M.Bizon24 2 612 Opublikowano 30 czerwca 2015 Opublikowano 30 czerwca 2015 A czy można zrobić tak, że przywrócę z partyji recovery "czysty" system Win8 bez tego całego bloatware'u? Tak żeby samemu poinstalować na goły system sterowniki i wszystkie programy? Zainstaluj sobie poprostu sam czysty win8. Cd key do win8 jest zapisany w biosie i automatycznie wykrywany. Nie powinno być problemu o ile lenovo nie dało jakiegoś wyjątkowo oemowego keya. Cytuj
pic3k 130 Opublikowano 30 września 2015 Opublikowano 30 września 2015 (edytowane) Dzisiaj w usłudze windows update W7 pojawiła się dziwna aktualizacja, http://i.stack.imgur.com/XvvF0.png bjVCmVVbwAJnnSTTFJHuYcBgrkGuVSfCngPMpnMjedyAfVyOURpFIuFdabkIIrfbaekRsnDMFEPFDRaycO Rozmiar pobieranego pliku: 4,3 MB Aby ta aktualizacja została uwzględniona, może być konieczne ponowne uruchomienie komputera. Typ aktualizacji: Ważna qQMphgyOoFUxFLfNprOUQpHS Edytowane 30 września 2015 przez pic3k Cytuj
kultywator 2 083 Opublikowano 1 października 2015 Opublikowano 1 października 2015 Nie mam żadnego info nt aktualizacji Cytuj
pic3k 130 Opublikowano 2 października 2015 Opublikowano 2 października 2015 Okazała się że był to tylko błąd aktualizacji testowej microsoftu. http://vata-store.com/index.php/windows-update-hacked-microsoft-and-the-case-of-the-update-gyxsenjwafvpfgsohnz/ Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 18 grudnia 2015 Opublikowano 18 grudnia 2015 (edytowane) KOMPUTER MI SIĘ ZEPSUŁ. Dzisiaj musiałem coś sprawdzić w pliku wordowskim, a że używam darmowego AbiWorda, to odpalam plik i cały tekst roz(pipi)elowany. Tak byc nie powinno, patrzę, że mam starą wersję, no to pobieram nową. I tu pytanie, czy odinstalować starą, dałem "tak" i błąd. Ręcznie usunąłem folder, ale został plik vcredist, czyli mircosoft visual c++ 2008. Lipa taka, że po resecie, nie mogę odpalić kilku programów i co dziwne, to akurat Combofixa, ani Odkurzacz, ani AVG PC Tuneup, ani nawet msconfig. Widzę, że owe programy odpalane są w procesach, ale nigdzie ich nie ma. Zainstalować nowych programów też nie mogę. Co robić? Gdzie popełniłem błąd? Może to nie wina tego Microsoft Visual, a po prostu jakiś wirus? G-Data niby skanuje. Edytowane 18 grudnia 2015 przez grzybiarz Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 18 grudnia 2015 Opublikowano 18 grudnia 2015 a probowałeś innego darmowego worda jak open office albo libre office? jeśli nie możesz już nic zainstalować to (pipi) to strzelił ale żeby odrazu (pipi)ać sie w win10? masz ty godność człowieka?? Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 18 grudnia 2015 Opublikowano 18 grudnia 2015 Nie mogę odpalić programów raczej do naprawy: msconfig, czy combofix, instalator advanced system care (myślałem że to znajdzie jakieś błędy), avg pctune up. Nie wiem, dzisiaj mam ciężki dzień i nie chce mi się teraz bawić z tym windowsem, a skoro nowy direct x ma działać tylko na 10tce no nie wiem. ps. open offica nie mogę zainstalować. Cytuj
Yano 3 697 Opublikowano 18 grudnia 2015 Opublikowano 18 grudnia 2015 grzybu masz dziwne problemy jak zwykle szczerze to nie wiem co dalej mam poradzić względem twej odp Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 18 grudnia 2015 Opublikowano 18 grudnia 2015 No widzisz, na 10 dalej nie działa!!! Jutro skan gdata i... Chyba pozostaje mi kasować te wszystkie Microsoft visual c+ (od tego chyba sie zaczęło). Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 19 grudnia 2015 Opublikowano 19 grudnia 2015 No i dupa, instaluje świeżego windowsa. Tylko pierw skopiuje te pliki z pendrajwa, ktoś wie dlaczego transfer w portach usb wynosi po kilka KB? Porty się spier.doliły? Jestem tak wkurzony, że chyba kupię kąsole w biedronce. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 19 grudnia 2015 Opublikowano 19 grudnia 2015 Ludzieu nie potrafia korzystac poprawnie z komputera, nie ogarniaja prostego systemu windows i potem rage w internecie. Serio, kupcie sobie konsole bo komputer pc was przerasta. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 19 grudnia 2015 Opublikowano 19 grudnia 2015 No ciekawe co Ty byś zrobił mądralo, jakby Ci nagle nie odpalało się z 50% programów. Po prostu wskakują do zasobnika i nic prócz tego nie widać. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 19 grudnia 2015 Opublikowano 19 grudnia 2015 No ja nie mam takich problemow bo uzywam komputera z glowa a patrzac po twoich opisach co ty tam sobie tworzysz to domyslam sie jak wyglada u ciebie obsluga komputera i stad ta drama. Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 19 grudnia 2015 Opublikowano 19 grudnia 2015 No i dupa, instaluje świeżego windowsa. Tylko pierw skopiuje te pliki z pendrajwa, ktoś wie dlaczego transfer w portach usb wynosi po kilka KB? Porty się spier.doliły? Jestem tak wkurzony, że chyba kupię kąsole w biedronce. Dużo małych plików + wolny pendrive. Norma. Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 19 grudnia 2015 Opublikowano 19 grudnia 2015 No ja nie mam takich problemow bo uzywam komputera z glowa a patrzac po twoich opisach co ty tam sobie tworzysz to domyslam sie jak wyglada u ciebie obsluga komputera i stad ta drama. No już tak nie pier.dol tą swoją głową, bo jak pisałem odinstalowałem program i pojawił się problem z microsoft visual 2008. Na 100% też masz to zainstalowane, więc problem może i Ci się przydarzy, czego zresztą Ci życzę A i tak 3 lata siedzę na jednym Windowsie, więc format się przyda. Cytuj
M.Bizon24 2 612 Opublikowano 19 grudnia 2015 Opublikowano 19 grudnia 2015 Nope, zarowno na win7 i win10 zadnych problemow z ms visual bo to nie on powoduje u ciebie problemu no ale jak ty nie znasz zrodla problemow i na jana uzywasz jakis adv system care, pc tune up, combofix i reszty to potem sa takie skutki i takie komentarze z mojej strony. Cytuj
Gość Orzeszek Opublikowano 23 grudnia 2015 Opublikowano 23 grudnia 2015 :dafuq: pytanie od noobka, własnie widze, że komp dostał ostrego dałna, system leży na dysku ssd 60gb tylko, dziś odpalam kompa i niespodzianka, działa jak (pipi) bo na dysku jest nagle 1,5 gb wolnego i dysk zmula. planuję zrobić formata w końcu przez święta i postawić od nowa windę, jak to jest z licencją windowsa? mam aktualnie win 10, zrobie formata na 2 dyskach do zera i będę chciał postawić winde, rozumiem że nie będzie chciał żadnych cd-kayów i innych guwien, tylko ogarnie po moim koncie z licencją że miałem orginalną winde? Cytuj
qvstra 3 213 Opublikowano 8 stycznia 2016 Opublikowano 8 stycznia 2016 po krotkiej przygodzie z linuxem wrocilem do siodemki, ale mam problem z napisami w filmach. pobralem jak zawsze klite mega codec pack z media player classic i napisy w jednych filmach dzialaja, a w innych nie. wczesniej wszystko dzialalo bez problemow, teraz cos jest nie tak ktos tak mial? Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Starsza Pani z sąsiedztwa zadzwoniła do mnie, że ma problem z komputerem. Mam zbyt miękkie serduszko, żeby odmówić pomocy, ale przez obecną sytuację wolę uniknąc przesiadywania u niej, więc chciałbym szybko odebrać lapka, zrobić go na kolanie w aucie i oddać. Co tu się odjaniepawliło? Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Mi to bardziej wygląda na uszkodzony ekran, albo grafikę. Cytuj
Pajda 2 282 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Ekran raczej nie, bo okienka wybiórczo wyświetlają się dobrze, też myślę nad grafiką, ale padłaby tak sama z siebie jak ona nawet gier nie umie włączyć? Cytuj
Bzduras 12 564 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Opublikowano 30 kwietnia 2020 Na ekran nie, jeśli już to grafika - matryca wyświetla częściowo obraz, bardzo wątpię, żeby uszkodziła się w taki sposób, by wyświetlać jedynie pewne obszary. Grafika ewidentnie się gryzie z czymś, pytanie tylko czy sprzętowo czy programowo. Spróbuj odpalić lapka w trybie awaryjnym (wyłącz komputer trzymając wciśnięty Shift, w opcjach naprawy wybierz Rozruch zaawansowany czy coś takiego i na ekranie wyboru daj Tryb awaryjny) - jeśli bez sterowników wszystko będzie si to użyj DDU do odinstalowania i postawienia ich na świeżo. Cytuj
Paolo de Vesir 9 129 Opublikowano 18 maja 2020 Opublikowano 18 maja 2020 Panowie, na miłość boską... jak zmienia się język gier w XGP dla Windowsa? Wszystko ściąga mi po polsku i o ile czasem są to tylko napisy to dubbing w RAGE 2 rodem z kreskówki lub kina familijnego to jest jakiś ku,rwa dramat w tym antyludzkim państwie. Cytuj
Chewie 155 Opublikowano 18 maja 2020 Opublikowano 18 maja 2020 chyba musisz zmienic region tak samo jak na komsoli czyli ustawienia > czas i język (możliwe że będziesz musiał zainstalować grę jeszcze raz) niestety mikrosoft chyba nie ogarnia ze ktos moze nie chciec grac ze skopanym dublażem i posługuje się więcej niż 1 językiem Cytuj
polaki899 32 Opublikowano 25 lipca 2020 Opublikowano 25 lipca 2020 Przytrzymaj Lewy Shift i Uruchom Ponownie Komputer, Powinno pojawić Ci się Menu którego szukasz. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi