Yakubu 3 048 Opublikowano 22 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2013 (edytowane) sorry, zayebałem się, bo ktoś wcześniej o konsolach wspominał Edytowane 22 Października 2013 przez Yakubu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 24 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2013 (edytowane) http://eu.battle.net/d3/pl/blog/11337855/wieszczka-pierwszy-rzut-oka-24-10-2013 bum! o zaklinaniu itemów słów kilka od blizzarda,moja imba rezonująca furia z niepotrzebnym boostem do inteligencji (mnich) będzie miała jeszcze większe yebnięcie Edytowane 24 Października 2013 przez Orzeszek Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 (edytowane) Jak to wogole mozliwe, ze w grze nie ma zadnego zegara z informacja o czasie gry !?Przeciez to podstawa w dzisiejszych grach tym bardziej takiej produkcji gdzie nabija sie wiele godzin levelujac postac, nawet w pliku z zapisana gra nic nie ma, mam nadzieje, ze przynajmniej po przejsciu cos sie pokaze. Generalnie w grze jest totalna klapa jesli chodzi o tutoriale i wyjasnienia - ukonczylem akt 1 i do teraz nie wiem po co sa materialy z odzysku magicznych itemow - mozna otrzymac jakies materialy, ale do czego one sluza ? Dzialanie skrzyni tez bylo dla mnie tajemnica dopoki nie przeczytalem o tym konkretnie na internecie. Gdyby chociaz normalna instrukcje obslugi dali do pudelka, a tu ani tego ani normalnego tutoriala lub manuala w grze - przeciez to nie platformer i tutaj nie wszystko jest takie oczywiste. Poza tym przy zmianie ekwipunku mogli lepiej rozpisac jakie sa poszczegolne zmiany w statystykach i dac np strzalki z liczbami zeby porownac poszczegolne cechy. Generalnie gra wciaga na maksa, w Diablo 3 gram ostatnio czesciej niz w GTA V - w produkcje Rockstar nie mozna grac w kooperacje przy jednym TV. Niestety troche slabo rozwiazali kwestie zapisywania itemow i kasy dla drugiej postaci, wiec najlepiej grac na innym profilu konsoli zeby wszystko sie zapisywalo. Edytowane 28 Października 2013 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Czekaj bo nie zrozumiałem. Potrzebny Ci tutorial do tego żeby wiedzieć, że skrzynia na przedmioty słuzy do przechowywania przedmiotów (pytam bez złośliwości)? Przedmioty z odzysku wykorzystywane są do tworzenia nowych przedmiotów (albo barwników, które są po to żeby sobie kolorowac postać). Zegara nie ma żadnego (przynajmniej na konsoli, na PC nie pamiętam). Na inferno jak kowal i złotnik będą już wylevelowani na maxa to będziesz mógł tworzyć bardzo fajne przedmioty. Co do statystyk, w momencie podniesienia przedmiotu widać od razu czy przedmiot jest mocniejszy czy słabszy (pod kątem obrażeń, pancerza i witalności), jest to reprezentowane graficznie kolorowymi ikonkami (czerwone i zielone tarcze/strzałki czy co to tam jest). Porównanie pod kątem konkretnych liczb odbywa się już w samym menu ekwipunku. Jak dla mnie to gra jest dosyc intuicyjna (nawet na PC) ale papierowa duża instrukcja by się przydała, lubie sobie czytać książeczki dodawane do gierek a niestety coraz mniej takich wydań jest Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 (edytowane) Wiem do czego jest skrzynia, ale tutaj ma jeszcze jedna funkcje. Widzisz skrzynia sluza wlasnie nie tylko do tego bo mozna w niej zostawic przedmioty, z ktorych w nastepnej rozgrywce beda mogly korzystac inne wybrane przez gracza postacie. Niestety to przeczytalem juz na necie, a w grze nie widzialem zadnego info. Materialy sa potrzebne pozniej - tyle sie domyslilem, ale nie ma zupelnie zadnej informacji po co one sa i po co mam je robic - poki co jest bo jest i troche glupio to wyglada, mogli przynajmniej napisac, ze sluza do nadania ekwipunkowi magicznych wlasciwosci czy cos w tym stylu. Jesli chodzi o info podczas zmiany ekwipunku to sa co prawda strzalki, ale mogliby napisac przy zmianie np. zbroi nie tylko ile dostajemy do pancerza, ale tez innych statystyk - liczbowo, a nie tylko zielonymi i czerwonymi strzalkami. W Final Fantasy XIII to bylo dobrze opisane i bylo jasno widac jakie parametry ulegaja zmianie. Edytowane 28 Października 2013 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 602 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Ale wiesz, że biega się analogiem? 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 (edytowane) Co ty nie poiwesz, widzisz moze ty masz Diablo 3 w malym palcu - ja akurat nie bardzo. Toczycie beke, ale zastanowcie sie troche, to nie jest byle platformer tylko troche bardziej rozbudowana gra. Jesli macie przetluszczone, dlugie wlosy, nie wychodzicie z domu i godzinami siedzicie w ciemnym pokoju grajac w LOL'a to wiele rzeczy moze sie wydawac oczywiste. Nie chodzi mi o tutoriale objasniajace sterowanie, wiec shankor nie ciesz sie tak bo sie oplujesz. Taka gra powinna miec wyjasnienia w menu lub konkretna instrukcje dodawana do pudelka. Po co niby wyjasnienia na stronie battle.net ? Wlasnie dlatego, ze nie dali tego w grze - zreszta nawet tam nie wszystko jest wytlumaczone i ludzie pytaja po forach. Mam sie domyslac po co sa te przedmioty z odzysku, albo grzecznie czekac bo moze pozniej beda przydatne, a teraz sa po to zeby byly ? Spoko. Edytowane 28 Października 2013 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 (edytowane) Przecież jak założysz dany przedmiot i masz np z poprzednim 100k dmg, a zakładając nowy widzisz że aktualnie zwiekszył się do 105k to znasz podstawy matematyki i możesz sobie odjąć 105-100=5 czyli masz 5 dodatkowego dmg. Dużo informacji jest podanych podczas ekranów ładowania np właśnie odnośnie tego że skrzynia jest przypisana do całego konta, nie tylko jednej postaci. Nie mówię że instrukcja nie jest potrzebna, ale nie tragizujmy ok?Zresztą można troche kombinować i też samemu myśleć, a nie wszystko mieć na tacy PS. Bez obrazy kolego. Edytowane 28 Października 2013 przez Krzysztof Tomczak Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 (edytowane) Pisalem przeciez, ze nie o sam DMG chodzi bo to co napisales to wiem, przy wyposazeniu wielu elementu nie tylko jedna rzecz ulega zmianie czyli lepsza tarcza to nie tylko lepsza obrona - inne wartosci tez sie zmieniaja o ile nie zauwazyliscie. Kur* ale pojazd, nie mozna nawet nic napisac bo zaraz mnie od noobow zwyzywaja i jeszcze bana tu dostane. Chyba moj znajomy mial racje mowiac, ze w Diablo graja tylko osoby z dlugimi przetluszczonymi wlosami, ktorzy nie wychodza z domu. Generalnie musze wiedziec wszystko i nie narzekac, ze nie ma jakiestam niepotrzebnej instrukcji bo przeciez chodzi sie analogiem i co najwazniejsze o nic tutaj nie pytac bo w tej grze wszystko jest oczywiste. To moje pierwsze spotkanie z gra typu Diablo, wiec zluzujcie troche. Edytowane 28 Października 2013 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 (edytowane) Ja podałem jeden przykład, wszystkie inne statystyki masz podane pod X lub Kwadrat jeśli się nie mylę. Nikt Cię nie wyzwał od noobów po prostu za bardzo przesadzasz jak na moje, to są rzeczy które faktyczie uczysz się z czasem i uwierz nikt nie miał tej instrukcji i nikt nie mógł sobie zajrzeć żeby wiedzieć odrazu wszystko, tak samo będzie z Infernalną Machiną czy też Pasterskim Kosturem też będziesz albo szukał w necie albo na własną ręke ( nie polecam ), więc troche zluzuj bo nikt Cie nie chce obrazić PS Jestem łysy. Edytowane 28 Października 2013 przez Krzysztof Tomczak Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 (edytowane) Ja jeszcze nie jestem lysy, ale chyba zapuszcze wlosy i przestane sie myc - moze dostanie + 100 do pojmowania i radzenia sobie bez instrukcji obslugi Diablo 3 to troche inna gra niz te, w ktore gralem poprzednio, jako, ze to moj pierwszy kontakt z tego typu produkcja to musze sie jeszcze wiele nauczyc i przede wszystkim czekac bo nie wszystko dostaje sie na tacy. Ogralem juz setki gier, a tu nagle takie Diablo i okazuje sie, ze jestem w lesie lub nawet w podziemiach i nawet nie wiem czym sie steruje, tzn juz wiem, ze steruje sie analogiem, wiec jest progres, ale to tylko dzieki shankorowi. Edytowane 28 Października 2013 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
Shankor 1 602 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Saptis kolego, widzę że nieźle Ci ciśnienie podskoczyło, bo nie ogarnąłeś zasad w gierce o zabijaniu potworków. Trochę dystansu. O co chodzi z tymi tłustymi włosami? Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 (edytowane) Dobra w takim razie musze sie jeszcze wiele nauczyc bo "gierka o zabijaniu potworkow" okazala sie bardziej skomplikowana niz myslalem. Moze dolacze do milionow innych graczy, ktorzy maja jakies pytania i poczytam jeszcze troche o grze na battle.net w poszukiwaniu odpowiedzi. Nie wiem, moj znajomy, ktory tez jest graczem twierdzi, ze w Diablo graja niewychodzace z domu nerdy z dlugimi, tlustymi wlosami. Edytowane 28 Października 2013 przez saptis Cytuj Odnośnik do komentarza
Kris77 433 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Dobra w takim razie musze sie jeszcze wiele nauczyc bo "gierka o zabijaniu potworkow" okazala sie bardziej skomplikowana niz myslalem. Moze dolacze do milionow innych graczy, ktorzy maja jakies pytania i poczytam jeszcze troche o grze na battle.net w poszukiwaniu odpowiedzi. Nie wiem, moj znajomy, ktory tez jest graczem twierdzi, ze w Diablo graja niewychodzace z domu nerdy z dlugimi, tlustymi wlosami. Wypraszam sobie, gram w Diablo i mam długie włosy, ale codziennie je myję. I z domu też wychodzę, najczęściej do sklepu po piwo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Dobra w takim razie musze sie jeszcze wiele nauczyc bo "gierka o zabijaniu potworkow" okazala sie bardziej skomplikowana niz myslalem. Moze dolacze do milionow innych graczy, ktorzy maja jakies pytania i poczytam jeszcze troche o grze na battle.net w poszukiwaniu odpowiedzi. Nie wiem, moj znajomy, ktory tez jest graczem twierdzi, ze w Diablo graja niewychodzace z domu nerdy z dlugimi, tlustymi wlosami. Skoro Twój znajomy tyle wie,to może do niego kieruj pytania Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzysztof Tomczak 945 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Tak jak sam powiedziałeś, wiele musisz sie nauczyc i i sam do tego dojść - bezsensu jakbyś wszystko odrazu wiedzial i miał podane na tacy bo by Ci sie nie chciało grać po przejściu gry, a tak do wszystkiego sam dojdziesz wiec można powiedzieć że rozgrywka jest wydłużona Zreszta nie trzeba być jakims super graczem chyba żeby wiedzieć że MATERIAŁY są przeznaczone do robienia jakichś rzeczy, a jakich? To już wiadomo że możesz sobie poszukac po NPC'ach i porównać obrazki tych materiałow i sam chyba dojdziesz do jakichś wniosków.PS A ten Twój znajomy to zatrzymał się w stereotypach z zeszłego stulecia? Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Nie ma co sie dziwic ze koles nie daje sobie rady skoro nawet nie potrafi pisac w odpowiednim temacie ... Cytuj Odnośnik do komentarza
Kalinho_PL 334 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 jak nie można umieć grać w diablo jak tam się tylko trzyma atak i biega po lochach? przecież w to grają żony, matki i kochanki własnie ze względu na prostotę rozgrywki Cytuj Odnośnik do komentarza
raven_raven 12 013 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Haha, niezłe pociski tutaj lecą. Długie, przetłuszczone włosy xD. Fakt, gra jakoś super nie tłumaczy wszystkich rzeczy, właściwie to mało co tłumaczy. Ale od czego jest Internet? Ja np. nie wiedziałem dokładnie do czego służy każda ze statystyk, to sobie poszukałem na Diablo 3 wiki i już, wszystko wiem . Problem z Diablo jest taki, że chyba jest dużo więcej graczy, którzy na serii zjedli zęby niż takich newcomerów, więc więszkość ludzi tutoriale by tylko irytowały, nic więcej. Na pierwsze przejście i tak za wiele nie trzeba wiedzieć, a jak ktoś chce sobie dojść dalej to twórcy pewnie zakładali, że poszuka poza grą. Wiesz, dobre buildy też musisz znaleźć w necie i gra Ci tu nie pomoże, taka specyfika gatunku. I chyba najważniejsze: po prostu szukasz głębi tam, gdzie jej nie ma. Prujesz przed siebie i zakładasz itemki, które mają większe statsy niż te które masz, cała filozofia. A brak licznika godzin jest karygodny, ale co zrobić? Na X360 przynajmniej raptrem można policzyć... Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 (edytowane) Jak to wogole mozliwe, ze w grze nie ma zadnego zegara z informacja o czasie gry !? Przeciez to podstawa w dzisiejszych grach tym bardziej takiej produkcji gdzie nabija sie wiele godzin levelujac postac, nawet w pliku z zapisana gra nic nie ma, mam nadzieje, ze przynajmniej po przejsciu cos sie pokaze. Generalnie w grze jest totalna klapa jesli chodzi o tutoriale i wyjasnienia - ukonczylem akt 1 i do teraz nie wiem po co sa materialy z odzysku magicznych itemow - mozna otrzymac jakies materialy, ale do czego one sluza ? Dzialanie skrzyni tez bylo dla mnie tajemnica dopoki nie przeczytalem o tym konkretnie na internecie. Gdyby chociaz normalna instrukcje obslugi dali do pudelka, a tu ani tego ani normalnego tutoriala lub manuala w grze - przeciez to nie platformer i tutaj nie wszystko jest takie oczywiste. Poza tym przy zmianie ekwipunku mogli lepiej rozpisac jakie sa poszczegolne zmiany w statystykach i dac np strzalki z liczbami zeby porownac poszczegolne cechy. Generalnie gra wciaga na maksa, w Diablo 3 gram ostatnio czesciej niz w GTA V - w produkcje Rockstar nie mozna grac w kooperacje przy jednym TV. Niestety troche slabo rozwiazali kwestie zapisywania itemow i kasy dla drugiej postaci, wiec najlepiej grac na innym profilu konsoli zeby wszystko sie zapisywalo. nie wiem o co ci chodzi oba te elementy są aaa widze wersja konsolowa, zapraszam do działu konsolowego, na pc przy każdej stworzonej postaci masz ile wydropiłęś złota ile przegrałeś godzin, ile utłukłeś mobów i elitek. na pc masz strzałeczki przy itemach ile masz np dmg w góre ile vitality w góre itp aaa soryyy nie zauwarzyłęm strony z hatem na Saptisa. Edytowane 28 Października 2013 przez Orzeszek Cytuj Odnośnik do komentarza
Kosmos 2 711 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Graliście cały czas do 60lvla z hełmem infernalnym? Bo to niby +25% xpa ale kusi też powiększenie defa...Ogólnie fajne są te dylematy z doborami itemów, rodem z diablo 2. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 zastanawiam się ile razy można tłumaczyć, by pytania dotyczące wersji konsolowej zadawać w TEMACIE KONOSLOWYM, TAK MACIE ODDZIELNY TEMAT!!! GRY RÓŻNIĄ SIE OD SIEBIE ZALEŻNIE OD PLATFORMY. PROSZE O MODERATORKE TEMATU I NAGRADZANIE FANTAMI LUDZI NIE POTRAFIACYCH NAPISAC POSTU W ODPOWIEDNIM TEMACIE. czy to tak przerasta wasze możliwości pisanie postu tam gdzie potzreba??. w(pipi)iłem się, serio (pipi)ć do tematu ps3/x360 Cytuj Odnośnik do komentarza
wet_willy 2 163 Opublikowano 28 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2013 Od teraz posty kAsolomaniakow w tym temacie beda nagradzane Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 (edytowane) Widze, ze interfejs gry na PC troche inaczej wyglada. Na konsolach fajnie to wyglada, ale chyba jednak na PC mozna lepiej sprawdzic poszczegolne zmiany w statystykach. Nawet wyglad strony z ekwipunkiem inaczej wyglada, ale to przeciez jasne to na kompie obsluga myszka pozwala na nieco wieksza swobobe. I tak im wyszlo to sterowanie na konsolach bo poczatkowo byly obawy jak to wszystko zrobia. Nie ma co sie dziwic ze koles nie daje sobie rady skoro nawet nie potrafi pisac w odpowiednim temacie ... Ty - nie jestem zadnym kolesiem, wiec mi tu nie cwaniakuj....... i nie strasz mnie jakimis warnami przez przypadek tylko zastanow sie co piszesz i w jaki sposob bo z tego co wiem to obrazanie nie nalezy do obowiazkow tutejszej milicji. A tematu o Diablo 3 na Playstation 3 nie ma, wiec troche sie zastanowcie - tym bardziej, ze to dzial Multiplatformy, a nie PC Only. Jaki hejting w temacie - wystarczylo tylko o cos zapytac i juz masa pojazdow - widac poziom u wielu userow. Gdyby to bylo Mario to kumam, ale Diablo - spoko, widocznie to siedlisko nerdow i nie mozna o nic pytac. Edytowane 29 Października 2013 przez saptis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek Opublikowano 29 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2013 Widze, ze interfejs gry na PC troche inaczej wyglada. Na konsolach fajnie to wyglada, ale chyba jednak na PC mozna lepiej sprawdzic poszczegolne zmiany w statystykach. Nawet wyglad strony z ekwipunkiem inaczej wyglada, ale to przeciez jasne to na kompie obsluga myszka pozwala na nieco wieksza swobobe. I tak im wyszlo to sterowanie na konsolach bo poczatkowo byly obawy jak to wszystko zrobia. Nie ma co sie dziwic ze koles nie daje sobie rady skoro nawet nie potrafi pisac w odpowiednim temacie ... Ty - nie jestem zadnym kolesiem, wiec mi tu nie cwaniakuj....... i nie strasz mnie jakimis warnami przez przypadek tylko zastanow sie co piszesz i w jaki sposob bo z tego co wiem to obrazanie nie nalezy do obowiazkow tutejszej milicji. A tematu o Diablo 3 na Playstation 3 nie ma, wiec troche sie zastanowcie - tym bardziej, ze to dzial Multiplatformy, a nie PC Only. Jaki hejting w temacie - wystarczylo tylko o cos zapytac i juz masa pojazdow - widac poziom u wielu userow. Gdyby to bylo Mario to kumam, ale Diablo - spoko, widocznie to siedlisko nerdow i nie mozna o nic pytac. nadal rżniesz głupa? wystarczy kliknąć w tematy Konsolowe: http://www.psxextreme.info/topic/103353-diablo-iii-x360/page-9 next genowe diablo na ps4/xbone http://www.psxextreme.info/topic/102447-diablo-iii-ps4/page-5 nie ma na podziału na konsolowe wersje bo są niemal identyczne w mechanice i w dział diablo 3 ma duży napis MULTIPLATFORMA wiec jest to logiczne ze pc i konsola to dwa oddzielne byty (każda większa gra na tym forum ma taki podział wiec nie wiem skąd to twoje lenistwo do sprawdzenia tematu). wystarczy kliknać w temat i zobaczyć o czym sie gada, ale nie, trzeba wejsć do pecetowego i robić burdel i tylko w(pipi)iać innych i iśc w zaparte. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi