Skocz do zawartości

Diablo III - something is coming!

Sephi

Rekomendowane odpowiedzi

Ten link na górze poprzednie strony (go2arena) to faktycznie jest najbardziej opłacalna opcja preorderu? Chciałbym kupić samego key'a, ale wczoraj przeglądałem internet i klucze są w takiej samej cenie jak pudełka, kto to wymyślił? :(

Edytowane przez Gość

Kilka tygodni po premierze, ale to i tak niezrozumiałe dlaczego teraz tak jest, widać, że oferty samych keyów to są po prostu klucze wyciągnięte z boxów i jedyna oszczędność to na kosztach wysyłki. Czysty klucz jest na battle.necie za bagatela 59.99 ojro. :/

Kilka tygodni po premierze, ale to i tak niezrozumiałe dlaczego teraz tak jest, widać, że oferty samych keyów to są po prostu klucze wyciągnięte z boxów i jedyna oszczędność to na kosztach wysyłki. Czysty klucz jest na battle.necie za bagatela 59.99 ojro. :confused:

@Gri

Ale to jest stosunkowo normalna cena za grę. My w Polsce naprawdę nii mamy drogich gier. Ludzie narzekają, ale prawda taka, że Blizzowe gry u nas kosztują "normalnie" a inne znacznie taniej.

Ale to jest stosunkowo normalna cena za grę. My w Polsce naprawdę nii mamy drogich gier. Ludzie narzekają, ale prawda taka, że Blizzowe gry u nas kosztują "normalnie" a inne znacznie taniej.
what_the_fuck_am_I_reading.jpg

Nie kupujesz wiele gier, szczególnie zza granicy, prawda?

Nie kupujesz wiele gier, szczególnie zza granicy, prawda?

Nigdy nie kupowałem gry zza granicy. Nie licząc digitali. Bo rozumiem, ze pytasz o boxa, skoro nie jesteś chyba zbytnio fanem digital versji.

Ale jak słyszę/czytam w recenzjach, że ktoś za BF3 na PC dał $60 to to się raczej nijak ma do tego ile zapłaciłem ja, czy ktoś inny w Polsce.

Odpalam Amazona, sprawdzam cenę Diablo - $59. Odwiedzam stronę NBP, dzisiejszu kurs wynosi 3,16 zł. Szybka matematyka - wychodzi prawie 187 zł. Czyli 20 zł drożej niż w PL.

To odwiedź sobie dla odmiany Amazon.co.uk czy też inny sklep oferujący zakup w funtach lub euro i wtedy zacznij się bawić w matematykę porównując ceny.

Nawet takie pudełkowe Diablo 3 w pre-orderze można było dorwać za 27 funtów swego czasu, czyli około 140zł z już wliczoną wysyłką. Podkreślałem to wielokrotnie w tym i innym temacie, więc kto się nie załapał może teraz tylko żałować, że cena poszła w górę.

O, nawet znalazłem - http://www.psxextrem...30#entry2287730 - 28 listopada 2010, 23 funty :D

Jasne, są wyjątki, ale nie są one w mniejszości, jak Ci się wydaje. Sporo zależy od tytułu - jeden dorwiesz taniej w Polsce, inny znacznie taniej za granicą.

EDIT:

Pomijam już kwestie, że polskie wydania nierzadko są mocno upośledzone. Chcesz pograć w D3 po angielsku? Ściągaj całą grę ze strony BNet, bo na płycie kupionej w PL takowej wersji nie uświadczysz. Skyrim wypadał taniej niż za granicą, ale cierpi na cenędzowskie blokady regionalne. Sam zaś teraz się waham skąd wziąć Street Fighter x Tekken, bo u nas pudełkowa może i jest tańsza, ale wszelkie DLC z pewnością wyjdą dużo drożej, niż gdybym kupił grę na Steam.

Edytowane przez Suavek

@Suavek

No ale to mówisz tam o jakiejś czasowej promocji czy coś (nie znam szczegółów), bo teraz widzę jak byk 33 funty, aka 169 zł na nasze.... czyli jak mówiłem - normalna cena.

Pierwsze trzy tytuły z brzegu jakie wpadły mi do głowy. Aż z ciekawości sprawdziłem ceny:

Darksiders 2 - 154 zł

Guild Wars 2, Standard Edition - 247 zł

Witcher 2 - 133 zł

Mam pytanko, z tego co wiem, to jedna kopia gry będzie przydzielona tylko do jednego kompa. Czyli, jak brat chciałby pograć również w diablo, to z tej samej kopii co moja nie wyda?

Kupujesz keya, którego przyłączasz do swojego konta battle.net i możesz na nim grać od teraz w Diablo, nieważne na jakim kompie, nieważne czy zainstalowany z płyty czy ze strony blizzarda. 1 key = 1 konto, które możesz w danej chwili włączyć tylko na jednym stanowisku.

No ja też uważam, że są droższe. Ale być może o czymś nie wiem. Nigdy nie kupowałem gier za granicą, więc mogę o czymś nie wiedzieć.

No i nie mówimy o promocjach tylko o normalnych cenach :)

Jak ktoś chce sobie sety pooglądać:

http://www.diablofans.com/news/1179-comic-giveaway-diablo-iii-armors-and-dyes-pvp-way-before-the-end-of-the-year-portrait-of-a-champion-blue-posts/

Edytowane przez Kazuun