Yano 3 697 Opublikowano 19 grudnia 2014 Opublikowano 19 grudnia 2014 ale co dokładnie zrobiłeś? skopiowałeś ręcznie katalogi z windowsem na nowy dysk zamiast zainstalować windows z płyty? Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 19 grudnia 2014 Opublikowano 19 grudnia 2014 Tak Yano, dotychczas to działało. Stary windows xp, nie ma takich zabezpieczeń. Z tym, że pliki ukryte i systemowe to nie wszystko. Na dysku musi być jakiś bootloader, chyba to da rade: http://www.cdrinfo.pl/download2.php?filename=software/EasyBCD%202.2.exe&id=9226091742&baza=soft&v=0 Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 19 grudnia 2014 Opublikowano 19 grudnia 2014 zakładam że cała ta zabawa z przegrywaniem windowsów wynika z tego że chcesz zachować zainstalowane programy i inne rzeczy. mimo to może jednak warto zainstalować całość na nowo, troche dłużej to będzie trwało ale przynajmniej windowsy będą ci szybciej chodzić gdy będą zainstalowane na świeżo Cytuj
Ma_niek 870 Opublikowano 11 marca 2015 Opublikowano 11 marca 2015 Mam taki problem z windows 7. Po prostu nie odpala mi zadnych plkow exe. Klikam na jakis plik i kreci sie tylko te kólko a programy/gry sie nie odpalaja wogóle. Wirusów wg Avasta nie mam. Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 27 kwietnia 2015 Opublikowano 27 kwietnia 2015 (edytowane) A ja mam tkai problem, że nie mogę skopiować plików na dysk C. Mam Win8.1, ikonka Windowsa przy dysku, i nie wiem, ale pewnie chodzi coś z prawami administratora. Tyle, tylko, że mam jedno konto główne i to ja jestem (pipi)ym administratorem, więc po co te zabezpieczenia? Edytowane 27 kwietnia 2015 przez grzybiarz Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 27 kwietnia 2015 Opublikowano 27 kwietnia 2015 Moze masz kontrole rodzicielksa wlaczona przez mame i nie mozesz kopiowac gifow z fiu tami Cytuj
Czoperrr 5 241 Opublikowano 9 czerwca 2015 Opublikowano 9 czerwca 2015 Jak usunąć pozostałe lub uszkodzone pliki z menu start w Win 8.1? Mam problem z wywaleniem Maxa Payne. Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 9 czerwca 2015 Opublikowano 9 czerwca 2015 Prawym na ikonę i otwierasz lokalizację pliku. Albo tu: C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\ Albo CCLeaner pobierz. Cytuj
Czoperrr 5 241 Opublikowano 10 czerwca 2015 Opublikowano 10 czerwca 2015 CCleaner na to nie pomaga, zwykłe usunięcie skrótów z folderu dało radę Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 16 czerwca 2015 Opublikowano 16 czerwca 2015 (edytowane) Zaś problemy, juz nie powiem który raz do jasnej ciasnej... Nowy laptop MSI, piracki Win7(moge kupic, ale sensu nie widze wiekszego, bo ten jest aktualny z latkami i sprawdzony). Wszystko pieknie smiga, wiec mowie instaluje Wieska. Wiesiek kupiony ze steam'a za grosze i juz zainstalowany. Odpalam i gram sobie gram.. az tu nagle jep "blue screen" i reset komputerka. Wyskoczylo okienko i mialem juz robic printa, ale sie nie wyrobilem, takze nic nie powiem wiecej o tym problemie. Bo co? Bo stara gra? Katastrofa... Sygnatura problemu Nazwa zdarzenia problemu: BlueScreen Wersja systemu operacyjnego: 6.1.7601.2.1.0.256.48 Identyfikator ustawień regionalnych: 1045 Dodatkowe informacje o problemie BCCode: 1000009f BCP1: 0000000000000004 BCP2: 0000000000000258 BCP3: FFFFFA8006A17040 BCP4: FFFFF800048453D0 OS Version: 6_1_7601 Service Pack: 1_0 Product: 256_1 Edytowane 16 czerwca 2015 przez MEVEK Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 hihi piratom pod gore! Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 Mevek, jak masz kartę NVidia, to pobierz GeForce Experience, on Ci pobierze najnowsze stery, w przypadku radeonów jest chyba programik Raptor. Na liście gier stimowych, kliknij prawym na wieśka, wybierz właściwości, przejdź do trzeciej zakładki "pliki lokalne" i wybierz "sprawdź spójność plików gry. Być może masz też źle zainstalowaną bibliotekę Visual C++, wejdź tutaj: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\The Witcher Enhanced Edition\vcredist (lub podobnie:) i zainstaluj ten plik. Cytuj
Gość Zaqair Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 Nie wiedzialem gdzie zapytac,to pytam tu. Moze ktos polecic jakis program do odzyskiwania danych z dysku? Mam dysk zewnetrzny i windows nagle mam z nim problemy(twierdzi,ze musze zrobic format) wiec potrzebuje wyciagnac dane z tego dysku zeby pozniej zrobic format. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 Nie wiedzialem gdzie zapytac,to pytam tu. Moze ktos polecic jakis program do odzyskiwania danych z dysku? Mam dysk zewnetrzny i windows nagle mam z nim problemy(twierdzi,ze musze zrobic format) wiec potrzebuje wyciagnac dane z tego dysku zeby pozniej zrobic format. Na tym cd masz fajne programy do odzyskiwania danych: http://www.hirensbootcd.org/download/ Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 Kiedyś używałem Active@ File Recovery w wersji portable. Skanowało długo, ale to co przywróciło z dysku, hoho. Cytuj
MEVEK 3 618 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 Mevek, jak masz kartę NVidia, to pobierz GeForce Experience, on Ci pobierze najnowsze stery, w przypadku radeonów jest chyba programik Raptor. Na liście gier stimowych, kliknij prawym na wieśka, wybierz właściwości, przejdź do trzeciej zakładki "pliki lokalne" i wybierz "sprawdź spójność plików gry. Być może masz też źle zainstalowaną bibliotekę Visual C++, wejdź tutaj: C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\The Witcher Enhanced Edition\vcredist (lub podobnie:) i zainstaluj ten plik. Gra nie jest wspietana przez invidie exp. Nie ma jej na liscie. Mam tez wersje z gog.com o jest to samo. Sprobuje zainstalowac sterowniki z oficjalnej strony laptopa. Moze te z plyty sa stare. Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 17 czerwca 2015 Opublikowano 17 czerwca 2015 (edytowane) Gry nie będzie na liście, ale ogólnie polecam NVidia Experience (jak masz karetę tej firmy), program sam będzie Ci instalował najnowsze sterowniki. Piracki Windows niema tu nic do rzeczy. Mi na pirackiej siódemce poszło. Teraz oryginalny 8.1 Edytowane 17 czerwca 2015 przez grzybiarz Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 Ech, z nudów użyłem program Advanced System Care i tak mi namieszał, że teraz jak kasuję plik w Windowsie 8.1, to pojawia się monit "czy na pewno skasować?". Wcześniej tego nie było, jak to wyłączyć? Ciężko to znaleźć na googlach:/ Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 18 czerwca 2015 Opublikowano 18 czerwca 2015 Uff, dwa kliknięcia i problem rozwiązany. Thx. Cytuj
columbo 1 108 Opublikowano 29 czerwca 2015 Opublikowano 29 czerwca 2015 Panowie, znajoma dostała po znajomości laptopa Lenovo G50-30 (celeron n2830 i 4 GB RAM-u) z zainstalowanym Windowsem 8.1. Dała mi go żebym ogarnął jakoś kwestie programów itp., ale po włączeniu kompa ten muli gorzej niż moja 7-letnia stacjonarka. Z tego co widzę po liście programów i tym co jest na dysku komp nie był w ogóle używany od dnia zakupu, co jeszcze bardziej mnie zastanawia w kontekście tego porażającego mulenia systemu. Na pulpicie jest napierdzielone mnóstwo ikonek firmowych aplikacji Lenovo, więc pewnie w tle działa tego od groma, ale generalnie cały system pracuje po prostu tragicznie, nie działają skróty z klawiszami funkcyjnymi itd. Mam więc dwa wyjścia:1) Doradzicie mi co i jak z tym gó.wnem (W8) zrobić żeby to po ludzku działało i spróbuję powalczyć2) Komp nie ma w zasadzie gwarancji - więc można by tam wrzucić siódemkę. Czy jeśli chciałbym to zrobić, to czy zwykły format partycji systemowej wystarczy (oprócz niej jest tam jeszcze ta firmowa partycja Lenovo) żeby wgrać na nią Win 7, czy są jakieś kruczki w ustawieniach biosu itp. o których trzeba pamiętać?Obsypię plusikami! Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 29 czerwca 2015 Opublikowano 29 czerwca 2015 AVG PC TuneUp - wiem, czasem się trafia na reklamy tego i od razu się myśli "co za gów.no". Jednak ten program zajął pierwsze miejsce w jakimś tam teście Komputer Świat. Program kasuje śmieci w rejestrze i Windowsie. Użyj też darmowego CCLeaner i odkurzacza, a teraz wszystkie lenowskie śmiecie wykasuj w Panelu Sterowania. Ósemkę pewnie ma oryginalną, a Ty byś jej zainstalował piracką siódemkę, pozbawiając ją szansy na darmowe uaktualnienie do 10-tki. Powinieneś tam mieć na pasku zadań "uzyskaj system Windows 10". Aha i we właściwościach paska zadań/nawigacja, wybierz "po zalogowaniu przejdź do pulpitu, zamiast menu start". Mała rzecz, a cieszy:) 1 Cytuj
columbo 1 108 Opublikowano 29 czerwca 2015 Opublikowano 29 czerwca 2015 A czy można zrobić tak, że przywrócę z partyji recovery "czysty" system Win8 bez tego całego bloatware'u? Tak żeby samemu poinstalować na goły system sterowniki i wszystkie programy? Cytuj
grzybiarz 10 315 Opublikowano 29 czerwca 2015 Opublikowano 29 czerwca 2015 (edytowane) Nie, tam jest system w wersji OEM z tym właśnie syfem. A że komp chodzi wolno, to nie zawsze wina śmieci w Windowsie. Może np. dysk się przegrzewa (sprawdź temperaturę, czymś takim CrystalDiskInfo6_3). U mnie w starym lapku, po 30 minutach od uruchomienia, miał jakieś 70 stopni, jeszcze trochę, to by się zagotował. Liczę, że jednak naprawisz jej tego lapka i dostaniesz tego buziaka w policzek Edytowane 29 czerwca 2015 przez grzybiarz 1 Cytuj
columbo 1 108 Opublikowano 29 czerwca 2015 Opublikowano 29 czerwca 2015 Wreszcie uporałem się z tym badziewiem. Najwięcej mulił przez śmieci od Lenovo i chyba fabrycznie wrzuconego antywirusa Arcabit. Po wywaleniu IE i zastąpieniu go Firefoxem z Adblokiem śmiga całkiem całkiem. Dżizas, dobrze że ja mam na swoim kompie siódemkę - ta ósemka to jakieś jedno wielkie nieporozumienie. Ten kto wpadł na takie poronione zmiany z interfejsem powinien dostać solidnego kopa w zad. Grzybiarz, dzięki za pomoc! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi