Skocz do zawartości

Diablo III - something is coming!

Sephi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli była by jedna i właściwa cena na dany artykuł to byś nie latał po EMPIKach, Saturnach, Media Markt etc sprawdzać gdzie jest gra za 119zł, gdzie za 129zł, a gdzie za 139zł.

Więc jeżeli sklepy mogą sprzedawać w różnych kwotach to co jest niby tą jedyną, dobrą i officjalną ceną? Widziałem w EMPIKU 2 tygodnie po premierze SC2 za 209zł... to była ta officjalna cena? Proszę Cię, oświeć mnie.

"bitch pls"

Gość Orzeszek87
Opublikowano

Jeżeli była by jedna i właściwa cena na dany artykuł to byś nie latał po EMPIKach, Saturnach, Media Markt etc sprawdzać gdzie jest gra za 119zł, gdzie za 129zł, a gdzie za 139zł.

Więc jeżeli sklepy mogą sprzedawać w różnych kwotach to co jest niby tą jedyną, dobrą i officjalną ceną? Widziałem w EMPIKU 2 tygodnie po premierze SC2 za 209zł... to była ta officjalna cena? Proszę Cię, oświeć mnie.

"bitch pls"

cena sugerowana starcrafta to 169zł na premierę, jak ktoś sprzedaje za 129 czy 209 to juz jego sprawa, jak by kazdy miał tą samą cene, to by nie było konkurencyjnych cen i był by jeden "ten właściwy" sklep.

Czasami jak czytam Kazuun twoje posty zastanawiam się czy nie masz przypadkiem 12 lat i dwu cyfrowego iq.

Opublikowano

jak ktoś sprzedaje za 129 czy 209 to juz jego sprawa, jak by kazdy miał tą samą cene, to by nie było konkurencyjnych cen i był by jeden "ten właściwy" sklep.

No właśnie do tego piłem. Że nie ma jednej właściwej ceny, jednego właściwego sklepu, ale po przemyśleniach jednak zdaję sobie sprawę, że to mogło być zbyt subtelne do wyłapania przez 12 latka z dwucyfrowym IQ ;)

Gość Orzeszek87
Opublikowano

Przepraszam Cię Kazuun, oburzyłem sie :* nawet ksywkę pisze poprawnie

Opublikowano (edytowane)

Ja szczerze mówiąc myślałem (i byłem osobiście prawie że pewien) że marzec to ostateczny termin....

A tu klops. Nie to że mnie to jakoś rusza no ale... czego się spodziewać jak na (na oko) miesiąc przed premiera postanawiasz wyje.bać kilka main feature i zrobić je od nowa ;p

Edytowane przez Kazuun
Opublikowano

W tym roku mają być dwie gry. Diablo i nie wiadomo, czy HotS czy Pandaria. Cóż, widzisz teraz Kazuun, że Twój wrzesień był nierealny?

Opublikowano

tia wiem ze jeszcze wprost nie powiedzieli ktory expand wyjdzie ale patrzac na malejace zainteresowanie wowem to raczej do niego beda cisnac zanim wszyscy zwieja na dobre

co jak co ale sc2 w multi sie obejdzie bez nowosci dlugo a wow raczej musi miec nowy content podawany w miare czesto

wszystko to imho ofc

Opublikowano

Cóż, widzisz teraz Kazuun, że Twój wrzesień był nierealny?

No jak widać :)

Ale to była dyskusja chyba jeszcze przed tym jak Blizz stwierdził, ze zmieni kilka main featuresów chyba, nie?

Czyli co:

2012 - D3 i MoP

2013 - HotS + kolejny WoW

2014 - ostatni WoW + D3 exp

2015 LotV + Titan

? ;p

Opublikowano (edytowane)

MoP musi być, HotS takiej presji nie ma na sobie. Chyba że widzisz ludzi płacących za WoWa jeszcze 12 miesięcy bez żadnego contentu (bo Blizz z tego co wiem officjalnie powiedział, że to już koniec contentu do Cata). Poza tym MoP jest prawie w takiej fazie jak Cata tuż przed betą, so...

Edytowane przez Kazuun
Opublikowano

MoP musi być, HotS takiej presji nie ma na sobie. Chyba że widzisz ludzi płacących za WoWa jeszcze 12 miesięcy bez żadnego contentu (bo Blizz z tego co wiem officjalnie powiedział, że to już koniec contentu do Cata). Poza tym MoP jest prawie w takiej fazie jak Cata tuż przed betą, so...

Oczywiscie, ze widze. Bo juz takie akcje wczesniej byly - prawie rok bez contentu.

D3 w Q2, MOP w Q3.

D3 przesuneli, aby zahamowac odplyw od Blizzarda do Arenanet :P. Teraz ludzie by sie nagrali w D3 nie meczac sie WoWem..., a pozniej by przeskoczyli na GW2.

Teraz namecza sie i w ostatniej chwili dostana D3, ktorym sie zajaraja. Seems logical! :P

Opublikowano

Eeeeee, D3 jako konkurencja GW2? Zaczynam podejrzewać, że się natknąłem na fanboya GW ;p

Nie rozumiesz. Nie bezposrednia.

Kazdy produkt teraz walczy o twoj wolny czas i zainteresowanie.

Kiedy nie masz nic do roboty w grze i zaczynasz sie po prostu nudzic, szukasz innej. Odchodzisz od marki, a tak Blizzard (na wiele genialnych sposobow) Cie utrzyma w kregu duzych zainteresowan swoimi produktami.

Masz wychodzace w tym samym czasie D3, na ktore duzo ludzi czeka i GW2. Zadna nie ma subskrypcji. D3 jest marka Blizza itp. Jesli ludzie np na dobre by sie do nowego pozeracza czasu przyzwyczaili mniej chetnie by wracali do "pustej" gry (WOWa) pozniej. Gdzie jeszcze dlugo nie zobaczysz powiewu swiezosci. D3 przy Annual Pass ma ci wypelnic pustke w WoWie w oczekiwaniu na MOPa.

Wiem, ze niektore rzeczy moga nie byc tak oczywiste, ale czasem trzeba sie czemus dokladniej i glebiej przyjrzec.

Opublikowano

Ja bym się skłaniał raczej ku temu, że Blizzowi bardziej opłaca się dać Ci D3 za darmo jeżeli zapłacisz za 12 miesięcy WoWa niż jeżeli nie będziesz grał w WoW a potem sam sobie kupisz D3. Poza tym, wiele osób które mają Passa chce EK D3, więc i tak będą musieli dopłacać etc.

Dwa, że WoW nie stanie się "lepszy" ani nie będzie milszym umilaczem czasu bez względu na to czy płacisz za niego normalnie - tak jak zawsze - czy poprzez wykupiony Pass.

Dodam, ze masa ludzi teraz ma pretensje do Blizza bo kupili Passa i wciąz nie mają D3 na swoim koncie Bnet dodanym. Ofc wiara myślała, że Annual Pass = wcześniejszy dostęp do gry przed resztą świata.