Gość Opublikowano 2 lipca 2010 Opublikowano 2 lipca 2010 Jako że zapomniałem czarodziejskiego zwierciadła, napisz proszę co masz za kartę itp. Bo dell niewiele mi mówi Cytuj
Gość Opublikowano 2 lipca 2010 Opublikowano 2 lipca 2010 ATI HD 4570. Przywrocenie factory defaults pomoglo. Co dziwne foo jak nie dzialal w zminimalizowanej wersji, tak nie dziala. A jezeli chodzi mo problemy z matryca to na niektorych tlach (ciemne, niebieskie0 jak sie przyjrzy to widac takie kreski jakby przesuwajace sie w gore, pod katem 20-30 stopni. Taki feler modelu i matryc, nie wiem czy reklamowac, bo z tego co czytalem rzadko kiedy to cos daje. BIOS zaktualizowalem i nic nie pomoglo, a mialo. Sterow nie zrobie bo wczoraj skonczylo sie to Reset to Factory Default. Cytuj
Gość Opublikowano 2 lipca 2010 Opublikowano 2 lipca 2010 Ale to lap czy stacjonarka? Próbuj sterów ze strony http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx Cytuj
Gość Opublikowano 2 lipca 2010 Opublikowano 2 lipca 2010 Lap. Tych wlasnie probowalem. Ekran jest LED i ciezko to dostrzec, ale to nagminny problem z tego co czytalem. Na najnowszych sterach mi nie zalezy, bo na lapie nie gram. Nowy BIOS mial to naprawic i nic, wiec grafa tez tego nie naprawi. Tera mam problem ze odlaczylem lapa od tv (hdmi) i dzwieku nie mam xD Cytuj
Gość Opublikowano 2 lipca 2010 Opublikowano 2 lipca 2010 Sprawdź w ustawieniach dźwięku jaką masz kartę dźwiękową wybraną. Cytuj
Gość Opublikowano 6 lipca 2010 Opublikowano 6 lipca 2010 Zna się tu ktoś na usuwaniu złośliwych wirusów? Chce przed formatem uporać się z nimi ponieważ mam obawy że są z gatunku tych, którym format partycji systemowej nie straszny. Kompletnie się na tym nie znam, wiem tylko że mam 3 trojany które mój Eset Smart Security wykrywa, ale nie umie usunąć. Help. Cytuj
Gość Opublikowano 6 lipca 2010 Opublikowano 6 lipca 2010 combofix + hijackthis + forum pecetowe na którym ktoś Ci przeczyta loga No chyba że tu ktoś się zna. Cytuj
Gość Opublikowano 6 lipca 2010 Opublikowano 6 lipca 2010 Fałszywy alarm. Jednak nie mrb. Właściwie to już to ogarnąłem po przełączeniu Eseta w tryb "s(pipi)ysyn który (pipi) wszystko". Zabawne, że zaznaczenie jednego dodatkowego ptaszka w niestandardowej konfiguracji nagle pozwoliło na znalezienie 10 więcej wirusów i skasowanie wszystkich bez litości. Co za debil ustawił go defaultowo na wyłączony? W każdym razie, dzięki za chęci. Cytuj
.:marioo:. 104 Opublikowano 12 lipca 2010 Opublikowano 12 lipca 2010 Panowie. Co to jest? ActiveX component (ocx file) Potrzebuje takie coś na swoim komputerze zainstalować. Szukałem, googlowałem, ale nic z tego. Ktoś wspomoże konkretnym linkiem? Cytuj
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 12 lipca 2010 Opublikowano 12 lipca 2010 A to nie sa czasem kontrolki do IE?Z czego wiem ich sie samych z siebie nie instaluje, tylko czasem jakies strony, np ich wymagaja i wtedy przegladarka sama ma zwyczaj pytac, czy to zrobic. Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 14 sierpnia 2010 Opublikowano 14 sierpnia 2010 no i znów coś się z(pipi).ało 1. brak menadżera zadań 2. wiersz poleceń zablokowany przez administratora (magia) antywirus nic nie znalazł kiedy przełączę na innego użytkownika wszystko jest ok Cytuj
Gość Opublikowano 16 sierpnia 2010 Opublikowano 16 sierpnia 2010 Wirus. No chyba że masz ustawione ograniczenia na koncie? Przełącz się na admina i sprawdź. Cytuj
Yabollek007 314 Opublikowano 17 sierpnia 2010 Opublikowano 17 sierpnia 2010 Avast mi sie przestal aktualizowac - za kazdym razem pokazuje, ze jest zly podpis pliku. Probowalem go reinstalowac - podzialal tak jak trzeba przez pol dnia, a potem znowu to samo. Wie ktos jak ten problem rozwiazac, albo moze polecic jakis inny dobry bezplatny antywirus? Cytuj
maciekww28 848 Opublikowano 17 sierpnia 2010 Opublikowano 17 sierpnia 2010 Wirus. No chyba że masz ustawione ograniczenia na koncie? Przełącz się na admina i sprawdź. no w tym problem że mam ustawione jako administrator. spróbuje z innym antywirusem Cytuj
Soq 226 Opublikowano 27 sierpnia 2010 Opublikowano 27 sierpnia 2010 BTW Czy da radę zrobić tak, aby po kliknięciu w przycisk eksploratora (? - ten na prawo od Startu) zamiast bibliotek uruchamiał się "Mój Komputer"? Zawsze to jedna ikonka mniej na pulpicie " W końcu znalazłem rozwiązanie na mój problem, o którym wspominałem w styczniu http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/100_porad_i_sztuczek_do_Windows_7_-_czesc_2-2987/strona/9677.html Cytuj
lmz 48 Opublikowano 11 września 2010 Opublikowano 11 września 2010 (edytowane) Niech będzie tu. Ostatnio mam problemy z Thunderbirdem 3.1.3, po uruchomieniu z każdą minutą zżera ram. Po jakimś czasie potrafi przywłaszczyć sobie 1,5GB (czyli wszystko co jest dostępne, potem zostaje tylko reset). Co jest? Edytowane 11 września 2010 przez lmz Cytuj
Gość Opublikowano 12 września 2010 Opublikowano 12 września 2010 Pewnie jakiś memory leak. Zainstaluj poprzednią wersję albo sprawdź czy nie ma nowszej. Jak wrócę do domu to sprawdzę jaką ja mam, bo u mnie problem nie występuję. Cytuj
Gość Opublikowano 12 września 2010 Opublikowano 12 września 2010 Mam też 3.1.3, problem nie występuje. Może masz jakieś pluginy? Cytuj
lmz 48 Opublikowano 12 września 2010 Opublikowano 12 września 2010 Sprawdzałem, instalowałem od nowa, nadal to samo. No nic, może kolejna wersja będzie działać, na razie po prostu zamykam program po sprawdzeniu poczty. Co do pluginów to polecam (jeśli jeszcze nie masz) MinimizeToTray Plus. Dobra rzecz. Cytuj
Gość Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 Przy startowaniu systemu z glosnikow, albo piszczalek laptopa dochodzi krotki trzask (po screenie z paskiem ladowania). Wczesniej tego nie bylo, WTF? Oprocz tego reszta audio ok. Cytuj
Dark Serge 80 Opublikowano 13 września 2010 Opublikowano 13 września 2010 mam jakis dziwny problem z netem - po przeprowadzce wreszcie nowy net - 8mb, po przesadce z 1mb jest mega. Ale czesto mam tak, ze net mi krzaczy na poczatku (połączenie wifi) - 10 sekund mam net, 30 nie ma. Jak pinguje wp to normalnie zwraca pingi po 23ms. a czasami zaskoczy juz do wyłączenia kompa jest ok. Dwójka kumpli z mieszkania nie ma problemów z tym. Mapa sieci w windowsie (siódemka), pokazuje mi, że między routerem a lapkiem mam przerywaną linie - wtf? Co ciekawe PS3 na tym samym łączu nie ma żądnych problemów.. Cytuj
Grabek 2 789 Opublikowano 17 września 2010 Opublikowano 17 września 2010 Nie kce mi się szukać tematu o Win7 więc zapytam tutej. Wgrałem na starego lapka (no nie taki stary, ze 3 lata ma) nowego windowsa 7 home premium bodaj, wszystko cacy śmiga, ale czasami występuje pewien problem. Chodzi o to, że czasami potrafi startować 3min (migający kursor w lewym górnym rogu), czasami startuje normalnie w kilka sekund, a czasem nawet po tych 3minutach mrugającego kursor potrafi wywalić błąd że nie znaleziono systemu operacyjnego. Po restarcie zazwyczaj udaje sie wystartować, ale zaczyna powoli mie to dżaźnić, halp pl0x Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 29 września 2010 Opublikowano 29 września 2010 (edytowane) Wymiękam, mam problem z win7 i pierwszy raz wymiękam :O A więc od paru dni zepsuła mi się hibernacja, pc stacjonarny po wciśnięciu przycisku do hibernacji komp się zwiesza. Monitor normalnie się wyłącza jak zawsze, ale PC wisi i zostaje mi tylko reset. Próbowałem usuwać plik hibernacji z konsoli przez powercfg -h off i dupa blada =x ktoś ma jakiś pomysł? EDIT: ah system to win7 home premium Edytowane 29 września 2010 przez sakiu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi