SpacierShark123 1 474 Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2013 Tak i dalej ten sam błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2013 Nie mam problemu (no raczej) z windowsem, ale mam pytanie: używacie jakiegoś programiku do czyszczenia powłok tzw. shella? Chodzi o kliknięcie prawym klawiszem myszy na np. folder, u mnie jest za dużo syfnych programów, jakiś zakup muzyki online, czyść tutaj, repair tutaj, fix tutaj, skanuj tutaj. Gdy kliknę na dowolny plik, nie tylko folder, wyświetla mi się mnóstwo niepotrzebnych funkcji. Kiedyś opcję kasowania tego syfu, miał fajny, polski programik - Odkurzacz, ale coś chyba usunęli w którejś wersji. Jakiś dobry programik do czyszczenia syfu? Advanced system Care daje radę, ale nie ma tej opcji kasowania "powłok". Cytuj Odnośnik do komentarza
Xord 50 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) Mam problem z komputerem ale raczej to jakiś błąd w systemie jest bo kiedy kliknę zamknij to niby zamyka ale po wygaśnięciu ekranu stoi i nie reaguje co robić ? Windows 8.1 jakby co. Never mind Edytowane 14 Grudnia 2013 przez Xord Cytuj Odnośnik do komentarza
BoryzPL 254 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Wie ktos co moze byc przyczyna, ze czasem podczas zaladowania win8 nie zostaje zaladowany kursor? Strasznie mnie to wpienia jak czasem na szybko chce odpalic sprzet a tu ni (pipi)a, czasem z 4-5 restartow trzeba zrobic. A potem zas kilka tygodni chodzi bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 nie wiedziałem, gdzie napisać, więc może tu: mam rozkminę; niedługo kupuje nowy komp i bede musiał wybulić także na system operacyjny. Obecnie siedze na Windowsie 7 dodawanym do laptopa, a teraz do stacji graficznej potrzebuje już windy 7 pro lub windowsa 8 by udzwignal te 16/32 gb ramu(pozniej) Tylko, czy ten windows7 to mi starczy na trochę? W sensie, cyz programy dalej beda wychodzić na ta wersje systemu? 8mka niby bardziej przyszlosciowa, ale czytalem ,ze sa problemy z adobe CS 6 i w ogole nie podoba mi sie raczej. Help! Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Maca kup sobie skoro potrzebujesz do pracy. Najlepsze wyjście. Cytuj Odnośnik do komentarza
wozek 77 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 7 spokojnie pociagnie jeszcze 2 lata. w tym roku anno domini 2014 maja wygasa dopiero SUPPORT na xp. Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 sprawa zalatwiona, biore raczej zwyklego 8.1 (do 128 gb ram) a jest tanszy niz 7 PRO (do 192 gb ramu) Cytuj Odnośnik do komentarza
wozek 77 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 tos z(pipi)al amen Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 czemu? pytalem sie tez na forum ludzi "z branzy" dizajnerskiej i kazdy pisal, ze 8.1 i CS6 się lubią i wszystko szybciutko i elegancko działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Tak bardzo będziesz widział różnice między 128, a 192 GB RAMu? Mega liczby jak dla mnie:) --- Mam inny problem: nie działa mi myszka i klawiatura na win xp. Ojcu chciałem zrobić kompa, gdzie była zmieniana grafa, ale nie odinstalowane stare stery innej firmy. W dodatku komp, to netbook, bez cd romu, ale jakoś udało mi się zrobić formata - zresztą odpalilem Linuxa z pena i tam mysz i klawa dziala. U kolegi zainstalowalismy xpeka na nowo i tu mysz i klawa dziala. przychodzę na chatę, podlaczam i tu nie dziala. Dlaczego? Czysty Windows, w biosie klawa dziala. Koleś ma klawe mysze na porty PS2, ja USB, w tym problem? Ale Windows przecież czysty, zresztą na linuxie wszystko chodzi. o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza
Banny 2 656 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Chodzi o to, ze zwykly 7 maksymalnie dzwignie 16 gb ramu, a ja bede uderzal w tym roku dobic do 32. Wiec juz wole doplacic na system, a nie dwa razy zmieniac. Win 8.1 w wersji zwyklej dzwignie do 128, wiec taki mi odpowiada, a jest tanszy od win7 pro. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 9 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 Czesto po wlaczeniu komputera obraz nie jest dostosowany do tego co sobie zazyczylem. Mam na mysli kontrast, jasnosc itd. Musze wywolywac panel sterowania nVidia i tam znowu potwierdzic. Czesto tez to sie dzieje podczas normalnego uzytkowania. Ogladam film na YT wracam do pulpity i cyk, znowu. Zaznaczone mam w opcjach zeby uzywalo ustawien nvidia a i tak sie sra non stop to. Troszke irytujace. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Słuchajcie na moim ultrabooku którego naprawdę sporadycznie korzystam jedynie do filmów i neta i który nie służy mi do masturbacji w łóżku od jakiegoś czasu mam problem gdyż dysk mi non stop muli, użycie jest 100%, czasem jest 50-60%, ogólnie komp chodzi jak gó.wno mimo że programów odpalonych i zainstalowanych jest garstka. Mam wykupionego nortona więc nie sądze żeby jakiś syf się zagnieździł co robić pomuszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 A wiesz, że Norton może spowalniać pracę systemu, albo dysku? Ja po zainstalowaniu go zauważyłem, że komp dłużej myśli nawet przy uruchamianiu folderów, ale nie odinstalowałem go, bo dobrze chroni kompa. Co więcej, Norton kutwasi też pracę niektórych programów. Dziwny jest, ogólnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 (edytowane) Mazzeo, odpowiednim programikiem, zmierz temperaturę dysku. Normalnie powinno być ok. 30 stopni. U mnie na starym kompie, po paru minutach było 60..., przez co komp chodził jak kupa. Nie pamiętam nazwy programiku , ale w google na bank coś znajdziesz. Jeżeli to temperatura, to albo zmień dysk, albo pozbieraj kurz odkurzaczem, lub sprężonym powietrzem. Edytowane 11 Czerwca 2014 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
Suavek 4 628 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Czy muli nieprzerwanie? Jak długo pozostawiałeś go włączonego maks? Jaki OS? Przeleć system CClenaerem. Możesz zostawić kompa na dłuższy czas włączonego, by sprawdzić, czy nie przestaje mulić po jakimś czasie. Być może system coś próbuje zaktualizować, tudzież indeksuje pliki. W zależności od OS możesz spróbować wyłączyć indeksowanie dysków - a nuż coś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 (edytowane) system na początku od razu muli na 100%, po paru minutach zaczyna spadać, czasem do 20-30%, by potem randomowo znowu wzrosnąć do 100%. System to win 8.1 Spróbuje odinstalować nortona i sprawdzę czy to nie przez niego. Edytowane 11 Czerwca 2014 przez MaZZeo Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Wracam do tej sprawy, jakie programy najlepiej ściągnąć by przetestować działanie dysku, jego pracę, temperaturę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Bansai 11 198 Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 (edytowane) Jesli chodzi o temperature i ogolny stan dysku to polecam Crystal Disk Info (instalacja niestandardowa ofc zeby ci toolbara nie wpieprzylo). Co do uzycia dysku to google podpowiada windirstat, choc sam nigdy nie potrzebowalem czegos takiego sprawdzac wiec nie moge dac gwarancji ze to jest to czego potrzebujesz. Edytowane 25 Czerwca 2014 przez Señor Member Cytuj Odnośnik do komentarza
Kazuun 221 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Mam takie małe pier... dzielone (pipi) co mi wyskakuje randomowo w trakcie przeglądania neta/grania. Potrafi wywalić się nawet 10 razy pod rząd, średnio co 3 sekundy. http://i.imgur.com/4u8BCCB.jpg Jak to naprawić? Reinstal Flasha nie pomógł. Wyłączenie Antyvira tez nie. Reinstalnąć Chrome? Edytowane 16 Listopada 2014 przez Kazuun Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 (edytowane) hej, czy jak komuś padnie Windows, to czy wcześniej mogę zrobić kopię plików i trzymać ja na drugim kompie i w razie awarii, wgrać to na nowy dysk? czy czasem nie trzeva potraktować nowego dysku jakimś bootloaderem? pilne Edytowane 19 Grudnia 2014 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 (edytowane) Poprzendi post http://www.psxextreme.info/topic/59340-problem-z-windowsem/page-33?do=findComment&comment=3286454 Kurde, to może inaczej. Mam nowy dysk i nie wystarczy na niego skopiować plików z windowsem, trzeba jeszcze go chyba przerobić, by się sam bootował/odpalał. Czym? Edytowane 19 Grudnia 2014 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
maciekww28 848 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 a nie ustawiasz tego w biosie? - f2 przy starcie - boot, przesuwasz nowy dysk na pozycję nr1, zapisujesz zmiany, restart Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Właśnie nie, bo stare uszkodzone dyski się odpalają z windą, a nowiutki z Allegro, sformatowany na NTFS i skopiowane ma pliki z dysku C i lipa. Wiem, że się robi np. autobootującego pena, a nie wystarczy tylko zgrać pliki, tutaj pewnie podobnie:/ Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi