CoATI 1 051 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 Lisa Miskovsky, to szwedka ;] i fakt main theme jest troszke kiczowaty, ale imo pasuje do calej tej otoczki gry. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 (edytowane) Main theme jest beznadziejny Niezły sarkazm po poście rkBraina XD. Mi utwór pasi, co innego sundtrack który JEST do (_)_) ! (w sensie w samej grze słyszałem lepsze kawałki niż to co wypuścili do sklepów z muzyką bleeeacch!). Edytowane 22 marca 2009 przez Dr.Czekolada Cytuj
MeL 34 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 Tak gra jest dla specyficznych ludzi. Nie chodzi tu o to czy lubisz parkour czy też nie. Ta gra polega na poczuciu wolności, ucieczce. Po prostu istniejesz tylko ty i przestrzeń. Reszta się nie liczy. Dlatego oszczędna kolorystyka, (mimo wszystko) mała ilość detali i słaba interakcja z otoczeniem nie mają znaczenia. Jeśli więc kogoś to razi i przeszkadza w grze to znaczy, że nie rozumie o czym ona jest i jak w nią grać. A muzyka jest genialnym dopełnieniem całości. Oprócz theme song, które czasem (ale tylko czasem) może wydawać się lekko kiczowate, cały OST jest perfekcyjny. Jeśli ktoś napisał w temacie "oceny gier na ps3", że soundtrack jest słaby lub beznadziejny to ma coś nie tak z głową. Po prostu nie ocenia się rzeczy, których z założenia się nie lubi. Dla mnie każda gra o piłce nożnej jest nudna i w ogóle nie grywalna. W FIFA nie grałem nigdy chociaż stoi u mnie na półce od półtora roku (własność brata). Nie oceniam więc tego typu gier. Jeśli ktoś nie potrafi docenić piękna tej gry niech żałuje bo druga taka gra się szybko nie trafi. Obym się mylił. zgodzę się z tobą. te grę trzeba czuć. mi muzyka pasuje. czuje się inaczej wtedy jak se zapylam po klatce schodowej i mi coś rzepoli nad uchem fajne uczucie Cytuj
Szarku 0 Opublikowano 22 marca 2009 Opublikowano 22 marca 2009 No mi gra zupełnie nie podeszła jakoś nie czuje się dobrze grając w nią ;D I raczej nigdy gry nie skończe Cytuj
MeL 34 Opublikowano 24 marca 2009 Opublikowano 24 marca 2009 Gierkę skończyłem. Czy za krótka? Chyba nie bo mnie już nudziła. Qrde po demku i samym początku więcej się spodziewałem. Staje się trochę monotonnie potem i brak świeżych pomysłów. Czasami miałem problemy z detekcja ( nie łapała się czego trzeba ) a czasami z walką. Elementy do dopracowania. Podobała mi się oprawa. Ta specyficzna kolorystyka. Świetnie to wyglądało. Trochę bym popracował nad widokami takimi jak wschód/zachód słońca bo to ryło by beret. Do samej fabuły się nie przyczepiam. Fakt że nudna i przewidywalna ( mała liczba bohaterów ). Ale jakoś w tej grze średnio mnie obchodziło w jakim celu jak zapylam po tych schodach Podsumowując jest średnio + . Gra skończona ale czy do niej wrócę? Wątpię. Chyba że na zasadzie zagrania 1 - 2 lvl'i. Trofea mnie nie przyciągnęły. Musiałbym tę grę przejść jeszcze na Hardzie potem w Time Trialu i na koniec w Speedrun'ie Niestety odpadam Cytuj
ArturNOW 7 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Właśnie zacząłem grać. Gierka świetna, świeża. Daje dużo radości jak idzie po naszej myśli. A art design miazga. Jedynie przerwyniki filmowe nie pasują moim zdaniem. Cytuj
.... 2 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Opublikowano 12 kwietnia 2009 Gierkę skończyłem. Czy za krótka? Chyba nie bo mnie już nudziła. Qrde po demku i samym początku więcej się spodziewałem. Staje się trochę monotonnie potem i brak świeżych pomysłów. Czasami miałem problemy z detekcja ( nie łapała się czego trzeba ) a czasami z walką. Elementy do dopracowania. Podobała mi się oprawa. Ta specyficzna kolorystyka. Świetnie to wyglądało. Trochę bym popracował nad widokami takimi jak wschód/zachód słońca bo to ryło by beret. Do samej fabuły się nie przyczepiam. Fakt że nudna i przewidywalna ( mała liczba bohaterów ). Ale jakoś w tej grze średnio mnie obchodziło w jakim celu jak zapylam po tych schodach Podsumowując jest średnio + . Gra skończona ale czy do niej wrócę? Wątpię. Chyba że na zasadzie zagrania 1 - 2 lvl'i. Trofea mnie nie przyciągnęły. Musiałbym tę grę przejść jeszcze na Hardzie potem w Time Trialu i na koniec w Speedrun'ie Niestety odpadam mialem podobne wrazenia demko super gra nudna i nieteges skonczylem ja i poleciala w kat ale ze dwa dni temu tak z glupia odpalilem, przy pomocy youtuba zrobilem te figury na trofea (sam ze dwa mialem) i zebralem wszystkie torby zaliczylem jednego time triala i mecze sie z pierwszym speedrunem i jakos tak przyjemnie sie gra, tak jak swego czasu w demie platyny raczej nie zdobede ale pogram napewno jeszcze troche nie bez znaczenia moze byc fakt, ze za pierwszym razem sie uparlem na pucharek za przejscie gry bez oddania strzalu Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 16 kwietnia 2009 Opublikowano 16 kwietnia 2009 Nie wiem kto wymyślił sobie problemy z detekcją ale chyba pomylił gry. Ten temat był poruszany już nie raz i zaczyna być trochę irytujący. Nie chce uchodzić za mistrza gry ale trzeba zacząć nazywać rzeczy po imieniu. Tu nie chodzi o jakąś detekcję ale o brak umiejętności. Przeszedłem grę dwukrotnie i dosłownie kilka razy zdarzył się jakiś błąd. Gdyby wykonywanie tych akrobacji było banalnie proste gra straciłaby sens. Przecież głównie chodzi tu o timing i precyzje. Trzeba odróżnić własny błąd od błędu gry. Cytuj
Berion 207 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Wreszcie coś sensownego. W każdym razie błędy są i występują często. Najprostszy do "wywołania" to ten gdzie "Fejf" stoi w powietrzu, albo trzyma się ściany. Cytuj
ArturNOW 7 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Opublikowano 18 kwietnia 2009 Ja znalazłem jeden błąd skacząc na drabinę. Zawisłem i po kilku sekundach dopiero Faith złapała się tej drabinki Cytuj
ArturNOW 7 Opublikowano 25 kwietnia 2009 Opublikowano 25 kwietnia 2009 Gra ukończona. Naprawdę kawał dobrego spiela czas pograć na czas itp Cytuj
rkBrain 28 Opublikowano 16 czerwca 2009 Opublikowano 16 czerwca 2009 (edytowane) Przydałby się sequel w przyszłym roku ale wyniki sprzedaży chyba za niskie. No i z fabułą ciężko. Trzeba by zmienić diametralnie niektóre elementy. Edytowane 16 czerwca 2009 przez rkBrain Cytuj
Incognitos 2 Opublikowano 16 czerwca 2009 Opublikowano 16 czerwca 2009 Przydałby się sequel w przyszłym roku ale wyniki sprzedaży chyba za niskie. No i z fabułą ciężko. Trzeba by zmienić diametralnie niektóre elementy. Na X360 i PS3 poszła łącznie ponad bańka... jak na nową markę to nie jest to zły wynik. Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 16 czerwca 2009 Opublikowano 16 czerwca 2009 Nie mialczec, seria ma byc trylogia . Cytuj
ArturNOW 7 Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 Ja właśnie bawię się w speed runy. Ta gra ma tyle gameplayu, że głowa boli. Pamiętam jak lata temu na PC przechodziłem Max Payna na czas na każdym poziomie trudności, by wszystko odblokować. A teraz trofea to dodatkowa motywacja :-) Cytuj
sakiu 83 Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 hmm? no to zobaczymy, czy fajnie ci będzie jak nie zaliczysz speed runa bo gdzieś źle spadłeś i zabrakło ci 0.5 sek ;p Cytuj
Berion 207 Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 Tjaa żeby tylko 0.5. Tam nie raz gra jest o 0.010... Ja zmiękłem na 57% (łącznie z dodatkiem) to jak dla mnie szczytowa forma. Cytuj
XM. 11 023 Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 Trofea ogolnie nie sa trudne , raptem Speed run za 2 i 9 chapter daly mi niezle w kosc ,a to ze wzgledu na wspaniale freezy konsoli :potter: Ile to bylo razy jak przy windach w 9 chapterze konsola sie wieszala ... a mialem taki dobry czas akurat :-/ Naszczescie mam juz to wszystko za soba Cytuj
Berion 207 Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 (edytowane) Mi tam się jeszcze ani razu ta gra nie zawiesiła. Choć zauważyłem pewną zależność: ME było jedną z moich pierwszych gier, a więc i jedną z pierwszych cache'owanych na HDD. Niedawno do niej wróciłem i albo mam sklerozę albo mam dłuższe loadingi, które na chwilę freezują grę. Może ma to związek z fragmentacją?... albo jestem przewrażliwiony. Edytowane 17 czerwca 2009 przez Berion Cytuj
Dr.Czekolada 4 494 Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 shenmue tez mial byc trylogia Shenmue wydawało EA ??. Cytuj
ArturNOW 7 Opublikowano 17 czerwca 2009 Opublikowano 17 czerwca 2009 Mi akurta drugi speedrun nie sprawił żadnego problemu, ale ja także mówię to time trials na 3 gwiazdki itp. Sporo tego :-) Cytuj
.... 2 Opublikowano 18 czerwca 2009 Opublikowano 18 czerwca 2009 Shenmue wydawało EA ??. w skrocie to ze jakis wydawca cos powie to nie znaczy ze tak bedzie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi