Kazuun 221 Opublikowano 4 sierpnia 2011 Opublikowano 4 sierpnia 2011 Mnie tam również nic niezwykłego nie wita. A na betę jestem zapisany chyba od połowy roku 2010 albo wcześniej xD Cytuj
Gość Opublikowano 4 sierpnia 2011 Opublikowano 4 sierpnia 2011 (edytowane) Skąd te wieści o rozpoczęciu rozsyłania zaproszeń? Mnie nic się nie wyświetla, ani też nie wiedzę w serwisach fanowskich z czołówki google takich informacji. Ah, już wiem o co chodzi - Blizzard poprzez oficjalne forum poprosił zainteresowanych o ponowne przetestowanie swoich maszyn, nawet jeśli nic się w nich nie zmieniło, żeby mieć najświeższe dane i po dacie móc ocenić zainteresowanie. Edytowane 4 sierpnia 2011 przez Gość Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 4 sierpnia 2011 Opublikowano 4 sierpnia 2011 Skąd te wieści o rozpoczęciu rozsyłania zaproszeń? Mnie nic się nie wyświetla, ani też nie wiedzę w serwisach fanowskich z czołówki google takich informacji. Boś pewnie zrobił to long long time ago jak my wszyscy. Mnie też nic nie wyskakuje. Musiałem zrobić mały risercz w necie żeby się dowiedzieć o co koledze chodziło. http://us.battle.net/wow/en/forum/topic/2957126089?page=1#1 Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Myslicie ze jest szansa na premiere w tym roku jeszcze? Cytuj
Shankor 1 620 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 (edytowane) Ja szczerze wątpię. Blizzard bardzo by chciał, ale raczej nie zdążą przed końcem roku -> wyjdzie na gwiazdkę 2012. Jeśli we wrześniu zaczną się beta-testy to do listopada mają 2 miesiące, a to chyba za mało. Co nie zmienia faktu, że musiałbym majtki zmienić, gdyby by wszyło w tym roku. PS. Ile trwały beta-testy SCII? Edytowane 6 sierpnia 2011 przez Shankor Cytuj
Gość Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 (edytowane) Starają się zdążyć, choć oczywiście wszyscy znamy przypadłość Blizzarda do odwlekania premier. Może po becie przyjdą jakieś konkrety. Aha, pisaliśmy o tej konieczności zrobienia refresha parametrów systemu jeśli chcemy załapać się na betę. Należy to zrobić za pomocą programiku w wersji US, bo tylko on jest zaktualizowany (u dołu strony należy przestawić na English US). Ale to sugeruje i potwierdza wcześniejsze informacje, że beta trafi najpierw do USA. @Shankor: nie pamiętam, ale Diablo będą na pewno krótsze i dużo mniejsze. Jeśli nie zdążą wypuścić gry w tym roku, to już prawie na pewno będzie na początku przyszłego. Przecież nie będą czekać rok. Z ciśnieniem na koniec 2011 chodzi przecież o załapanie się na okres świąteczny, ku uciesze księdza Natanka. Edytowane 6 sierpnia 2011 przez Gość Cytuj
Shankor 1 620 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 (edytowane) Program dla US waży 1,32MB i jest w wersji 1.0.0.33 Dla PL ma 4,08MB i nr 1.0.0.8 enGB 1,91MB i nr 1.0.0.7 To ja już nie wiem co ściągać... Edytowane 6 sierpnia 2011 przez Shankor Cytuj
Gość Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Wiem, że wersja US mierzy dodatkowo przepustowość łącza, czego Eng EU nie robiła. Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Obsram sie jak to wyjdzie w tym roku ;] Martwi mnie tylko moj sprzet prawie dwuletni. Obawiam sie ze bede musial zainwestowac w niego, a nie lubie inwestowac w PC ;] Niepodawali jeszcze zadnych wymagan co do bety prawda? Cytuj
Gość Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Nie podawali, mnie też to bardzo interesuje. W ogóle celem bety jest przede wszystkim sprawdzenie funkcjonowania gry na słabszych konfiguracjach, więc jak tylko się testy rozpoczną, wiele się dowiemy. Cytuj
SpacierShark123 1 507 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Nie pogniewałbym się nawet jakby wyszło na gwiazdkę 2012 ponieważ każda gra od Blizzarda jest tak dopieszczona że choćby zrobili grę sportową(nienawidzę gier tego typu) to i tak była by pewnie tak dopieszczona że bym się zagrywał. Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Jeśli we wrześniu zaczną się beta-testy to do listopada mają 2 miesiące, a to chyba za mało. Beta DIII to nie będzie to samo co w przypadku SCII gdzie badano m.in. balans. Tutaj chodzi o sprawdzenie działania samej gry na BN2.0 dlatego wydaje mi się, że w momencie wypuszczenia tej ćwiartki pierwszego aktu Blizz tak naprawdę będzie miał już przygotowane RC a my tak naprawdę dostaniemy demko i to nie tyle po to aby je testować co po to aby podnieść hype. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Martwi mnie tylko moj sprzet prawie dwuletni. Obawiam sie ze bede musial zainwestowac w niego, a nie lubie inwestowac w PC ;] Ściągnij sobie darmowego triala od StarCrafta 2 z BNa. Jeżeli SC2 Ci chodzi to Diablo też pójdzie. Podejrzewam, że obie gry będą miały BARDZO podobne wymagania. Blizz ma to do siebie, zę ich gry wyglądają ładnie na porządnym sprzęcie ale nie trzeba mieć potwora między nogami żeby móc czerpać zabawę (see what I did there? ) Jeśli we wrześniu zaczną się beta-testy to do listopada mają 2 miesiące, a to chyba za mało. Beta powinna się zacząć w połowie sierpnia/pod jego koniec. I tak jak mówił Rinek, będzie się skupiała głównie na technikaliach typu BN+dużo ludzi+sprawne działanie softwareowe. SC2 wymaga znacznie więcej przemyślenia pod względem balansu więc beta trwała dłużej. Diablo powinno się ukazać w listopadzie/grudniu. Cytuj
luk_ash 88 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 balans pvp w diablo3 też będzie ważną sprawą. szczególnie, że dojdą areny. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 balans pvp w diablo3 też będzie ważną sprawą. szczególnie, że dojdą areny. Pomijasz jeden, mega-ważny aspekt - SC jest e-sportem, Diablo nie i Blizz nie planuje go na owy kreować Cytuj
Gość Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Nie będzie balansu w pvp, to nie e-sport. Blizzard już w przedbiegach sobie podarował próby balansu tego trybu, bo przy ilości 2,285,814,795,264 możliwych kombinacji umiejętności i ich modyfikacji na klasę to po prostu niewykonalne. Możliwe natomiast, że niektóre zdolności będą zmodyfikowane w wersji pvp. Cytuj
luk_ash 88 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 w d2 pvp nie było balansowane patchami? w wowie też masz milion możliwości. jeżeli mogą być turnieje w wowa to myślę, że mogą być w d3. Cytuj
Gość Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 I na pewno będą. Ale Blizzard nie będzie interweniował w grę patchami balansującymi, bo to jest niewykonalne. Oczywiście jeśli coś okaże się umiejętnością, która po prostu psuje grę, wówczas pewnie coś z tym zrobią, ale to wszystko. Cytuj
Shankor 1 620 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Z tego co pamiętam to w D2 obowiązywał regulamin PvP, gdzie nie można było używać niektórych skillów przeciwko pewnym klasom (sic!), a znając Blizzard to patche będą wychodziły przez najbliższe 10 lat ;-) Cytuj
SpacierShark123 1 507 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Na pewno będzie interweniował patchami do PVP.I trzeba brać z przymrużeniem oka te liczby... Cytuj
Gość Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 (edytowane) Lol, i kto niby ten regulamin egzekwował bez żadnego oficjalnego wsparcia dla dueli? Kiedy ja grałem niczego takiego nie było. Patche tak, może nawet fixy umiejętności, ale niezwiązane z balansem pvp, bo w takiej grze po prostu tego nie da się zrobić. Jak niby to sobie wyobrażacie? W SC2 może przedłużyć czas budowania jednostki czy dmg i ma to wpływ na meta-grę, ale w Diablo wchodzisz na arenę i masz po prostu swój zestaw umiejętności przeciwko innemu zestawowi. Przecież to oczywiste, że każdy zestaw będzie miał swoje mocne i słabe strony, a rozgrywka i to jak ci pójdzie zależeć będzie od tego na jaki zestaw przeciwnika trafisz. I to wszystko razy 3, bo duele będą 3v3 (może inne też). To jest po prostu niemożliwe, niewykonalne zbalansować wszystko. Można tylko zadbać o to, żeby żadna umiejętność nie była przegięta. I jeśli macie jakiekolwiek inne oczekiwania, to lepiej je porzućcie, bo to o czym mówię jest oficjalnym stanowiskiem Blizzarda w tej sprawie. Edytowane 6 sierpnia 2011 przez Gość Cytuj
Shankor 1 620 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Nie mówię, że wszystko można idealnie zbalansować, a tylko to, że regulamin PvP był. I w turniejach obowiązywał. To, że Ty o tym nie wiesz, nie znaczy, że tak nie było. O SCII się nie wypowiadam, bo nie grałem w to. Cytuj
Gość szpic Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 to byl regulamin PCL. I na rozgrywkach klanowych byl egzekwowany. Na Duels na na bnet mogles nawet biegac majac 95% absorbcji magii i stac jak kamien a czarki jak powalone skakaly Cytuj
Gość Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Wiesz, ludzie to sobie w D2 dużo rzeczy organizowali samemu o które Blizzard nie zadbał, ale w niektórych przypadkach to raczej akty desperacji, choćby ten regulamin o którym mówisz, bo D2 do dueli to się kompletnie nie nadawał. Chociaż ludzie oczywiście się namiętnie naparzali, włącznie ze mną. Ważne, że w D3 Blizz zajmie się tym samemu i będzie to przynajmniej zorganizowane. Ale e-sportem nie będzie - wygrywać będą ci co mają najlepszy sprzęt i dobrane umiejętności. A nie tak jak w SC2 gdzie wygrana zależy tylko od poziomu zawodnika i po to jest balans, żeby wybór rasy/jednostek nie miał na to wpływu. Cytuj
Shankor 1 620 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Opublikowano 6 sierpnia 2011 Ważne, że w D3 Blizz zajmie się tym samemu i będzie to przynajmniej zorganizowane. Ale e-sportem nie będzie - wygrywać będą ci co mają najlepszy sprzęt i dobrane umiejętności. Z tym się zgadzam. Miejmy nadzieję, że D3 wyjdzie w tym roku i będziemy mogli osobiście porównać obie gry! PS. Jakby co, to piszę się na duel z Tobą Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi