Kazuun 221 Opublikowano 20 marca 2012 Opublikowano 20 marca 2012 Hmmm, dodatek pewnie więcej. Niby dodatek do SC2 miał być tańszy od podstawki, ale jak przelecieć stronki sklepów to niektóre mają przewidywaną cenę w okolicach 160 zł... Wątpię by którykolwiek dodatek zszedł poniżej 100 zł. 120 najprawdopodobniej. Cytuj
Gość szpic Opublikowano 20 marca 2012 Opublikowano 20 marca 2012 Nie chcę Cie martwić, ale Diablo 2 z dodatkiem obecnie kosztuje 50 zł. 11 lat po premierze. Więc 120 zł zobaczysz wg mnie za dwa-trzy lata. W między czasie wyjdzie zapewne dodatek (kolejne 80zł?). key aby grac na bnecie kupilem do d2 po 10 latach wiec to nie problem poczekac dla mnie 2-3 lata na d3 Cytuj
Suavek 4 658 Opublikowano 20 marca 2012 Opublikowano 20 marca 2012 (edytowane) SC2 kosztował w wersji pudełkowej ~120zł "już" rok po premierze, więc nie tragizujcie z tym D3. Szczególnie, że w UK gra jest i tak nieco tańsza niż SC2 był na premierę. Komentarze fanatyków(?) też śmiechowe, bo skoro jesteście skłonni wydać prawie dwie stówy za gierkę PC, to Wasza sprawa, ale w żadnym wypadku nie jest to zabieg normalny. Można wręcz odnieść wrażenie, że Blizzard perfidnie wykorzystuje swoją renomę, bo nikt spoza ich wielbicieli nie wejdzie do sklepu i nie weźmie gry z półki na zasadzie "O, jakiś nowy hack'n'slash za jedyne 200zł!". Mówię to po części z doświadczenia, gdyż sam dałem ponad 170zł za SC2 w dniu premiery, a i pewnie to samo uczynię z dodatkami. Jednak ja StarCrafta sobie cenię i dwójka sprostała (w większości) moim oczekiwaniom, ale gdyby nie sentyment, to za cholerę nie dałbym tak karygodnej sumy za gierkę na PC. Mogłem sobie wtedy pozwolić na taki wydatek, ale znam osoby, które skończyły na piracie mówiąc "świetna gra, ale 180zł za to nie dam - kupię jak mocno stanieje" (czyt. kupię za 5 lat albo wcale). To samo tyczy się D3 - nie jestem fanem cyklu, choć grałem w obie części, w związku z czym cena dystrybutora 180-200zł za siekankę uważam za niesmaczny żart. Gdyby cena była bardziej przystępna, a same gry nieco bardziej taniały z biegiem czasu, to pewnie bym po D3 sięgnął, a tak to co najwyżej mogę się wypiąć na Acti-Blizz i kupić zamiast tego o wiele tańsze Torchlight. Możecie się spierać co jest normalne a co nie, tudzież czy gry te warte są swej ceny, ale moim zdaniem Blizz z takimi kwotami sam sobie ogranicza potencjalnych nowych klientów. Fani wykupią, a reszta sobie odpuści lub ściągnie pirata... Smutna prawda. Spoko, opowiemy Ci jak się gra! Press/Hold LMB to win/not to die? <trollface> PS. Gdyby ktoś szukał, to Wirtus ma pudełkowe wydanie SC2 za 109zł, a Diablo 3 za 169zł. Edytowane 20 marca 2012 przez Suavek 1 Cytuj
Shankor 1 606 Opublikowano 21 marca 2012 Opublikowano 21 marca 2012 Na 60 lvl dojdzie tzw. Nephalem Valor, czyli bonus do MF i GF za zabite czempiony i potworki elitarne: http://us.battle.net/d3/en/forum/topic/4241234476?page=1 Cytuj
Gość Oran Opublikowano 23 marca 2012 Opublikowano 23 marca 2012 robią z tego diablo jakieś ścierwo, tyle nackane tego jak w wowie, prostota w d2 (jedynie rożnorodność buildów,ale też nie zbyt duża) była wg mnie meeeega plusem. A tu mamy tyle tego, że już nie ogarniam... Mechanika d2 była genialna, czemu wszystko praktycznie zmieniają? Nic z d2 oprócz powiązania fabularnego, postaci i ujęcia kamery tutaj nie ma... Ale i tak gra będzie mega,ale nie tego oczekiwałem tak prawdę mówiąc. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 23 marca 2012 Opublikowano 23 marca 2012 robią z tego diablo jakieś ścierwo, tyle nackane tego jak w wowie, prostota w d2 (jedynie rożnorodność buildów,ale też nie zbyt duża) była wg mnie meeeega plusem. A tu mamy tyle tego, że już nie ogarniam... Hmmm.... ciekawe. Jedni narzekają, że D3 jest zbytnio uproszczone, inni, że zbyt zagmatwane... Cytuj
Shankor 1 606 Opublikowano 24 marca 2012 Opublikowano 24 marca 2012 Ale oni robią trzecią część, a nie re-make. Ja wolę żeby było więcej niuansów, niż mniej. Cytuj
Shankor 1 606 Opublikowano 27 marca 2012 Opublikowano 27 marca 2012 Zebrane w jednym miejscu świeże pytania i odpowiedzi. http://diablo.incgamers.com/blog/comments/diablo-iii-fansite-qa Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 27 marca 2012 Opublikowano 27 marca 2012 (edytowane) wiadomo coś nt. drugiego rzutu EK? Całkowicie zapomniałem o temacie, budzę się z tym teraz a tu nikt (Gram, Ultima, Wirtus, Merlin) nie ma EK na stanie. Jak nie kupię to płakał nie będę, bo zależy mi tylko na tym artbooku ale mimo wszystko wolałbym EK. tak na marginesie to nieźle ludziom odbiło - nie pamiętam aby kiedykolwiek zdarzyło się tak aby zabrakło preorderów, które nie są numerowane (pamiętam, że zabrakło Wiedźmina 2 ale ten miał ograniczony nakład 10k) Edytowane 27 marca 2012 przez greah Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 27 marca 2012 Opublikowano 27 marca 2012 Kumpel zamówił na Ultimie w dniu kiedy ogłoszono datę. Na następny dzień wg strony było już "Brak, dostawa niepotwierdzona". Masakra jakaś O.o Dwa, jeszcze możesz w zagranicznych sklepach poszukać, aka: http://www.amazon.co.uk/Diablo-III-Collectors-Edition-Mac/dp/B0077HOA64/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1332852628&sr=8-1 Cytuj
rinzen 966 Opublikowano 27 marca 2012 Opublikowano 27 marca 2012 w zagranicznych to wiem ale raz, ze koszta przesyłki będą odpowiednio wysokie a dwa, ze większa szansa na to, że wszystko przyjdzie w rozsypce/po tygodniu/wcale nie przyjdzie Cytuj
Shankor 1 606 Opublikowano 27 marca 2012 Opublikowano 27 marca 2012 Z twittera Bashiok'a wyczytałem, że liczba EK jest skromna i nie planują robić więcej. Więc raczej łap tego amazona,, za przesyłkę nie płacisz. Gorzej z figurką. Cytuj
kubicz 187 Opublikowano 27 marca 2012 Opublikowano 27 marca 2012 tak na marginesie to nieźle ludziom odbiło - nie pamiętam aby kiedykolwiek zdarzyło się tak aby zabrakło preorderów, które nie są numerowane (pamiętam, że zabrakło Wiedźmina 2 ale ten miał ograniczony nakład 10k) Musiales przespac moment premiery ME 3. ;P Cytuj
Suavek 4 658 Opublikowano 27 marca 2012 Opublikowano 27 marca 2012 w zagranicznych to wiem ale raz, ze koszta przesyłki będą odpowiednio wysokie a dwa, ze większa szansa na to, że wszystko przyjdzie w rozsypce/po tygodniu/wcale nie przyjdzieAmazon.co.uk posiada zdaje się darmową wysyłkę (kurierską) do Polski powyżej kwoty 25 funtów. Moje ostatnie zamówienie stamtąd przyszło po 3 dniach, przyniesione przez kuriera, zapakowane ładnie w tekturę. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 27 marca 2012 Opublikowano 27 marca 2012 Amazon.co.uk posiada zdaje się darmową wysyłkę (kurierską) do Polski powyżej kwoty 25 funtów. Moje ostatnie zamówienie stamtąd przyszło po 3 dniach, przyniesione przez kuriera, zapakowane ładnie w tekturę. Zamawiałeś coś większego z figurką i jakimiś dodatkami, czy samą grę stricte? Cytuj
Suavek 4 658 Opublikowano 27 marca 2012 Opublikowano 27 marca 2012 Zamawiałeś coś większego z figurką i jakimiś dodatkami, czy samą grę stricte?Książki i płyty dvd (większą ilość przy jednym zamówieniu). Przypuszczam, że D3 normalnie by wysłali w większym pudle. Zamawiałem kiedyś duży pakiet DVD z TheHut (spory karton), to też wysłali ładnie zabezpieczone. Przypuszczam, że w przypadku kuriera z Amazon nie ma większego ryzyka niż przy zamówieniu w PL. Cytuj
tom0803 1 Opublikowano 28 marca 2012 Opublikowano 28 marca 2012 Mam problem z pobraniem Diablo 3 ze stronki blizzarda. Instalator sie odpala, ale jak zacznie ściągać to po chwili net mi się sam wyłącza. O co chodzi? Mam wyłączoną zapore i antywira. Cytuj
tom0803 1 Opublikowano 28 marca 2012 Opublikowano 28 marca 2012 Tak cały pada i musze robić restart neta. Pojawia się kumunikat, ze połaczenie zostało przerwane. Cytuj
luk_ash 88 Opublikowano 28 marca 2012 Opublikowano 28 marca 2012 u mnie wszystko ok. 3 akt już. Cytuj
tom0803 1 Opublikowano 28 marca 2012 Opublikowano 28 marca 2012 Niepytam u kogo działa tylko pytam czy ktos miał podobny problem bądż zna rozwiązanie. Cytuj
Gość Opublikowano 28 marca 2012 Opublikowano 28 marca 2012 Nie znam rozwiązania, ale w ogóle nie kumam o czym mówisz, o becie? Czy digital jest już normalnie do ściągnięcia? Cytuj
tom0803 1 Opublikowano 28 marca 2012 Opublikowano 28 marca 2012 Mówię o becie. Niemogę ściągnąć bety z ich serwera. Ciągle mnie rozłącza. Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 28 marca 2012 Opublikowano 28 marca 2012 Poszukaj na torrentach, może jest. Cytuj
Plamek 273 Opublikowano 28 marca 2012 Opublikowano 28 marca 2012 Mam problem z pobraniem Diablo 3 ze stronki blizzarda. Instalator sie odpala, ale jak zacznie ściągać to po chwili net mi się sam wyłącza. O co chodzi? Mam wyłączoną zapore i antywira. Łączysz sie przez kabel czy wi-fi ? Jaki operator, system operacyjny, stery do sieciówki aktualne? Stery do routera/modemu aktualne? Porty odblokowane? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi