grzybiarz Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 21 kwietnia 2013 Opublikowano 21 kwietnia 2013 jak nic mi nie pomoże to tez chętnie skorzystam z programu powyżej. u mnie problem wygląda tak, ze wczoraj spadł zonie lapik na podłogę i sie od razu zwiesił. po zresetowaniu załączył sie z miejsca mulic. włącza sie chyba z 5 minut. jakies porady, jak moge to samodzielnie sprawdzic, czy system mi nie zwariowal, moze pamiec RAM sie uszkodzila ? Cytuj
raven_raven 12 014 Opublikowano 21 kwietnia 2013 Opublikowano 21 kwietnia 2013 Na moje oko laika to coś z twardym dyskiem mogło się stać. Cytuj
lmz 48 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Oczywiście, że z dyskiem. Nic nie kombinuj tylko jak najszybciej zgrywaj najważniejsze dane póki w ogóle jeszcze chodzi. Dysk tak czy tak do wymiany. Cytuj
MEVEK 3 614 Opublikowano 22 kwietnia 2013 Opublikowano 22 kwietnia 2013 zgralem i podalem znajomemu. bawi sie w doktorka Cytuj
Manor 645 Opublikowano 2 maja 2013 Opublikowano 2 maja 2013 Panowie, mam problem z laptopem i świeżo zainstalowaną windą 7. Otóż lapek ma z 6 lat i dotąd śmigał na XP, aby włączyć połączenie z netem bezprzewodowe, albo bluetooth trzeba przesunąć taki suwak na obudowie i tam wybrać opcje (Fujitsu Siemens Esprimo V5545). Otóż po zainstalowaniu win 7 przesuwanie suwakiem nie daje żadnego efektu. Co najgorsze, producent nie udostępnia żadnych sterowników pod win7. Co na to poradzić? Komputer w ogóle nie widzi, że karta sieciowa jest włączona (w BIOSie jest włączona). Cytuj
canuks 63 Opublikowano 2 maja 2013 Opublikowano 2 maja 2013 Panowie, mam problem z laptopem i świeżo zainstalowaną windą 7. Otóż lapek ma z 6 lat i dotąd śmigał na XP, aby włączyć połączenie z netem bezprzewodowe, albo bluetooth trzeba przesunąć taki suwak na obudowie i tam wybrać opcje (Fujitsu Siemens Esprimo V5545). Otóż po zainstalowaniu win 7 przesuwanie suwakiem nie daje żadnego efektu. Co najgorsze, producent nie udostępnia żadnych sterowników pod win7. Co na to poradzić? Komputer w ogóle nie widzi, że karta sieciowa jest włączona (w BIOSie jest włączona). znajdź " najnowsze stery " do karty sieciowej i instaluje je rencznie ... na pewno bedzie "krzyczeć " ze nie kompatybilne lub bez certyfikatu mimo to akceptuj i instaluj . najlepiej instalowac po przez aktualizację sterownika i podanie dokładnej bezpośredniej ścieżki Cytuj
Manor 645 Opublikowano 3 maja 2013 Opublikowano 3 maja 2013 (edytowane) Poszukałem tutaj: https://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProductFamily=Wireless+Networking&ProductLine=Intel%C2%AE+Wi-Fi+Products&ProductProduct=Intel%C2%AE+Wireless+WiFi+Link+4965AGN&ProdId=2753&LineId=1784&FamilyId=1783 zainstalowałem najnowsze i trochę starsze i nic... dalej nie reaguje. moja karta to Intel® Wireless WiFi Link 4965AG Edytowane 3 maja 2013 przez Manor Cytuj
KiNiO_64 18 Opublikowano 26 lipca 2013 Opublikowano 26 lipca 2013 Poszukałem tutaj: https://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&ProductFamily=Wireless+Networking&ProductLine=Intel%C2%AE+Wi-Fi+Products&ProductProduct=Intel%C2%AE+Wireless+WiFi+Link+4965AGN&ProdId=2753&LineId=1784&FamilyId=1783 zainstalowałem najnowsze i trochę starsze i nic... dalej nie reaguje. moja karta to Intel® Wireless WiFi Link 4965AG wejdź na stronę http://www.intel.com/p/en_US/support/detect i sprawdź czy automatyczna aktualizacja wykryje ci tę kartę? jeśli nie to znaczy że potrzebujesz jeszcze dodatkowych sterowników od producenta lapka (do kontrolera urządzeń)... Cytuj
SpacierShark123 1 510 Opublikowano 5 sierpnia 2013 Opublikowano 5 sierpnia 2013 Zainstalowałem windows 8 ale nie mogę na nim zainstalować net.framework 3.5(potrzebny do działania chociażby batmana AC )wywala mi cały czas błąd 0x800f0922.Szukałem w internecie i nie znalazłem żadnego rozwiązania.Może wiecie jak to naprawić albo obejść. Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 5 sierpnia 2013 Opublikowano 5 sierpnia 2013 Zainstalowałem windows 8 ale nie mogę na nim zainstalować net.framework 3.5(potrzebny do działania chociażby batmana AC )wywala mi cały czas błąd 0x800f0922.Szukałem w internecie i nie znalazłem żadnego rozwiązania.Może wiecie jak to naprawić albo obejść.hmm zgodnie z tym http://msdn.microsoft.com/pl-pl/library/hh506443.aspx jest on juz dolaczony tylko trzeba go odpalic sprawdzales to? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi