C1REX 16 Opublikowano 10 stycznia 2008 Opublikowano 10 stycznia 2008 Ostatnio grałem ze znajomym i okropnie lagowało. Dziwne to było o tyle, że obaj mamy dość szybkie łącza kablowe. Doszliśmy do wniosku, że może to wina kraju, jaki wybrał przy rejestracji - USA. Założył nowe konto na UK z darmowym trialem na gold. Zagraliśmy i nieporównywalnie mniejsze lagi. Być może rejestracja na Niemcy jeszcze lepsza by była. Dla mnie to wydawało się oczywiste, ale widać ludzie nadal z dziwnych powodów rejestrują się na USA. Cytuj
Gość yaczes Opublikowano 10 stycznia 2008 Opublikowano 10 stycznia 2008 Wydaje Ci sie, ja mam na USA i jest ok. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 10 stycznia 2008 Autor Opublikowano 10 stycznia 2008 W jego przypadku różnica była bardzo duża. Kilka razy zmieniał konto, by się upewnić. Cytuj
Owiec 281 Opublikowano 10 stycznia 2008 Opublikowano 10 stycznia 2008 Dzisiaj/jutro tez zobacze i zaloze na UK i napisze czy to prawda. Cytuj
Sztajniec 18 Opublikowano 10 stycznia 2008 Opublikowano 10 stycznia 2008 Konto od razu zakładałem na UK (tak jakoś, przypadkiem) i lagów póki co nie doświadczam praktycznie wcale. Ale jak to by wyglądało na USA ? Nie mam pojęcia ;] Cytuj
Wieslaw 2 360 Opublikowano 10 stycznia 2008 Opublikowano 10 stycznia 2008 Bardzo dziwne bo ja ostatnio śledziłam transmisję TCP/IP xboxa i wszystko leci bezpośrednio pomiędzy graczami, serwery MS są zaprzęgane jedynie do niektórych czynności, ale w samej grze nie biorą już udziału. Cytuj
Jędrek 3 Opublikowano 10 stycznia 2008 Opublikowano 10 stycznia 2008 Ja mam na UK od poczatku, pierwszego GT mialem na Szwecje. Zadnych lagow, zero problemow, ale przez ostatnie prawie 2 tygodnie grac sie nie da, kpina totalna. Lagi nie moga zalezec od kraju rejestracji raczej, padl przeciez caly Live. Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 11 stycznia 2008 Autor Opublikowano 11 stycznia 2008 No właśnie mnie też zastanawia, czy ma znaczenie wybór kraju. Ja mam na UK, ale dla mnie to naturalne. Jak ktoś ma możliwość, to niech przetestuje lagi na różnych kontach. Najlepiej na mocno wymagającej grze. Cytuj
mario87 2 Opublikowano 11 stycznia 2008 Opublikowano 11 stycznia 2008 Może chodzi tu o to do jakich meczy nas wrzuca, czy do amerykaśnkich czy do europeiskich. Mając konto na USA w COD4 spotykam głównie hamburgerów(80% chyba, zakładam po akcencie, ale może mi się tylko tak wydaje, grajc mało mnie obchodzi co tam wrzeszczą), czasami innych, np. niemców (tak wiem, to już europa ) Cytuj
Saunter 3 Opublikowano 11 stycznia 2008 Opublikowano 11 stycznia 2008 Zadam trochę offtopowe pytanie, ale jest zbliżone do tematu. Jest trochę lamerskie, ale cóż Czy nie będzie z tego żadnych problemów jak sobie założę konto na USA mając już Xbox Live Gold na UK? Chodzi mi głównie o bana na Live, albo coś w tym stylu. Czy zatem posiadanie dwóch kont z różnych regionów USA i Wlk. Brytania nie stanowi zagrożenia? Cytuj
C1REX 16 Opublikowano 11 stycznia 2008 Autor Opublikowano 11 stycznia 2008 Zadam trochę offtopowe pytanie, ale jest zbliżone do tematu. Jest trochę lamerskie, ale cóż Czy nie będzie z tego żadnych problemów jak sobie założę konto na USA mając już Xbox Live Gold na UK? Chodzi mi głównie o bana na Live, albo coś w tym stylu. Czy zatem posiadanie dwóch kont z różnych regionów USA i Wlk. Brytania nie stanowi zagrożenia? JA mam główne konto na UK i dwa dodatkowe na USA i Azję dla dem. Cytuj
mufonek 0 Opublikowano 17 stycznia 2008 Opublikowano 17 stycznia 2008 No to jak. W którym kraju lepiej się rejestrować ? Na USA są tańsze kody i zdrapki Live, ale podobno laguje. Na UK na odwrót. Jak to w końcu jest ? Na razie mam UK, ale ze względu na cenę MSP chcę sobie zrobić inne konto i na nim już grać na stałe. Bo jak kupię coś, to mogę z tego korzystać na jednej konsoli na wszystkich profilach. Jeśli nie daj Boże by mi się konsola zepsuła, daliby mi inną, to mogę wtedy korzystać z gier, tylko na tym jednym koncie, na którym zostały one kupione, ale na pozostałych już nie. Tak, dobrze rozumuję ? Cytuj
lookash 0 Opublikowano 10 lutego 2008 Opublikowano 10 lutego 2008 No to jak. W którym kraju lepiej się rejestrować ? Na USA są tańsze kody i zdrapki Live, ale podobno laguje. Na UK na odwrót. Jak to w końcu jest ?Na razie mam UK, ale ze względu na cenę MSP chcę sobie zrobić inne konto i na nim już grać na stałe. Bo jak kupię coś, to mogę z tego korzystać na jednej konsoli na wszystkich profilach. Jeśli nie daj Boże by mi się konsola zepsuła, daliby mi inną, to mogę wtedy korzystać z gier, tylko na tym jednym koncie, na którym zostały one kupione, ale na pozostałych już nie. Tak, dobrze rozumuję ? Możesz grać na 2 pady. Na 1 logujesz się na konto, co ma gierkę, na drugim padzie grasz. Cytuj
czapa 677 Opublikowano 13 lutego 2008 Opublikowano 13 lutego 2008 Ja również zadam lamerskie pytanie, czy nie można założyć konta na PL ?? Czemu wszyscy zakładają konta na inne kraje? Dzięki za odpowiedź Cytuj
lookash 0 Opublikowano 14 lutego 2008 Opublikowano 14 lutego 2008 Konta na Pl nie założysz, bo jeszcze nie ma polskiego Live! (jakbyś troszkę poczytał forum, to byś wiedział/a). Cytuj
Sebastian PL 1 Opublikowano 19 marca 2008 Opublikowano 19 marca 2008 a czy zakladajac konto na usa bo mam w nevadzie moge grac z tymi , ktorzy zalozyli swoje konta np na dojczach itp? bo na zadnego polaka jeszcze nie trafilem ?? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi