Skocz do zawartości

Assassin's Creed na DS'a

sinner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie szok kompletny, zupełnie nie mogę sobie tego wyobrazić na maleńkim ekraniku. Póki co znalazłem jedno info :

Pojawiły się pierwsze konkretne informacje na temat kieszonsolkowej wersji słynnego już Assassin's Creed. Gra posiadać będzie podtytuł Altair's Chronicles, a jej historia rozgrywać będzie się przed wydarzeniami z konsolowej wersji. Gameplay przypominać ma klasycznego Prince of Persia, ale implementacja użycie ekraniku dotykowego jest gwarantowana.

Premiera tytułu zapowiadana jest na 5 lutego 2008 roku. Czekamy z niecierpliwością.

Źródło : klik

Ale z pewnością pojawią się kolejne. Póki co próżno szukać screenów czy filmików.

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jest już dostępna wersja USA i musze powiedziec ze jestem milo zaskoczony ta gra bo spodziewałem się słabej platformowi 3d na tak zwane "odpi3psz sie" a tutaj dosyc ciekawy tytul spore lokacje w 3D. Miasto z tak zwanym zyciem codziennym: czyli mamy zwykłych ludzi kręcących się po ulicach który odpowiednio reagujaąna nasz widok alarmy itp. oraz ciekawy system dachów co w polaczeniu z umiejętnościami akrobatycznymi naszego bohatera daje nam możliwość naprawdę przyjemnego poruszania się po mieście oprócz tego wszystkiego autorzy gry nie zapomnieli o wykorzystaniu touch screna do np. kradzieży kieszonkowej lub co mi się najbardziej podoba do zadawaniu bólu :P osobie od której chcemy wyciągnąć informacje podsumowując polecam ten tytuł.

Ogólnie pomimo kilku drobnych wad to gierka jak najbardziej pozytywna . ;)

Edytowane przez h4rnas
Opublikowano

AC na DS graficznie poraża. Dla mnie to już poziom PSXa, przynajmniej jeżeli przymknie się oko kilka glitchy graficznych. Gameplayowo też jest nieźle. DS dostał w końcu swojego Prince Of Persia, nawet jeżeli wcześniej było to do ściągnięcia za grosze na telefony komórkowe.

• 4 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Musze powiedzieć, że czekałem nieco na ten tytuł. I się nie zawiodłem. Fakt grafika jest raczej na średnim poziomie, ale animacja jest spoko (w recenzji jest napisane iż wali, może kwestia wersji). Bardzo przyjemnie się w to gra. Możliwości poruszania się Altairem są ogromne. Mini gierki z kradzieżą zawartości sakiewki, czy wymuszanie odpowiedzi są fajne i umilają czas. Sama fabuła jest naprawdę ciekawa. Spodziewałem się zwykłej opowieści, a tutaj miłe zaskoczenie. Tak mi się fajnie grało, że postanowiłem przejść grę jeszcze raz tylko na poziomie hard. Czekam na kontynuację.